اهمیت اکسل
اگر تا حالا سابقه کار حسابداری داشتین و یا حتی از آشناهاتون شاید شنیده باشین که نرم افزار اکسل چقدر برای کار حسابداری مهمه و اهمیت ویژه ای دارد و خاطر میزان اهمیت آن تصمیم گرفتیم در این زمینه مقاله ای بنویسیم تا همکاران عزیزم بتونن بهتر استفاده کنند.
نرم افزار مایکروسافت اکسل از مهمترین نرم افزارهای کامپیوتری هست که میشه کارهای بسیار زیادی با اون انجام داد و داده های بسیار زیادی رو تجزیه تحلیل کرد. نرم افزار اکسل یکی از کلیدی ترین نرم افزار ها برای شغل حسابداری هست چرا که به ما کمک می کنه که بتونیم اطلاعات رو خیلی سریعتر و دقیق تر تجزیه تحلیل کنیم و داده ها ی خامی که از نرم افزار گرفتیم رو بتونیم آماده گزارش گیری برای افراد مورد نظر کرد.
ویژگی های اکسل
شیت های اکسل میشه گفت محدودیتی ندارند و هر کاری میشه باهاشون کرد. یکی از مهمترین ویژگی که اکسل در اختیار ما قرار می ده که این نرم افزار رو برای ما کاراتر می کنه وجود توابع مالی و حسابداری است که در سربرگ Formula و قسمت Financial وجود داره . اکسل قدرت خیلی زیادی داره و می تونه میلیون ها داده رو برای ما تحلیل کنه . فردی که به اکسل مسلط باشه خیلی کارها می تونه انجام بده و وقتی همون فرد بتونه از قسمت برنامه نویسی اکسل که هم استفاده کنه دیگه تقریبا کاری نمی مونه که نشه با اکسل کرد! واقعا اکسل قدرت زیادی داره و سریعتر از اون چیزی که ما فکر می کنیم کار ما رو جلو میندازه . با اکسل میشه فاکتور زد ، ترازنامه طراحی و ارائه کرد ، صورت های مالی ، تنظیم لیست حقوق و دستمزد ، لیست بیمه ، حضور غیاب و اضافه کاری ، جدول بندی داده ها و هزاران کار دیگر که فقط این قابلیت ها برای حسابداری است.
پیشنهاد می شود : راس گیری چک با اکسل
لیست توابع اکسل
SLN: تابع محاسبه هزینه استهلاك به روش خط مستقیم
SYD: تابع محاسبه هزینه استهلاك به روش مجموع سنوات
DB : تابع محاسبه هزینه استهلاك نزولی در مدت معین
DDB: تابع محاسبه هزینه استهلاك به روش نزولی مضاعف در مدت معین
VDB: تابع محاسبه دوره خاص هزینه استهلاك به روش نزولی
FV : تابع محاسبه ارزش آتی سرمایه گذاریها
PV : تابع محاسبه ارزش فعلی خالص سرمایه گذاري – اقساط مساوی
NPV: تابع محاسبه ارزش فعلی خالص سرمایه گذاري
XNPV: تابع محاسبه ارزش فعلی خالص سرمایه گذاري بر حسب تاریخ
PMT: تابع محاسبه اقساط وام
PPMT: تابع محاسبه اقساط مربوط به اصل وام
IPMT: تابع محاسبه اقساط مربوط به بهره
NPER: تابع محاسبه تعداد دوره هاي مورد نیاز براي سرمایه گذاري
RATE: تابع محاسبه نرخ بهره
IRR: تابع محاسبه نرخ بازده داخلی سرمایه گذاري
XIRR: تابع محاسبه نرخ بازده داخلی سرمایه گذاري بر حسب تاریخ
MIRR: تابع محاسبه نرخ داخلی کارکرد سرمایه
ACCRINT: تابع محاسبه بهره متعلقه اوراق قرضه از زمان صدور تا بازخرید اوراق
ACCRINTM: تابع محاسبه بهره متعلقه اوراق قرضه از زمان صدور تا بازخرید اوراق
اکسل در مصاحبه های استخدامی
به دلیل میزان اهمیت اکسل که در بالا گفته شد این نرم افزار قدرت تصمیم گیری برای مدیری که می خواهد شما را استخدام کند را هم دارد! شاید تعجب کنید ولی بنده به عینه دیدم که افرادی که تجربه پایینی دارند و تسلط قابل قبولی هم به حسابداری ندارند راحتر فرایند استخدام شدن را طی کرد ه اند چون میزا ن تسلط خود را به اکسل تا حد قابل قبولی افزایش داده اند، که البته این برای مدیران بسیار حائز اهمیت است.
پیشنهاد می شود : معیارهای انتخاب نرم افزار حسابداری
تفاوت اکسل با دیگر نرم افزارها
برای تجزیه و تحلیل داده ها و طراحی فرم های مربوط به حسابداری نرم افزارهای دیگری هم وجود دارد ولی هیچکدام مانند اکسل کارایی لازم را ندارد و شاید بهتر بگوییم که به گرد اکسل هم نخواهند رسید . از مزایای اکسل این است که همه جا در دسترس است و تمام استاندارد های لازم در آن وجود دارد. شما اگر اکسل بلد باشید بسادگی می توانید امورات حسابداری خود را پیش ببرید در صورتیکه اگه متوسل به نرم افزار حسابداری باشید فقط می توانید با آن نرم افزار کار کنید و اگر نرم افزار مربوطه برای شما کارایی لازم را نداشته باشد کار شما لنگ می شود و نیاز به فردی دارید که مهارت کار با اکسل را داشته باشد.
به رخ کشیدن قدرت اکسل برای حسابداران
ابزاری که در دست حسابداران و مدیران مالی هست ابزاری بسیار قدرتمند با ویژگی های منحصر به فرد است که فرد می تواند با اندکی دانش قدرت خود را با اکسل به رخ بکشد و پیچیده ترین محاسبات را در کوتاه ترین مدت آماده کند.
اکسل عصای دست حسابداران
کلام آخر اینکه اکسل عصای دست حسابداران است و شما در صورتیکه دانش اکسلی قوی ای داشته باشید می توانید در حسابداری به سرعت اوج بگیرید و در کنار کار با نرم افزار حسابداری بتوانید اکسل را مکمل و گاها جایگزین نرم افزار حسابداری کنید.
نوشته شده توسط: محمد جواد عظیمی فرد
نظرات کاربران
تعداد نظرات : 0