وب سایت آموزش قوانین مالیاتی

تبصره (۱3) قانون بودجه سال ۱۴۰۳

الف- وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مجاز است با رعایت موازین شرعی به تشخیص وزیر فضاهای فرهنگی و هنری در اختیار خود را به صورت موقت (حداکثر یک ماه برای اجرای برنامه ها و فعالیتهای غیر انتفاعی فرهنگی و هنری به ویژه با رویکردهای انقلابی و بسط و گسترش فرهنگ و هنر اصیل اسلامی ایرانی به صورت رایگان در اختیار متقاضیان بگذارد. مازاد بر زمان تعیین شده به پیشنهاد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و تصویب هیأت 
وزیران امکان پذیر است. اماکن موقوفه ای از شمول این بند مستثنی است.
 
ب- در راستای ارتقای اخلاق و فرهنگ اسلامی و همچنین ترویج فرهنگ ایثار و شهادت حمایت از تحکیم خانواده و جمعیت و رفع موانع رشد و شکوفایی بانوان شرکتهای دولتی، بانکها و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت مندرج در این قانون مکلفند یک درصد (۱) از هزینه های خود را به استثنای هزینه های سود و جریمه های بانکی و بیمه با رعایت موازین شرعی برای هم افزایی و ارتقای فعالیتها و تولیدات فرهنگی هنری و ورزشی از قبیل موضوعات قرآنی ازدواج و خانواده جوانی جمعیت توانمندسازی بانوان و آسیب زدایی از زنان و خانواده به حساب خاصی نزد خزانه داری کل کشور واریز نمایند تا مطابق جداول تفصیلی موضوع بخش دوم لایحه بودجه صرف اهداف فوق شود. پنجاه درصد (۵۰) اعتبارات مزبور صرف برنامه ها و فعالیتهای ستاد ملی جمعیت اعتکاف بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس اردوهای زیارتی و راهیان نور و پیشرفت اردوهای جهادی گردهمایی ها یادواره ها و گلزارهای شهدا، طرح مسجد محوری کمک به مساجد، حلقه های میانی، گروهها و مجامع تخصصی مردمی نمایشی مطبوعاتی رسانه ای نوین نشر و کتاب ترویج فرهنگ کتابخوانی و تولید محتوای فرهنگی فاخر فارسی در فضای مجازی گردشگری توسعه و آموزش سواد رسانه ای شود. در صورت استنکاف دستگاههای مشمول این بند خزانه داری کل کشور مکلف است به صورت سه ماهه از سرجمع اعتبارات مذکور برداشت و به حساب فوق الذکر برای فعالیتهای یادشده واریز نماید.
آیین نامه اجرائی این بند توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری وزارت ورزش و جوانان ستاد ملی جمعیت سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و سایر دستگاههای ذی ربط ظرف یک ماه از لازم الاجرا شدن این قانون تهیه می شود و به تصویب هیأت وزیران می رسد.
 
پ- وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلف است در سقف ردیفهای اعتباری خود نسبت به حمایت از محصولات سینمایی فاخر و برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری با رویکرد ترویج فرهنگ ایرانی اسلامی و اشاعه فرهنگ مقاومت و ایثار اقدام نماید. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکلف است گزارش عملکرد این بند را هر سه ماه یک بار به کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ارسال نماید. 
 
ت- به منظور انضباط بخشی شفاف سازی مسؤولیت پذیری و پاسخگویی در امور مربوط به بخشهای تبلیغات رسانه و فضای مجازی دستگاههای اجرائی ذیل قوه مجریه و شرکتهای دولتی موظفند برنامه ها و هزینه های خود را در چهارچوب دستورالعملی که به پیشنهاد شورای اطلاع رسانی دولت به تصویب هیأت وزیران می رسد، تنظیم نمایند.
 
ث- بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است مطابق با قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و قوانین مربوط به ایثارگران قانون حمایت از حقوق معلولان مصوب ۱۳۹۶٫۱۲٫۲۰، قانون جهش تولید دانش بنیان قانون ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی و تسهیلات موضوع ماده (۷) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) و ستاد مردمی رسیدگی به امور دیه و کمک به زندانیان نیازمند از محل سپرده های قرض الحسنه اعم از جاری و پس انداز شبکه بانکی پس از کسر سپرده قانونی حداقل دو میلیون میلیارد (۲,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال به فرض الحسنه ازدواج فرزندآوری و ودیعه یا خرید یا ساخت مسکن و دیگر موارد ذکر شده در قوانین فوق اختصاص داده و از طریق بانکهای عامل به تشخیص هیأت عالی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران پرداخت گردد و در صورت عدم کفایت منابع اولویت بندی و ترتیب اعطای تسهیلات به موارد مذکور در این بند به ترتیب شامل تسهیلات قرض الحسنه ازدواج تسهیلات قرض الحسنه فرزندآوری، تسهیلات قرض الحسنه ودیعه یا خرید یا ساخت مسکن به شرح زیر اقدام نماید:
تعیین سهمیه موضوع این بند برای بانکهای قرض الحسنه منوط به موافقت هیأت وزیران و با رعایت حقوق سپرده گذاران مجاز است. 
 
۱- تسهیلات قرض الحسنه ازدواج (موضوع ماده (۱۸) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت)
۱-۱- تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای هر یک از زوجهایی که تاریخ ازدواج آنها بعد از ۱۳۹۹/۰۱/۰۱ بوده است مبلغ سه میلیارد (۳,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال و با دوره بازپرداخت ده ساله 
۱-۲- تسهیلات قرض الحسنه ازدواج برای زوجهای زیر بیست و پنج سال و زوجه های زیر بیست و سه سال مبلغ سه میلیارد و پانصد میلیون (۳,۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال
 
۲- تسهیلات قرض الحسنه فرزندآوری (موضوع ماده (۱۰) قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت) 
برای فرزندانی که از ۱۴۰۰٫۱٫۱ به بعد به دنیا آمده‌اند با رعایت شروط مندرج در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تسهیلات قرض الحسنه فرزندآوری به شرح زیر پرداخت می شود.
۲-۱- به ازای فرزند اول چهارصد میلیون (٤٠٠,۰۰۰,۰۰۰) ريال
۲-۲- به ازای فرزند دوم هشتصد میلیون (۸۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال 
۲-۳- به ازای فرزند سوم یک میلیارد و دویست میلیون (۱,۲۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال 
٤-٢- به ازای فرزند چهارم یک میلیارد و پانصد میلیون (۱,۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال 
۲-۵- به ازای فرزند پنجم و بیشتر دو میلیارد (۲,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال 
 
۳- تسهیلات قرض الحسنه ودیعه یا خرید یا ساخت مسکن با رعایت قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت
این تسهیلات برای خانواده های فاقد مسکن که از ۱۳۹۹/۰۱/۰۱ به بعد صاحب فرزند سوم یا بیشتر میشوند به میزان سه میلیارد (۳,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال است. 
 
۴- بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است به افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) سازمان بهزیستی کشور خانواده شهدا جانبازان و رزمندگان معسر با معرفی نهادهای مربوط و تأیید سامانه رفاه ایرانیان مبنی بر قرار داشتن این افراد در سه دهک اول درآمدی وام قرض الحسنه مسکن محرومین به مبلغ چهار میلیارد (۴,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال اعطا نماید. 
 
۵- بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مکلف است به مشمولان ماده (۳) مکرر) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران با رعایت ماده (٦٢) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) که تسهیلات مسکن دریافت نکرده اند، تسهیلات لازم برای تأمین مسکن ایثارگران حداقل به صدهزار نفر از مشمولان تا سقف هفت میلیارد و پانصد میلیون (۷,۵۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال با تأیید بنیاد شهید و امور ایثارگران اعطا نماید.
 
۶- مسؤولیت حسن اجرای این بند بر عهده بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مؤسسات اعتباری و تمامی مدیران و کارکنان ذی ربط میباشد عدم اجرای هر یک از بندهای این تبصره (مشتمل بر تأخیر در پرداخت این تسهیلات یا دریافت ضمانت فراتر از حدود این قانون) تخلف محسوب شده و در مراجع ذی صلاح قابل پیگیری است.
 
۷- بند «ط» و اجزای (۲) تا (۵) بند (ج) تبصره (١٦) قانون بودجه سال ١٤٠٢ تنفیذ می شود.
 
۸- پس از اعتبار سنجی متقاضیان و در صورت عدم تکافوی اعتبار آنها به منظور تأمین ركن ضامن مؤسسات اعتباری موظفند با توثیق حساب یارانه یا سهام عدالت متقاضیان یا بستگان درجه اول از طبقه اول آنها یا سایر دارایی‌های مالی وی یا تنها دریافت یک فقره سفته و یک نفر ضامن نسبت به پرداخت تسهیلات اقدام نمایند.
 
۹- تسهیلات موضوع این بند از حکم موضوع ماده (۱۰) قانون خدمت وظیفه عمومی مصوب ۱۳۶۳/۰۷/۲۹ مستثنی است. 
 
۱۰- وزارت صنعت، معدن و تجارت مکلف است با معرفی بنیاد شهید و امور ایثارگران به جانبازان پنجاه درصد (۵۰) و بالاتر که در سنوات گذشته از تسهیلات موضوع ماده (٤٥) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران استفاده ننموده اند مجوز واردات یک دستگاه خودرو متناسب با وضعیت جانبازی ایثارگر با رعایت قوانین و مقررات ارائه نماید. در خصوص سایر مشمولان ماده (٤٥) قانون مذکور از محل تسهیلات قرض الحسنه این بند برای خرید خودروی داخلی اقدام می گردد. 
گزارش تفصیلی عملکرد اجزای (۱) تا (۹) این بند توسط بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران هر سه ماه یک بار به کمیسیونهای برنامه و بودجه و محاسبات اجتماعی فرهنگی و عمران و معاونت نظارت مجلس شورای اسلامی ارسال می گردد و همچنین گزارش عملکرد جزء (۱۰) این بند توسط وزارت صنعت معدن و تجارت به کمیسیون‌های اجتماعی و صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ارسال می شود.
 
ج- دولت مکلف است از محل منابع عمومی بودجه سال ۱٤٠٣ کل کشور: 
۱- اعتبارات قوه قضائیه و سازمانهای تابعه و وابسته را معادل نهصد و هشتاد هزار میلیارد (۹۸۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال در جداول مربوط بخش دوم لایحه بودجه تعیین و ارائه نماید.
 
۲- اعتبارات سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران را معادل دویست و چهل هزار میلیارد (۲۴۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال در جداول بخش دوم لایحه بودجه ارائه نماید. سازمان برنامه و بودجه کشور مکلف است با همکاری دستگاه‌های مذکور، اعتبار افزوده شده مازاد بر رشد سنواتی را به تفکیک برنامه اعتبار مورد نیاز و شاخص‌های خروجی محور ارزیابی نتایج اجرای برنامه های مذکور به همراه بودجه تفصیلی به مجلس شورای اسلامی ارائه نماید. استفاده از اعتبارات افزوده شده صرفاً در قالب برنامه های مذکور مجاز می باشد. سازمان برنامه و بودجه کشور مکلف است هر سه ماه یک بار گزارش تفصیلی عملکرد این بند را به کمیسیون‌های برنامه و بودجه و محاسبات قضائی و حقوقی فرهنگی و اصل نودم (۹۰) قانون اساسی مجلس شورای اسلامی ارسال نماید. 
 
چ- به منظور حمایت از خانواده و تحقق جوانی ،جمعیت وزارت راه و شهرسازی مکلف است در سال ۱٤۰۳ یک قطعه زمین به صورت رایگان در قالب شرایط مندرج در قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت به خانواده های دارای چهار فرزند و بیشتر زیر بیست سال اختصاص دهد. وزارت راه و شهرسازی مکلف است هر سه ماه یک بار گزارش عملکرد این بند را به کمیسیونهای عمران اجتماعی و فرهنگی مجلس شورای اسلامی ارسال نماید.