00روز : 00ساعت : 00دقیقه : 00ثانیه
وب سایت آموزش قوانین مالیاتی

پیش بینی بازار کار حسابداری و مالیاتی در سال 99

  • نویسنده : محمدجواد عظیمی فرد

  • تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۰۳/۱۳

  • تاریخ بروزرسانی : ۱۴۰۳/۰۶/۱۵

  • ثبت نظر

جشنواره روز پدر

آموزش مالیات

پیش بینی بازار کار حسابداری و مالیاتی در سال 99

با توجه به ورود افراد و فارغ التحصیلان بسیار زیادی در حوزه شغل حسابداری تصمیم گرفتم این مطلب را بنویسم تا بتوانند با برنامه ریزی بهتر و دقیق تر وارد این بازار پر سود شوند.

اختلال کرونا در بازار کار حسابداری

در سال 98 و سالهای قبل بازار کار حسابداری مثل همیشه بسیار خوب بوده است اما در سال 99 یک جهش فوق العاده زیاد را خواهیم داشت. شاید اولین مسئله ای که شما را درگیر می کند این است که کل جهان درگیر ویروس کرونا شده اند و این باعث شده خیلی از شرکت ها ورشکسته شده یا کنار بکشند یا اینکه توان گسترش سازمان خود را نداشته باشند. در پاسخ به این ابهام باید عرض کنم که درست است که بشدت تمام مشاغل درگیر کرونا شده اند اما اگر منصفانه به داستان نگاه کنیم مباحث حسابداری و مالیاتی تا حدود بسیار زیادی مستثنی هستند چرا که تقریبا هیچ واحد اقتصادی بدون نیروی حسابدار یا مدیر مالی خود نمی تواند به فعالیت خود ادامه دهد.

این در صورتی است که واحدهایی که فعالیت اقتصادی می کنند بسیار زیاد هستند و شاید تعداد بسیار اندکی به تعطیلی کشانده شده اند. بله من قبول می کنم که خسارت های زیادی را متحمل شده اند اما تعطیل نشده اند و اتفاقا بسیار هم دیده شده که فکر گسترش سازمان خود هستند.

علت افزایش تقاضا در بازار حسابداری

خب حالا چرا می گوییم بازار کار حسابداری و مالیاتی در سال 99 یک جهش رو به شد خواهد داشت؟ زیرا برای اجرای موارد زیر نیاز به حسابداران در واحد های اقتصادی بسیار بیشتر می شود و اگر شما مهارت خوبی در حسابداری و مباحث مالیاتی داشته باشید می توانید در سال 99 درآمد بسیار خوبی را برای خود رقم بزنید. در ادامه مواردی را بررسی می کنیم که به شرح ذیل است:

  1. آیین نامه جدید ماده 219 قانون مالیات های مستقیم
  2. اجرایی شدن مفاد ماده 97 قانون مالیات های مستقیم
  3. افزایش پایه های مالیاتی جدید در قانون بودجه 99
  4. افزایش سهم مالیات در قانون بودجه 99
  5. قانون پایانه های فروشگاهی

آیین نامه جدید ماده 219 قانون مالیات های مستقیم

در آیین نامه جدید ماده 219 که سال گذشته ابلاغ شد نحوه رسیدگی به پرونده های مالیاتی را با شیوه های جدید ذکر کرده است و همچنین رسیدگی به شیوه علی الراسی را محاسبه کرده است که همین موضوع می تواند باعث شود بسیاری از افرادی که در زمینه امور مالیاتی متخصص هستند بازار کار بسیار گسترده ای پیدا کنند. البته حسابداران هم می توانند از این بازار استفاده خوبی ببرند اما بشرطی که بتوانند سطح دانش مالیاتی خود را افزایش دهند و گوش به زنگ بخشنامه های جدید سازمان امور مالیاتی باشند.

اجرایی شدن مفاد ماده 97 قانون مالیات های مستقیم

یکی دیگر از موارد بسیار خوب اجرایی شدن مفاد ماده 97 قانون مالیات می باشد. در تبصره ماده 97 آمده :

تبصره- سازمان امور مالیاتی کشور موظف است حداکثر ظرف مدت سه سال از تاریخ ابلاغ این قانون، بانک اطلاعات مربوط به نظام جامع مالیاتی را در سراسر کشور مستقر و فعال نماید. در طی این مدت، در ادارات امور مالیاتی که نظام جامع مالیاتی به صورت کامل به اجراء در نیامده است، مواد(97)، (98)، (152)، (153)، (154) و (271) قانون مالیات‌های مستقیم مصوب سال 1380 مجری خواهد بود.

بنابراین مهلت سه ساله مقررات ماده 97 به پایان رسیده است و از سال 98 قوانین جدید به اجرا در آمده است که سازمان امور مالیاتی طی اطلاعیه ای این مورد را اعلام کرده است که به شرح ذیل است:

نحوه تنظیم اظهارنامه مالیاتی عملکرد 98

نحوه تنظیم اظهارنامه مالیاتی عملکرد 98

 

افزایش پایه های مالیاتی جدید در قانون بودجه 99

یکی دیگر از اتفاقاتی که در سال 99 افتاده است اضافه شدن منابع مالیاتی جدید می باشد که از جمله آنها می توان به واحد های لوکس بالای 10 میلیارد تومان و خودرو های بالای 700 میلیون تومان اشاره کرد که در قانون بودجه اینگونه آمده است:

تبصره ۶ بند ت- ۱- در سال ۱۳۹۹ واحدهای مسکونی و انواع خودروهای سواری و وانت دوکابین موجود در کشور به شرح بندهای زیر مشمول مالیات بر دارایی (سالانه) می‌شوند:

و برای مالیات خودروهای لوکس به بدین شرح است:

برای توضیحات بیشتر در مورد این پایه مالیاتی و تحلیل این موارد می توانید به مقاله مالیات واحدهای مسکونی لوکس مراجعه نمایید.

افزایش سهم مالیات در قانون بودجه 99

سهم مالیات در سال ۱۳۹۸ از بودجه کل کشور حدود ۱۵۷،۰۰۰ میلیارد تومان بود، که نسبت به مبلغ کل بودجه سال ۹۸ به مبلغ ۱.۷۴۴.۰۰۰  میلیارد تومان حدود ۹%را نشان می دهد. بنابراین سهم مالیات در قانون بودجه سال ۹۹ رقم ۲۰۲.۸۳۱ میلیارد تومان تصویب شده که نسبت به مبلغ کل بودجه سال ۹۹ به مبلغ ۲.۰۲۶.۶۵۰ میلیارد تومان حدود بیش از ۱۰% را نشان می دهد.

با بررسی و مقایسه سهم مالیات بودجه سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ ، شاهد افزایش حدود ۳۰% مبلغ سهم مالیات نسبت به سال ۹۸ در بودجه سال ۹۹ هستیم .

بنابراین وقتی افزایش سهم مالیات بیشتر می شود، میزان مبلغ وصول مالیات هم افزایش پیدا می کند که این چرخه وصول باعث رشد بازار کار مالیاتی می شود.

قانون پایانه های فروشگاهی

قانون پایانه های فروشگاهی یکی دیگر از موارد رشد بازار کار حسابداری و مالیاتی می باشد زیرا با اجرای آن باعث می شود مدیریت حساب ها نیاز به دقت بیشتری داشته باشد. در بند ج ماده (1) قانون پایانه های فروشگاهی صراحتا گفته شده:

ج ـ اشخاص مشمول(مودیان): کلیه صاحبان مشاغل (صنفی و غیرصنفی) و اشخاص حقوقی موضوع فصل های چهارم و پنجم باب سوم قانون مالیات های مستقیم مصوب 1366/12/3 با اصلاحات و الحاقات بعدی آن، مشمول این قانون هستند. در این قانون هرگاه از واژه مودی استفاده می شود، مراد، اشخاص مشمول است; مگر خلاف آن تصریح شده باشد.

و همچنین در ماده 22 این قانون در مورد نرخ جرائم گفته شده که جرائم بسیار سنگینی را در صورت عدم اجرای این مفاد در نظر گرفته است. در نظر داشته باشید که در سال 98 تعداد 15 ردیف شغلی (وکلا، حسابداران، پزشکان و…) اعلام شده است که موظف به اجرای این قانون در سال 99 می باشند و باید دستگاه پوز دارای شناسه مالیاتی یکتا را در سامانه tax.gov.ir ثبت کنند.

نظرات کاربران

تعداد نظرات : 0