-
وضعیت : نامشخص است
-
دسته بندی ها : بخش نامه های مزدی وزارت کار
-
تاریخ بخشنامه : ۱۳۷۶/۱۲/۲۷
-
79822 شماره بخشنامه :
در صورتی که فایل پیوست، متن بخشنامه، شماره و یا هر قسمتی از بخشنامه دارای خطا می باشد در کادر توضیحات وارد نمایید.
بانک جامع بخشنامه ها
آموزش مالیات
تاریخ:1376/12/27
موضوع: تصویب حداقل دستمزد و مزایای کارگران در سال 1377 و دستورالعملهای اجرایی آن
شورایعالی کار در جلسه مورخ ۷۶٫۱۲٫۲۳ پس از بحث و بررسی راجع به حداقل مزد کارگران در سال ۱۳۷۷ با عنایت به نقشی که کارگران در روند اصلاح ساختار اقتصادی و ارتقاء بهره وری دارند و با در نظر گرفتن شرایط اقتصادی کشور و همسو با اهداف برنامه دوم توسعه اقتصادی، اجتماعی فرهنگی کشور و هماهنگ با سیاستهای دولت در جهت تثبیت و حفظ و توسعه اشتغال و تشویق و تقویت هر چه بیشتر نیروی کار ماهر و متخصص در اجرای ماده ۴۱ قانون کار از اول سال ۱۳۷۷ حداقل مزد و تأثیر آن بر سایر سطوح مزدی و نیز کمکهای غیر نقدی و مقررات مربوط به اعطای پایه سنواتی و ارتقاء طبقه شغلی کارگران مشمول قانون کار را در سراسر کشور به شرح زیر تصویب نمود:
۱- از اول سال ۱۳۷۷ حداقل مزد کارگران مشمول قانون کار معادل ۱۰۰۵۱ ریال در روز تعیین میگردد. همچنین از اول سال ۱۳۷۷ سایر سطوح مزدی نیز به ماخذ روزانه ۱۸٫۵ مزد ثابت یا مزد مبنا (موضوع ماده ۳۶ قانون کار افزایش می یابد.
۲ - نرخ پایه سنواتی کارگران در سال ۱۳۷۷ روزانه ۱۵۰ ریال می باشد که با گذشت یکسال از دریافت آخرین پایه سنواتی و یا پس از گذشت یکسال از تاریخ استخدام در مورد کسانی که در سال ۱۳۷۶ استخدام شده اند به آنان تعلق میگیرد.
تبصره ۱ : اعطای پایه سنواتی به کارگران مشمول طرحهای طبقه بندی مشاغل مصوب وزارت کار و امور اجتماعی بالحاظ نمودن مبلغ فوق الذکر برای گروه یک با توجه به دستور العمل اداره کل بهره وری و مزد صورت میگیرد.
تبصره ۲: به کارگران فصلی به نسبت مدت کارکردشان در سال ۱۳۷۶ میزان مقرر در این بند یا تبصره آن حسب مورد تعلق میگیرد.
۳- پرداخت بن کالاهای اساسی در سال ۱۳۷۷ همانند سال گذشته صورت خواهد گرفت بابت کارگران متاهل یا معیل ماهانه ۷۰۰۰ ریال و کارگران مجرد ماهانه ۳۰۰۰ ریال توسط کارفرما به حساب اتحادیه امکان واریز گردد. ضوابط مربوط به نحوه اعمال افزایش مقرر در بند یک این بخشنامه در مورد کارگاههایی که دارای طرح طبقه بندی مشاغل میباشند و نیز در مورد کارگران کارمزدی و همچنین چگونگی ارتقاء طبقه شغلی به موجب دستور العملهای اداره کل بهره وری و مزد خواهد بود.
۴- مقررات این مصوبه شامل حال دانش آموزان و دانشجویانی که در ایام تعطیلات تابستانی در سال ۱۳۷۷ بطور موقت در کارگاهها اشتغال می یابند نخواهد شد. واحدهای مشمول قانون کار بمنظور ارتقاء بهره وری و ایجاد انگیزه بیشتر در بین کارکنان خود میتوانند علاوه بر اجرای این مصوبه نسبت به افزایش مزد و مزایا در قالب طرحهای انگیزشی و با انعقاد پیمانهای دسته جمعی پس از تأیید وزارت کار و امور اجتماعی اقدام نمایند.
الف - نحوه اجرای بند یک بخشنامه راجع به افزایش مزد مزد مبنا یعنی مزد گروه و پایه و مزد رتبه در مورد واحدهایی که دارای نظام رتبه بندی میباشند و سایر مواردی که به موجب ضوابط مربوط در کارگاه جزء مزد مبنا محسوب میشوند در مورد کلیه کارکنان از اول فروردین ماه ۱۳۷۷ در عدد ۱٫۱۸۵ ضرب و در سال ۱۳۷۷ ملاک پرداخت قرار میگیرد.
تبصره: به منظور به روز نگهداشتن ضرایب ریالی و جداول مزد و اعمال آنها به هنگام استخدام ارتقاء و اعطای رتبه و نظایر آنها در سال ، ۱۳۷۷ آخرین ضریب ریالی در سال ۷۶ در عدد عدد ۱٫۱۸۵ ضرب شود ضریب مزدی سال ۱۳۷۷ را بدست دهد. همچنین کلیه مزد شغلهای گروه های بیست گانه آخرین جدول مزد سال ۱۳۷۶ در عدد ۱٫۱۸۵ ضرب شود تا مزد شغلهای سال ۱۳۷۷ بدست آید. ب نحوه اجرای بند ۲ بخشنامه راجع به نرخ پایه در سال ۱۳۷۷ جدول نرخ پایه در گروه های بیست گانه در سال ۱۳۷۷ به شرح جدول زیر میباشد. به کارکنانیکه که از ۱۷۷٫۱٫۱ به بعد دارای یکسال سابقه خدمت باشند یا یکسال از آخرین ترفیع پایه آنان سپری شده باشد. متناسب با گروه شغلی مربوط یک پایه با نرخ مقرر اعطا می شود.
تبصره : اعطای پایه پس از اعمال بند یک بخشنامه به شرح مندرج در بند الف این دستور العمل صورت می گیرد یعنی نرخ پایه مربوط به سال ۱۳۷۷ در عدد ۱٫۱۸۵ ضرب نمی شود. تاریخ ۷۶٫۱۲٫۲۷ شماره ۴۹۲۷۶ پیوست.
ج - نحوه اجرای بند ۳ بخشنامه راجع به افزایش مزد ناشی از ارتقاء در صورت ارتقاء هر یک از کارکنان در اجرای دستور العمل اجرائی طرح طبقه بندی مشاغل در سال ۱۳۷۷، افزایش مزد ناشی از ارتقاء به ترتیب مقرر در دستور العمل اجرائی طرح طبقه بندی مشاغل کارگاه ذيربط صورت میگیرد.
تبصره ۱: در صورتیکه برابر دستور العمل اجرائی طرح هنگام ارتقاء علاوه بر افزایش مزد شغل . ما به التفاوت نرخ پایه یا مزد سنوات در گروه قبلی و گروه جدید نیز پرداخت میگردد. این ما به التفاوت در ۱٫۱۸۵ نیز ضرب میشود.
تبصره ۲: در کارگاههایی که فاقد طرح طبقه بندی مشاغل مصوب میباشند پرداخت اضافه مزد ناشی از ارتقاء میباید طبق ضوابط مزدی، رویه و عرف کارگاه در گذشته انجام شود.
نظرات کاربران
تعداد نظرات : 0