تمام تغییرات و بروزرسانی‌های فنی، محتوایی و توسعه‌ای سایت رو میتونید از این صفحه بصورت لحظه‌ای مشاهده کنید

مشاهده
راوی حساب
راوینکس
بخشنامه‌ها
درآمدهای حاصل از صید ماهی

درآمدهای حاصل از صید ماهی

تاریخ بخشنامه:۱۳۶۸/۰۴/۰۳
آخرین بروزرسانی:۱۴۰۳/۱۲/۰۴ ۰۸:۳۰
وضعیت سند:

معتبر

خلاصه کاربردی راوینکس

این رأی به این سؤال پاسخ می‌دهد که آیا معافیت مالیاتی درآمدهای کشاورزی (ماده ۱۰۹) شامل درآمد حاصل از صید ماهی هم می‌شود یا نه. نظر اکثریت این است که صید ماهی از شمول این معافیت خارج است و مشمول مالیات می‌شود؛ یعنی صیادان نمی‌توانند از معافیت مالیاتی کشاورزی استفاده کنند. یک عضو هیئت نظر مخالف داشته و معتقد بوده صید ماهی جزو فعالیت شیلات و بنابراین مشمول معافیت کشاورزی است.

متن کامل بخشنامه

شماره: 3635/4/30
تاریخ: 1368/04/03

گزارشهای شماره های 1115- 5/30 - 1376/05/05 و 2816- 5/30- 1367/10/11 دفتر فنی مالیاتی و ضمائم آن در مورد شمول یا عدم شمول معافیت مالیاتی درآمدهای حاصل از فعالیتهای کشاورزی موضوع ماده 109 قانون مالیاتهای مستقیم مصوب اسفند ماه 1345 و اصلاحیه های بعدی آن و ماده واحده قانون راجع به اصلاح ماده 109 و ماده 81 قانون مالیاتهای مستقیم مصوب 1366/12/03 به درآمدهای حاصل از صید ماهی حسب ارجاع مقام محترم معاونت درآمدهای مالیاتی در اجرای بند 3 ماده 255 قانون مالیاتهای مستقیم مصوب 1366/12/03 در هیئت عمومی شورایعالی مالیاتی مطرح است و هیئت عمومی شورایعالی مالیاتی با ملاحظه سوابق امر و بررسی قوانین و مقررات مربوطه بشرح آتی مبادرت بصدور رای می نماید:
از تعریف مقرر بند 1 ماده 1 آئین نامه اجرائی لایحه قانونی واگذاری و احیاء اراضی در حکومت جمهوری اسلامی ایران مصوب 31 اردیبهشت ماده 1359 شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران و ماده 2 لایحه قانون اصلاح پاره ازموادقانون کارکشاورزی مصوب 1359/02/20 و اصلاحیه بعدی آن مصوب 1359/04/15 شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران و سایر مقررات مندرج در گزارش شماره 1115-5/30- 1367/05/05 دفتر فنی مالیاتی مجموعا چنین مستفاد می شود که صید ماهی ازشمول معافیت مالیاتی مربوط به درآمد حاصل از فعالیتهای کشاورزی خارج و مشمول مالیات خواهد بود.

محمد تقی نژاد عمران- علی اکبر سمیعی- محمد رزاقی-
محمد تقی قزلباش- محمود حمیدی- علی اصغر محمدی-
مجید میرهادی- محمد علی سعیدزاده.

نظر اقلیت:
چون فعالیت صیادی از مصادیق بارز مربوط به فعالیت شیلات می باشد و حسب بند در ماده 2 لایحه قانونی اصلاح پاره ای از مواد قانون کار کشاورزی مصوب 1359/02/20 و اصلاحیه بعدی آن مصوب 1359/04/15 شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران کلیه فعالیتهای مربوط به شیلات جزو مشاغل کشاورزی قلمداد گردیده است فعالیت صیادی میتواند ازمعافیت موضوع ماده 109 قانون مالیاتهای مستقیم مصوب اسفند ماه 1345 و اصلاحیه های بعدی آن استفاده نماید.
محمد طاهر

مواد قانونی مرتبط

بخشنامه‌های مرتبط