وب سایت آموزش قوانین مالیاتی

چه کسانی مشمول ارسال معاملات فصلی هستند؟

  • نویسنده : محمدجواد عظیمی فرد

  • تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۰۳/۱۳

  • تاریخ بروزرسانی : ۱۴۰۲/۱۲/۱۷

  • ثبت نظر

بانک جامع بخشنامه ها

آموزش مالیات

قانون گذار در قانون مالیات های مستقیم تکالیف مختلفی را برای اشخاص حقیقی و اشخاص حقوقی در نظر گرفته و برای آنها الزاماتی قرار داده که در صورتیکه به تکالیف خود عمل نکنند مشمول جرایمی خواهند شد. یکی از این تکالیف ارسال معاملات فصلی می باشد که باید به آن عمل شود. برای اینکه بدانید که چه افراد و شرکتهایی باید معاملات فصلی برای سازمان امور مالیاتی ارسال کنند تا پایان این مقاله با ما همراه باشید و البته برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص مالیات می توانید اقدام به دانلود آموزش مالیات کنید.

مشمولین ارسال معاملات فصلی

به استناد آیین نامه اجرایی تبصره (۳) ماده (۱۶۹) به شماره ۲۰۰/۳۹۴۹/۴۶۳۷۸ مورخ ۱۳۹۵/۰۳/۱۸ صراحتا اعلام داشته:

ماده ۹ آیین نامه تبصره ۳ ماده ۱۶۹) اشخاص زیر مشمول ارسال فهرست معاملات می باشند:

الف) کلیه اشخاص حقوقی

ب) صاحبان مشاغلی که حسب نوع و یا حجم فعالیت جزو گروه اول موضوع ماده 2 آیین نامه اجرایی ماده 95 قانون محسوب می شوند

ج) صاحبان مشاغل مشمول اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده (این بند توسط دیوان عدالت اداری حذف شده است - رای دیوان)

تبصره – اشخاص موضوع این ماده با پیشنهاد سازمان امور مالیاتی کشور و تصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی قابل تغییر خواهند بود.

الف) کلیه اشخاص حقوقی

وقتی در آیین نامه اجرایی تبصره 3 ماده 169 گفته شده کلیه اشخاص حقوقی، یعنی تمام اشخاص حقوقی ای که بصورت رسمی در سازمان ثبت شرکت ها یا دیگر سازمان ها به ثبت رسیده اند باید فهرست معاملات فصلی خود را از طریق سامانه 169 برای سازمان امور مالیاتی ارسال کنند. اگر شرکتی ثبت کرده اید که هیچگونه معامله ای ندارد و یا انجام نداده است نیاز به ارسال فهرست معاملات نیست و یا اگر با شرکت معاملات تجاری انجام نمی‌دهید بهتر آن است تا اظهارنامه مالیاتی صفر خود را به سازمان امور مالیاتی تسلیم کنید.

ب) صاحبان مشاغلی که حسب نوع و یا حجم فعالیت جزو گروه اول

در این بند اعلام کرده است که تمام مشاغل گروه اول موظف به ارسال فهرست صورت معاملات خود هستند. مشاغل یعنی تمام کسانی که بصورت انفرادی معاملات تجاری انجام می دهند یا کسب و کار خود را بصورت تکنفره یا گروهی (مشارکت مدنی) و در قالب مشاغل مدیریت می کنند.

از منظر آیین نامه اجرایی ماده ۹۵ قانون مالیات گروه اول به شرح ذیل می باشد:

فصل دوم- گروه بندی مودیان صاحبان مشاغل
ماده ۲- صاحبان مشاغل براساس شاخص‌ها و معیارهایی از قبیل نوع و حجم فعالیت به شرح ذیل گروه‌بندی می‌شوند:
۱- گروه اول
۲- گروه دوم
۳- گروه سوم
الف- گروه اول:
اشخاص ذیل از لحاظ انجام تکالیف موضوع این آیین نامه جزو مودیان گروه اول محسوب می‌شوند:
۱- کلیه واردکنندگان و صادرکنندگان.
۲- صاحبان کارخانه ها و واحدهای تولیدی و بهره برداران معادن دارای پروانه بهره برداری از وزارتخانه یا مراجع ذیربط.
۳- صاحبان هتل‌های سه ستاره و بالاتر.
۴- صاحبان بیمارستان ها، زایشگاه ها، درمانگاهها، کلینیک های تخصصی. 
۵- صاحبان مشاغل صرافی.
۶- صاحبان فروشگاه‌های زنجیره ای دارای مجوز فعالیت از وزارتخانه و یا مراجع ذیربط.
۷- صاحبان موسسات حسابرسی، حسابداری و دفترداری، خدمات مالی و ارائه دهندگان خدمات مدیریتی، مشاوره ای، انفورماتیک و طراحی سیستم.
۸- صاحبان موسسات حمل و نقل موتوری، زمینی، دریایی و هوایی اعم از مسافری و یا باربری.
۹- سایر صاحبان مشاغل و حرفی که درآمد ابرازی (فروش کالا یا فروش توأم کالا و ارائه خدمت) براساس اظهارنامه مالیاتی عملکرد دو سال قبل (اظهارنامه تسلیمی خردادماه هر سال مبنای تعیین گروه بندی سال بعد از تسلیم اظهار نامه عملکرد می‌باشد. به عنوان مثال مبلغ فروش و سایر درآمدهای مندرج در اظهارنامه مالیاتی عملکرد سال ۱۳۹۷ مبنای گروه‌بندی سال ۱۳۹۹ می‌باشد) یا آخرین درآمد قطعی شده (فروش کالا یا فروش توأم کالا و ارائه خدمت) آن‌ها بیش از مبلغ یکصد و پنجاه میلیارد ریال باشد. (مشروط به ابلاغ برگ قطعی حداکثر تا پایان دی ماه سال قبل به شخص مودی یا نماینده قانونی وی.)

همانطور که در مقاله تکالیف مالیاتی مشاغل و نحوه گروه بندی آنها در آیین نامه اجرایی ماده (۹۵) قانون مالیات های مستقیم مشاغل را به سه گروه تقسیم بندی کرده است که هر کدام براساس حجم فروش یا نوع فعالیت تکالیف متفاوتی برای آنها در نظر گرفته است.

ج) صاحبان مشاغل مشمول بر ارزش افزوده

در بند آخر این ماده گفته شده تمام مشاغلی که مشمول قانون مالیات بر ارزش افزوده می شوند باید فهرست معاملات خود را به سازمان اعلام کنند و مشمول ارسال معاملات فصلی هستند. خوب حال اینکه از کجا بدانیم مشمول مالیات بر ارزش افزوده هستیم مطلب ده مرحله فراخوان ارزش افزوده می تواند به شما کمک کند که تشخیص دهید آیا مشمول مالیات بر ارزش افزوده می باشید یا خیر. البته قبل از پرداخت هر گونه مالیات باید توجه داشت که کسب و کار هر فرد یکی از مشاغل معاف از مالیات نباشد . در صورت تمایل به مطالعه در این خصوص می توانید به قسمت مربوطه مراجعه کنید و اطلاعات بیشتری در این خصوص کسب کنید.

 

نظرات کاربران

تعداد نظرات : 0