وب سایت آموزش قوانین مالیاتی

مالیات واحدهای مسکونی لوکس

  • نویسنده : محمدجواد عظیمی فرد

  • تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۰۳/۱۳

  • تاریخ بروزرسانی : ۱۴۰۲/۰۸/۲۷

  • ثبت نظر

بانک جامع بخشنامه ها

آموزش مالیات

مالیات واحد های مسکونی لوکس یکی از مباحثی بوده که در سنوات گذشته به آن پرداخته شده اما هیچ تصمیمی برای آن گرفته نشده است. در احکام مالیاتی قانون بودجه سال 99 دیدیم که قانونی جدیدی مطرح شد به مالیات بر واحدهای مسکونی لوکس. قانونی که وضع شده بنظر منطقی می رسد چراکه از این قوانین مشابه در کشورهای پیشرفته وجود دارد و سالهاست که تدابیری را اتخاذ کرده اند.

در نگاه اول و غیر کارشناسی شاید مبحث مالیات بر واحدهای لوکس و گران قیمت منطقی نباشد و از نظر افراد غیر کارشناس باورهای غلطی مطرح شود مانند:

  • تورم در قیمت مسکن
  • افزایش بی رویه منابع مالیاتی
  • رکود قیمت مسکن
  • و….

در پاسخ به نظرات بالا باید عرض کنم که این نوع مالیات برای واحدهای لوکس است یعنی خانه های خاص که قیمت های خاص دارند! و درصد خیلی کمی خانه با قیمت های بالای 10 میلیاردتومان وجود دارد پس نتیجتا چون تعداد آنها بسیار کم هستند، تورم یا رکودی را متحمل بازار مسکن نمی کند. یکی دیگر از نظراتی که بسیار مطرح است این است که چرا فردی که توانایی خرید واحد مسکونی 10 میلیارد تومان به بالا را دارد باید مالیات اضافه تری دهد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که فردی که ثروت بیشتری دارد و محل اقامت او از سطح عمومی جامعه بسیار بالاتر است پس منابع بیشتری هم مصرف می کند و از خدماتی که وجود دارد استفاده بیشتری می کند که باید مالیات آن را پرداخت نماید. هر چند برای فردی که توانایی خرید خانه 10 میلیارد تومانی یا بالاتر را دارد مبلغ مالیاتی که در نظر گرفته شده است بسیار ناچیز است.

وقتی کمی بیشتر وارد این مقوله می شویم متوجه می شویم که باید خیلی زودتر این نوع قوانین اجرایی شوند تا عدالت بهتری بتوانیم در جامعه برقرار کنیم. برای اخذ این نوع مالیات شاید حدود 1% از خانه ها مشمول این مالیات شوند که البته رقم مالیات آنها مبلغ قابل توجهی می شود. البته این نوع واحدهای مسکونی که قیمت بالای 10 میلیارد تومان به بالا را دارند بیشتر برای مناطق 1 و 2 و 3 تهران می باشند و تعداد خیلی کمتری در دیگر شهرستان ها وجود دارد.

 

استراتژی سازمان از اخذ مالیات بر خودرو و واحدهای لوکس

سازمان امور مالیاتی کشور از افزایش پایه های مالیاتی یک استراتژی مشخص دارد که “محمد رضا ایزدی زاده” عضو کمیته اصلاح نظام مالیاتی توضیح می دهد:

 
 

مالیات خودروهای سواری

خودروهای سواری نیز مانند واحدهای مسکونی لوکس برای آنها مالیاتی در نظر گرفته شده است. در بخش بررسی مالیات واحدهای لوکس مواردی را بررسی کردیم که دقیقا برای مالیات خودروهای سواری هم مطرح است. در قانون بودجه 99 برای خودروهای سواری 700 میلیون تومان به بالاتر مالیاتی در نظر گرفته شده است که باید پرداخت شود.

قانون مالیات بر واحدهای مسکونی و خودروهای سواری

با این تفاسیر به سراغ تبصره 6 قانون بودجه مراجعه کنیم تا جزئیات بیشتری از مالیات واحدهای لوکس را بررسی کنیم:

تبصره ۶ بند ت- ۱- در سال ۱۳۹۹ واحدهای مسکونی و انواع خودروهای سواری و وانت دوکابین موجود در کشور به شرح بندهای زیر مشمول مالیات بر دارایی (سالانه) می‌شوند:

۱-۱- واحدهای مسکونی (با احتساب عرصه و اعیان) با ارزش روز معادل یکصد میلیارد (۱۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰) ریال و بیشتر به نرخهای زیر:

۱-۱-۱- نسبت به مازاد ۱۰۰ میلیارد ریال تا ۱۵۰ میلیارد ریال                  یک در هزار

۲-۱-۱- نسبت به مازاد ۱۵۰ میلیارد ریال تا ۲۵۰ میلیارد ریال                دو در هزار

۳-۱-۱- نسبت به مازاد ۲۵۰ میلیارد ریال تا ۴۰۰ میلیارد ریال               سه در هزار

۴-۱-۱- نسبت به مازاد ۴۰۰ میلیارد ریال تا ۶۰۰  میلیارد ریال              چهار در هزار

۵-۱-۱- نسبت به مازاد ۶۰۰  میلیارد ریال به بالا                               پنج در هزار

در محاسبه مالیات موضوع این بند، هر واحد مسکونی یک مستغل محسوب و جداگانه مشمول مالیات می‌باشد.

۲-۱- انواع خودروهای سواری و وانت دو کابین دارای شماره انتظامی شخصی، با ارزش هفت میلیارد (۷٫۰۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰) ریال و بیشتر بر اساس ارزش روز خودرو با نرخ دودهم‌درصد (۲/۰%)

۲- موارد زیر مشمول این مالیات نمی‌باشند:

۱-۲- واحدهای مسکونی در حال ساخت

۲-۲- واحدهای مسکونی و خودروها در سال تملک

۳-۲- خودروهای متعلق به اشخاص موضوع ماده (۲) قانون مالیات‌های مستقیم

۴-۲- خودروهای تولیدشده و مونتاژ داخل، پیش از فروش توسط کارخانجات سازنده و مونتاژکننده

۵-۲- خودروهای واردشده، پیش از فروش توسط نمایندگان رسمی

حتما بخوانید : بخشنامه رسیدگی به تراکنش های بانکی

۳- وزارتخانه‌های راه و شهرسازی و صنعت، معدن و تجارت، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و شهرداری‌ها موظفند امکان دسترسی برخط به اطلاعات مالکیت املاک و نیروی انتظامی موظف است اطلاعات مورد نیاز سازمان مالیاتی کشور در حوزه اماکن و خودرو را در اختیار این سازمان قرار دهد. سازمان امور مالیاتی کشور مکلف است نسبت به تعیین دارایی‌های مشمول و ارزش آنها حداکثر تا پایان خردادماه سال ۱۳۹۹ اقدام کند و مراتب را به نحو مقتضی به اطلاع اشخاص مشمول برساند.

۴- کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی مکلفند مالیات سالانه مربوط به هر یک از واحدهای مسکونی و خودرو‌های مشمول تحت تملک خود و افراد تحت تکفل را حداکثر تا پایان بهمن‌ماه سال ۱۳۹۹ پرداخت نمایند. تعویض پلاک خودروها و ثبت نقل و انتقال املاکی که به موجب این بند برای آنها مالیات وضع گردیده است، قبل از پرداخت بدهی مالیاتی مورد انتقال شامل مالیات بر دارایی، نقل و انتقال قطعی و اجاره ممنوع است. متخلف از حکم این جزء در پرداخت مالیات متعلقه مسؤولیت تضامنی دارد.

۵- أخذ مالیات بر خانه‌های خالی مطابق ماده (۵۴ مکرر) قانون مالیات‌های مستقیم از واحدهای مسکونی مشمول، مانع از أخذ مالیات این بند نیست.

آيین‌نامه اجرائی این بند توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی (سازمان امور مالیاتی کشور) حداکثر تا پایان خردادماه سال ۱۳۹۹ تهیه می‌شود و به تصویب هیأت وزیران می رسد.

همچنین باید گفت در صورتی که تمایل دارید در خصوص مالیات ارث چنین املاکی مطالعه کنید شما می توانید به صفحه مالیات بر ارث ملک مراجعه نمایید و اطلاعاتی بیشتری در این خصوص کسب کنید. به علاوه در صورت تمایل به تسلط به موارد مرتبط با مالیات می توانید فیلم مالیات را از طریق این سایت دانلود کنید تا نیازهای شما در کسب و کار نسبت به اخذ اطلاعات بیشتر درباره مالیات رفع شود. همین طور اضافه می گردد در صورت نیاز به اعتراض به مالیات می توانید متن اعتراض به مالیات را از قسمت مربوطه برداشته و مراحل مربوطه را طبق توضیحات مندرج در ان صفحه طی نمایید.

 

نظرات کاربران

تعداد نظرات : 0