الف- به منظور حمایت از تولید کنندگان و مصرف کنندگان به دولت اجازه داده می شود:
۱- حقوق گمرکی تمامی ماشین آلات و تجهیزات (با رعایت ماده (۳) قانون جهش تولید دانش بنیان) قطعات مواد اولیه و واسطه ای تولیدی را به دو درصد (۲) کاهش دهد.
۲- حقوق گمرکی و مالیات ارزش افزوده واردات کالاهای اساسی دارو و مواد اولیه دارو نهاده های دامی و کشاورزی ملزومات مصرفی پزشکی و شیرخشک مخصوص اطفال را به یک درصد (۱٪) کاهش دهد. مواردی که کمتر از یک درصد (۱٪) است به همان میزان کمتر باقی خواهد ماند.
فهرست شناسه (کد) تعرفه های موضوع این بند یک ماه از لازم الاجرا شدن این قانون و توسط سازمان برنامه و بودجه کشور و با همکاری وزارتخانه های امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و تجارت جهاد کشاورزی و بهداشت درمان و آموزش پزشکی تهیه میشود و به تصویب هیأت وزیران می رسد.
ب- ارزش خرید مواد معدنی برای واحدهای فراوری مواد معدنی در صورت ارائه صورتحساب الکترونیکی در اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی تلقی میشود فهرست واحدهای فراوری مواد معدنی تا پایان فروردین سال ١٤٠٣ توسط وزارت صنعت معدن و تجارت به سازمان امور مالیاتی کشور ارسال میشود. با هدف محاسبه ارزش دقیق حقوق دولتی معادن سازمان امور مالیاتی کشور موظف است. اطلاعات مرتبط با این بند را در اختیار وزارت صنعت معدن و تجارت قرار دهد.
پ- به وزارت صنعت معدن و تجارت اجازه داده میشود که یک در هزار از وجوهی که بابت حقوق دولتی معادن وصول میشود را به ردیف درآمدی مربوط نزد خزانه داری کل کشور واریز نماید و تا سقف پانصد و پنجاه میلیارد (۵۵۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال از محل ردیف هزینه ای مربوط جهت آموزش و تربیت کارمندان توسعه فناوری شناسایی محاسبه دقیق حقوق دولتی تشویق کارکنان با رعایت قوانین و مقررات مربوط و کسانی که در امر وصول حقوق مزبور فعالیت مؤثری به نحوی که در صورت عدم انجام آن وصول حقوق مزبور محقق نمیشد مبذول میدارند با مبادله موافقتنامه با سازمان برنامه و بودجه کشور هزینه نماید.
ت- در اجرای ماده (۹) قانون هوای پاک مصوب ۱۳۹۶٫۴٫۲۵ به منظور کاهش آلایندگی شهرها، واردات انواع خودروهای سواری نو و کارکرده با عمر کمتر از پنج سال برقی و برقی بنزینی (هیبریدی به داخل کشور مجاز بوده و حقوق ورودی خودروی برقی برای نوسازی ناوگان تاکسیرانی شهرها در سال ۱۴۰۳ معادل نیم واحد درصد و برای سایر متقاضیان چهار واحد درصد و حقوق ورودی خودروهای برقی بنزینی (هیبریدی پانزده واحد درصد تعیین می گردد. وزارت صنعت، معدن و تجارت مجاز است در قبال سرمایه گذاری در گسترش حمل و نقل عمومی برقی توسعه زیر ساختهای آن انتقال فناوری و افزایش داخلی سازی خودروهای برقی بنزینی (هیبریدی) تخفیف در پرداخت حقوق ورودی واردات این نوع خودروها و قطعات منفصله آن را به میزان نیمی از منابع اختصاص یافته برای این امر اعمال نماید. منابع حاصل از حقوق ورودی خودروهای برقی بنزینی (هیبریدی) و قطعات منفصله آن صرف توسعه زیر ساخت های آن و تسهیلات و مشوقهای خرید این نوع خودروی تولید داخل می شود.
وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است ظرف یک ماه از لازم الاجرا شدن این قانون آیین نامه اجرائی این بند را تهیه نماید و به تصویب هیأت وزیران برساند.
وزارتخانه های کشور و صنعت معدن و تجارت مکلفند گزارش تفصیلی هزینه کرد منابع حاصل از این بند را هر سه ماه یکبار به کمیسیونهای عمران و صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ارسال نمایند.
ت- دولت مکلف است پانزده درصد (۱۵٪) حقوق دولتی معادن را در حساب خاصی نزد خزانه داری کل کشور منظور نماید و سهم هر استان و شهرستان دارای معادن را به نسبت پرداختی هر شهرستان و استان بر اساس تبصره (٦) ماده (١٤) قانون معادن الحاقی ۱۳۹۰/۰۸/۲۲ هزینه نماید. شرکتهای صنعتی گل گهر ذیل موضوع قرارداد مشارکت معدن گل گهر (۱) شرکت گهر زمین ذیل موضوع قرارداد مشارکت معدن گل گهر (۳) شرکت چادرملو ذیل قرارداد مشارکت معدن چادرملو موظف هستند با رعایت مفاد قرارداد فی مابین بابت حق انتفاع دارنده پروانه بهره برداری به میزان پنجاه و پنج درصد (۵۵٪) از بهای کلوخه استخراجی از معدن مربوط را به سازمان توسعه معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) پرداخت نمایند.
خزانه داری کل کشور و سازمان برنامه و بودجه کشور مکلفند هر سه ماه یک بار گزارش تفصیلی عملکرد این بند از جمله دریافت سهم پانزده درصدی (۱۵٪) و نحوه هزینه کرد منابع حاصل از محل این بند را در استانها و شهرستانهای دارای معدن به کمیسیونهای صنایع و معادن، اقتصادی و عمران مجلس شورای اسلامی ارسال نمایند.