وب سایت آموزش قوانین مالیاتی

تلخیص و تجمیع بخشنامه ها، دستورالعمل ها و دستور های اداری حوزه بازماندگان

بازگشت دانلود اپلیکیشن
  • وضعیت : معتبر است
  • دسته بندی ها : مدیرعامل

  • تاریخ بخشنامه : ۱۳۹۵/۰۸/۰۱

  • ‏7827-‏95-‏1000 شماره بخشنامه :

در صورتی که فایل پیوست، متن بخشنامه، شماره و یا هر قسمتی از بخشنامه دارای خطا می باشد در کادر توضیحات وارد نمایید.

آموزش مالیات


در راستای شفاف سازی مقررات سازمانی ایجاد وحدت رویه و بهبود مستمر و روزآمد در اصلاح روان سازی و تلخیص کلیه بخشنامه ها و دستورالعملهای مربوط به بازماندگان با لحاظ چشم انداز سازمان در افق برنامه ۱۴۰۴ به عنوان سازمانی پایدار پویا چابک و سرآمد در پاسخگویی با فرآیندهای هوشمند ارائه خدمات کیفی و بهنگام و رضایتمندی ذینفعان توجه ادارات کل استانها و واحدهای تابعه را به رعایت و اجرای دقیق مفاد این بخشنامه جلب می نماید.
فصل اول : قوانین مرتبط و تعاریف
(۱) قوانین آیین نامه ها ، دادنامه ها و تعاریف مرتبط بازماندگان تا کنون به شرح ذیل می باشد.
۱-۱ قانون تامین اجتماعی مصوب ۱۳۵۴ ماده ۲ بند ج ماده ۴، مواد ۸۰ لغایت (۸۴)
۲۰۱ قانون راجع به برقراری مستمری درباره بیمه شدگانی که به علت همکاری با نیروهای مسلح شهید یا معلول شده اند مصوب ۱۳۶۰٫۱۱٫۱۸
۳-۱ قانون اصلاح تبصره ۲ ماده واحده قانون اجازه پرداخت وظیفه و مستمری ورات کارمندان مصوب ۲۸ آذر (۱۳۳۸) و برقراری حقوق وظیفه در مورد فرزندان و نوادگان اناث، مصوب ۱۳۶۳٫۱۰٫۲
۴-۱ قانون حضانت از فرزندان مصوب ۱۳۶۴٫۵٫۶
۱- ۵ قانون الحاق یک تبصره به بند یک ماده ۸۱ قانون تامین اجتماعی مصوب ۱۳۷۴٫۶٫۲۱
۶-۱ قانون اصلاح تبصره ۶ قانون حالت اشتغال مستخدمین شهید جانباز از کار افتاده و مفقود الاثر انقلاب اسلامی
و جنگ تحمیلی، مصوب ۱۳۷۴٫۹٫۲۶
۷-۱ قانون اصلاح مواد ۴۳ ۴۴ و ۸۰ قانون تامین اجتماعی مصوب ۱۳۷۶٫۷٫۲۷
۸-۱ قانون اصلاح پاره ای از مقررات مربوط به حقوق بازنشستگی بانوان شاغل خانواده ها و سایر کارکنان مصوب ۱۳۷۹٫۲٫۱۳
۹-۱ قانون پرداخت مستمری به فرزندان زنان متوفی مشمول قانون تامین اجتماعی و سایر صندوق های بازنشستگی مصوب ۱۳۸۶٫۱۰٫۵
۱۰-۱ قانون اصلاح تبصره ۳ اصلاح بند ۳ ماده ۸۰ قانون مصوب ۱۳۸۶٫۱۱٫۲۰
تهران : خیابان آزادی، پلاک ۱۳۴۵ کد پستی: ۱۳۵۷۱۶۵۹۵ تلفن: ۶۴۵۰۱
۱۰۰۰٫۹۵٫۷۸۲۷
سازمان تامین اجتماعی مدیر عامل
جمهوری اسلامی ایران وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
پوست
۱۳۹۵٫۰۸٫۰۱
وارو
۱۱-۱ قانون الحاق یک تبصره به ماده ۸۰ قانون تامین اجتماعی مصوب ۱۳۵۴ و... مصوب ۱۳۸۷٫۲٫۱۸
۱۲-۱ قانون حمایت خانواده ، مصوب ۱۳۹۱٫۱۲٫۱ مجلس شورای اسلامی
۱۳-۱ قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بد سرپرست ، مصوب ۱۳۹۲٫۷٫۱۰
۱۴-۱- قانون تعیین تکلیف تامین اجتماعی اشخاصی که ده سال و کمتر حق بیمه پرداخت کرده اند. مصوب ۱۳۹۲٫۷٫۱۷
۱۵-۱ آیین نامه اجرایی قانون اصلاح تبصره ۲ ماده واحده قانون اجازه پرداخت وظیفه و مستمری وراث کارمندان مصوب ۲۸ آذرماه ۱۳۳۸ و برقراری حقوق وظیفه در مورد فرزندان و نوادگان انات، مصوب ۱۳۶۴٫۴٫۲ ۱۶-۱ آیین نامه اجرایی قانون الحاق یک تبصره به بند (۱) ماده (۸۱) قانون تامین اجتماعی، مصوب ۱۳۷۵٫۴٫۶ ۱۷-۱ آیین نامه اجرایی قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۳٫۱۱٫۲۷
۱۸-۱ آیین نامه اجرایی قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بدسرپرست، مصوب ۱۳۹۴٫۴٫۱۴
۱۹-۱ دادنامه های شماره ۱۷۱-۱۷۰ مورخ ۱۳۸۱٫۵٫۲۷ شماره ۳۰۴ مورخ ۱۳۸۲٫۸٫۱۸ ، شماره ۱۳۹ مورخ ۱۳۹۰٫۳٫۳۰، شماره ۲۰۰ مورخ ۱۳۹۰٫۵٫۱۰، شماره ۸۱۷ مورخ ۱۳۹۱٫۱۱٫۹ شماره ۶۳ مورخ ۱۳۹۴٫۱٫۳۱ شماره ۱۳۵ مورخ ۱۳۹۴٫۲٫۲۱، شماره ۷۹۵-۷۹۴ مورخ ۱۳۹۴٫۶٫۲۴ هیات عمومی دیوان عدالت اداری
۲۰-۱ خانواده بیمه شده: شخص یا اشخاصی هستند که به تبع بیمه شده از مزایای موضوع این قانون استفاده می کنند. (بند ۲ ماده ۲ قانون)
۲۱-۱ مستمری : عبارت از وجهی است که طبق شرایط مقرر در قانون تامین اجتماعی به منظور جبران قطع تمام یا قسمتی از درآمد به بیمه شده و در صورت فوت او برای تامین معیشت بازماندگان وی به آنان پرداخت می شود. (بند ۱۶ ماده ۲ قانون)
فصل دوم موارد برقراری مستمری بازماندگان
بازماندگان واجد شرایط بیمه شده متوفی در یکی از حالات زیر استحقاق دریافت مستمری بازماندگان را خواهند داشت
۱ - در صورت فوت بیمه شده بازنشسته ( بند ۱ ماده ۸۰ قانون )
۲ - در صورت فوت بیمه شده از کار افتاده کلی مستمری بگیر ( بند ۲ ماده ۸۰ قانون )
- در صورت فوت بیمه شده ای که در ده سال آخر حیات خود حداقل حق بیمه یکسال کار، مشروط بر اینکه ظرف آخرین سال حیات حق بیمه ۹۰ روز کار را پرداخت کرده باشد. اصلاحیه بند ۳ ماده ۸۰ قانون )
۳-۱) چنانچه بیمه شده فاقد شرایط مقرر در این بند باشد ولی حداقل ۲۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه را قبل از فوت پرداخت کرده باشد. ) تبصره ۲ اصلاحیه بند ۳ ماده ۸۰ قانون )
(۳۲) در صورتی که بیمه شده متوفی فاقد شرایط مقرر در این بند بوده لیکن دارای سابقه پرداخت حق بیمه بین ده تا بیست سال باشد. تبصره ۳ اصلاحیه بند ۳ ماده ۸۰ قانون)
تهران : خیابان آزادی، پلاک ۱۳۴۵ کد پستی: ۱۳۵۷۱۶۵۹۵ تلفن: ۶۴۵۰۱
سازمان تامین اجتماعی
مدیر عامل
جمهوری اسلامی ایران وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
شماره ۱۰۰۰٫۹۵٫۷۸۲۷
تاریخ ۱۳۹۵٫۰۸٫۰۱
پوست وارو
(۳۳) در صورتی که بیمه شده متوفی فاقد شرایط مقرر در این بند بوده لیکن دارای سابقه پرداخت حق بیمه بین یک تا ده سال باشد. قانون تعیین تکلیف تامین اجتماعی اشخاصی که ده سال و کمتر حق بیمه پرداخت کرده اند.)
- در مواردی که بیمه شده در اثر حادثه ناشی از کار یا بیماریهای حرفه ای فوت نماید. ( بند ۴ ماده ۸۰ قانون )
فصل سوم : بازماندگان واجد شرایط
بازماندگان واجد شرایط متوفی که استحقاق دریافت مستمری را خواهند داشت عبارتند از:
عیال دائم بیمه شده متوفی
به موجب مفاد تبصره ذیل بند (۱) ماده ۸۱ قانون : استحقاق عیال دائم بیمه شده متوفی در صورت ازدواج مجدد زائل می گردید لیکن حسب مفاد بند ۱ ماده ۴۸ قانون حمایت خانواده از تاریخ لازم الاجرا شدن قانون «۱۳۹۲٫۲٫۷» زوجه دائم متوفی از حقوق وظیفه یا مستمری وی برخوردار و ازدواج وی مانع دریافت حقوق مذکور نمی گردد.
شوهر بیمه شده زن متوفی
مشروط بر اینکه اولاً تحت تکفل زن بوده و ثانیاً سن او از شصت سال متجاوز باشد و یا طبق نظر کمیسیون پزشکی موضوع ماده ۹۱ قانون تامین اجتماعی از کار افتاده بوده و در هر حال مستمری دریافت ننماید.
۷- فرزند ذکور متوفی
به موجب مفاد بند (۲) ماده ۸۱ قانون در صورتی که سن وی کمتر از هیجده سال تمام بوده و یا منحصراً به تحصیل اشتغال داشته یا به علت بیماری یا نقص عضو طبق گواهی کمیسیون پزشکی موضوع ماده ۹۱ قانون تأمین اجتماعی قادر به کار شناخته نشود ، استحقاق دریافت مستمری بازماندگان را داشته لیکن به استناد مفاد بند (۳) ماده ۴۸ قانون حمایت خانواده از تاریخ ۱۳۹۲٫۲٫۷) تاریخ لازم الاجرا شدن قانون حمایت خانواده حداکثر سن فرزند ذکور تا بیست سالگی حداکثر ۱۹ سال تمام تغییر و پس از آن منحصراً در صورت اشتغال به تحصیل در مقاطع دانشگاهی تعیین گردیده و یا اینکه معلول از کار افتاده نیازمند شناخته شود .
فرزند اناث متوفی
در صورتی که فاقد شغل و شوهر باشد.
تهران : خیابان آزادی، پلاک ۱۳۴۵ کد پستی: ۱۳۵۷۱۶۵۹۵ تلفن: ۶۴۵۰۱
سازمان تامین اجتماعی
مدیر عامل
جمهوری اسلامی ایران وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
شماره ۱۰۰۰٫۹۵٫۷۸۲۷
تاریخ ۱۳۹۵٫۰۸٫۰۱
پوست وارو
۸-۱- نوادگان اناث متوفی
مشروط بر اینکه اولا فاقد شغل و شوهر بوده و ثانیا احراز شود تحت کفالت اجداد خود بوده اند. الحاقی مورخ (۱۴۰۰٫۸٫۱۸
- فرزند خوانده متوفی
در اجرای قانون حمایت از کودکان و نوجوانان بی سرپرست و بد سرپرست مصوب ۱۳۹۲٫۷٫۱۰ مجلس محترم شورای اسلامی و آئین نامه اجرایی مصوب ۱۳۹۴٫۴٫۱۴ هیات محترم وزیران، فرزند خوانده در حکم فرزند حقیقی بوده و از کلیه حقوق و مزایای قانونی بهره مند خواهد گردید.
پدر و مادر متوفی
در صورتی که اولاً تحت تکفل او بوده ثانیاً سن پدر از شصت سال و سن مادر از پنجاه و پنج سال تجاوز کرده باشد و یا آنکه به تشخیص کمیسیون پزشکی موضوع ماده ۹۱ قانون تأمین اجتماعی از کار افتاده باشند و در هر حال مستمری دریافت ننمایند.
فصل چهارم نحوه محاسبه مستمری
مستمری بازماندگان واجد شرایط بیمه شده متوفی به شرح ذیل محاسبه می گردد.
۱۱- در صورت فوت بیمه شده بازنشسته یا از کار افتاده کلی بازماندگان واجد شرایط وی می توانند با رعایت مقررات زیر از مستمری مربوطه برخوردار شوند.
۱۱-۱) میزان مستمری قابل پرداخت حين الفوت مستمری بگیران بازنشسته یا از کار افتاده کلی به عنوان مستمری استحقاقی آنان تلقی و عینا به میزان سهام مقرر در ماده ۸۳ قانون بین بازماندگان واجد شرایط تقسیم می گردد.
(۱۱-۲) میزان مستمری سهم هر یک از بازماندگان از مجموع مستمری استحقاقی متوفی از حاصل ضرب سهم آنان وفق ماده ۸۳ قانون در مستمری استحقاقی تقسیم بر مجموع سهام بازماندگان بدست خواهد آمد.
۱۱-۳) منظور از مستمری استحقاقی بیمه شده متوفی مستمری حین الفوت او می باشد.
۱۱-۴) در اجرای دادنامه ۱۳۹ مورخ ۱۳۹۰٫۳٫۳۰ هیات عمومی دیوان عدالت اداری صد در صد مستمری استحقاقی بین بازماندگان صرفنظر از تعداد آنها قابل پرداخت خواهد بود.
۱۱-۵) مجموع مستمری بازماندگان متوفی نباید از میزان مستمری استحقاقی متوفی تجاوز نماید. هر گاه مجموع مستمری از این میزان تجاوز کند سهم هر یک از مستمری بگیران به نسبت تقلیل داده میشود و در این صورت اگر یکی از مستمری بگیران فوت شود یا فاقد شرایط استحقاقی دریافت مستمری گردد سهم بقیه آنان با توجه به تقسیم بندی مذکور در ماده ۸۳ افزایش خواهد یافت و در هر حال بازماندگان بیمه شده از صد در صد مستمری بازماندگان متوفی استفاده خواهند کرد.
تهران : خیابان آزادی، پلاک ۱۳۴۵ کد پستی: ۱۳۵۷۱۶۵۹۵ تلفن: ۶۴۵۰۱
۱۰۰۰٫۹۵٫۷۸۲۷
۱۳۹۵٫۰۸٫۰۱
سازمان تأمین اجتماعی
مدیر عامل
(۱۱-۶) از آنجایی که تغییر مجموع سهام بازماندگان در مجموع مبلغ مستمری استحقاقی تغییری ایجاد نمی نماید لذا واحدهای اجرایی صرفاً می بایست نسبت به تعیین و تخصیص میزان سهم مستمری جدید هر یک از بازماندگان با رعایت ماده ۸۳ قانون از طریق صدور حکم تغییرات اقدام نمایند.
۱۲ - در صورت فوت بیمه شده ای که در ۱۰ سال آخر حیات خود حداقل حق بیمه یکسال کار، مشروط بر اینکه ظرف آخرین سال حیات حق بیمه ۹۰ روز کار را پرداخت کرده باشد بازماندگان واجد شرایط وی از مستمری که به شرح ذیل محاسبه میگردد بهره مند خواهند شد.
دستمزد مشمول کسر حق بیمه ظرف ۷۲۰ روز قبل از تاریخ فوت با شروع بیماری منجر به فوت
متوسط دستمزد ماهیانه ۳۰ ×
روزهای کار کرد ظرف ۷۲۰ روز قبل از تاریخ فوت با شروع بیماری منجر به فوت
سنوات پرداخت حق بیمه - متوسط دستمزد ماهیانه
مستمری استحقاقی =
۱-۱۲) چنانچه مستمری استحقاقی بیمه شده متوفی کمتر از حداقل دستمزد کارگر عادی در زمان برقراری باشد. مستمری قابل پرداخت به بازماندگان با رعایت ماده ۱۱۱ قانون ( ترمیم مستمری استحقاقی تا حداقل دستمزد کارگر عادی ) تعیین می گردد.
(۲-۱۲) مستمری استحقاقی به دست آمده نباید از پنجاه درصد متوسط مزد با حقوق ماهانه بیمه شده کمتر و از صد در صد آن بیشتر باشد چنانچه مستمری استحقاقی محاسبه شده از شصت درصد متوسط مزد یا حقوق آنها کمتر باشد علاوه بر آن معادل ده درصد مستمری استحقاقی به عنوان کمک مشروط بر آنکه جمع مستمری و کمک از شصت درصد تجاوز نکند پرداخت خواهد شد.
(۳-۱۲) بر اساس مصوبات مورخ ۱۳۷۲٫۸٫۱ و ۱۳۷۳٫۲٫۲۶ شورایعالی سازمان تأمین اجتماعی مبلغ مستمری از کار افتادگی جزئی ناشی از کار به عنوان قسمتی از دستمزد محسوب شده و در تعیین میزان مستمری بازماندگان مؤثر خواهد بود.
بنابراین هرگاه بیمه شده مشمول دریافت مستمری از کار افتادگی جزئی ناشی از کار، فوت نماید میزان مستمری متعلقه می بایست همانند یکی از عناوین حقوق و مزایای بیمه شده متوفی در محاسبات تبصره ۲ ماده ۷۲ قانون عیناً حسب مورد به دستمزد ماه ها و روزهای کارکرد بیمه شده افزوده شود. بدین معنا که مبلغ مستمری از کار افتادگی جزئی ناشی از کار به تنهایی قابل احتساب نبوده و در ایامی که متوفی فاقد کارکرد می باشد مؤثر نخواهد بود ...
همچنین از آنجا که مبلغ مستمری از کار افتادگی جزئی ناشی از کار مشمول کسر حق بیمه نمی باشد لذا به هنگام احتساب آن به عنوان بخشی از دستمزد متوفی رعایت حداکثر حقوق و مزایای مشمول
تهران : خیابان آزادی، پلاک ۱۳۴۵ کد پستی: ۱۳۵۷۱۶۵۹۵ تلفن: ۶۴۵۰۱
سازمان تأمین اجتماعی
مدیر عامل
جمهوری اسلامی ایران وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
شماره ۱۰۰۰٫۹۵٫۷۸۲۷
تاریخ ۱۳۹۵٫۰۸٫۰۱
پیوست وارو
کسر حق بیمه الزامی نیست بنابراین مبلغ مذکور میتواند مازاد بر حداکثر حقوق و مزایای مشمول کسر حق بیمه متوفی در زمان محاسبه متوسط دستمزد منظور گردد.
۱۳ - در صورتی که بیمه شده متوفی فاقد شرایط مقرر در بند ۳ ماده ۸۰ قانون تأمین اجتماعی بوده ولی حداقل ۲۰ سال حق بیمه مقرر را قبل از تاریخ فوت پرداخت نموده باشد بازماندگان واجد شرایط وی می توانند از مستمری بازماندگان با رعایت ماده ۱۱۱ قانون که به شرح زیر تعیین میگردد استفاده نمایند.
مجموع مزد و مزایای مشمول کسر حق بیمه
ظرف آخرین دو سال پرداخت حق بیمه
۲۴
سنوات پرداخت حق بیمه - متوسط دستمزد ماهیانه
مستمری استحقاقی
۳۰
۱۴ - در صورت فوت بیمه شده ای که فاقد شرایط مقرر در بند ۳ ماده ۸۰ قانون بوده لیکن سابقه پرداخت حق بیمه آن بین ۱۰ تا ۲۰ سال باشد بازماندگان واجد شرایط وی از تاریخ تصویب قانون اصلاح تبصره (۳) اصلاح بند (۳) ماده ۸۰ قانون مصوب ۱۳۸۶٫۱۱٫۲۰) استحقاق دریافت مستمری متناسب با سنوات پرداخت حق بیمه به نسبت سهام مقرر در ماده ۸۳ قانون تأمین اجتماعی را خواهند داشت که نحوه محاسبه مستمری آنان به شرح ذیل می باشد.
مجموع مزد و مزایای مشمول کسر حق بیمه ظرف آخرین دو سال پرداخت حق بیمه
۲۴
سنوات پرداخت حق بیمه - متوسط دستمزد ماهیانه
مستمری استحقاقی
(۱۴-۱) محاسبه ریز دستمزد ملاک برقراری مستمری مشمولین فوق وفق تبصره ذیل ماده ۷۷ با رعایت ضوابط مقرر در ماده ۷۲ قانون صورت خواهد پذیرفت بنابراین چنانچه پس از اعمال دستمزد بر مبنای مذکور میزان مستمری متعلقه کمتر از حداقل مستمری قابل پرداخت طبق فرمول ذیل باشد ؛ مبلغ مستمری به دست آمده تا حداقل مستمری مورد نظر ترمیم خواهد گردید.
حداقل دستمزد سال فوت - سنوات پرداخت حق بیمه حداقل مستمری قابل پرداخت
۳۰
(۱۴-۲) چنانچه فوت بیمه شده ای قبل از تاریخ تصویب قانون اصلاح تبصره (۳) اصلاح بند (۳) ماده ۸۰ قانون مصوب ۱۳۸۶٫۱۱٫۲۰) واقع شده باشد در فرمول فوق الذکر به جای حداقل دستمزد سال فوت حداقل
تهران : خیابان آزادی، پلاک ۱۳۴۵ کد پستی: ۱۳۵۷۱۶۵۹۵ تلفن: ۶۴۵۰۱
سازمان تأمین اجتماعی مدیر عامل
آ(
جمهوری اسلامی ایران وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
شماره
تاریخ
پیوست
۱۰۰۰٫۹۵٫۷۸۲۷
۱۳۹۵٫۰۸٫۰۱
وارو
دستمزد سال ۱۳۸۶ ملاک عمل قرار میگیرد و پرداخت مستمری از تاریخ تصویب قانون (مورخ (۱۳۸۶٫۱۱٫۲۰) صورت می پذیرد.
۱۵ - مشمولین قانون تعیین تکلیف تامین اجتماعی اشخاصی که ده سال و کمتر حق بیمه پرداخت کرده اند :
۱۵-۱) بازماندگان واجد شرایط بیمه شده متوفی که از تاریخ ۱۳۷۶٫۷٫۲۷ به بعد فوت شده اند. چنانچه فاقد شرایط مقرر در بند ۳ ماده ۸۰ قانون بوده و دارای سابقه پرداخت حق بیمه بین یک تا ده سال باشند و تا تاریخ لازم الاجرا شدن قانون مذکور (۱۳۹۲٫۹٫۱۱) از هیچ یک از تعهدات مقرر در قانون بهره مند نشده باشند. از تاریخ اخیرالذکر استحقاق دریافت مستمری متناسب با سنوات پرداخت حق بیمه و به نسبت سهام مقرر در ماده ۸۳ قانون را خواهند داشت. شایان ذکر است عملکرد سازمان در اجرای این قانون طی دادنامه شماره ۷۹۴-۷۹۵ مورخ ۱۳۹۴٫۶٫۲۴ هیات عمومی دیوان عدالت اداری نیز مورد تایید قرار گرفته است.
(۱۵-۲) پرداخت مزایای جانبی به بازماندگان مشمول قانون تعیین تکلیف تأمین اجتماعی اشخاصی که ده سال و
کمتر حق بیمه پرداخت کرده اند به نسبت سنوات پرداخت حق بیمه می باشد.
(۱۵-۳) ملاک محاسبه ریز دستمزد مبنای تعیین مستمری برقراری مشمولین قانون فوق ، تبصره ذیل ماده ۷۷ قانون تامین اجتماعی با رعایت ضوابط مقرر در ماده ۷۲ قانون خواهد بود و حداقل مستمری قابل پرداخت به بازماندگان بیمه شده متوفی نیز بر مبنای مفاد ماده ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی، حداقل دستمزد سال فوت بیمه شده و متناسب با سنوات پرداخت حق بیمه به شرح ذیل می باشد.
حداقل مجموع مستمری استحقاقی بازماندگان
حداقل دستمزد سال فوت - سنوات پرداخت حق بیمه
۳۰
۱۵-۴) میزان سهم مستمری هر یک از بازماندگان واجد شرایط برابر است با :
میزان سهم مستمری هر یک از بازماندگان
میزان سهم هر فرد مبلغ مستمری استحقاقی متوفی
مجموع سهام بازماندگان
(۱۵۵) در مورد بیمه شدگانی که فوت آنان قبل از تصویب قانون فوق الذكر واقع شده حداقل دستمزد
(۱۵۵) در مورد بیمه شدگانی که فوت آنان قبل از تصویب قانون فوق الذكر واقع شده حداقل دستمزد
۱۳۹۲ سال تصویب قانون ملاک محاسبه میباشد لیکن در مورد پرداخت غرامت مقطوع فوت به پدر و مادر تحت تکفل بیمه شده متوفی حداقل دستمزد زمان فوت ملاک محاسبه خواهد بود.
ش ش : ۳۶۹۹۵۷۵
تهران : خیابان آزادی، پلاک ۱۳۴۵ کد پستی: ۱۳۵۷۱۶۵۹۵ تلفن: ۶۴۵۰۱
جمهوری اسلامی ایران
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
سازمان تامین اجتماعی
مدیر عامل ۱۰۰۰٫۹۵٫۷۸۲۷
۱۳۹۵٫۰۸٫۰۱
پوست
۱۵-۶) از آنجا که مطابق قانون همسران و فرزندان بیمه شده متوفی از دریافت مستمری به نسبت سنوات پرداخت حق بیمه بهره مند میشوند لیکن به پدر و مادر اشاره ای نشده است بنابراین هر یک از والدین واجد شرایط کماکان از غرامت مقطوع فوت به نسبت سهام مقرر در قانون بر خوردار خواهند گردید.
(۱۵-۷) توجه خواهند داشت که تا قبل از تصویب قانون مذکور (۱۳۹۲٫۹٫۱۱) بازماندگان واجد شرایط بیمه شده ای که از تاریخ ۱۳۸۶٫۱۱٫۲۰) قانون اصلاح تبصره ۳ بند ۳ ماده ۸۰ قانون تامین اجتماعی به بعد فوت شده و دارای سابقه پرداخت حق بیمه بین یک تا ده سال بودند استحقاق دریافت غرامت مقطوع فوت را بطور یکجا و به نسبت سهام مقرر در ماده ۸۳ قانون را دارا بودند.
غرامت مقطوع فوت - سنوات پرداخت حق بیمه حداقل دستمزد مشمول کسر حق بیمه سال فوت
۲۰ - غرامت مقطوع فوت
میزان سهم مستمری هر یک از والدین
به منظور محاسبه غرامت مقطوع فوت والدین بیمه شدگان متوفی صرفاً حداقل دستمزد زمان فوت ملاک محاسبه خواهد بود.
از آنجا که گواهی انحصار وراثت به عنوان سند اصلی و مهم در شناسانی بازماندگان قانونی متوفی از جمله والدین وی محسوب میگردد لذا واحدهای اجرائی موظفند قبل از پرداخت غرامت مقطوع فوت نسبت به اخذ انحصار وراثت اقدام نموده باشند.
غرامت مقطوع فوت مشمول کسر ۲ موضوع ماده ۸۹ قانون نبوده و عیناً قابل پرداخت می باشد.
(۱۵-۸ با توجه به اینکه برقراری مستمری در اجرای قانون تعیین تکلیف تامین اجتماعی .... متناسب با سنوات پرداخت حق بیمه میباشد لذا واحدهای اجرایی در زمان برقراری مستمری مکلفند نسبت به اخذ اطلاعات لازم از بازماندگان متقاضی مطابق فرم پیوست شماره ۳ اقدام نمایند.
۱۶ - در مواردی که بیمه شده بر اثر حادثه ناشی از کار یا بیماریهای حرفه ای فوت نماید بدون در نظر گرفتن سابقه پرداخت حق بیمه بازماندگان واجد شرایط وی طبق مقررات این بخشنامه استحقاق دریافت مستمری را خواهند داشت که نحوه محاسبه مستمری متعلقه همانند بند ۱۲ می باشد.
۱۷ - نکات قابل توجه :
(۱۷-۱) در احتساب سابقه پرداخت حق بیمه متوفی ظرف ده سال قبل از تاریخ فوت و نیز در آخرین سال حیات بیمه شده علاوه بر مدت کار و پرداخت حق بیمه ؛ مدت استفاده از غرامت دستمزد ایام بیماری و بارداری ،
تهران : خیابان آزادی، پلاک ۱۳۴۵ کد پستی: ۱۳۵۷۱۶۵۹۵ تلفن: ۶۴۵۰۱
سازمان تامین اجتماعی
مدیر عامل
جمهوری اسلامی ایران وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
شماره ۱۰۰۰٫۹۵٫۷۸۲۷
تاریخ ۱۳۹۵٫۰۸٫۰۱
پیوست وارو
مقرری بیکاری ، دوران پرداخت حق بیمه به صورت اختیاری یا حرف و مشاغل آزاد با در نظر گرفتن نرخ حق بیمه مؤثر و مدت خدمت نظام وظیفه عمومی با رعایت ضوابط و مقررات قانونی مربوطه منظور خواهند شد.
۱۷-۲) مبنای سال کامل در محاسبات مربوط به برقراری مستمری بازماندگان ، ۳۶۵ روز کامل می باشد بدیهی است از آنجا که در تعیین سنوات پرداخت حق بیمه متوفی ، اجزای سال ( ماه و روز ) نیز در محاسبات مربوطه ملاک عمل می باشند لذا در این خصوص پس از تقسیم مدت بیمه پردازی متوفی به روز بر عدد ثابت ۳۶۵ ، مدت سابقه پرداخت حق بیمه مؤثر متوفی با احتساب سه رقم اعشار به عنوان کسری از سال به دست خواهد آمد.
۱۷-۳) هر چند مدت دریافت مقرری بیمه بیکاری جزء سوابق پرداخت حق بیمه متوفی محسوب می شود لیکن چنانچه متوفی در تمام دوره ۷۲۰ روز قبل از تاریخ فوت در حال دریافت مقرری بیکاری بوده باشد در فرآیند برقراری مستمری بازماندگان برای تعیین میانگین دستمزد ظرف ۷۲۰ روز، حقوق و مزایای ظرف ۷۲۰ روز قبل از تاریخ شروع مقرری بیمه بیکاری حقوق و مزایای زمان اشتغال به کار (متوفی ملاک محاسبه قرار می گیرد.
فصل پنجم) نحوه تقسیم سهام
۱۸ - مستمری بازماندگان به میزان سهام مقرر در ماده ۸۳ قانون بین بازماندگان واجد شرایط تقسیم می گردد :
(۱۸-۱) میزان مستمری همسر بیمه شده متوفی معادل پنجاه درصد مستمری استحقاقی بیمه شده است و در صورتی که بیمه شده مرد دارای چند همسر دائم باشد مطابق تبصره بند ۱ ماده ۴۸ قانون حمایت خانواده مستمری به تساوی بین آنان تقسیم خواهد شد.
۱۸-۲) میزان مستمری هر فرزند بیمه شده متوفی معادل بیست و پنج درصد مستمری استحقاقی بیمه شده می باشد و در صورتی که پدر و مادر را از دست داده باشد سهم او دو برابر میزان مذکور خواهد بود.
از آنجا که میزان سهام فرزندانی که والدین آنها فوت نموده اند به طور مضاعف (۵۰) محاسبه می گردد لذا در این خصوص واحدهای اجرائی به هنگام ثبت اطلاعات فرزندان در پایگاه اطلاعات هویتی مستمری بگیران موظفند وضعیت نسبت این قبیل فرزندان را حسب مورد پسر بازمانده" یا " دختر بازمانده ثبت نمایند.
توجه خواهند داشت که فرزند خوانده نیز به موجب قانون در حکم فرزند حقیقی بیمه شده بوده و همانند سایر فرزندان از سهام مربوطه برخوردار خواهد گردید. در این راستا واحدهای اجرایی می بایست به هنگام ثبت اطلاعات در پایگاه هویتی مستمری بگیران نسبت این قبیل فرزندان را حسب مورد «فرزند خوانده پسر» یا فرزند خوانده دختر ثبت نمایند.
۱۸-۲-۱) میزان مستمری هر نواده اناث بیمه شده متوفی در هر صورت معادل بیست و پنج درصد مستمری استحقاقی بیمه شده است الحاقی مورخ ۱۴۰۰٫۸٫۱۸)
سازمان تامین اجتماعی
مدیر عامل
جمهوری اسلامی ایران وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
شماره ۱۰۰۰٫۹۵٫۷۸۲۷
تاریخ ۱۳۹۵٫۰۸٫۰۱
پیوست وارو
۱۸-۳ میزان مستمری هر یک از پدر و مادر بیمه شده متوفی معادل بیست درصد مستمری استحقاقی بیمه شده می باشد.
(۱۸-۴) میزان مستمری سهم هر یک از بازماندگان از مجموع مستمری استحقاقی متوفی ؛ از حاصل ضرب سهم وی در مستمری استحقاقی تقسیم بر مجموع سهام بازماندگان به دست خواهد آمد.
فصل ششم مدارک و مستندات لازم جهت برقراری و صدور حکم مستمری
۱۹ مدارک ضروری :
(۱۹-۱) درخواست بازماندگان متوفی مبنی بر تقاضای برقراری مستمری ( طبق فرم پیوست شماره یک )
نظر به اینکه در برخی موارد آخرین محل اشتغال به کار بیمه شده متوفی در شهری به جز شهر محل سکونت وی می باشد لذا به جهت رضایتمندی بازماندگان و جلوگیری از مشکلات مربوط به تردد این افراد از محل سکونت تا آخرین شعبه دریافت کننده حق بیمه ارائه درخواست بازماندگان به نزدیکترین شعبه محل سکونت آنان بلامانع بوده که در این صورت شعبه دریافت کننده درخواست میبایست پس از اخذ مدارک مورد نیاز ، در کوتاه ترین زمان ممکن با انعکاس موضوع و ارسال مدارک به شعبه ذی ربط مراتب را تا حصول نتیجه نهایی از آخرین شعبه دریافت کننده حق بیمه متوفی پیگیری نماید.
(۱۹-۲) اصل و تصویر تمام صفحات شناسنامه متوفی
(۱۹-۳) اصل و تصویر کارت ملی متوفی
در مواردی که متوفی فاقد کارت ملی باشد، بازماندگان میبایست جهت اخذ کد ملی به اداره ثبت احوال یا دفاتر پیشخوان دولت ارائه دهنده خدمات ثبت احوال راهنمایی شوند.
(۱۹-۴) اصل و تصویر گواهی وفات بیمه شده صادره از سوی سازمان ثبت احوال
برای جلوگیری از هر گونه سوء استفاده احتمالی توجه خواهند داشت که تاریخ فوت مندرج در برگ خلاصه فوت بایستی با کلیه مدارک و مستندات مربوطه از جمله جواز دفن صادره مطابقت داشته و صحت تاریخ فوت از هر حیث برای شعبه ذیربط روشن باشد در این ارتباط و هنگام تسلیم گواهی فوت برابر اصل شده صفحه آخر شناسنامه متوفی که مشخصات مرحوم در آن درج و ممهور به مهر اداره ثبت احوال مربوطه گردیده نیز از بازماندگان دریافت و در پرونده مربوطه نگهداری شود.
۱۹-۵) اصل و تصویر سند رسمی ازدواج دائم متوفی یا سند عادی ازدواج دائم که از سوی مراجع قضایی احراز اصالت شده باشد.
(۱۹-۶) اصل و تصویر تمام صفحات شناسنامه افراد تحت تکفل واحد شرایط متوفی
تهران : خیابان آزادی، پلاک ۱۳۴۵ کد پستی: ۱۳۵۷۱۶۵۹۵ تلفن: ۶۴۵۰۱
سازمان تأمین اجتماعی
مدیر عامل
جمهوری اسلامی ایران وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
شماره ۱۰۰۰٫۹۵٫۷۸۲۷
تاریخ ۱۳۹۵٫۰۸٫۰۱
پیوست وارو
۱۹-۷ اصل و تصویر کارت ملی افراد تحت تکفل واجد شرایط متوفی
در مواردی که افراد مذکور فاقد کارت ملی باشند ، میبایست جهت اخذ کد ملی به اداره ثبت احوال یا دفاتر پیشخوان دولت ارائه دهنده خدمات ثبت احوال راهنمایی گردند.
(۱۹-۸) اصل و تصویر گواهی انحصار وراثت
مهلت ارائه گواهی انحصار وراثت حداکثر ۹ ماه پس از سپری شدن از تاریخ فوت متوفی می باشد.
توجه خواهند داشت عدم ارائه مدارک از سوی بازمانده یا بازماندگانی که وفق قانون تامین اجتماعی شرایط لازم جهت بهره مندی از مزایای مستمری مربوطه را دارا هستند لیکن بنا به دلایلی از جمله اختلافات خانوادگی از ارائه آن امتناع می ورزند مانعی جهت برقراری مستمری سایر بازماندگان واجد شرایط نخواهد بود.
(۱۹۹) دریافت فیزیکی مدارک مندرج در این بند به استثناء بند ۸-۱۹ - انحصار وراثت از مستندات لازم جهت برقراری و صدور حکم مستمری در شیوه ارائه خدمات غیر حضوری برقراری مستمری بازماندگان حذف و صرفا مدارک ضمیمه درخواست بازماندگان با توجه به تعریف مدارک در سامانه خدمات غیر حضوری سازمان ملاک عمل خواهد بود الحاقی مورخ ۱۴۰۰٫۸٫۱۸)
۲۰- مدارک حسب ضرورت :
۲۰-۱) گواهی اشتغال به تحصیل دانشگاهی معتبر و تأیید شده از سوی مراجع ذی صلاح در خصوص فرزندان ذکور بالای ۱۹ سال
۲۰-۲ اصل نظریه کمیسیون پزشکی مبنی بر از کار افتادگی کلی فرزندان ذکور
(۲۰۳) اصل و تصویر طلاق نامه فرزندان و نوادگان اناث الحاقی مورخ ۱۴۰۰٫۸٫۱۸)
با عنایت به صراحت قانونی دائر بر اینکه نفقه مطلقه رجعیه در زمان عده بر عهده شوهر است و شوهر در این ایام امکان رجوع به زن را دارد لذا برخورداری زوجه از مزایای قانونی تا زمان ارائه طلاق نامه قطعی حاکی از سپری شدن مدت عده و عدم رجوع شوهر امکان پذیر نمی باشد.
۲۰-۴) تعهد نامه فرزندان و نوادگان اناث مبنی بر نداشتن شغل و شوهر طبق فرم پیوست شماره (۲) (الحاقی مورخ ۱۴۰۰٫۸٫۱۸)
۲۰-۴-۱- نظر به فراهم گردیدن امکان ارائه تعهدنامه غیر حضوری فرزندان و نوادگان اناث بازماندگان در مواردی که فرزند فرزند خوانده و نواده انات مرحوم مرحومه در زمره متقاضیان دریافت مستمری بازماندگان قرار دارد و ملزم به ارائه فرم ادعا و تعهد نامه میباشد میتواند با ایجاد حساب کاربری نسبت به تکمیل فرم مذکور به صورت غیر حضوری در سامانه خدمات الکترونیک سازمان اقدام نماید الحاقی مورخ ۱۴۰۰٫۸٫۱۸)
تهران : خیابان آزادی، پلاک ۱۳۴۵ کد پستی: ۱۳۵۷۶۶۵۹۵ تلفن: ۶۴۵۰۱
شماره ۱۰۰۰٫۹۵٫۷۸۲۷
تاریخ ۱۳۹۵٫۰۸٫۰۱
پیوست وارد
Gi
سازمان تامین اجتماعی مدیر عامل
نکته با توجه به صدور دستور اداری کنترل مکانیزه وضعیت ازدواج و طلاق به شماره ۱۰۰۰٫۹۹٫۸۲۵۶ مورخ ۱۳۹۹٫۰۹٫۱۱ و اخذ تاریخ واقعه ازدواج فرزندان و نوادگان انات از سازمان ثبت احوال تکمیل فرم تعهدنامه و اخذ آدرس و مشخصات تماس از فرزند فرزند خوانده و نواده اناث بازماندگان به صورت سالیانه می باشد.
(۲۰-۵) تعهد نامه هر یک از بازماندگان متوفی ) به استثنای همسر متوفی ) مبنی بر عدم دریافت هرگونه مستمری بازنشستگی از کار افتادگی و وظیفه با وجوه دیگر از سازمان با هر یک از صندوقهای بیمه و بازنشستگی کشور ( طبق فرم پیوست شماره (۴)
(۲۰-۶) اصل وکالتنامه محضری از بازماندگان به منظور پرداخت مستمری در وجه احدی از بازماندگان واجد شرایط انجام کنترلهای یکساله به منظور اطمینان از احراز شرایط الزامی است
بازماندگان واحد شرایط میتوانند با حضور در شعبه و ارائه وکالت نامه طبق فرم پیوست شماره (۵) احدی از بازماندگان واجد شرایط را به عنوان وکیل و دریافت کننده مجموع سهام مستمری بازماندگان تعیین نمایند. وکالتنامه هایی که به این روش صادر میشوند می بایست سالیانه با حضور موکلین در شعبه تجدید گردند.
(۲۰۷) با توجه به قانون حضانت فرزندان صغیر یا محجور به مادران آنها مصوب ۱۳۶۴٫۵٫۶ و ماده ۴۳ قانون حمایت خانواده مصوب ۱۳۹۱٫۱۲٫۱ حضانت فرزندان صغیر بر عهده مادر آنها میباشد لیکن در صورتی که از سوی مراجع قضائی ذی صلاح حکم رد صلاحیت مادر صادر و سرپرستی فرزندان متوفی به فردی دیگر سپرده شده باشد اخذ تصویر حکم مبنی بر رد صلاحیت مادر و حکم سرپرستی یا قیم نامه از سرپرست یا قیم فرزندان الزامی است.
(۲۰۸) رای سرپرستی آزمایشی و یا قطعی جهت فرزند خواندگان
۲۰۹) تصویر گواهی رشد ) در صورت صدور از سوی مراجع قضائی ذی صلاح )
(۲۰۱۰) اصل نظریه کمیسیون پزشکی مبنی بر از کار افتادگی والدین با شوهر بیمه شده زن متوفی
(۲۰۱۱) مدارک احراز وقوع حادثه ناشی از کار در مواردی که علت فوت بیمه شده بر اثر وقوع حادثه بوده است. شامل: گزارش وقوع حادثه و گزارش بررسی حادثه کروکی و گزارش پلیس راه در مورد تصادفات منجر به فوت . گزارش مقامات ،انتظامی گزارش بازرس کار گواهی پزشکی قانونی و ...)
۲۰-۱۲ تایید پروانه اشتغال به کار معتبر و یا گواهی صریح اداره کل اشتغال اتباع خارجی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد اتباع خارجی مبنی بر بلامانع بودن اشتغال بیمه شده متوفی در کارگاه و مشاغل مربوطه از سوی واحد نامنویسی و حسابهای انفرادی
۲۰-۱۳ اصل مدارک مربوط به کفالت والدین
نکته : واحد امور فنی مستمریها موظف است تصویر مستندات یادشده را پس از کنترل و تطبیق با اصل اسناد و ممهور نمودن به مهر برابر با اصل در پرونده مستمری ضبط و اصل استاد را به بازماندگان اعاده نماید. ضروری
شماره ۱۰۰۰٫۹۵٫۷۸۲۷
تاریخ ۱۳۹۵٫۰۸٫۰۱
پوست وارو
جمهوری اسلامی ایران
جمهوری اسلامی ایران وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
است از این پس با توجه به اقداماتی که سازمان در زمینه تشکیل پرونده الکترونیک در دست اقدام دارد واحدهای اجرائی جهت برابر اصل نمودن مدارک مأخوذه از مهری که نمونه آن در ذیل آمده است استفاده نمایند.
این تصویر برابر با اصل ابرازی می باشد.
نام کارمند واحد ( مثلاً : على علیزاده) - سمت ( مثلاً : کارشناس مستمری) تاریخ تأیید : ۱۳۹۴٫۲٫۱۴
درج نام نام خانوادگی و سمت کارمند واحد امور فنی مستمری ها که مسئولیت کنترل مدارک را بر عهده دارد طبق مهر نمونه الزامی است. ضمنا ضروری است مهر مورد نظر حداکثر در ابعاد (۳۵۶) سانتی متر تهیه شود.
(۲۰۱۴) نظریه واحد اجرایی استانی و ستادی مربوط به تایید عدم تایید کفالت نوادگان اناث الحاقی مورخ
(۱۴۰۰٫۸٫۱۸
فصل هفتم نحوه برقراری مستمری بازماندگان
-۲۱ برقراری مستمری بازماندگان مستمری بگیر بازنشسته و از کارافتاده کلی متوفی ۲۱-۱) اخذ اسناد و مدارک مورد نیاز مطابق با موارد مندرج در فصل ششم این بخشنامه از بازماندگان با توجه به اینکه تاریخ فوت بیمه شدگان و مستمری بگیران متوفی به صورت خودکار از پایگاه اطلاعات سازمان ثبت احوال فراخوان و مستقیماً در پایگاه اطلاعات شعبه ذیربط درج و مبنای ارائه حمایت ها قرار خواهد گرفت لذا ضروری است در صورت مشاهده هر گونه مغایرت بین تاریخ درج شده در سیستم با اسناد و مدارک ارائه شده توسط بازماندگان ابتدا از درج صحیح اطلاعات هویتی متوفى ) على الخصوص تاریخ تولد و شماره ملی اطمینان حاصل نموده و در صورت نیاز بازماندگان را جهت رفع مغایرت و اصلاح اطلاعات به اداره ثبت احوال یا دفاتر پیشخوان دولت ارائه دهنده خدمات ثبت احوال راهنمایی نمایند.
۲۱-۲) کنترل، بازبینی و عند الزوم ثبت اطلاعات هویتی متوفی و بازماندگان متقاضی دریافت مستمری در سیستم مکانیزه نامنویسی و حسابهای انفرادی شعبه
در صورت مشاهده هرگونه مغایرت در ثبت اطلاعات هویتی افراد، قبل از هرگونه اقدام در زمینه برقراری مستمری واحد نامنویسی و حسابهای انفرادی شعبه موظف به اصلاح یا ثبت اطلاعات دقیق هویتی افراد در سیستم مکانیزه شعبه خواهند بود. در هر حال صدور حکم تبدیلی و پرداخت مستمری منوط به تکمیل اطلاعات هویتی افراد در سیستم مکانیزه شعبه می باشد.
از آنجا که پس از ثبت اطلاعات در سیستم مکانیزه مستمریها امکان هرگونه تغییر در اطلاعات هویتی و احکام مستمری به سهولت امکان پذیر نمی باشد لذا کاربران سیستم مکلفند تا در ثبت و کنترل اطلاعات پرونده های مستمری اعم از اطلاعات هویتی افراد و اطلاعات احکام نهایت دقت را معمول دارند.
Gi
سازمان تامین اجتماعی مدیر عامل
جمهوری اسلامی ایران وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
شماره ۱۰۰۰٫۹۵٫۷۸۲۷
تاریخ ۱۳۹۵٫۰۸٫۰۱
پیوست وارد
(۲۱۳) وضعیت پرداخت مستمری و سایر مزایای متعلقه به متوفی مربوط به قبل و بعد از تاریخ فوت مستمری بگیر و مبالغ برگشت شده از مبادی پرداخت به منظور محاسبه و تعیین تکلیف مطالبات متوفی از سازمان ) ماترک ) یا مطالبات سازمان از متوفی بابت مبالغ اضافه پرداخت شده به وی کنترل و بررسی گردد.
(۲۱-۴) در صورت تکمیل و تأیید مدارک و اسناد ارائه شده به سازمان و پس از ثبت اطلاعات مورد نیاز در سیستم مکانیزه مستمریها : حکم برقراری مستمری بازماندگان با فراخوان اطلاعات پرونده مستمری بازنشستگی یا از کار افتادگی کلی و اطلاعات جدید ثبت شده در سیستم طبق فرمت پیش بینی شده در سیستم مکانیزه تهیه گردیده و پس از کنترل و امضاء توسط کارکنان و مسئولین ذیربط ثبت دفتر شعبه شده و در نهایت نسبت به تخصیص شماره مستمری اقدام خواهد شد.
(۲۱۵) پس از صدور حکم برقراری مستمری، تصویر حکم مزبور جهت اطلاع و آگاهی بازماندگان از اقدامات به عمل آمده به ایشان ارائه خواهد شد. پس از آن بازماندگان میتوانند احکام افزایش سالیانه مستمری و فیش مستمری ماهیانه خود را رأساً از طریق سایت رسمی سازمان دریافت نمایند.
(۲۲-۶) به منظور طبقه بندی اطلاعات پرونده های مستمری تبدیلی در پایگاه اطلاعات هویتی مستمری بگیران واحدهای اجرائی موظفند صرفاً از کدهای اساس برقراری ذیل استفاده نمایند.
ردیف کد اساس عنوان توضیح
ا ۱۵۴۰۰ تبصره الحاقی به ماده ۸۰ قانون مصوب ۱۳۸۷٫۲٫۱۸ بازنشسته و از کار افتاده کلی غایب بازنشسته و از کار افتاده کلی غایب بخشنامه ۵۵ مستمریها)
۲ ۱۵۶۰۰ بند (۱) ماده ۸۰ قانون تامین اجتماعی ( فوت بازنشسته بازنشستگی عادی تبدیل شده به مستمری بازماندگان
3 ۱۵۶۰۱ بند (۲) ماده ۸۰ قانون اجتماعی قوت از کار افتاده کلی از کار افتادگی کلی ( اعم از ناشی یا غیر ناشی از کار تبدیل شده به مستمری بازماندگان
۴ ۱۵۳۱۴ بند ۴ بخشنامه ۴۷٫۱ مستمریها بازنشستگی تبدیل شده به مستمری بازماندگان
۵ ۱۵۶۲۱ بند ۴ بخشنامه ۵۶ مستمریها بازنشستگی تبدیل شده به مستمری بازماندگان
۶ ۱۵۶۲۳ بند (۹۱) قانون بودجه سال ۱۳۹۰ کل کشور بند ۴ بخشنامه ۵۶٫۲ مستمریها بازنشستگی تبدیل شده به مستمری بازماندگان
۷ ۱۵۶۲۴ بند (۶۶) قانون بودجه سال ۱۳۹۱ کل کشور بازنشستگی تبدیل شده به مستمری بازماندگان
A ۱۵۶۲۶ قانون تعیین تکلیف تأمین اجتماعی ..... فوت بازنشسته با از کار افتاده بازنشستگی تبدیل شده به مستمری بازماندگان
پروندههای مستمری که دارای کد اساس برقراری ۱۵۶۲۳ ، ۱۵۶۲۴ و ۱۵۶۲۶ میباشند به نسبت سنوات پرداخت حق بیمه از مزایای جنبی بهره مند خواهند گردید.
Gi جمهوری اسلامی ایران
جمهوری اسلامی ایران شماره
تاریخ ۱۰۰۰٫۹۵٫۷۸۲۷
۱۳۹۵٫۰۸٫۰۱
سازمان تامین اجتماعی مدیر عامل وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیوست وارو
(۲۲) برقراری مستمری بازماندگان بیمه شدگان متوفی
(۲۲-۱) واحد امور فنی مستمریهای شعبه ذیربط موظف است پس از اخذ اصل و تصویر اسناد و مدارک مورد نیاز (مندرج در فصل ششم این بخشنامه و درخواست برقراری مستمری از بازماندگان طبق فرم پیوست شماره یک و کلیه مدارک و مستندات از بازماندگان واحد شرایط در اسرع وقت ریز دستمزد و سوابق پرداخت حق بیمه متوفی را از واحد مربوطه استعلام نماید.
(۲۲-۲) کنترل و ثبت اطلاعات هویتی متوفی و بازماندگان متقاضی دریافت مستمری بازماندگان در سیستم مکانیزه نامنویسی و حسابهای انفرادی شعبه و سایر اقدامات پیشگفت
۲۲-۳) استعلام مکانیزه مدت سابقه پرداخت حق بیمه متوفی از واحد نامنویسی و حساب های انفرادی شعب واحد نامنویسی و حسابهای انفرادی شعبه موظف است در کوتاه ترین زمان ممکن نسبت به گردآوری تجمیع و اعلام نهائی مدت سابقه پرداخت حق بیمه متوفی بر اساس نرخ حق بیمه موثر اقدام نماید.
(۲۲-۴) واحد درآمد حق بیمه موظف است در صورت استعلام واحد نامنویسی و حسابهای انفرادی نسبت به اعلام پاسخ در حداقل زمان ممکن اقدام نماید. بدیهی است در مواردی که بدهی کارگاه مربوطه در مرحله برآوردی است میبایست موضوع را خارج از نوبت مورد رسیدگی قرار داده و در اسرع وقت نتیجه را اعلام نماید.
(۲۲-۵) کلیه شعب سازمان میبایست در اسرع وقت از تاریخ وصول استعلام شعبه مبدأ نسبت به اعلام سوابق پرداخت حق بیمه متوفی به شعبه مربوطه اقدام نمایند.
(۲۲-۶) به منظور محاسبه میزان مستمری استحقاقی متوفی ریز دستمزد بیمه شده به هنگام اعلام سوابق پرداخت حق بیمه ، به صورت هوشمند استخراج و اعلام می گردد .
(۲۲-۷) پس از اعلام سابقه، واحد امور فنی مستمری ها موظف است سابقه و ریز دستمزد موثر در برقراری مستمری بازماندگان را از هر حیث از جمله نرخ حق بیمه کنترل و از صحت آنها اطمینان حاصل نماید.
(۲۲-۸) سوابق پرداخت حق بیمه با نرخ ۱۲ آن دسته از بیمه شدگان که قبل از احراز شرایط بازنشستگی فوت می نمایند در احراز شرایط قانونی جهت بهره مندی از مزایای مستمری بازماندگان منظور نخواهد شد و صرفا سوابق پیشگفت در تعیین میزان مستمری صرفا میزان تاثیر سوابق مذکور لحاظ خواهد گردید. الحاقی مورخ (۱۴۰۰٫۸٫۱۸
۲۲-۹) در مواردی که فوت بیمه شده به علت بیماری رخ داده باشد واحدهای اجرایی موظفند از اشتغال به کار بیمه شده علی الخصوص در ماههای پایانی حیات اطمینان حاصل نمایند.
(۲۲-۱۰) پس از اعلام سوابق پرداخت حق بیمه و کنترل همه جانبه اطلاعات و مدارک و انجام بررسی های لازم در زمینه برقراری مستمری بازماندگان از سوی واحد امور فنی مستمری ها، حکم برقراری مستمری
بازماندگان طبق فرمت پیش بینی شده در سیستم مکانیزه مستمری ها تهیه گردیده و پس از کنترل و امضاء توسط مسئولین ذی ربط ثبت دفتر شعبه شده و در نهایت نسبت به تخصیص شماره مستمری اقدام خواهد گردید.
(۲۲-۱۱) اخذ اسناد و مدارک مرتبط با حادثه ناشی از کار مندرج در فصل پنجم این بخشنامه الزامی است.
۲۲-۱۲) در صورتی که مقصر حادثه کارفرما باشد، اجرا و پیگیری موضوع ماده ۶۶ قانون تأمین اجتماعی الزامی است.
دانلود پی دی اف
فایل پیوست

نظرات کاربران

تعداد نظرات : 0