وب سایت آموزش قوانین مالیاتی

چرا پزشکان کارتخوان ندارند؟

  • نویسنده : محمدجواد عظیمی فرد

  • تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۰۳/۱۳

  • تاریخ بروزرسانی : ۱۴۰۲/۰۹/۱۳

  • ثبت نظر

بانک جامع بخشنامه ها

آموزش مالیات

چرا پزشکان کارتخوان ندارند؟ مدتی‌ است ویزیت‌ های گرانقیمت و نجومی برخی پزشکان برای مردم سوال شده، چرا که بسیار متفاوت با نرخ اعلام شده از سوی دولت است. چندی پیش به مطب یکی از پزشکان در تهران رفتم و وقتی نوبت من شد خانم منشی بداخلاق گفت 60 تومن میشه آقا

  • سعی کردم با لبخندی که داشتم فضا رو مثبت نگه دارم و گفتم بفرما این کارت رمزش هست…
  • آقا کارتخوان نداریم لطفا پول نقد بیارید
  • آخه پول نقد از کجام؟
  • دستگاه عابربانک همین بغله تشریف ببرید پول نقد بگیرید
  • عجب!

 

کارتخوان پزشکان

چرا پزشکان کارتخوان ندارند؟

 

چرا پزشکان در استفاده از دستگاه کارتخوان استفاده نمی کنند؟

1- فرار مالیاتی

وقتی دستگاه کارتخوان نداشته باشند سازمان امور مالیاتی چگونه بخواهد رد درآمدی از آنها داشته باشد تا بتواند مالیات کارتخوان از پزشکان اخذ کند؟ یعنی یکی از دلایل مهمی که پزشکان از داشتن دستگاه کارتخوان طفره می روند پرداخت مالیات است.

آیا پرداخت مالیات مشکلی دارد که پزشکان از آن فرار می کنند؟

در پاسخ باید بگویم چون پزشکان درآمد بسیار بالایی دارند شاید سخت باشد که بخواهند مبلغ زیادی در سال مالیات پرداخت کنند. از انصاف نگذریم پزشکان سالهای زیادی تلاش می کنند تا بتوانند پزشک شوند و شغل سختی هم دارند و درآمدی هم که دارند نوش جانشان اما باید قبول کنند که براساس درآمدی که دارند مالیات خود را باید پرداخت کنند. نحوه محاسبه مالیات آنها به این شکل می شود که مجموع فروش یا خدمات آنها از هزینه های آنها کم می شود و در نهایت در جدول ماده 131 قانون مالیات های مستقیم قرار می گیرد و مبلغ مالیات قابل پرداخت مشخص می شود.

براساس قانون مالیات های مستقیم هر فردی که در ایران دارای درامد است باید مالیات آن را پرداخت کند. پس بسیار ظالمانه است که کارمندی که قبل از اینکه حقوقش به حساب واریز شود مالیاتش را باید پرداخت کند بعد پزشکی که سالیانه صدها میلیون و بعضا میلیاردها درآمد دارند از پرداخت مالیات فراری شوند! شما می توانید برای آگاهی از این قانون به کتاب مالیات های مستقیم مراجعه کنید.

 

2- دریافت پول بیشتر از بیمار

وقتی بیمار پول نقد می دهد هیچ سند مدرکی ندارد که بخواهد شکایت کند که فلان پزشک مبلغ بیشتری از من پول گرفت ! بیماران به دلیل گرفتاری های زیاد حوصله شکایت و کاغذ بازی در ادارات دولتی ندارند و البته توان پرداخت هزینه های شکایت و وکیل را هم ندارند. بنظر می رسد برخی از پزشکان با گرفتن پول نقد به راحتی هر چه تمام تر هر نرخی را که تمایل داشته باشند برای خود مشخص می کنند و هیچ قانونی وجود ندارد که بخواهد در مقابل آنها ایستادگی کند.

 

3- درامد با عابربانک

تا چندی پیش تبلیغات بسیار زیادی مشاهده می کردم که با خرید دستگاه عابربانک می توانید ماهیانه چندین میلیون تومان درآمد داشته باشید. جالب است که پزشکانی که از دستگاه کارتخوان استفاده نمی کنند برای رفاه حال بیماران یک دستگاه عابربانک در مطب نصب می کنند تا بیمار بتواند به راحتی پول نقد تهیه کند و به منشی دکتر پرداخت کند. اما جالب است بدانید علاوه بر فرار مالیاتی و گرفتن نرخ بیشتر از عرف که در بالاتر گفتیم پزشکان با این کار از دستگاه عابر بانک ماهیانه تا حدود ده میلیون تومان می توانند درآمد کسب کنند که اکثر هزینه های مطب را می تواند تحت پوشش دهد.

 

آیا هیچ نهاد نظارتی نیست که بخواهد بر پزشکان نظارت کند؟

چرا وقتی یک صنف ساده و تازه کار کوچکترین تخلفی می کند نهادهای مختلف با او برخورد جدی می کنند ؟ تصور کنید یک مغازه بر روی اجناس خود قیمت ها را درج نکند چه اتفاقی می افتد؟ از طرف شهرداری، اتحادیه، تعزیرات و اماکن و دیگر نهادهای نظارتی جریمه های سنگین می شود اما چرا پزشکان با این همه حجم درآمدی که دارند هیچ نهادی پیدا نمی شود که بخواهد نظارتی داشته باشد؟

و جالب تر اینکه تمام اصناف و واحدهای تولیدی باید سالیانه میلیون ها تومان مالیات پرداخت کنند و این در حالتی است که پزشکان با درآمد چند برابری که دارند به اندازه آنها مالیات پرداخت نمی کنند.

 

نوشته شده توسط محمد جواد عظیمی فرد

 

نظرات کاربران

تعداد نظرات : 0