راوی حساب
راوینکس
راوی‌حساب
پرش به محتوای اصلی

ماده ۱۰۹ قانون اجازه الحاق دولت ایران به قراردادهای معروف به قرارداد ژنو

معتبر
دولت‌های متخاصم با قید و شروط بند سوم این ماده مکلّفند اسیران جنگی را که شدیداً بیمار یا شدیداً مجروحند بدون ملاحظه تعداد یا‌درجه آنان طبق بند اول از ماده بعد پس از آن که قادر به حمل و نقل شدند به میهن خودشان عودت دهند.

در تمام مدت مخاصمات دولت‌های متخاصم سعی خواهند کرد که با معاضدت دولت‌های بی‌رف ترتیبات لازم بدهند که اسیران بیمار یا زخم‌دار مذکور‌در بند دوم از ماده بعد در کشوری بی‌طرف در بیمارستان بستری شوند. علاوه ممکن است موافقت‌نامه‌هایی بین خود به‌منظور اعاده مستقیم اسیرانی ‌که مدت طولانی در اسارت بسر برده‌اند بمیهن خودشان یا بازداشت آن‌ها در یک کشور بی‌طرف منعقد سازند.

هیچ اسیر جنگی که به‌موجب بند اول این ماده برای بازگشت به کشور خود در نظر گرفته شده نباشد در دوره مخاصمات بر خلاف میل خود او بازگشت‌داده شود.