راوی حساب
راوینکس
بخشنامه‌ها
اصلاح بند (۵) بخشنامه شماره ۲۰۰/۵۱۵۱۰/د مورخ ۱۴۰۲/۰۷/۳۰

اصلاح بند (۵) بخشنامه شماره ۲۰۰/۵۱۵۱۰/د مورخ ۱۴۰۲/۰۷/۳۰

تاریخ بخشنامه:۱۴۰۳/۱۰/۰۸
آخرین بروزرسانی:۱۴۰۳/۱۱/۲۱ ۲۱:۴۳
نام دسته‌بندی:بخشنامه‌های مالیاتی
وضعیت سند:

معتبر

خلاصه کاربردی راوینکس

این بخشنامه بند ۵ یک بخشنامه قبلی درباره بخشودگی جرایم مالیاتی را اصلاح می‌کند. طبق اصلاحیه، مودیانی که سازمان امور مالیاتی علیه آنان به دلیل جرم مالیاتی (موضوع تبصره ۲ ماده ۲۷۴) در مراجع قضایی اعلام جرم کرده، معمولاً از بخشودگی جرایم آن سال محروم هستند. اما اگر مودی پیش از صدور کیفرخواست نهایی مالیات را پرداخت یا ترتیب پرداخت آن را بدهد و در پنج سال گذشته محکومیت قطعی نداشته باشد، اداره امور مالیاتی می‌تواند این را نشانه حسن نیت تلقی کند و بخشودگی را ممکن سازد؛ در صورت صدور حکم برائت نیز بخشودگی جرایم بلامانع است.

متن کامل بخشنامه

شماره بخشنامه ۲۰۰/۱۴۰۳/۴۱
مورخ ۱۴۰۳/۱۰/۰۸

موضوع: اصلاح بند (۵) بخشنامه شماره ۲۰۰/۵۱۵۱۰/د مورخ ۱۴۰۲/۰۷/۳۰
در راستای مفاد قسمت انتهایی رای اکثریت اعضای شورای عالی مالیاتی موضوع صورتجلسه شماره ۱۷-۲۰۱ مورخ ۱۳۹۵٫۱۲٫۱۶ (ابلاغی به موجب بخشنامه شماره ۲۳۰٫۹۵٫۱۱۰ مورخ ۱۳۹۵٫۱۲٫۲۱) مبنی بر ملاک بودن نظر اداره کل امور مالیاتی در تشخیص قصد فرار از مالیات از روی علم و عمد بند زیر جایگزین بند (۵) بخشنامه شماره ۲۰۰/۵۱۵۱۰/د مورخ ۱۴۰۲٫۰۷٫۳۰ می گردد:
بخشودگی جرائم موضوع این بخشنامه به استثنای بند (۴) شامل مودیانی که در اجرای تبصره (۲) ماده ۲۷۴ قانون مالیات‌های مستقیم علیه آنان از طرف سازمان اعلام جرم و اقامه دعوی نزد مراجع قضایی صورت گرفته است نسبت به سال مربوط جاری نمی‌باشد لیکن چنانچه پیش از صدور قرار نهایی کیفرخواست پرداخت یا ترتیب پرداخت مالیات از جانب مودی ای که محکومیت قطعی به جرایم مالیاتی در پنج سال گذشته نداشته صورت گیرد این امر می‌تواند بنا به تشخیص اداره کل امور مالیاتی مربوطه بیانگر حسن نیت مودی باشد و بخشودگی را ممکن سازد. در هر حال، در صورت صدور حکم برائت، مودی بخشودگی جرائم امکان پذیر می‌باشد.
 
سید محمدهادی سبحانیان


بند (۵) بخشنامه ۲۰۰/۵۱۵۱۰ مورخ ۱۴۰۲/۰۷/۳۰

 
۵- بخشودگی جرائم موضوع این بخشنامه (به استثنای بند 4) شامل مودیانی که در اجرای تبصره (2) ماده 274 قانون مالیات های مستقیم از طرف سازمان یا سایر مراجع قانونی اعلام جرم و اقامه دعوی نزد مراجع قضایی صورت گرفته است نسبت به سال مربوط، جاری نمی باشد. بدیهی است در صورت صدور حکم برائت از سوی مراجع قضایی مفاد این بند جاری نخواهد بود.

ماده ۲۷۴- موارد زیر جرم مالیاتی محسوب می‌شود و مرتکب یا مرتکبان حسب ‌مورد، به مجازات‌های درجه شش محکوم می‌گردند:
۱ تنظیم دفاتر، اسناد و مدارک خلاف واقع و استناد به آن
۲ اختفای فعالیت اقتصادی و کتمان درآمد حاصل از آن
۳ ممانعت از دسترسی مأموران مالیاتی به اطلاعات مالیاتی و اقتصادی خود یا اشخاص ثالث در اجرای ماده (۱۸۱) این قانون و امتناع از انجام تکالیف قانونی مبنی‌ بر ارسال اطلاعات مالی موضوع مواد (۱۶۹) و (۱۶۹ مکرر) به سازمان امور مالیاتی کشور و وارد کردن زیان به دولت با این اقدام
۴عدم انجام تکالیف قانونی مربوط به مالیات‌های مستقیم و مالیات بر ارزش افزوده در رابطه با وصول یا کسر مالیات مودیان دیگر و ایصال آن به سازمان امور مالیاتی در مواعد قانونی تعیین‌شده
۵ تنظیم معاملات و قراردادهای خود به نام دیگران، یا معاملات و قراردادهای مودیان دیگر به نام خود برخلاف واقع
۶ خودداری از انجام تکالیف قانونی درخصوص تنظیم و تسلیم اظهارنامه مالیاتی حاوی اطلاعات درآمدی و هزینه‌ای در سه‌ سال متوالی
۷ استفاده از کارت بازرگانی اشخاص دیگر به منظور فرار مالیاتی
تبصره ۱- اعمال این مجازات نافی اعمال محرومیت‌های مندرج در قانون ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد مصوب ۱۳۹۰/۰۸/۰۷ مجمع تشخیص مصلحت نظام نیست.
تبصره ۲- اعلام جرائم و اقامه دعوی علیه مرتکبان جرائم مزبور نزد مراجع قضائی از طریق سازمان امور مالیاتی کشور و سایر مراجع قانونی صورت می‌پذیرد.

مواد قانونی مرتبط