توسعه اقتصادی و اجتماعی هر کشوری وابسته به امور مالیاتی آن کشور می باشد. مأموران مالیاتی وظایف بسیار مهم و حساسی را بر عهده دارند که باید در جهت انجام آن ها به صورت صحیح و به دور از تخلف بکوشند. گاهی اوقات ممکن است شما در موقعیتی قرار بگیرید که نیاز به شکایت از تخلفات مأموران مالیاتی داشته باشید. در این مقاله قصد داریم طیف گسترده ای از راهنمایی های فنی و عملی دقیق در رابطه با نحوه شکایت از تخلفات مأموران مالیاتی را برای شما بیان کنیم.
دلایل اصلی شکایت از تخلفات ماموران مالیاتی
این شکایات ممکن است به دلایل بسیاری انجام شود، اما احتمالا اصلی ترین دلایل طرح شکایت عبارتند از:
- اشتباهات یا تأخیر در انجام امور مالیاتی
- نحوه عملکرد مأموران مالیاتی
- نگرش یا رفتار کارکنان
- افشای غیر مجاز اطلاعات توسط مأموران مالیاتی
طرح شکایت از تخلفات
اولین گام در شکایت از تخلفات مأموران مالیاتی، مطرح کردن شکایت می باشد. طرح شکایت به صورت رسمی و یا غیر رسمی انجام می پذیرد: مودیان مشاغل و شرکتها می توانند شکایات را به صورت شخصی و یا از طریق کسب و کار خود به صورت آنلاین به سازمان امور مالیاتی ارسال کنند. شکایت رسمی یکی از مواردی است که ممکن است انتظار داشته باشید رسما بررسی شود. برای انجام این کار می توانید به صورت رسمی از طریق سامانه رسیدگی به شکایات و ارتباطات مردمی سازمان امور مالیاتی کشور اقدام نمایید. از این طریق شما می توانید مشخصات مأمور مالیاتی را ثبت کرده و شکایت خود را مطرح کنید.
اما در شکایت غیر رسمی، می توانید به صورت حضوری به اداره مالیاتی مربوطه مراجعه کرده و شکایت خود را نزد واحد حراست و دادستانی انتظامی مطرح کنید.
شکایت باید به وضوح مطرح شود و در نکات زیر در آن مشخص باشد:
- چه اشتباهی از سوی مأمور مالیاتی رخ داده است؟
- زمان این پیشامد تعیین گردد.
- کدام یک از مأمورین مالیاتی عهده دار این مسئولیت بوده اند؟
- عملکرد آنان چه تأثیری بر روی شما و یا مشتریانتان داشته است؟
- نام و آدرس کامل شما باید در شکایت مشخص باشد.
- هر شماره مرجع مرتبط که سوابق مالیات شما را تعیین می کند و تخلف مأمور مالیاتی در ارتباط با آن رخ داده است، را درج کنید.
نکته مهم: ضمنا شما می توانید شکایات و انتقادات خود را با شماره تلفن گویای سازمان امور مالیاتی به شماره 1526 تماس بگیرید و مطرح کنید.
رسیدگی و تحقیقات به شکایت
واحد دادستانی انتظامی وظیفه رسیدگی و تحقیقات لازم در خصوص شکایت شما از تخلفات مأموران مالیاتی را بر عهده دارد. به طور کلی، تخلفات صورت گرفته در حوزه امور مالیاتی تحت بررسی و رسیدگی دادستانی انتظامی مالیاتی قرار می گیرد. بنابراین در این مرحله، شکایت شما از مأموران مالیاتی مورد بررسی قرار می گیرد و تحقیق و بررسی های لازم توسط دادستانی انتظامی مالیاتی صورت می پذیرد.
تصمیم گیری نهایی
پس از رسیدگی و انجام تحقیقات لازم در زمینه شکایت های مربوطه، دادستانی انتظامی، در رابطه با تخلف صورت گرفته تصمیم گیری نهایی را به هیئت رسیدگی به تخلفات اداری اعلام می کند. در صورتی که تخلف مأموران مالیاتی توسط دادستان انتظامی مالیاتی مورد تأیید قرار نگیرد، قرار منع تعقیب صادر می گردد و پروند تخلف مأمور مالیاتی بایگانی می گردد. در غیر اینصورت اگر شکایت صحیح بوده باشد و تخلف مأمور مالیاتی اثبات گردد، پرونده تخلف مأمور مالیاتی برای هیئت رسیدگی به تخلفات اداری ارسال می گردد و تصمیم گیری نهایی در رابطه با تخلف صورت گرفته بر عهده این نهاد خواهد بود. تجدید نظر بر روی رأی صادر شده از سوی هیئت رسیدگی به تخلفات اداری تنها توسط هیئت تجدید نظر و هم چنین دیوان عدالت اداری امکان پذیر می باشد. البته هیئت رسیدگی به تخلفات اداری وظیفه دارد بر امور دادستانی انتظامی نیز نظارت داشته باشد و از این طریق عملکرد دادستانی و عدم سوء استفاده این نهاد از حق صدور منع تعقیب توسط این هیئت مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
نتیجه گیری و صدور حکم
تخلفات انجام شده توسط مأموران مالیاتی شامل تخلفات اداری و یا جرائم هستند. این دو شاخه کاملا از یکدیگر مجزا هستند و هرگز یک تخلف اداری، جرم محسوب نمی گردد. دادستانی موظف است این دو را تفکیک کرده و نوع تخلف را تعیین کند. در صورتی که تخلف مأمور مالیاتی، جرم نیز محسوب گردد. پرونده باید علاوه بر هیئت رسیدگی به تخلفات اداری، به مراجع دادگستری نیز ارجاع داده شود. هیئت رسیدگی به تخلفات اداری متناسب با نوع تخلف صورت گرفته، رأی نهایی را صادر کرده و مجازاتی را برای مأمور مالیاتی متخلف تعیین خواهد کرد.
شما می توانید در صورت تمایل به یادگیری موارد مرتبط با مالیات از جمله آموزش دادرسی مالیاتی به قسمت مربوطه در سایت راوی حساب مراجعه نموده و همچنین می توانید برای آموزش بیشتر دوره مالیات را مشاهده و یا از سایر آموزشهای این سایت استفاده کنید.
نظرات کاربران
تعداد نظرات : 0