وب سایت آموزش قوانین مالیاتی

بخشنامه 51824/93 مورخه 1393/04/03 راجع به لزوم صدور مجوز از اتاق بازرگانی جهت ثبت انواع اتاق بازرگانی از جمله اتاق مشترک ایران با سایر کشورها و یا شورای اقتصادی مشترک با سایر کشورها و سایر مصادیق

بازگشت دانلود اپلیکیشن
  • وضعیت : معتبر است
  • دسته بندی ها : بخشنامه های ثبتی

  • تاریخ بخشنامه : ۱۳۹۳/۰۴/۰۳

  • 93-51824 شماره بخشنامه :

در صورتی که فایل پیوست، متن بخشنامه، شماره و یا هر قسمتی از بخشنامه دارای خطا می باشد در کادر توضیحات وارد نمایید.

آموزش مالیات

شماره:93/51824
تاریخ:93/04/03

موضوع:  بخشنامه 51824/93 مورخه 1393/04/03 راجع به لزوم صدور مجوز از اتاق بازرگانی جهت ثبت انواع اتاق بازرگانی از جمله اتاق مشترک ایران با سایر کشورها و یا شورای اقتصادی مشترک با سایر کشورها و سایر مصادیق

قانون اتاق ایران
ماده ۵. وظایف و اختیارات اتاق ایران عبارت است از :
الف ایجاد هماهنگی و همکاری بین بازرگانان و صاحبان صنایع و معادن و کشاورزی در اجرای قوانین مربوطه و مقررات جاری مملکتی
ب ارائه نظر مشورتی در مورد مسایل اقتصادی کشور اعم از بازرگانی، صنعتی و معدنی و مانند آن به قوای سه گانه
ج همکاری با دستگاه های اجرایی و سایر مراجع ذیربط به منظور اجرای قوانین و مقررات مربوط به اتاق.
د ارتباط با اتاق سایر کشورها و تشکیل اتاقهای مشترک و کمیته های مشترک با آنها بر اساس سیاست های کلی نظام جمهوری اسلامی ایران
ه تشکیل نمایشگاه های تخصصی و بازرگانی داخلی و خارجی با کسب مجوز از وزارت بازرگانی و شرکت در سمینارها و کنفرانس های مربوط به فعالیتهای بازرگانی صنعتی معدنی و کشاورزی اتاق در چارچوب سیاستهای نظام جمهوری اسلامی ایران
و کوشش در راه شناسایی بازار کالاهای صادراتی ایران در خارج از کشور و تشویق و کمک به مؤسسات مربوطه جهت شرکت در نمایشگاههای بازرگانی داخلی و خارجی
ز تشویق و ترغیب سرمایه گذاری داخلی در امور تولیدی بالاخص تولید کالاهای صادراتی که دارای مزیت نسبی باشند.
ح تلاش در جهت بررسی و حکمیت در مورد مسایل بازرگانی داخلی و خارجی اعضا و سایر متقاضیان از طریق مرکز داوری اتاق ایران طبق اساسنامه ای که توسط دستگاه قضایی تهیه و به تصویب مجلس شورای اسلامی خواهد رسید.
ط ایجاد و اداره مرکز آمار و اطلاعات اقتصادی بمنظور انجام وظایف و فعالیت های اتاق
ی صدور کارت عضویت طبق آیین نامه اتاق ایران جهت تکمیل مدارک صدور کارت بازرگانی
ک تشکیل اتحادیه های صادراتی و وارداتی و سندیکاهای تولیدی در زمینه فعالیت های بازرگانی، صنعتی معدنی و خدماتی طبق مقررات مربوط
ل دایر کردن دوره های کاربردی در رشته های مختلف بازرگانی صنعتی معدنی و خدماتی متناسب با احتیاجات کشور
م تهیه، صدور، تفریغ و تأیید اسنادی که طبق مقررات بین المللی بعهده اتاق ایران می باشد با هماهنگی وزارت بازرگانی
ن تشکیل اتاقهای مشترک با کشورهای دوست با هماهنگی وزارتین بازرگانی و امور خارجه
آیین نامه تشکیل اتاقهای مشترک بازرگانی و صنایع و معادن مصوب ۱۳۷۸٫۰۸٫۲۳ شورای عالی نظارت
در اجرای بند ن ماده ۵ قانون اتاق بازرگانی و صنایع و معادن جمهوری اسلامی ایران، مصوب ۱۳۶۹٫۱۲٫۱۵ با اصلاحیه ۱۳۷۳٫۰۹٫۱۵ شورای عالی نظارت بر اتاق ایران در جلسه مورخ ۱۳۷۸٫۰۸٫۲۳ خود آیین نامه تشکیل اتاقهای مشترک بازرگانی و صنایع و معادن را به شرح زیر تصویب نمود:
 اتاق های مشترک برای تشویق و توسعه روابط و مبادلات عامل های اقتصادی ایرانی و خارجی تشکیل می شوند و به نحوی عمل خواهند کرد که به رشد و تقویت همکاریهای اقتصادی دو کشور کمک نمایند.
کلیه اشخاص حقیقی یا حقوقی ایرانی و خارجی که در ارتباط با مبادلات اقتصادی فیمابین ایران و کشور خارجی خاص فعالیت داشته و دارند میتوانند به عضویت اتاق های مشترک در آیند.
اعضای ایرانی اتاق مشترک باید قبلاً به عضویت یکی از اتاقهای بازرگانی و صنایع و معادن ایران پذیرفته شده و عضویت آنها معتبر باشد.
اتاق های مشترک وابسته به اتاق ایران هستند اما در قبال اعمال و تعهدات خود دارای مسؤولیت حقوقی مالی مستقل می باشند.
شخصیت هایی که در تحقق اهداف اتاق مشترک و پیشرفت مناسبات اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و کشور مقابل خدمات فوق العاده انجام داده و یا ممکن است در آینده منشأ خدمات ارزنده گردند، با تصویب هیأت مدیره می توانند به عضویت با ریاست افتخاری اتاق مشترک پذیرفته شوند.
متقاضیان تشکیل اتاق مشترک میتوانند از اتاق ایران درخواست چنین امری را بنمایند. پیشنهاد تشکیل اتاق مشترک در جلسه هیأت رئیسه اتاق ایران مطرح می شود و در صورت نصوب، اقدام به تشکیل آن می گردد. چنانچه تقاضایی برای تشکیل اتاق مشترک نشده باشد، اما هیات رییسه با هیات نمایندگان اتاق ایران وجود آنرا ضروری بدانند، اتاق ایران رأساً اقدام به تشکیل اتاق مشترک خواهد نمود. در صورتیکه کشور مقابل دارای سیستم اتاق مشترک باشد تشکیل این اتاق منوط به تشکیل آن در کشور مقابل است در موارد خاص نظر هیات رئیسه اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران مجری خواهد بود.
ارتباط با اتاق سایر کشورها و تشکیل اتاقهای مشترک و کمیته های مشترک با آنها بر اساس سیاست های کلی نظام جمهوری اسلامی ایران و با هماهنگی وزارتین بازرگانی و امور خارجه خواهد بود.
با اعلام موافقت اصولی هیأت رئیسه اتاق ایران برای تشکیل اتاق مشترک امور حقوقی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران اساسنامه اتاق مشترک را بر اساس نمونه پیوست این آیین نامه تهیه و با همکاری امور بین الملل اتاق، تحت نظر رییس اتاق ایران اقدام به تشکیل مجمع عمومی مؤسسین و انتخاب هیأت مدیره و ثبت مصوبات اتاق مشترک خواهد نمود.
تعداد مؤسسين حداقل ده شخص اعم از حقیقی یا حقوقی بوده و هیأت مدیره می تواند از میان آنان انتخاب شود. پذیرش متقاضیان عضویت در اتاق مشترک پس از ثبت اتاق شروع خواهد شد.
مرکز اتاق های مشترک در تهران خواهد بود و عند اللزوم با تأیید اتاق ایران می توانند در داخل یا خارج کشور اقدام به تأسیس شعبه یا نمایندگی نمایند
۱۱ تصویب و اصلاح اساسنامه با انحلال اتاق مشترک منوط به تأیید اتاق ایران خواهد بود.
۱۲ مجامع عمومی اتاق مشترک با اطلاع و نظارت اتاق ایران تشکیل میشوند. نمایندگان امور بین الملل و امور حقوقی اتاق ایران در کلیه این مجامع به عنوان ناظر حضور خواهند داشت و گزارش تصمیمات اتخاذ شده را به اطلاع رئیس اتاق ایران خواهند رساند.
۱۳ در امور بین الملل اتاق ایران واحدی تحت عنوان دبیرخانه اتاقهای مشترک تشکیل می شود که نظارت بر عملکرد اتاقهای مشترک و ایجاد هماهنگی بین آنها در ارتباط با تشکیل مجامع عمومی و معرفی نماینده برای حضور در گردهمایی ها را برعهده خواهد داشت. دبیرخانه موظف است گزارش های ۶ ماهه در خصوص فعالیت اتاق ها و پیشرفت ها و مشکلات آنها را تهیه و جهت بررسی و اتخاذ تصمیم به هیأت رئیسه اتاق ایران تقدیم نماید
۱۴ چنانچه عملکرد اتاق مشترک به تشخیص اتاق ایران خلاف اهداف و مواد اساسنامه باشد و تذاکرات اتاق ایران به هیأت مدیره مؤثر واقع نشود، اتاق ایران راساً مجمع عمومی مربوط اعم از عادی یا فوق العاده را برای اصلاح خط مشی اتاقی یا انحلال آن دعوت خواهد کرد.
اساسنامه اتاقهای مشترک مطابق اساسنامه نمونه زیر تهیه خواهد شد. تغییراتی که اساسنامه هر یک از اتاقی های مشترک ممکن است حسب ضرورت پیدا کند، نباید به گونه ای باشد که مواد اصلی اساسنامه نمونه را نقض نماید. تشخیص این امر با اتاق ایران خواهد بود.
اساسنامه اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران و..
بخش اول کلیات
ماده ۱- اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران و... که از این پس در این اساسنامه اتاق مشترک نامیده می شود مؤسسه ای است غیر تجاری و غیر انتفاعی که صرفاً برای توسعه روابط بازرگانی و صنعتی بین ایران و... تأسیس یافته است.
۱-۱- اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران و... با توجه به ماده پنج قانون اتاق بازرگانی و صنایع و معادن جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۶۹٫۱۲٫۱۵ با اصلاحات بعدی که از این پس در این اساسنامه اتاق مشترک خوانده می شود وابسته به اتاق ایران است معهذا در قبال اعمال خود دارای مسؤولیت حقوقی و مالی مستقل می باشد.
۲-۱ اتاق مشترک دارای تابعیت ایرانی است و مکاتبات و محاورات آن به زبان فارسی و عند اللزوم به انگلیسی و یا ... خواهد بود.
ماده ۲- مرکز اتاق مشترک در ایران، تهران ...... واقع است هیات مدیره پس از کسب موافقت اتاق ایران اختیار تغییر مرکز اتاق را دارد.
۱-۱- مدت فعالیت اتاق مشترک از تاریخ تشکیل نا محدود است.
ماده ۳- اتاق مشترک بر حسب ضرورت و با تصویب مجمع عمومی و تأیید اتاق ایران می تواند شعب و یا نمایندگی هایی در ایران و در کشور .... تأسیس کند.
ماده ۴- اتاق مشترک دارای مهری به زبان فارسی و.... به نام اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران و می باشد.
بخش دوم - اهداف و وظایف
ماده ۵ در اجرای اهداف پیش بینی شده در ماده یک این اساسنامه اتاق مشترک به امور زیر مبادرت می ورزد.
۵-۱- کوشش در جهت گسترش ارتباط و تحقق دیدگاه های صاحبان صنایع و بازرگانان ایرانی و... در زمینه تجارت، صنعت خدمات کشاورزی معدن و سایر امور مربوطه
۵-۲ مطالعه و بررسی بمنظور فراهم آوردن زمینه های لازم برای سرمایه گذاری های صنعتی و بازرگانی و معدنی و کشاورزی در دو کشور
۵-۳- جمع آوری و ارزیابی اطلاعات آماری و سایر مطالب سودمند در مورد مسایل بازرگانی - صنعتی و اقتصادی دو کشور و قرار دادن این اطلاعات در اختیار متقاضیان ایرانی و.... و همکاری با سازمانها و مقامات ایران و... به منظور تشویق و توسعه روابط اقتصادی بین دو کشور
۵-۴ گسترش مبادله هیأتهای نمایندگی و اقتصادی بین دو کشور
۵-۵ انتشار بولتن اطلاعاتی در زمینه توسعه روابط اقتصادی بین ایران و..... حاوی قوانین و مقررات اقتصادی دو کشور و سایر مطالب مورد علاقه مشترک انتشار مجله و کتاب و جزوات و نرم افزار
۵-۶ مشارکت در برپایی و اداره نمایشگاه ها و سایر فعالیتهای مشابه در چهارچوب قوانین مربوط و کمک به مؤسسات سازمانها و اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی و علاقمند به شرکت در نمایشگاه ها و بازارهای مکاره بین المللی که در ایران ..... یا در کشورهای ثالث برگزار می شود.
۵-۷ تشکیل و اداره سخنرانی ها گردهمایی ها و همایشها در زمینه توسعه روابط اقتصادی بین دو کشور
۵-۸ همکاری و تشریک مساعی با اتاقهای مشابه در کشور ......
۵-۹ کوشش در جهت حل اختلافات ناشی از روابط اقتصادی بین اشخاص حقیقی و حقوقی ایران و ... از طريق مصالحه و در صورت عدم توفيق، تشویق طرفین اختلاف به رفع اختلافات از طریق مرکز داوری اتاق
۵-۱۰- اداره امور اتاق نیز با رعایت مقررات این اساسنامه و با همکاری نزدیک با مقامات رسمی، سازمان ها و مؤسسات ایرانی و......
۵-۱۱- انجام سایر اقداماتی که برای نیل به اهداف فوق ضروری است یا به آنها مربوط باشد.
بخش سوم - عضویت
ماده 1- اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی و.... که مفاد این اساسنامه را بپذیرند با رعایت ضوابط آیین نامه مربوطه می توانند به عضویت اتاق مشترک در آیند. اعضای ایرانی اتاق مشترک باید قبلاً به عضویت یکی از اتاق های بازرگانی و صنایع و معادن ایران پذیرفته شده باشند.
۶-۱- اشخاص حقیقی و یا حقوقی ایرانی یا.... واجد شرایط عضویت در اتاق مشترک که در ایران مقیم نیستند میتوانند درخواست عضویت غیر مقیم بنمایند. مشروط به اینکه از اتاق ایران مستقر در کشور... یا در صورت فقدان یا عدم دسترسی به این اتاق از یکی از اتاقهای بازرگانی... معرفی نامه اخذ و ارائه نمایند.
۶-۲- اعضای غیر مقیم دارای حق رأی بوده و میتوانند حق رأی خود را در مجامع عمومی کتباً واگذار نمایند
ماده ۷ اعضای اتاق مشترک را اعضای عادی بشرح مندرج در ماده (۶) و اعضای افتخاری تشکیل می دهند.
۷-۱ شخصیت هایی که در تحقق اهداف اتاق و پیشرفت مناسبات اقتصادی ایران و... خدمات فوق العاده ای انجام داده و یا میتوانند در آینده منشاء خدمات ارزنده ای در این مورد باشند به عضویت افتخاری اتاق دعوت می شوند.
۲-۷ اعضای افتخاری بنا به پیشنهاد یکی از اعضای هیأت مدیره و با تصویب هیات مدیره به عضویت پذیرفته می شوند. اعضای افتخاری دارای حق رای نیستند، اما حق اظهار نظر مشورتی دارند و از پرداخت حق عضویت معاف می باشند
ماده۸ - کلیه اعضای عادی دارای حقوق و وظایف یکسان هستند و حق عضویت سالانه خود را یکجا پرداخت می کنند.
ماده ۹ هر یک از اعضای عادی در کلیه مجامع عمومی یک رأی دارند و در صورت لزوم می توانند نمایندگی یک شخص را برای مشارکت در رأی گیری در مجمع عمومی عهده دار شوند. نماینده مکلف است قبل از رسمیت یافتن جلسه مجمع عمومی معرفینامه معتبر خود را به رئیس هیات مدیره تسلیم نماید تا حق حضور در جلسه را باید
ماده ۱۰ جزییات شرایط قبول عضویت در اتاق مشترک طی آیین نامه ای که به تصویب هیات مدیره می رسد، اعلام می شود.
ماده ۱۱ جز در صورت کناره گیری از عضویت اتاق مشترک که باید طی نامه کتبی حداقل یک ماه قبل از پایان سالجاری به دبیرخانه اتاق واصل گردد هر عضو موظف به پرداخت حق عضویت سال بعد می باشد.
ماده ۱۲- عضویت اتاق مشترک علاوه بر لزوم پرداخت حق عضویت سالانه متضمن قبول کلیه مقررات این اساسنامه و آیین نامه های مربوطه است.
ماده ۱۳ هیأت مدیره میتواند در ارتباط با اعضا به علل زیر به عضویت آنها خاتمه دهد.
۱۳-۱- امتناع از عدم پرداخت حق عضویت در موعد مقرر و عدم توجه به دوبار اخطار کتبی اتاق در این زمینه به فاصله ۳۰ روز
۱۳-۲- فوت شخص حقیقی یا انحلال شخص حقوقی عضو اتاق
۱۳-۳- عدم رعایت مقررات اساسنامه و مصوبات مجامع عمومی و هیات مدیره و نادیده گرفتن مصالح و شؤون اتاق و عدم توجه به تذکرات هیات مدیره در این مورد.
۱۳-۴ خاتمه عضویت مجوزی برای استرداد حق عضویت پرداخت شده نمی باشد.
۱۳-۵- اتاق ایران عند اللزوم به اختلافات فیمابین متقاضیان عضویت و اعضا با اتاق رسیدگی می کند و نظر برای طرفین لازم الاجرا خواهد بود. بخش چهارم ارکان
ماده ١٤- ارکان اتاق عبارتند از : - مجمع عمومی هیات مدیره - بازرسان بخش پنجم - مجامع عمومی
ماده ۱۵ مجمع عمومی اتاق مشترک ممکن است بصورت عادی با فوق العاده تشکیل شود.
۱۵-۱ مجمع عمومی عادی سالانه حداقل سالی یکبار ظرف مدت چهار ماه پس از پایان سال مالی و در صورت لزوم بطور فوق العاده تشکیل می شود.
۱۵-۲- حداقل ۱۵ روز قبل از تشکیل هر مجمع عمومی دستور جلسه و محل و تاریخ و ساعت تشکیل جلسه مجمع باید کتباً بوسیله پست سفارشی و یا دورنویس به اطلاع اعضای اتاق برسد و مراتب طی همین زمان در روزنامه کثیر الانتشاری که اطلاعیه ها و آگهی های اتاق در آن منتشر می شود چاپ و آگهی شود.
۱۵-۳ - مجمع عمومی عادی با حضور حداقل نصف بعلاوه یک مجموع اعضای دارنده حق رأی رسمیت می یابد، اگر عده اعضا در جلسه اول کمتر از نصف بعلاوه یک مجموع اعضای دارنده حق رأی باشند و بالنتيجه جلسه مذکور حائز اکثریت نگردد، مجمع عمومی ۱۵ روز بعد با دعوت مجدد با هر تعداد عضو که حضور یابند. رسمیت خواهد داشت. دعوت دوم نیاز به آگهی در روزنامه کثیر الانتشار نخواهد داشت
. ۱۵-۴ - تصمیمات مجامع عمومی عادی اتاق مشترک با اکثریت نسبی آرای دارنده حق رأی حاضر معتبر و نافذ است.
۱۵-۵- مجمع عمومی فوق العاده در صورتی رسمیت خواهد داشت که حداقل دو سوم مجموع اعضای دارنده حق رأی اتاق در مجمع حضور داشته باشند و تصمیمات آن در صورتی معتبر خواهد بود که لااقل به تصویب دوسوم اعضای دارنده حق رای حاضر در جلسه برسد. چنانچه در جلسه اول مجمع عمومی فوق العاده حد نصاب لازم حاصل نشود، مجمع عمومی فوق العاده با دعوت مجدد، با حضور هر تعداد از اعضا تشکیل شده و تصمیمات آن با رأی دوسوم اعضا حاضر در جلسه معتبر خواهد بود.
ماده ۱۶- وظایف مجمع عمومی عادی
۱۶-۱- استماع و بررسی گزارش هیأت مدیره و گزارش بازرس درباره فعالیتهای اتاق مشترک در سال مالی قبل و بررسی تر از نامه و تصویب آن
۱۶-۲ بررسی بودجه سالانه پیشنهادی و تصویب آن
۱۶-۳- انتخاب اعضای هیات مدیره
۱۶-۴ انتخاب بازرس اصلی و بازرسی علی البدل
۱۶-۵ تعیین روزنامه کثیر الانتشار برای درج آگهی ها و اطلاعیه های اتاق
۱۶-۶ - بحث و بررسی درباره خط مشی آینده اتاق مشترک و موارد دیگری که در صلاحیت مجمع عمومی عادی است.
ماده ۱۷ وظایف مجمع عمومی فوق العاده
۱۷-۱- اصلاح و تغییر اساسنامه
۱۷-۲- اتخاذ تصمیم نسبت به انحلال اتاق مشترک و انتخاب هیأت تصفیه
ماده ۱۸- مجامع عمومی عادی و فوق العاده را در هر موقع میتوان بوسیله هیأت مدیره بنا به تصمیم آن هیات یا به درخواست حداقل یک سوم اعضای دارنده حق رأی اتاق مشترک یا به درخواست یا وفق ماده ۳۹ اساسنامه به دعوت رئیس اتاق ایران با بازرس طبق ضوابط این اساسنامه تشکیل داد.
ماده ۱۹ نماینده یا نمایندگان اتاق ایران در مجامع عمومی عادی و بدون حق رأی عند اللزوم نظرات مشورتی خود را مطرح خواهد کرد.
ماده ۲۰ مجمع عمومی را هیات رییسه ای مرکب از یک رییس و دو ناظر که از میان اعضای حاضر در مجمع انتخاب خواهند شد اداره خواهد کرد یک منشی که میتواند عضو اتاق مشترک نباشد صورت مذاکرات و تصمیمات را تنظیم و به امضای هیأت رییسه و خود خواهد رساند.
ماده ۲۱- ثبت مصوبات مجامع عمومی و تصمیمات هیات مدیره اتاق چنانچه نیاز به ثبت داشته باشد، توسط اتاق ایران انجام خواهد شده. بخش ششم هیات مدیره
ماده ۲۲ هیأت مدیره توسط مجمع عمومی عادی برای دو سال انتخاب می گردد. هیأت مدیره مرکب از ۵ تا ۹ عضو است که از بین اعضای اتاق انتخاب می گردند. علاوه بر اعضای اصلی مجمع عمومی دو نفر را بعنوان اعضای علی البدل هیأت مدیره انتخاب و معین خواهد کرد. انتخاب محدد اعضای هیأت مدیره بلامانع است.
۲۲-۱- اعضای هیأت مدیره باید دارای اطلاعات و تجربه کافی در زمینه مبادلات و همکاری های بازرگانی ایران و ... باشند.
۲۲-۲- هیات مدیره از بین اعضا یا خارج آن یک مشاور حقوقی مسلط به زبان انگلیسی و قوانین بازرگانی دو کشور خواهد داشت.
ماده ۲۳ به استثنای اموری که به موجب مفاد صریح این اساسنامه و یا طبق قانون در صلاحیت مجامع عمومی است هیأت مدیره کلیه اختیارات لازم را جهت اداره امور اتاق با حق تفویض آن به یک با چند نفر از اعضای هیات مدیره دارا بوده و در انجام وظایف زیر نیز دارای اختیارات و صلاحیت خاص می باشد.
۲۳-۱ - انتخاب یک نفر بعنوان رئیس هیأت مدیره و دو نفر بعنوان نایب رئیس هیأت مدیره
۲۳-۲ - انتخاب یک نفر خزانه دار از بین اعضای هیات مدیره
۲۳-۳ تعیین دبیر اتاق مشترک
۴-٢٣- قبول اعضای جدید اتاق مشترک و خاتمه دادن به عضویت اعضا با رعایت مفاد اساسنامه
۲۳-۵- تهیه گزارش درباره فعالیتهای اتاق مشترک و تسلیم آن به مجامع عمومی
۲۳-۶ تعیین اعضای دبیرخانه و وظایف و حقوق آنان طبق پیشنهاد دبیر
۲۳-۷- تهیه ترازنامه و برآورد بودجه سالیانه و پیشنهاد آن به مجمع عمومی اتاق همراه گزارش حسابرسی بازرس که باید حداقل یک هفته قبل از تشکیل مجمع در دسترس اعضای اتاق قرار گیرد.
۸-۲۳- تعیین کمیسیونهای مورد احتیاج اتاق مشترک و انتخاب اعضای هر یک و تعیین وظایف اختیارات هر کمیسیون و انتخاب مشاوران بر حسب ضرورت
۲۳-۹ طرح هر گونه دعوی اعم از حقوقی و کیفری در مراجع دیصلاح قضایی، دفاع و پاسخگویی به هر گونه دعوی علیه اتاق مشترک در کلیه مراحل رسیدگی و با اختیار نام مستقلاً با از طریق انتخاب وکیل و یا وکلای دادگستری با حق تفویض تمام و یا قسمتی از اختیارات مطروحه در مواد ۶۲ و ۶۳ قانون آیین دادرسی مدنی به وکلای منتخب و عند اللزوم عزل وکلای موصوف و ارجاع امور حکمیت به اتاق ایران
۲۳-۱۰- افتتاح هر نوع حساب بانکی اعم از جاری و پس انداز و ثابت در بانک ها و عند اللزوم احد تسهیلات بانکی و عقد قراردادها
۲۳-۱۱ دریافت اعتبار و قبول کمک های بلاعوض
۱۲- ۲۳ تعیین و تصویب حق عضویت سالانه
۲۳-۱۳- کلیه نامه های صادره از طرف اتاق مشترک باید به امضای رییس هیات مدیره برسد. مگر در مواردی که حق امضای خود را به یکی دیگر از اعضای هیأت مدیره یا دبیر تفویض نموده باشد.
ماده ٢٤ در صورتیکه یک با چند نفر از اعضای هیأت مدیره استعفا و یا فوت نمایند یا چنانچه قادر به انجام وظایف خود نباشند، جانشین آنها از میان اعضای علی البدل در هیأت مدیره تعیین و برای سمت اعضا مجدداً در هیات مدیره رای گیری بعمل خواهد آمد.
ماده ۲۵ جلسات هیأت مدیره حداقل یکبار در ماه طبق دعوت کتبی رئیس هیات مدیره تشکیل می شود.
ماده ۲۶ جلسات هیأت مدیره با حضور اکثریت اعضا رسمیت خواهد داشت و تصمیمات با اکثریت آراء حاضران اتخاذ می شود. در صورت تساوی آراء نظر طرفی که رای رییس هیأت مدیره را دارد، ملاک عمل قرار خواهد گرفت.
ماده ۲۷ خزانه دار اتاق مشترک برای مدت دو سال انتخاب میشود و وظیفه او نظارت بر نگهداری و اداره دارایی ها و امور مالی اتاق و سرپرستی کلیه عملیات حسابداری خواهد بود که از طرف هیأت مدیره در این مورد اقدام خواهد نمود. خزانه دار در تاریخی که هر سال تعیین میشود طرح اولیه بودجه پیشنهادی سال بعد را تهیه و به هیأت مدیره تسلیم می کند. و در فواصلی که هیأت مدیره تعیین می نماید و گزارشی از وضع مالی اتاق تهیه و در اختیار هیأت مدیره قرار خواهد داد.
بخش هفتم - بازرسان
ماده ۲۸ مجمع عمومی عادی سالانه برای هر سال مالی یکنفر را بعنوان بازرس اصلی و یکنفر را بعنوان بازرس على البدل انتخاب می نماید. بازرس اتاق گزارش خود را در رابطه با اقدامات و عملیات مالی اتاق مشترک، حداکثر سی روز بعد از پایان سال مالی جهت طرح و تصویب در مجمع عمومی عادی سالانه به هیأت مدیره تسلیم می کند. بخش هشتم آیین نامه ها
ماده ۲۹ آیین نامه های اتاق مشترک در ارتباط با امور مالی اداری انتخابات و غیره توسط کمیسیون های اتاق مشترک تنظیم و پیشنهاد میشوند و پس از تصویب هیأت مدیره قابل اجراء می باشند. در صورتی که کمیسیونهای مربوط به هر دلیل تشکیل نیایند، هیات مدیره راساً اقدام به این امر خواهد نمود.
بخش نهم - اصلاح اساسنامه
ماده ۳۰ هیأت مدیره پیشنهادهای مربوط به اصلاح اساسنامه را بررسی میکند و پس از اخذ موافقت الناق ایران جهت تصمیم گیری در مجمع عمومی فوق العاده مطرح می نماید. بخش دهم دبیرخانه
ماده ۳۱ دبیرخانه اتاق مشترک عهده دار امور اداری و مجری مصوبات هیأت مدیره است و سرپرستی آنرا دبیر بر عهده دارد. کلیه مکاتبات اتاق مشترک از طریق دبیرخانه بعمل می آید. دبیر باید حتی الامکان دارای تحصیلات دانشگاهی بوده و ضمن تسلط بر زبان انگلیسی از تجربه و سابقه کافی در زمینه مدیریت برخوردار باشد. دبیر بصورت تمام وقت و بطور موظف انجام وظیفه می کند و مکلف است مساعی خود را منحصراً در جهت تأمین اهداف و حفظ منافع اعضای اتاق مشترک معطوف نماید. حقوق و مزایای وی به پیشنهاد رئیس و تصویب هیات مدیره تعیین میگردد. هیأت مدیره همچنین شرح وظایف دبیر را تعیین و به ایشان ابلاغ می نماید.
ماده ۳۲ دبیر در موارد زیر اقدام می کند .
۳۲-۱- تشکیل دبیرخانه و اداره امور آن بر اساس مصوبات هیأت مدیره
۲-۲۲- استخدام و اخراج کارکنان در دبیرخانه با تأیید هیأت مدیره
۳۲-۳- انجام وظیفه بعنوان دبیر در جلسه هیات مدیره و تهیه صورتجلسات مربوطه
۳۲-۴- تهیه گزارشهای لازم برای هیات مدیره
بخش یازدهم - منابع مالی
ماده ۳۳ اتاق مشترک برای انجام وظایف مربوطه هزینه های خود را از منابع زیر تأمین می کند :
۳۳-۱ حق عضویت سالانه اعضای عادی حقیقی و حقوقی ۳-۲- دریافت اعتبار و قبول کمک های بلاعوض وجوهی که بابت ارائه خدمات دریافت می دارد.
۳۳-۲- کمک های اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران بخش دوازدهم بررسی حساب ها و استاد
ماده ٣٤ سال مالی اتاق مشترک یک دوره دوازده ماهه است که اول فروردین هر سال شروع و پایان اسفند ماه همان سال خاتمه می یابد. اولین سال مالی از تاریخ تشکیل اتاق شروع و در پایان اسفند همان سال خاتمه می پذیرد.
ماده ۳۵ کلیه چک ها استاد مالی و تعهد آور و قراردادهای اتاق مشترک در صورتی معتبر است که توسط یکی از نواب رئیس هیأت مدیره و خزانه دارا مضا شده باشد و به مهر اتاق مشترک نیز ممهور گردد. بخش سیزدهم خاتمه فعالیت و انحلال
ماده ۳۶ فعالیت اتاق مشترک بنا به تصمیم مجمع عمومی فوق العاده و موافقت اتاق ایران خاتمه می یابد و انحلال آن اعلام می گردد.
ماده ۳۷ با اتخاذ تصمیم درباره انحلال مجمع عمومی فوق العاده هیأتی مرکب از دو عضو هیأت مدیره اتاق مشترک و یک عضو ناظر از اتاق ایران انتخاب و به آنان مأموریت خواهد داد که به تصفیه امور اتاق مشترک بپردازند. هر گونه مازاد دارایی که ممکن است پس از تصفیه دیون و مطالبات باقی بماند، در اختیار اتاق ایران قرار خواهد گرفت.
بخش چهاردهم - متفرقه
ماده ۳۸ چنانچه برخی از مفاد این اساسنامه نیاز به تفسیر داشته باشد، این امر توسط اتاق ایران صورت می پذیرد و نظر اتاق ایران لازم الاتباع است.
ماده ۳۹ چنانچه عملکرد اتاق مشترک به تشخیص اتاق ایران خلاف اهداف و مواد اساسنامه باشد و تذکرات اتاق ایران به هیأت مدیره مؤثر واقع نشود، اتاق ایران راساً مجمع عمومی مربوط اعم از عادی یا فوق العاده را برای اصلاح خط مشی اتاق با انحلال آن دعوت خواهد کرد. مفاد این اساسنامه از تاریخ تصویب شورای عالی نظارت بر اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران لازم الاجراء بوده و اتاقهای مشترک که قبلاً تشکیل گردیده اند. مکلفند ظرف مدت شش ماهه با نظر واحد حقوقی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران اساسنامه قبلی را با این اساسنامه تطبیق داده و موارد مربوطه را اصلاح نمایند. 
دانلود پی دی اف
فایل پیوست

نظرات کاربران

تعداد نظرات : 0