-
وضعیت : نامشخص است
-
دسته بندی ها : تصویب نامه و تصمیم نامه ها
-
تاریخ بخشنامه : ۱۳۸۷/۰۶/۱۶
-
97212-ت40652هـ شماره بخشنامه :
در صورتی که فایل پیوست، متن بخشنامه، شماره و یا هر قسمتی از بخشنامه دارای خطا می باشد در کادر توضیحات وارد نمایید.
آموزش مالیات
تاریخ: 1387/06/16
تصویب نامه در خصوص معافیت مالیاتی واحدهای تولیدی و طرح های گردشگری در سطح استان مرکزی وزارت صنایع و معادن- وزارت امور اقتصادی و دارایی- سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری هیئت وزیران در جلسه مورخ 1387/06/0 که در مرکز استان مرکزی تشکیل شد، بنا به پیشنهاد مشترک وزارت امور اقتصادی و دارائی، وزارت صنایع و معادن و معاونت برنامه ریزی ونظارت راهبردی رئیس جمهور وبه استناد تبصره (1) ماده (132) اصلاحی قانون مالیاتهای مستقیم –مصوب 1380- تصویب نمود:
واحدهای تولیدی که بعد از ابلاغ این تصویب نامه در داخل شهرکها و نواحی صنعتی مصوب خارج از شعاع سی کیلومتری مرکز استان مرکزی احداث می شوند و طرح های گردشگری در سطح استان، مشمول معافیت مالیاتی موضوع ماده (132) قانون مالیاتهای مستقیم و اصلاحات بعدی آن می باشند.
معاون اول رئیس جمهور
ماده ۱۳۲ قانون مالیاتهای مستقیم بهطور خاص به درآمدهای ابرازی واحدهای تولیدی و معدنی اشخاص حقوقی غیردولتی پرداخته و شرایط معافیت مالیاتی برای این واحدها را تعیین میکند. این ماده درآمدهایی را که از فعالیتهای تولیدی، معدنی، خدماتی (مانند بیمارستانها، هتلها و مراکز اقامتی گردشگری) و حمل و نقل به دست میآید، در شرایط خاص، از مالیات معاف میکند.
مشوقهای مالیاتی:
معافیت مالیاتی برای فعالیتهای جدید: واحدهای تولیدی یا معدنی که پروانه بهرهبرداری یا قرارداد استخراج و فروش دریافت میکنند، از تاریخ شروع بهرهبرداری به مدت ۵ سال از معافیت مالیاتی برخوردار میشوند. این مدت در مناطق کمتر توسعهیافته به ۱۰ سال افزایش مییابد.
نرخ صفر مالیات: در صورت افزایش حداقل ۵۰ درصدی نیروی کار در هر سال نسبت به سال قبل، واحدهای تولیدی میتوانند از یک سال معافیت مالیاتی بیشتر بهرهمند شوند.
پشتیبانی از مناطق کمتر توسعهیافته: در این مناطق، برای واحدهای تولیدی معافیتهای مالیاتی ویژهای از جمله نرخ صفر برای پنج سال اول و معافیت مالیاتی در سالهای بعد تا دو برابر سرمایه ثبتشده در نظر گرفته میشود.
شهرکهای صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی: واحدهای تولیدی در این مناطق، بهویژه در صورت استقرار در مناطق کمتر توسعهیافته، از تخفیفهای بیشتری در نرخ مالیات برخوردار خواهند شد.
مشوقهای سرمایهگذاری:
تشویق به سرمایهگذاری: برای تشویق سرمایهگذاری در واحدهای تولیدی و خدماتی، علاوه بر دوره معافیت مالیاتی، سرمایهگذاری در این واحدها نیز مشمول تخفیفهایی میشود. این مشوقها شامل نرخ صفر برای واحدهای مستقر در مناطق ویژه اقتصادی و شهرکهای صنعتی است.
سرمایهگذاری خارجی: در صورت مشارکت سرمایهگذاران خارجی در پروژهها، هر ۵ درصد مشارکت، ده درصد به مشوقهای مالیاتی این واحدها اضافه میکند تا حداکثر ۵۰ درصد مشوقها افزایش یابد.
معافیتهای مالیاتی در بخش گردشگری:
دفاتر گردشگری و زیارتی: درآمد حاصل از جذب گردشگران خارجی یا اعزام زائران به عربستان، عراق و سوریه توسط دفاتر گردشگری و زیارتی دارای مجوز از مراجع قانونی از مالیات معاف است.
ایرانگردی و جهانگردی: تا شش سال پس از اجرای این ماده، تأسیسات ایرانگردی و جهانگردی که پروانه بهرهبرداری دارند، از ۵۰ درصد معافیت مالیاتی برخوردار هستند.
سایر موارد:
مناطق غیرمشمول: نرخ صفر مالیاتی برای واحدهای تولیدی و معدنی در مناطقی که در شعاع ۱۲۰ کیلومتری از تهران و ۵۰ کیلومتری از اصفهان قرار دارند، اعمال نمیشود.
پژوهش و تحقیق: هزینههای تحقیقاتی و پژوهشی که توسط واحدهای تولیدی و صنعتی در قالب قرارداد با دانشگاهها و مراکز پژوهشی انجام میشود، مشمول تخفیف مالیاتی حداکثر تا ۱۰ درصد از مالیات ابرازی سالانه میشود.
شرایط برای بهرهبرداری از معافیتهای مالیاتی:
برای استفاده از این معافیتها، شرکتها موظف به ارائه اظهارنامه مالیاتی همراه با اسناد و مدارک معتبر هستند. همچنین، در صورت کاهش سرمایه یا نیروی کار در سالهای بعد از استفاده از مشوقها، مالیات متعلقه باید مطالبه و دریافت شود.
آییننامه اجرایی:
آییننامه اجرایی این ماده و مشوقهای مالیاتی آن باید حداکثر ظرف شش ماه پس از ابلاغ قانون توسط وزارتخانههای ذیربط تهیه و به تصویب هیأت وزیران برسد.
در نهایت، ماده ۱۳۲ قانون مالیاتهای مستقیم بهطور خاص به تشویق فعالیتهای اقتصادی در واحدهای تولیدی و معدنی با هدف توسعه مناطق کمتر توسعهیافته، جذب سرمایهگذاری و ایجاد اشتغال پایدار پرداخته و شرایطی برای معافیتهای مالیاتی فراهم کرده است.
نظرات کاربران
تعداد نظرات : 0