مهمترین نقش وکیل مالیاتی متبحر و متخصص، میتواند دفاع حداکثری از حقوق موکل حقیقی یا حقوقی خود در مجامع رسمی و قانونی با اتکا به دانش تخصصی، تجربه و مهارت باشد، یک وکیل زبده مالیاتی می تواند با انجام اقدامات آگاهانه و به موقع و با ارائه اسناد و مدارک کافی و ادله محکم، نقش بسیار تعیین کننده ای در موفقیت مودی خود را در دادرسی های مالیاتی داشته باشد و از بروز ضرر و زیانهای مالی و اتلاف وقت و انرژی جلوگیری نماید و اما شاید بخواهید بدانید که دادرسی مالیاتی دقیقا به چه معناست و وکلای مالیاتی در این امر چه می کنند؟ با ما در این نوشتار از راوی حساب همراه باشید تا صفر تا صد نقش وکیل مالیاتی در دادرسی را بررسی و تحلیل کنیم.
دادرسی چیست؟ تعریف کلمه دادرسی از زمانی مطرح شده که مفهومی به نام اظهارنامه مالیاتی شکل گرفت، اداره امور مالیات هر ساله از طریق فرایند خوداظهاری از مودیان حقیقی و حقوقی خود می خواهد که تمام اسناد مالی هزینه کرد، سود و زیان خود را ارائه داده و در تعیین مالیات خود صادقانه عمل کنند، پس از این اعلام که از طریق تکمیل و ارائه فرم اظهارنامه مالیاتی صورت می گیرد، اداره امور مالیات عدد مالیات را تعیین می کند و در فرمی به نام برگ تشخیص آنرا به مودی اعلام می دارد.
حال اگر مودی نسبت به اعداد و ارقام مالیات اعلامی اعتراضی دارد طبق ماده ۲۳۸ اصلاحی قانون مالیاتهای مستقیم تا 30 روز فرصت دارد این اعتراض را کتباً اعلام کند و پس از آن در جلسات رسیدگی به این اعتراض شرکت کرده و از حق و حقوق خود دفاع نماید.
دادرسی مالیاتی فرآیندی قانونی است که به موجب آن، مودیان مالیاتی میتوانند در صورت اختلاف با اداره امور مالیاتی، نسبت به برگ تشخیص مالیاتی یا سایر اقدامات و تصمیمات این اداره، اعتراض کرده و خواستار رسیدگی به این اختلاف در مراجع ذیصلاح باشند. هدف از دادرسی مالیاتی، احقاق حقوق مودیان و صلح و سازش بین مودی و اداره امور مالیاتی و در نهایت، وصول مالیات به روشی عادلانه و قانونی است.
وکیل مالیاتی به چه کسی اتلاق می شود؟ حتماً عبارت وکیل مالیاتی و مشاور مالیاتی را شنیده اید، وکیل مالیاتی بودن دو حالت دارد ، وکلای مالیاتی یا تحصیل کرده های رشته حقوق هستند که درک و دریافت بسیار عمیقی از مسایل مالیاتی کشور دارند و یا تحصیل کرده های رشته های حسابداری هستند و شناخت بسیار کاملی به قوانین دفاع از مودیان در مجامع رسمی دارند، بنابراین برای اینکه وکیل مالیاتی داشته باشید، حتما نیاز نیست که وکیل شما حقوق دان باشد اما وی باید با دو جنبه بسیار متفاوت قوانین مدنی و حسابداری از نوع مالیات بخوبی آشنا باشد و تجربه زیادی در این زمینه کسب کرده باشد.
چرا باید وکیل مالیاتی بگیریم؟
تصمیمگیری درباره اینکه خودتان در جلسات دادرسی مالیاتی شرکت کنید و یا وکیل مالیاتی داشته باشید، تصمیمی بسیار چالش برانگیز و مهم است، خودتان بهتر از هر کسی می دانید که آیا نیاز به اخذ وکیل مالیاتی دارید یا خیر. با این حال، اگر با مسائل مربوط به مالیات روبهرو هستید، حتماً مزایای اخذ وکیل مالیاتی را به دقت مورد بررسی قرار دهید و در صورت نیاز از مشاوره یک وکیل متخصص در این زمینه بهرهمند شوید.
شرکت در جلسات دادرسی می توان پیچیدگی های خاص خود را داشته باشد و کوچکترین خطایی ممکن است شما را با ضرر و زیان بسیاری رو به رو کند، سه عامل مهم در تصمیم گیری شما برای داشتن یا نداشتن وکیل مالیاتی تاثیر دارد:
- میزان تجربه و دانش شما در قوانین مالیاتی
- منابع مالی
- استرتژی شما در فرایند دادرسی
اگر مبلغ مالیات شما آنقدرها هم زیاد نیست و یا برای شما زیاد نیست شاید بهتر باشد بدون هیچ دردسری با اعداد اعلام شده در برگ تشخیص کتبا موافقت کرده و آنرا پرداخت کنید اما اگر غیر از این است، در نظر داشته باشید که هزینه وکیل مالیاتی می تواند از ضرر و زیانی که شما متحمل می شوید خیلی کمتر باشد!!! استخدام وکیل مالیاتی میتواند مزایای قابل توجهی برای شما به همراه داشته باشد، از جمله: قطعاً با داشتن وکیل مالیاتی احتمال موفقیت شما در دادرسی به طور قابل توجهی بالاتر خواهد بود چراکه وکیل مالیاتی با تسلط بر قوانین و رویههای پیچیده مالیاتی، میتواند از حقوق شما دفاع کند.
فرایند دادرسی مالیاتی، فرآیندهایی زمانبر و طاقتفرسا هستند که اگر بخواهید به تنهایی از پس آنها برایید به احتمال زیاد از زمینه اصلی کسب و کارتان بسیار دور خواهید شد؛ وکیل مالیاتی با انجام امور مربوط به پرونده، از جمله تنظیم لوایح، پیگیری پرونده و حضور در جلسات دادرسی، شما را از این کارها معاف میکند و به شما امکان میدهد تا وقت و انرژی خود را صرف مسائل کاری خودتان بکنید.
استرس و اضطراب زیادی در جلسات دادرسی مالیاتی شکل می گیرد، حضور وکیل متخصص در کنار شما میتواند بار روانی این فرآیند را بشدت کم کند و خیال شما را آسوده سازد، همینکه شما احساس می کنید تکیه گاهی دارید که تخصص لازم برای دفاع از شما را دارد، آرامش خاطر خواهید داشت.
هرچقدر هم شما اشراف کاملی در خصوص قوانین مالیاتی داشته باشید، باز هم نمی توانید بطور مدام خود را با قوانین جدید به روز نگه دارید اما یک وکیل مالیاتی از انجا که شغل و حرفه اش همین شناخت قوانین و مقررات به روز است با دانش و تخصص خود میتواند به بهترین نحو شما را در درک قوانین و مقررات مربوطه یاری کند و اطمینان بدهد که تمامی حقوق شما استیفاء میشود.
در نظر داشته باشید که همیشه اعتراض شما به مالیات، به جلسات دادرسی نمی رسد، اگر در همان ابتدای فرایند اعتراض، شما با اداره مالیات توافق کنید می توانید به سرعت پرونده مالیاتی خود را مختومه کرده و به کارهای مهمترتان برسید، این کار از یک وکیل مالیاتی کاردان ساخته است!
چگونه وکیل مالیاتی خوب پیدا کنیم؟
در هر شغلی ادعا کنندگان بسیارند و عمل کنندگان کم! این دقیقا وظیفه شماست که با دقت و وسواس زیاد، وکیل مالیاتی خود را برگزینید، شخصی که قرار است از راز و رمز های کاری شما به طور کامل مطلع باشد و با آگاهی و هوشمندی خود و البته دلسوزانه از حقوق شما دفاع کند، احتمالا در بین همکاران و دوستان شما وکلای خوب مالیاتی وجود دارند که می توانید با پرس و جو و تحقیق آن ها را بشناسید، همچنین می توانید با جستجو در اینترنت بهترین وکلای مالیاتی شهر خودتان را بیابید، حتی می توانید به کانون وکلا مراجعه کرده و با تحقیق و بررسی وکلای مالیاتی را ملاقات نمایید.
از انجا که برخی دوره های آموزشی هم مخصوص وکلای مالیاتی است، با مراجعه به منو دوره های آموزشی می توانید از دوره های مالیاتی و دیگر دوره های کاربردی برای مالیات و آموزش مالیات استفاده نمایید.
هزینه وکیل مالیاتی چقدر است؟
با توجه به اموری که قصد سپردن آن ها به وکیل را دارید، هزینه حق الوکاله متفاوت است. نمی توان یک نرخ کلی به عنوان حقوق وکیل مالیاتی اعلام کرد. این توافق بین شما و وکیل است که تعیین کننده هزینه وکیل مالیاتی شماست اما حتماً حق الوکاله و چگونگی پرداخت آن را در همان ابتدای کار تعیین تکلیف کنید تا بعدا دچار اختلاف و دردسر نشوید. مسلم است که هرچه پرونده شما پیچیدهتر باشد، زمان و تخصص بیشتری را طلب می کند و بنابراین منطقی است که هزینه وکیل هم بیشتر باشد. وکلای باتجربهتر و مشهورتر هم معمولاً هزینههای بالاتری درخواست خواهند کرد.
از عوامل مهم تاثیر گذار بر هزینه وکیل مالیاتی، منطقه زندگی شماست، در شهرهای بزرگ معمولاً حق الوکاله بیشتر از شهرهای کوچک است. این موضوع را هم در نظر داشته باشید که ما ممکن است از یک وکیل مالیاتی در حکم مشاور استفاده کنید و تنها هزینه های جلسات مشاوره را پرداخت کنید بنابراین سطوح کاری که شما از وکیل می خواهید هم در هزینه ها تاثیر گذار خواهد بود. اگر نیاز باشد که وکیل شما در جلسات دادرسی و مراجع قانونی حضور پیدا کند، این موضوع نیز بر هزینه خدمات او اضافه خواهد شد.
آیا وکیل مالیاتی میتواند به من در کاهش مالیات کمک کند؟
پاسخ این سوال مثبت به نظر می رسد اما نه همیشه، کاری که وکیل مالیاتی برای شما انجام می دهد این است که با بررسی دقیق اوراق و اسناد پرونده شما، راهکارهای قانونی برای کاهش مالیات شما را شناسایی نماید. برای مثال، ممکن است شما از معافیتهای مالیاتی یا تخفیفهایی اطلاع نداشته باشید که وکیل مالیاتی میتواند آنها را به شما معرفی کند یا با آگاهی کامل از قوانین مانع از جرایم سنگین مالیاتی شما شود و یا در جلسات دادرسی با ارائه مدارک و ادله محکم بتواند مالیات شما را کاهش دهد اما در شرایطی که هیچ سند و مدرکی وجود ندارد و یا اعتراض شما نسبت به مالیات اعلامی اداره مالیات نابه جاست، وکیل هم نمی تواند آن را کاهش دهد.
کاری که شما باید انجام دهید این است که با ارائه مدارک و مستندات معتبر به وکیل مالیاتی، به او در اثبات ادعاهایتان کمک کنید. در مجموع در پاسخ این سوال، میتوان گفت که استفاده از خدمات یک وکیل مالیاتی میتواند حداقل احتمال کاهش مالیات شما را به طور محسوسی افزایش دهد.
چه زمانی باید به وکیل مالیاتی مراجعه کنم؟
ممکن است در حین رسیدگی به پرونده مالیاتی، با اداره امور مالیاتی دچار اختلاف شوید. در این صورت، وکیل مالیاتی میتواند با استفاده از تخصص و تجربه خود، از حقوق شما در مراجع قانونی دفاع کند. همانطور که گفتیم شاید شما با اعداد اعلامی مالیاتتان در برگ تشخیص موافق نباشید و بنظر شما مالیات تشخیصی منصفانه نیست، وکیل مالیاتی می تواند با تنظیم لایحه ای حرفه ای و دقیق، به اداره مالیات ثابت کند که مالیات اعلامی بالاست.
همچنین برای اینکه از جرایم در امان باشید، وکیل به شما کمک خواهد کرد. شاید شما حتی تمام بخشودگی های مالیاتی که شامل کسب و کار و شرایطتان می شود را بخوبی نشناسید اما یک وکیل مالیاتی تمام چم و خم این قوانین را می داند! ضمن اینکه حتما نیاز نیست که شما با مشکل حادی مواجه شده باشید تا به وکیل مالیاتی مراجعه کنید، دریافت مشاوره در مورد مسائل مالیاتی میتواند شما را از تعهدات مالیاتی تان آگاه سازد و شاید بتوانید با انجام اقدامات صحیح و به موقع از بسیاری از مشکلات جلوگیری کنید. حتی شما می توانید برای تکمیل اظهارنامه مالیاتی خود، وکیل داشته باشید تا از همان ابتدا کار بطور بنیادین و اساسی انجام شود چراکه پیشگیری همیشه بهتر از درمان است.
نقش وکیل مالیاتی در دادرسی چیست؟
تا اینجا دانستید که وکیل مالیاتی کیست و چه وظایفی به عهده دارد، اما وکیل مالیاتی در جلسات دادرسی چه نقشی دارد؟ در گام نخست، وی به مطالعه کامل اوراق و اسناد پرونده شما می پردازد و با شما در این خصوص مذاکره می کند تا بهترین استراتژی را برای دفاع از حقوق شما درک کند، حال می تواند با تنظیم لوایح و مستندات حقوقی از جمله لایحه اعتراض، لایحه دفاعیه و سایر نوشتههای قانونی به شما برای شرکت در جلسه دادرسی کمک کند و یا خودش به نمایندگی از شما در این جلسات شرکت کند در طی جلسات دادرسی،
وکیل باید بتواند با بیانی شیوا و ارائه ماده ها و تبصره های قانونی و همچنین مدارک و اسناد صحیح ثابت کند که اعتراض شما بر حق است. قوای کلامی وکیل در این جلسات می تواند بسیار مهم باشد و باعث قانع شدن قاضی و دادرسان پرونده شود. وی همچنین می تواند به طور مستمر پیگیر نتیجه جلسات باشد و شما را از روند تصمیمات مطلع کند.
مزایای استفاده از وکیل مالیاتی در پروندههای مالیاتی چیست؟
- کاهش بار مالیاتی شما
- ایجاد آرامش خاطر و کاهش استرس کاری
- صرفه جویی در وقت و زمان
- ارائه راهکارهای خلاقانه و گاهی صلح امیز در دعاوی مالیاتی
- ارائه راهکارهای پیشگیرانه در خصوص جرایم مالیاتی و همچنین شناسایی تمام موارد بخشودگی مالیاتی با توجه به شرایط کسب و کار شما
به طور کلی در اختیار داشتن همراهی آگاه و مجرب به عنوان وکیل مالیاتی می تواند نوعی سرمایه گذاری در کسب و کار شما باشد، اگرچه پرداخت هزینه وکالت ممکن است در ابتدا برای شما هزینهای اضافی به نظر برسد، اما مزایای متعددی که این کار به همراه دارد، این هزینه را کاملاً توجیهپذیر میکند. مشاوران و وکلای خبره ما در راوی حساب آماده ارائه انواع خدمات مشاوره ای و وکالتی هستند با دفاتر ما در تماس باشید و مشاوره رایگان دریافت کنید.
نظرات کاربران
تعداد نظرات : 0