وب سایت آموزش قوانین مالیاتی

سیاست های اعلامی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیـس جمهـور موضوع قسمت اخیـر ماده (123 ) قانون برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران

بازگشت دانلود اپلیکیشن
  • وضعیت : نامشخص است
  • دسته بندی ها : بخشنامه های مالیاتی

  • تاریخ بخشنامه : ۱۳۹۰/۰۷/۱۰

  • 9273 شماره بخشنامه :

در صورتی که فایل پیوست، متن بخشنامه، شماره و یا هر قسمتی از بخشنامه دارای خطا می باشد در کادر توضیحات وارد نمایید.

آموزش مالیات

شماره: 9273
تاریخ: 1390/07/10
پیوست: دارد

موضوع: سیاست های اعلامی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیـس جمهـور موضوع قسمت اخیـر ماده (123 ) قانون برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران
پیرو دستور العمل های شماره 1855 مورخ 1390/02/11 و شماره 8170 مورخ 1390/6/15 و به منظور اجرای مفاد بند (6) دستور العمل اخیر ، به پیوست تصویر نامه شماره 40/47/58531 مورخ 1390/6/28 معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور را که در اجرای مقررات ماده (123 ) قانون برنامه پنجم توسعه در خصوص اعلام سیاست های توزیع عوارض وصولی ارزش افزوده و عوارض آلایندگی واحد های تولیدی موضوع تبصره ( 1 ) ماده ( 38 ) قانون مالیات بر ارزش افزوده واصل گردیده ، جهت بهره برداری و اقدام لازم ارسال می نماید .
محمد قاسم پناهی
معاون مالیات بر ارزش افزوده

توضیحات تکمیلی:
شماره: 1855
تاریخ: 1390/02/11
این دستورالعمل به نحوه توزیع عوارض وصولی از ابتدای سال 1390 بین شهرداری‌ها و دهیاری‌ها در ایران مرتبط با قانون مالیات بر ارزش افزوده و عوارض آلودگی تولیدی پرداخته است. در این راستا، بر اساس ماده 123 قانون برنامه پنج‌ساله پنجم توسعه، عوارض ارزش افزوده و عوارض آلودگی واحدهای تولیدی (که شامل واحدهای تولیدی آلاینده کمتر از 50 نفر نیز می‌شود) به نسبت جمعیت بین شهرداری‌ها و دهیاری‌ها توزیع می‌شود. در صورتی که آلودگی از واحدهای تولیدی به چندین شهرستان در یک استان یا استان‌های مختلف سرایت کند، توزیع عوارض آلودگی براساس سیاست‌های اعلامی معاونت و از طریق کمیته‌ای تشکیل شده با حضور نمایندگان مختلف، انجام می‌شود.
مهم‌ترین نکات دستورالعمل به شرح زیر است:
واریز عوارض از ابتدای 1390: از ابتدای سال 1390، عوارض ارزش افزوده و عوارض آلودگی (برای واحدهای تولیدی کوچک و بزرگ) باید توسط فعالان اقتصادی به حساب‌های مشخص واریز شوند. عوارض داخل حریم باید به حساب‌های عوارض ارزش افزوده داخل حریم و عوارض آلایندگی داخل حریم واریز شود.
توزیع عوارض بر اساس جمعیت شهرستان‌ها: عوارض وصولی به نسبت جمعیت شهرستان‌ها بین شهرداری‌ها و دهیاری‌ها توزیع می‌شود، حتی در مورد واحدهای کوچک تولیدی که آلایندگی کمتری دارند.
واحدهای تولیدی آلاینده بزرگ: در مورد واحدهای تولیدی آلاینده بزرگ (50 نفر و بیشتر) که آلودگی آنها به چندین شهرستان در یک استان یا استان‌های مختلف سرایت می‌کند، عوارض باید بر اساس سهم تعیین‌شده توسط کمیته‌ای که تشکیل می‌شود، بین شهرستان‌های متأثر از آلودگی توزیع گردد.
نحوه واریز عوارض در موارد خاص: برای واحدهای تولیدی بزرگ که در چندین شهرستان واقع شده‌اند، مسئولین مالیاتی موظفند که پس از مشخص شدن سهم هر شهرستان، عوارض را به حساب شهرداری‌ها و دهیاری‌های مربوطه واریز کنند. این عمل برای واحدهای آلاینده در استان‌های مختلف نیز با هماهنگی ادارات کل مالیاتی استان‌های مربوطه انجام می‌شود.
حریم شهرها: در مواردی که اختلاف در تعیین حریم شهرها بین دو یا چند شهرستان وجود دارد، توزیع عوارض باید بر اساس نظر مرجع تصویب‌کننده حریم، یعنی شورای برنامه‌ریزی و توسعه استان‌ها یا شورای عالی شهرسازی و معماری کشور، انجام شود.
مسئولیت‌های ادارات کل مالیاتی: ادارات کل مالیاتی موظفند که عوارض وصولی از اشخاص حقوقی تولیدی (بجز واحدهای بزرگ آلاینده) را به حساب شهرداری‌ها و دهیاری‌های مربوطه در هر شهرستان واریز نمایند. همچنین، مسئولیت اداره کل مالیاتی برای پیگیری و تشکیل کمیته‌های لازم در استان‌ها نیز مشخص شده است.
توزیع عوارض در استان تهران: برای توزیع متمرکز عوارض در استان تهران، ادارات کل مالیاتی باید عوارض مربوط به شهرستان‌های استان تهران را به حساب‌های مشخص واریز کنند.
هماهنگی با محیط زیست: به‌منظور تعیین واحدهای بزرگ تولیدی آلاینده، ادارات کل مالیاتی باید با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست استان‌ها، فهرستی از این واحدها تهیه کنند.
افتتاح حساب‌های سیبا: برای تسهیل در واریز عوارض به حساب شهرداری‌ها و دهیاری‌ها، این حساب‌ها باید به سرعت در بانک ملی ایران افتتاح شوند.
گزارش‌گیری و پیگیری: در صورت هرگونه ابهام در رابطه با توزیع عوارض، ادارات کل مالیاتی باید از دفتر نظارت بر امور اجرایی مالیات بر ارزش افزوده راهنمایی بگیرند.
این دستورالعمل به‌طور کلی بر نحوه اجرای دقیق و منظم توزیع عوارض مالیاتی و آلایندگی تاکید دارد تا منابع مالی به‌طور صحیح و عادلانه بین شهرداری‌ها و دهیاری‌ها توزیع شود.
دانلود پی دی اف
فایل پیوست

مقررات و بخشنامه های مرتبط

  • 1855

نحوه توزیع عوارض وصولی از اول سال 1390بین شهرداریها و دهی...
  • 8170

وظایف ادارات امور مالیاتی در راستای تشکیل کمیته توزیع عوا...

نظرات کاربران

تعداد نظرات : 0