تمام تغییرات و بروزرسانی‌های فنی، محتوایی و توسعه‌ای سایت رو میتونید از این صفحه بصورت لحظه‌ای مشاهده کنید

مشاهده
راوی حساب
راوینکس
بخشنامه‌ها
درخصوص حکم بند (ی) تبصره (9) قانون بودجه سال 1394 کل کشور موضوع مبلغ مندرج در ماده 202 قانون مالیاتهای مستقیم

درخصوص حکم بند (ی) تبصره (9) قانون بودجه سال 1394 کل کشور موضوع مبلغ مندرج در ماده 202 قانون مالیاتهای مستقیم

تاریخ بخشنامه:۱۳۹۴/۰۳/۱۶
آخرین بروزرسانی:۱۴۰۴/۰۲/۲۰ ۰۹:۴۲
نام دسته‌بندی:بخشنامه‌های مالیاتی
وضعیت سند:

معتبر

خلاصه کاربردی راوینکس

این بخشنامه نحوه اجرای نصاب‌های جدید بدهی مالیاتی برای ممنوع‌الخروج کردن اشخاص (موضوع ماده ۲۰۲ قانون مالیات‌های مستقیم) را روشن می‌کند: برای اشخاص حقوقی و حقیقی تولیدی، ملاک همان درصد از سرمایه ثبت‌شده است اما تا سقف پنج میلیارد یا دو میلیارد ریال. ادارات کل امور مالیاتی موظف شدند مودیانی را که قبلاً با بدهی کمتر از این مبالغ جدید ممنوع‌الخروج شده بودند، از فهرست ممنوع‌الخروجی خارج کنند، هرچند این کار مانع اقدامات اجرایی برای وصول بدهی نمی‌شود.

متن کامل بخشنامه

شماره: 200/94/29
تاریخ: ۱۳۹۴/۰۳/۱۶ 
 
 

حکم بند (ی) تبصره (9) قانون بودجه سال 1394 کل کشور در خصوص مبلغ مندرج در ماده 202 قانون مالیات‌های مستقیم


موضوع: درخصوص حکم بند (ی) تبصره (9) قانون بودجه سال 1394 کل کشور
موضوع مبلغ مندرج در ماده 202 قانون مالیاتهای مستقیم نظر به اینکه طبق بند (ی) تبصره (9) قانون بودجه سال 1394 کل کشور، در ماده 202 قانون مالیاتهای مستقیم عبارت "برای اشخاص حقوقی تولیدی دارای پروانه بهره برداری از مراجع قانونی ذی ربط از بیست درصد (20%) سرمایه ثبت شده و یا مبلغ پنج میلیارد (5.000.000.000) ریال، سایر اشخاص حقوقی واشخاص حقیقی تولیدی از ده درصد (10%) سرمایه ثبت شده و یا دو میلیارد (2.000.000.000) ریال وسایر اشخاص حقیقی از یکصد میلیون (100.000.000) ریال" جایگزین عبارت «ده میلیون ریال» شده است، لذا بمنظور رفع هرگونه ابهام و ایجاد وحدت رویه، بدین وسیله مقرر می­دارد:
1- در اجرای مقررات این بند برای اشخاص حقوقی و همچنین اشخاص حقیقی تولیدی، مبنای موردعمل درصدهای تعیین شده به نسبت سرمایه ثبت شده و حداکثر تا میزان نصاب تعیین شده به مبلغ پنج میلیارد (5.000.000.000) و دو میلیارد (2.000.000.000) ریال حسب مورد می باشد. برای مثال در مورد اشخاص حقوقی تولیدی، چنانچه بیست درصد (20%) سرمایه ثبت شده کمتر از مبلغ پنج میلیارد ریال باشد مبنای عمل بیست درصد (20%) سرمایه ثبت شده بوده و در مواردی که بیست درصد (20%) مذکور بیش از پنج میلیارد ریال باشد مبلغ پنج میلیارد ریال(حد نصاب تعیین شده) ملاک عمل خواهدبود.
2- منظور از اشخاص حقیقی تولیدی، واحدهای تولیدی دارای مجوز تأسیس یا پروانه بهره برداری از مراجع ذیربط و یا پروانه کسب تولیدی از اتحادیه ذی ربط می­باشد.
3- ادارات کل امور مالیاتی می بایست نسبت به رفع ممنوع الخروجی هریک از مودیان مذکور که قبلا در اجرای ماده 202 قانون مالیاتهای مستقیم بابت بدهی کمتر از مبالغ یاد شده ممنوع الخروج شده اند اقدام نمایند. بدیهی است این امر مانع از انجام اقدامات اجرایی برای وصول بدهی­های مالیاتی با رعایت مقررات موضوعه نخواهد بود.
علی عسکری
رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور

مواد قانونی مرتبط

بخشنامه‌های مرتبط

مقالات مرتبط