وب سایت آموزش قوانین مالیاتی

نحوه تنظیم قرارداد حسابداری

  • نویسنده : محمدجواد عظیمی فرد

  • تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۰۳/۱۳

  • تاریخ بروزرسانی : ۱۴۰۳/۰۷/۱۵

  • ثبت نظر

بانک جامع بخشنامه ها

آموزش مالیات

 احتمالا شمایی که دارید این مقاله را می خوانید یک حسابدار یا مدیر مالی هستید که قصد دارید با شرکتی به صورت دائم یا پاره وقت قرارداد ببندید به خدمات حسابداری و مالیاتی ارائه دهید. اگر جستجویی در سطح اینترنت کرده باشید برای اخذ قرارداد نکات معمول زیادی گفته می شود که اکثر ما تقریبا به آنها واقف هستیم و نمونه قرارداد هایی که در اینترنت یافت می شود برای خدمات حسابداری نیاز به تغییرات زیادی دارد. در این مطلب قصد داریم که با شما را نکات ریز قرارداد کار حسابداری آشنا کنم تا حتی اگر کارمند ساده حسابدار هستید باز هم بتوانید یک قرارداد حسابداری دو طرفه تنظیم کنید طوری که حق و حقوق شما پایمال نشود.

 

چرا باید قرارداد حسابداری بسته شود

وقتی شما قراردادی تنظیم کنید وظایف و تعهدات هر یک از طرفین را کتبا مشخص می کنید و همین قرارداد می تواند از بسیاری از مشکلات جلوگیری کند. پس اگر حسابدار یا مدیر مالی هستید که قصد دارید حرفه ای تر باشید سعی کنید همیشه با قرارداد کار کنید و تحت هیچ شرایطی حتی برای مدتی کوتاه بدون قرارداد حسابداری خدمات ارائه ندهید.

 

 

در کار حسابداری چه وقت باید قرارداد ببندیم

هیچ قانون خاصی ندارد که چه وقتی باید قرارداد بسته شود اما بهترین راه این است که شما در هر خدمات کوچک و بزرگی که قصد دارید ارائه دهید قرارداد ببندید. گاهی اوقات کارفرما از دوستان یا آشنایان است و شما پیش خود می گویید حالا فلانی آشناست ایرادی ندارد، اما این یک اشتباه محض است چون همیشه اول کار همه چیز به خوبی و خوش پیش می رود و شما تصور نمی کنید که اگر یک روزی به مشکل برخوردید چه رفتاری باید داشته باشید!! اما اگر قراردادی کتبا و رسما تنظیم کنید علاوه بر آشنایی و رفاقتی که از قبل داشتید می توانید حرفه ای تر کار کنید و کار خود را گسترش دهید و در صورتیکه در حین کار سو تفاهمی داشتید می توانید بر اساس مفادی که در قرارداد نوشته شده آن را بدون کدورت فسخ کنید.

 

اگر قرارداد کار حسابداری تنظیم نشود چه عواقبی دارد

اگر قرارداد فی ما بین اخذ نشود تبعاتی دارد:

  1. ممکن است پروژه خوبی باشد اما بدلیل عدم اخذ قرارداد بدون هیچ تعهدی فسخ شود
  2. وقتی مشکلاتی در کار بوجود می آید نمی دانید باید به کدام منبع رجوع کنید
  3. در صورت بوجود آمدن مشکلات جدی هیچ مدرکی برای دفاع از خود ندارید
  4. وظایف طرفین شفاف سازی نشده و قول های روز اول همگی فراموش می شود
  5. و…

 

در قرارداد حسابداری چه نکاتی باید رعایت شود

برای اینکه یک قرارداد حرفه ای تنظیم کنید توصیه می شود موارد زیر را ذکر کنید:

  • نام فرد یا شرکت خدمات دهنده و خدمات گیرنده بصورت دقیق مشخص شود
  • زمان دقیق ارائه خدمات تعیین شود، مثلا بنویسید از تاریخ 98/04/01 تا 98/12/29 چرا که در حسابداری تاریخ ها بسیار مهم می باشند و سعی کنید قرارداد را از ابتدای سال مالی تا پایان سال مالی تنظیم کنید.
  • شرح دقیق وظایف شما به عنوان حسابدار یا مدیر مالی و کارفرما نوشته شود. مثلا: حسابدار موظف است مالیات حقوق را رد کند یا ثبت های مربوط به حقوق و دستمزد را تهیه کند.

نکته : در قراردادها زیاد دیده می شود که نوشته شده کلیه سند های حسابداری به عهده حسابدار است، در اینجا کلمه “ کلیه ثبت ها ” مبهم است و نیاز به شفاف سازی دارد

  • در قرارداد دقیقا بنویسید امور مالیاتی از کجا تا کجا از طریق شما پیگیری می شود و در چه مراحلی و چه حالتی شما مسئولیتی ندارید

 

اینها مواردی بود که حتما باید در قرارداد ذکر کنید و البته یک سری موارد دیگر که چون خیلی جنبه عمومی دارد و در تمام قراردادها دیده می شود اشاره ای نکردیم. در مقالات آتی نکات بیشتر و نمونه قراردادهای واقعی را برای شما قرار می دهیم

 

 

نظرات کاربران

تعداد نظرات : 0