تمام تغییرات و بروزرسانی‌های فنی، محتوایی و توسعه‌ای سایت رو میتونید از این صفحه بصورت لحظه‌ای مشاهده کنید

مشاهده
راوی حساب
راوینکس
بخشنامه‌ها
بخشنامه شماره ه/2876 مورخ  ۱۳۸۷/۰۶/۱۳; رفع ابهامات مشتریان و شعب بانک‌ها در خصوص ایران چک بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

بخشنامه شماره ه/2876 مورخ ۱۳۸۷/۰۶/۱۳; رفع ابهامات مشتریان و شعب بانک‌ها در خصوص ایران چک بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران

تاریخ بخشنامه:۱۳۸۷/۰۶/۱۳
آخرین بروزرسانی:۱۴۰۳/۰۸/۱۱ ۱۷:۰۰
نام دسته‌بندی:بخشنامه‌های نظارت
وضعیت سند:

نامشخص

خلاصه کاربردی راوینکس

این بخشنامه به سوالات شعب و مشتریان درباره ایران‌چک پاسخ می‌دهد. بانک توزیع‌کننده فقط در نوبت نخست باید ایران‌چک را با تاریخ و مهر شعبه ممهور کند و اگر چکی بدون مهر ارائه شود، شعبه دریافت‌کننده باید آن را ممهور کند. ایران‌چک‌های فرسوده باید مانند اسکناس فرسوده بدون پانچ یا پارگی به بانک مرکزی ارسال شوند و شعب باید همه ایران‌چک‌ها را با هر مبلغ از مشتریان بپذیرند. ظهرنویسی ایران‌چک الزامی نیست ولی اعتبار آن را کم نمی‌کند و باید پذیرفته شود.

متن کامل بخشنامه

شماره: 2876
تاریخ: ۱۳۸۷/۰۶/۱۳
موضوع: جهت اطلاع مدیران عامل محترم کلیه بانکهای دولتی و غیر دولتی موسسات اعتباری توسعه و سینا و شرکت دولتی پست بانک ارسال گردید.
پیرو بخشنامه های شماره ۸۶۸٫ ه مورخ ۱۳۸۷٫۲٫۲۴ و شماره ۲۱۷۸ ه مورخ ۱۳۸۷٫۵٫۲ و شماره ۲۶۲۵ ه مورخ ۱۳۸۷٫۵٫۳۰ از آنجا که در اجرای این طرح برخی سؤالات از طرف مشتریان و شعب بانکها مطرح گردیده است نکات زیر به عنوان پاسخ به سؤالات و تسهیل امور مربوط به ایران چک بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به استحضار می رسد:
  1. بانک توزیع کننده ایران چک صرفا در نوبت نخست میبایست نسبت به ممهور نمودن ایران چک به تاریخ و مهر شعبه اقدام نماید که این مهر باید نام بانک را نیز شامل باشد. همچنین لازم است چنانچه ایران چک فاقد مهر به شعبه بانک ارائه شود، شعبه دریافت کننده نسبت به ممهور کردن آن اقدام کند و آن را در جریان قرار دهد.
  2. ایران چکهای فرسوده و غیر قابل استفاده باید مشابه اسکناس فرسوده به بانک مرکزی ارسال گردند و نباید پانچ (سوراخ) یا گوشه آن پاره شود بانک مرکزی پس از تحویل گرفتن نسبت به امحاء آنها و تسویه حساب با بانک تحویل دهنده اقدام می نماید.
  3. بر اساس اطلاع واصله برخی از شعب بانکها به موجب بخشنامه های داخلی با توجه به انتشار و توزیع ایران چکهای پانصد هزار ریالی در روزهای اول صرفا ایران چک های مذکور را از مشتریان پذیرفته و از پذیرش ایران چکهای با رقم بالاتر یک میلیون ریالی خودداری مینمایند. لازم است ضمن آموزش متصدیان امر اطلاع رسانی مناسب در خصوص پذیرش ایران چکهای بانک مرکزی با ارقام مختلف از مشتریان انجام شود.
  4. ظهر نویسی ایران چکها توسط مشتریان ضروری نیست لیکن چنانچه برخی از ایران چکها توسط مشتریان ظهرنویسی شود اعتبار آن مخدوش و کاهش نمی یابد و شعب بانکها باید ایران چکهای ظهرنویسی شده را نیز مشابه سایر ایران چک ها بپذیرند.
  5. بانک توزیع کننده ایران چک صرفا در زمان فروش نسبت به تکمیل اعلامیه فروش و ارائه آن به مشتری اقدام نماید. بدیهی است در مراحل بعدی جهت سهولت گردش ایران چکها نیازی به تکمیل اعلامیه های خرید یا فروش مجدد نمی باشد.
طهماسب مظاهری

بخشنامه‌های مرتبط