حسابداری یک حرفه ضروری است که به شرکتها در مدیریت امور مالی خود کمک میکند. حسابداران مسئول ثبت و گزارش اطلاعات مالی هستند که برای تصمیمگیریهای تجاری مهم است. آنها همچنین مسئول اطمینان از انطباق شرکت با قوانین و مقررات مالی هستند. حسابداران باید با مجموعه ای از قوانین و مقررات آشنا باشند که به آنها کمک می کند تا کار خود را به درستی انجام دهند. این قوانین شامل استانداردهای حسابداری، قوانین مالیاتی و قوانین تجارت است.
حسابداران همچنین باید با اصول حسابداری و مالی آشنا باشند تا بتوانند اطلاعات مالی را به طور موثر تحلیل و گزارش کنند. آموزش حسابداری می تواند در قالب یک مدرک دانشگاهی یا یک برنامه آموزشی حرفه ای ارائه شود. مدرک دانشگاهی در حسابداری معمولاً چهار سال طول می کشد و شامل دوره هایی در زمینه های حسابداری، مالی، اقتصاد و مدیریت است. برنامه های آموزشی حرفه ای در حسابداری معمولاً کوتاه تر هستند و می توانند به صورت آنلاین یا در یک موسسه آموزشی از درسهای پایه مثل آموزش حسابداری مقدماتی تا پیشرفته ارائه شوند.
نقش حسابدار در جامعه
حسابداران نقش مهمی در اقتصاد ایفا می کنند. آنها به شرکت ها در مدیریت امور مالی خود کمک می کنند و به اطمینان از انطباق آنها با قوانین و مقررات مالی کمک می کنند. حسابداران همچنین به سرمایه گذاران و سایر ذینفعان کمک می کنند تا تصمیمات آگاهانه در مورد شرکت ها بگیرند.اگر به دنبال یک شغل در زمینه حسابداری هستید، باید با مجموعه ای از قوانین و مقررات آشنا باشید و اصول حسابداری و مالی را درک کنید. شما همچنین باید مهارت های تحلیلی و گزارشگری قوی داشته باشید. هر حسابدار یا مدیر مالی در هر واحد اقتصادی قلب تپنده آن می باشد و پیشرفت روز افزون آنها نشان از کارا بودن بخش حسابداری و امور مالی آن مجموعه یا واحد اقتصادی دارد. این روزها با توجه به شغل بسیار حیاتی و ضروری حسابداران که شاید مجالی برای تعریف از آنها نباشد،(قوانینی که حسابداران باید بدانند) فقط یک نکته آنهم اینکه هر حسابداری برای اینکه تسلط کامل به هر کاری داشته باشد و بتواند سکان واحد مالی هر مجموعه ای را بدست بگیرد نیاز است تا یکسری اطلاعات اولیه و کاربردی را کاملا مسلط باشد.
قوانین مورد نیاز حسابداران
در بالا ذکر شد که بر هر حسابدار لازم است تا یکسری قوانین و مقررات را مسلط باشد اما دقیقا چه قوانینی ؟ خوب در ادامه قصد داریم که این قوانین را به شما معرفی کنیم :
قوانین مالیاتی
قوانین مالیاتی جز اصلی ترین و کاربردی ترین مواردی هست که برای شغل حسابداری و حسابرسی مورد نیاز است و باید بخوبی روی آن مسلط شد تا بتوان در شرایط مختلف تصمیمات خوبی اتخاذ کرد تا دچار جرایم یا مشکلات احتمالی نشویم. برای انجام تکالیف مالیاتی باید به این قوانین آگاهی کامل داشت. هنگام پر کردن اظهارنامه عملکرد که در خرداد برای اشخاص حقیقی و تیر ماه برای اشخاص حقوقی می باشد استفاده فراوانی دارد. از جمله این قوانین، قانون مالیات مستقیم است که شامل 282 ماده قانونی است که برخی از آنها ضروری تر و برخی از آنها کاربردی هستند . از جمله مواد مهم این قانون ماده 95 ، 169، 169 مکرر، 132، 105، 192 و…. می باشد.
آیین نامه تحریر دفاتر قانونی
آیین نامه تحریر دفاتر قانونی برای حسابدارانی که در شرکت هایی مشغول به فعالیت می باشند که از دفاتر استفاده می کنند ضرروی است، در آیین نامه تمام شرایط لازم برای تحریر دفاتر قانونی ذکر شده است که باید با استفاده از آن دفاتر پلمپ شده را تحریر کرد و به اداره دارایی تحویل داد.
قانون مالیات بر ارزش افزوده
قانون مالیات بر ارزش افزوده یکی دیگر از قوانین دارای اهمیت در شغل حسابداری است و باید هر حسابداری بر آن مسلط باشد قانون ارزش افزوده مهم است زیرا هنگام پر کردن اظهارنامه ارزش افزوده باید به این قانون و مواد مهم آن (مانند ماده 19 ) مسلط باشید تا بتوان در صورت بروز مشکل با تمام توان و قدرت از اظهارنامه خود دفاع کرد. قانون مالیات بر ارزش افزوده از سال 1387 اجرایی شده که شامل یک کتابچه کوچک است که می توانید از سایت سازمان امور مالیاتی دانلود و مطالعه کنید . همچنین می توانید کتاب مالیات بر ارزش افزوده را از طریق همین سایت تهیه کنید.
قانون کار
قانون کار تعیین کننده ضوابط میان کارگر و کارفرماست یا بطور عامیانه کشیدن خط و نشان میان کارگر و کارفرماست که شامل میزان ساعات کاری، اضافه کاری، مرخصی و تمامی قوانین مورد نیاز طرفین است که به طور مفصل مورد بررسی قرار میگیرد.در واحد های اقتصادی در قسمت حقوق و دستمزد حتما به این قانون نیاز خواهید داشت زیرا باید بدانیم که حق و حقوق افراد را چگونه تعیین و پرداخت کنیم. واحد حقوق و دستمزد در هر سازمانی بیشتر در دید منابع نیروی انسانی است و توجه ویژه ای به آن می شود از این رو حتما باید به قانون کار تسلط ویژه داشت.
قانون تامین اجتماعی
قانون تامین اجتماعی از آن دسته قانون هایی است که (قوانینی که حسابداران باید بدانند؟) هر ماهه و یا می توان گفت روزانه با آن سر و کار داریم و باید دقیقا بدانیم مکانیزم تامین اجتماعی چگونه است و از میزان درصد ها و معافیت ها و غیره اطلاعات کافی رو داشته باشیم تا در صورت نیاز از آن استفاده کنیم . همچنین باید از طریق بخشنامه های تامین اجتماعی از قوانین روز آگاه باشیم. قانون تامین اجتماعی به این دلیل مورد نیاز است که یکسری وظایف برای کارگر و کارفرما در هنگام از کار افتادگی، بازنشستگی، بیمه بیکاری و …. تعیین کرده است.
قانون تجارت
در این قانون ضوابط مربوط به تشکیل شرکت های تجاری اعم از شرکت های سهامی عام، شرکت های سهامی خاص، شرکت های تضامنی، وظایف سهامداران و بازرسان، نحوه تقسیم سود، انحلال شرکت ها، تشکیل جلسات و … بیان شده است و حسابداران در این خصوص باید با مواد قانونی در اینجا آشنایی کافی داشته باشند تا در مواقع لزوم بهترین تصمیم گیری را اتخاذ کنند.
استانداردهای حسابداری
استانداردهای حسابداری توسط سازمان حسابرسی تهیه می شود و چارچوب های اصلی حسابداری را مشخص می نماید، ثبت ها چگونه زده شوند و چارچوب اصلی حسابداری را به ما نشان می دهد که میتوان برای مطالعه دقیق تر و کامل آن به کتابهای مربوط به استاندارد های حسابدار ی مراجعه کرد.
قوانین دیگر
خوب در بالاتر تمام قوانینی که حسابداران باید بدانند را بررسی کردیم حال از دیگر قوانینی که می توانید از آنها استفاده کنید و آگاهی خود را بالاتر ببرید می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
قانون چک
قانون مدنی
قانون مجازات اسلامی
قانون محاسبات عمومی
قانون برنامه های چهارم توسعه اقتصادی اجتماعی فرهنگی
قانون بودجه
همانطور که می دانید یکی از موارد مهمی که مناسب است حسابدارن محترم به ان آگاه باشند مالیات است لذا چنانچه تمایل به یادگیری مطالب بیشتری در حوزه مالیات داشتید می توانید از طریق همین سایت اقدام به ثبت نام در دوره مالیات کنید و اطلاعات خود را به روز کنید. همچنین در صورت تمایل به به یادگیری بیشتر در خصوص مراحل دادرسی مالیاتی به قسمت مربوطه مراجعه کنید و آموزشهای لازم را دریافت کنید.
نظرات کاربران
تعداد نظرات : 1
۱۰ تیر ۱۴۰۲ - صادق
راوی حساب