وب سایت آموزش قوانین مالیاتی

اشتباه فاحش حسابداران برای ورود به بازار کار

  • نویسنده : لیلا زین العابدین

  • تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۰۳/۱۳

  • تاریخ بروزرسانی : ۱۴۰۳/۰۶/۱۵

  • ثبت نظر

آموزش مالیات

طی چند سال اخیری که مباحث مالی و حسابداری مهم تر از گذشته شده اند به تدریج شغل حسابداری ارزش بیشتری پیدا کرده و هر روز هم بیشتر رشد می کند و در بازار کار نیاز به آن بیشتر احساس می شود. امروزه مدیران یکی از بزرگترین مشکلاتی که دارند این است که افرادی می خواهند که متخصص باشد و بتواند کار را جمع کند و این مشکلی بوده که همیشه و برای خیلی از شرکت ها و سازمان ها وجود داشته و دارد. شفل حسابداری به دلیل اینکه در دهه اخیر به اوج خود رسیده و بسیار از آن استقبال شده اکثر افراد با یک سری تحصیلات آکادمیک و یا تجربه مختصری قصد به سکان گرفتن یک واحد اقتصادی را دارند که معمولا هم موفق نمی شوند. بی انصافی نباشد که حسابدارانی خبره داریم که مدیریتی بسیار دقیق و فنی دارند ولی اکنون منظور با افراد با تخصص پایین تر است. دغدغه ای که برای کارفرمایان وجود دارد و از طرفی این دغدغه ای که برای خود حسابداران به منظور عدم ثبات کاری و یا موفق نشدن در آزمون مصاحبه است. ما ایرانی ها اکثرا از کودکی به اشتباه آموخته ایم که برای هر مهارت و تخصصی باید استعداد ذاتی داشته باشیم ولی کمتر کسی از ما اهل آموزش هستیم چرا که اینگونه نگرشمان رشد کرده است. واقعیت این است که اگر کمی اهل آموزش باشیم خیلی از مشکلات ما رفع می شود و می توانیم هر مهارت و تخصصی را فرا بگیریم و میتوانیم زندگی بهتری را تجربه کنیم.

 

ورود به بازار کار حسابداری

 

از رایجترین اشتباهاتی که افراد انجام می دهند :

  • هر چه بیشتر دوره ببینم احتمال جذب من بیشتر است: قطعا این صحبت هیچ پایه و اساسی ندارد و نمیتواند ضامن موفقیت شما شود. هیچ کس منکر آموزش نیست اما آموزشی که کاربردی نباشد عملا ارزشی ندارد.
  • باید پارتی داشته باشم: متاسفانه تفکری که در بین کارجویان حسابداری حاکمیت پیدا کرده همین صحبت است . بله ما نمیگوییم اگر پارتی دارید نمی توانید جذب بشوید ، اما میگوییم پارتی بهانه ای بیش نیست و شما باید آنقدر قدرتمند باشید که پارتی بازی معنایی نداشته باشد
  • حسابدار خوب شدن امکان پذیر نیست: ما نمیگوییم امکان پذیر نیست اما مهارتی کاملا اکتسابی هست و کسانی که خدمت های بسیار بزرگی به مردم ارائه نموده اند از کرات دیگر نیامده اند و فقط تلاش کرده اند. سخت کوشی یک نفر از هوش بالای فرد دیگر در مقابل اهمال کاری اش با ارزش تر است.
  • من استعدادش رو ندارم: این جز آن دسته صحبت هایی است که وقتی افراد هیچ توجیه و بهانه ای برایشان باقی نمی ماند به این عبارت کلیشه ای روی می آورند. مغز انسان چنان قدرتی دارد که قادر به انجام هر کاری است و اگر بخواهد همه چیز برای او ممکن است.
  • باید دوره های گران قیمت ببینم: متاسفانه اکثر افراد تصور میکنند اگر دوره های آموزشی که میبینند مناسب قیمت باشند ارزشی ندارند، در صورتی که آموزش باید کاربردی باشد و قیمت به هیچ وجه ملاک نیست. میبینیم افرادی که دوره های با شهریه های نجومی میبینند ولی در آخر هم اصلا راضی نیستند. لذا شما می توانید با قیمت مناسب دوره های مرتبط با حسابداری مثل دوره مالیاتی را بگذرانید و دامنه مهارت های خود را توسعه دهید.
  • شرکت خوب برای کار کردن پیدا نمیشه: وقتی در خانه نشستیم و ناامید دست زیر چانه گذاشته ایم شاید تنها افکاری که ما را یاری دهد اینگونه باشند.
  • تا مدرک بالا نداشته باشیم دیگه جذب نمیشیم: از قدیم گفتن اگر در کاری تخصص داشته باشید کسی از شما مدرک نمی خواهد.
  • برای حسابداری حقوق نمیدن: نگرش اشتباهی که گریبانگیر برخی حسابدارن شده این است که فکر می کنند از روز اولی که وارد سازمان می شوند باید حقوق های عالی بگیرند هر چند که قبلا سابقه داشته باشند. معمولا کارفرمایان اوایل کار حقوق خوب نمی دهند، نمیتوان از شخصی که در قسمت حقوق دستمزد کمتر از یک سال سابقه دارد انتظار حقوق بالای دو میلیون داشت هر چند که بعد از مدتی این قضیه قابل مذاکره است .
  • برای مالیات دیگه کسی حسابدار نمیگیره چون شرکت های خدماتی با کمترین هزینه تمام کارها را انجام می دهند: طی چند سال اخیر شرکت های خدماتی و موسسات حسابداری به وفور افزایش یافته اند و با هزینه های کمتری امور مربوط به حسابداری و مالیات شرکت ها و سازمان ها را انجام می دهند و برخی بر این تصور هستند که موسسات حسابرسی می توانند تمام این امور را انجام دهند در صورتی که اولا تعداد موسساتی که بخواهند تمام بازار را ساپورت کنند بسیار ناچیز است ثانیا هر مدیری برای امور روزانه و سالانه خود حتما به یک حسابدار خبره و کار بلد نیاز دارد تا بتواند امور خود را پیگیری کند. ثالثا تعداد کمی از مدیران ترجیح می دهند که کار خود را به موسسات خدماتی بسپارند.
  • شغل حسابداری ثبات ندارد: بله حتما نظر ما هم همین است اما به یک شرط، آنهم اینکه تخصص لازم را نداشته باشید.
  • تفکر منفی: در کائنات هر فرکانسی که مغز ما ساطع کند حتما دیده می شود و ترتیب اثر داده می شود پس چه خوب است که همیشه با تفکرات مثبت راجب حسابداری و شغلمان بتوانیم کمک کنیم تا در کارمان پیشرفت کنیم نه اینکه با منفی نگری فقط باعث و بانی اتفاقات بد باشیم.
  • عدم اعتماد به نفس: من افرادی را مشاهده کرده ام که با اینکه تخصص نسبی دارند اما به خاطر عدم اعتماد به نفس موفق به جذب پروژه یا کار نمی شوند. برای این دسته افراد حتما نیاز است تا اعتماد به نفس خود را تقویت کنند.
  • عدم مهارت فن بیان: متاسفانه حسابداران تصور می کنند فقط باید تمرکز کنند و کارشان را انجام دهند و کاری به کسی نداشته باشند به همین خاطر هم است که عموم جامعه تصور می کنند که حسابداران افرادی افسرده و گوشه گیر هستند، واقعیت این است که باید یک حسابدار بسیار با نشاط و پر انرژی باشد و حتی بتواند به همکاران خود هم انرژی مثبت دهد و البته فن بیان حتما نیاز است زیرا در جلسات مصاحبه یا جلسات هیئت مدیره و یا … نیاز است تا زحماتی که در طول یکسال کشیده است به خوبی از آنها دفاع کند و گزارشات و مهارت های خود را اائه دهد.
  • آشنا نبودن به مهارت های ارتباط با کارفرمایان: هستند افرادی که به دلیل نداشتن مهارت ارتباط با کارفرما شغل خود را با اینکه راضی هم بوده اند اما از دست داده اند. به طور معمول مدیران افرادی با مشغله بالا هستند و گاها قلق خاصی برای ارتباط با آنها نیاز است و حسابدار شاید خیلی به این امر توجه نکنند.
  • بجای کسب تخصص فقط سعی در ساختن رزومه طولانی دارند: رزومه خیلی هم خوب است و اتفاقا یکی از مواردی است که ما روی آن بسیار تاکید داریم اما اگر باعث حاشیه شود و بجای اینکه مهارت های خودمان را بجای یادگیری روی رزومه بگذاریم به نظر کار عاقلانه ای نباشد.
  • عدم تطابق مهارت با شغل: بعضی از افراد هستند علاقه ای خاص به یک بخش از حسابداری دارند یا اینکه در یک قسمت از حسابداری سابقه ی بالایی دارند . مثلا دوستی که 10 سال کارش به طور تخصصی و حرفه ای حقوق دستمزد بوده است شاید برای او کمی سخت باشد تا بخواهد در جلسات تجدید نظر دارایی شرکت کند و خود را ابراز کند. پس به این مورد هم دقت کنیم.
  • نداشتن تجربه کافی: این مورد به نظر بنده تنها موردی است که اصلا نمی تواند بهانه شود و جوابش دقیقا مانند مدرک می ماند.
  • عدم حس اعتماد به مدیر مالی یا رده بالاتر: حسابداری کاری حساس است و مسئولیت سنگینی دارد به همین خاطر چون این مسئولیت ها و خطرات احتمالی به مدیر مالی ختم می شوند شاید کمی به نظر عقلانی برسد که یک مدیر مالی یا مدیر مجموعه سخت گیری بیش از حد کند و در این موقعیت ها بهتر است بجای مجادله و بدبینی حس اعتماد و دوستی بوجود آوریم.

 

چه نکاتی را باید رعایت کنیم ؟

برای داشتن یک شغل خوب و موفق در حسابداری سعی کنیم اعتماد به نفس بالا داشته باشیم و هر روز آن را بیشتر تقویت کنیم زیرا وقتی برای انجام کاری اعتماد نفس لازم را نداشته باشیم قطعا به هدفمان نخواهیم رسید. وقتی اعتماد به نفس خوبی توانستیم بدست آوریم و آن را بهبود ببخشیم میتوانیم با کارفرما ارتباط بهتری برای جذب پروژه یا استخدام بکار ببریم. آموزشی که قبل از شروع به کار شدنمان یاد میگیرم حتما باید کاربردی باشد و اینکه صرفا فقط هزینه ای کرده باشیم یا اینکه به خود بگوییم من دوره دیده ام اصلا چنین چیزی ملاک نیست، فرض کنید که شما آموزش دفاتر قانونی را به صورت تئوری آموزش دیده اید و اکنون در شرکتی به کار گرفته شدید و میخواهید دفاتر آن را بنویسید. به نظر واضح باشد که مشکلاتی در پیش رو دارید، کمی تجسم کنید! هنگام تحریر متوجه می شوید کلی سوال دارید و استرس نوشتن دارید چرا که این دفاتر واقعی است و اگر هنگام تحریر اشتباهی مرتکب شوم چه مشکلی پیش می آید و یا چطور می توانم آن را حل و فصل کنم تا دفاتر شرکت رد نشوند؟ باید تحریر دفاتر بصورت کاملا واقعی از قبل تست شود و همه جوانب کار را در نظر بگیریم حالا نیاز نیست دفاتری که ما تمرین میکنیم حتما پلمپ شده باشد ولی حتما باید دفاتر کل و روزنامه واقعی باشند که میتوانیم از کتابفروشی ها تهیه کنیم. این روش تمرین باید برای هر آموزش در هر سرفصل حسابداری قرار داده شود تا هنگام کار اجرایی حسابدار دچار دردسرهای احتمالی نشود.

 

اشتباهات حسابداران

 

تفکر اکثر فارغ التحصیلان

مساله دیگری که خیلی مشاهده می شود این است که میبینیم فارغ التحصیلان رشته حسابداری و یا افرادی که قصد ورود به بازار کار حسابداری را دارند تمام تمرکز خود را روی آموزش نرم افزار حسابداری میگذارند در صورتی که این مساله اصلا درست نیست زیرا کار با نرم افزار 10 درصد تخصص شما محسوب می شود و شما 90 درصد دیگر را رها کرده اید و به آن درصد جزئی پرداخته اید . اگر مهارت لازم در ثبت سند و دفاتر و اظهارنامه و… در شما وجود داشته باشد حتما کار حسابداری به شما سپرده خواهد شد و وقتی اصول را بلد باشید کمتر از یک هفته با هر نرم افزاری قادر به استفاده خواهید بود به خاطر اینکه بیس تمام نرم افزارها یکی است و برای حسابداری که مهارت های لازم را در حسابداری داشته باشد کار سختی نخواهد بود. گاها مشاهده میکنیم افرادی که تصور میکنند اگر در موسساتی که اسم و رسم خوبی دارند آموزش ببینند و هزینه های گزافی پرداخت نمایند حتما موفق خواهند شد ولی متاسفانه اصلا اینگونه نیست. در هر آموزشی کاربردی بودن و مفید بودن آن ملاک است نه هزینه بالا بودن و معروف بودن فلان موسسه .

دام مدرک گرایی

یک نگرانی که خیلی در بین جوانان در هر شغلی دیده می شود بحث مدرک گرایی است . مدرک گرفتن از داننشگاه خیلی هم خوب است اما این نباید باعث شود که شما 4 سال از عمر خود را بگذارید و فقط چند مطلب به صورت آکادمیک آموزش ببینید، مطالبی که سال هاست منسوخ شده اند و دیگر در هیچ کجای دنیا به شما آموزش نمی دهند. کارشناسان این رشته معتقدند که بجای 4 سال هزینه و تلف کردن عمر اگر خوب آموزش ببینید و تجربه کسب کنید به مراتب خیلی موفق تر خواهید شد تا اینکه راهی که خیلی ها کورکورانه می روند ما هم برویم. اگر خوب تمرین کنید و مهارت کسب کنید هیچ کس به شما نخواهد گفت مدرک دانشگاهت را بیاور یا مثلا باید فلان معدل را داشته باشی که بتوانی در اینجا مشغول به کار شوی. بنابراین برای اینکه یک حسابدار حرفه ای شوید می توانید از دوره مقدماتی حسابداری شروع کنید و نیازی نیست حتما به دانشگاه بروید.

 

اما چه کنیم تا موفق شویم؟

طبق نظریه مالکلم گلدول ((Malcolm glad well محقق آمریکایی، اگر شما 10000 ساعت تمرین مستمر و مفید داشته باشید در حوزه کاری خود جهانی می شوید و جز افراد شاخص آن تخصص می شوید. یعنی با هفته ای 20 ساعت تمرین می توانید در عرض 12 سال جهانی شوید. خوب احتمالا کمی شوکه شدید اما نگران نباشید شما 100 ساعت مفید که تمرین حسابداری داشته باشید قطعا جز افراد کاربلد محسوب خواهید شد! بله به همین سادگی . اما متاسفانه خیلی از ما حاضر نیستند این 100 ساعت هم به خود زحمت دهند، فقط 100 ساعت یعنی روزی 2 ساعت که تمرین کنیم چیزی در حدود 2 ماه ! 100 ساعت مفید و خالص با بازده بالا تمرین کنیم حتما موفق خواهیم شد.

با یک نرم افزار بصورت حرفه ای تمرین کنید و مسلط شوید . اگر امکان کار با نرم افزار را دارید که هیچ اگر نه حتما یکی تهیه کنید و خوب با آن تمرین کنید و از اینترنت صورتحساب دانلود کنید و همه را ثبت نرم افزار کنید و کارهای متفاوتی انجام دهید نه اینکه چند نرم افزار را کار کنید و هیچ کدام را کامل مسلط نباشید. سعی کنید یک نرم افزار را بصورت کامل و حرفه ای یاد بگیرید زیرا در این شرایط کار با نرم افزار های دیگر بسیار راحت بود. اگر قصد یاد گرفتن کار با نرم افزار های مالیات و بیمه را دارید حتما نرم افزار های مربوطه را از سایت های مخصوص آن دانلود کنید و اموزش های آن را فرا بگیرید و بارها و بارها تمرین کنید.

یکی از مهمترین کارهایی که باید انجام دهید اینست که روزی نیم ساعت وقت خود را برای اینترنت بگذارید و خود را کاملا به روز کنید و آخرین بخشنامه های مالیاتی  و قوانینی که آپدیت می شوند را از سایت امور مالیاتی و دیگر سایتهای معتبر بدست آورید و خود را آگاه کنید. گاهی یک معافیت جدید یا تبصره ای منتشر می شود که میتواند برای مجموعه شما کارگشا و مفید باشد و شما باید به عنوان یک حسابدار توانمند بتوانید از مزایای آن برای شرکت خود استفاده کنید. امروزه با تلگرام و دیگر شبکه های اجتماعی نیز میتوان تمام قوانین مالیاتی جدید و مقررات مرتبط با حرفه شما را بصورت آنی دریافت و مطالعه نمود.

 

آموزش های مربوط به فن بیان را بگذرانید! بله درست متوجه شدید باید آموزش های مربوط به فن بیان و ارتباطات را ببینید به دلیل اینکه حسابداران تصور غلطی که دارند این است که فکر می کنند باید کار را بلد باشند و بقیه موارد اصلا مهم نیست در صورتی که یک حسابدار باید روابط بالایی و صحیحی در ارتباطات کاری اش داشته باشد و در جلسات هیئت مدیره بتواند بخوبی گزارشات کاری خود را ارائه کند یا در جلسات هیئت های مالیاتی بتواند قاطع دفاع کند. فن بیان ضعفی است که در اکثر حسابداران دیده می شود که گاها باعث می شود حسابدارانی که توانایی هایی خیلی قدرتمندی دارند اما چون نمیتوانند خوب خود را مطرح کنند توان جذب بسیاری از پروژه را ندارند. یکی دیگر از مواردی که میتوان به موفقیت افراد کمک کند این است که قبل ارسال رزومه و پیگیر شدن برای ورود بازار کار این است که مدتی حداقل 3 ماه کارآموزی بروید حتی اگر رایگان باشد اصلا حقوق برای شما مهم نیست چیزی که مهم است اینست که شما بتوانید با فضای کار آشنا شوید و یاد بگیرید و مهارت های لازم را کسب کنید و در محیط واقعی کار آشنا شوید. اینگونه خیلی حرفه ای تر به نظر می رسید و میتوانید به راحتی جذب بازار کار شوید.

خیلی از ما قبل از جلسات مصاحبه کوچکترین آمادگی برای خود ایجاد نمیکنیم چون فکر میکنیم جلسات مصاحبه مانند جلسات روزانه کاری هستند و به سادگی از آنها عبور میکنیم. اما حقیقت این است که باید از چند روز قبل برای جلسات مصاحبه خود را آماده کنیم، مهارت های خود را لیست کنیم تا حرفی برای زدن داشته باشیم، رزومه کاری و ارائه گزارشات مختصری از کارهایی که کردیم اماده کنیم تا درصورت نیاز رو کنیم. نکته ای که خیلی می تواند از استرس شما کم کند و به شما کمک کند تا موفق شوید بحث تجسم سازی است، تجسم کنید که الان در جلسه مصاحبه هستید و با مدیر آینده خود در حال گفت و گو هستید و خود را به چالش بکشید و صحبت ها و سوالات را بارها مرور کنید تا هنگام مصاحبه واقعی بتوانید خیلی حرفه ای تر و دقیق تر برخورد کنید. در جلسات مصاحبه حین صحبت نشان دهیم که فردی با انگیزه و پر انرژی هستیم و میتوانیم انتظارات مدیر در زمینه های مربوطه از جمله خدمات مالیاتی و حسابداری را برآورده کنیم و در پایان صحبت ها هم دقیقا به همین مورد اشاره کنیم.

 

نظرات کاربران

تعداد نظرات : 0