-
وضعیت : نامشخص است
-
دسته بندی ها : آیین نامه های مالیاتی
-
تاریخ بخشنامه : ۱۳۶۸/۰۲/۱۶
-
6864 شماره بخشنامه :
در صورتی که فایل پیوست، متن بخشنامه، شماره و یا هر قسمتی از بخشنامه دارای خطا می باشد در کادر توضیحات وارد نمایید.
جشنواره روز پدر
آموزش مالیات
تاریخ: 1368/02/16
پیوست:
به پیوست نسخه ای از آئین نامه سازمان تشخیص موضوع ماده 225 قانون مالیاتهای مستقیم مصوب 1366/12/03 مجلس شورای اسلامی که مورد تصویب وزارت متبوع قرارگرفته است ارسال میگردد. مقتضی است آئین نامه مزبور را جهت اجراء بواحدها و مسئولین ذیربط ابلاغ و نسبت به تعلیم و تفهیم آن به ماموران اقدام لازم معمول فرمایند.
معاون درآمدهای مالیاتی
آئین نامه سازمان تشخیص موضوع ماده 225 قانون مالیاتهای مستقیم مصوب 1366/12/03 مجلس شورای اسلامی
فصل اول- شرایط انتخاب و ارتقاء ماموران تشخیص
ماده 1- کمک ممیزین مالیاتی از بین کارکنان وزارت امور اقتصادی و دارائی که دارای گواهینامه پایان دوره متوسطه یا بالاتر میباشند انتخاب و یا برحسب نیاز بارعایت شرایط تحصیلی بالااستخدام و پس از گذراندن دوره آموزش کمک ممیزی و موفقیت درآن به این سمت منصوب میشوند.
ماده 2- اشخاص واجد یکی ازشرایط ذیل را با گذراندن دوره آموزش ممیزی و موفقیت درآن میتوان برای شغل ممیزی انتخاب و باین سمت منصوب کرد:
الف- کارمندان شاغل در وزارت امور اقتصادی و دارائی که دارای مدرک لیسانس (کارشناسی) یا بالاتردر رشته های حسابداری، حسابرسی، بازرگانی، مدیریت، بانکداری، اقتصاد، قضائی، سیاسی، علوم اداری و رشته های مشابه .
ب- فارع التحصیلان دوره کاردانی رشته های مزبور دربند الف باداشتن حداقل دو سال و فارغ التحصیلان دوره کارشناسی سایر رشته ها بشرط داشتن حداقل یکسال سابقه خدمت در شغل کمک ممیزی مالیاتی .
ج- کارمندانی که حداقل دارای 4 سال سابقه خدمت درشغل کمک ممیزی مالیاتی باشند
تبصره 1- مادام که افراد واجد شرایط مذکور در این ماده برای تصدی شغل ممیزی وجود نداشته باشد، برای تصدی این شغل از سایر کارمندان وزارت امور اقتصادی و دارائی که دارای گواهینامه پایان دوره متوسطه یا مدرک تحصیلی دوره کاردانی بوده و بترتیب دارای دو سال و یک سال سابقه خدمت درامور مالیاتی باشند با گذراندن دوره آموزش ممیزی استفاده خواهد شد.
تبصره 2- افرادی که تمام یا برخی دروس مربوط به دوره های آموزش کمک ممیزی یا ممیزی را در دانشکده ها یا موسسات آموزش عالی گذرانده باشند با موافقت وزارت امور اقتصادی و دارائی از گذراندن مجدد دروس مزبور در دوره آموزش مربوط معاف خواهند بود.
ماده 3- کارمندانی راکه حداقل دارای 4 سال سابقه خدمت در شغل ممیز مالیاتی باشند بشرط گذراندن دوره آموزش سرممیزی و موفقیت در آن میتوان برای شغل سرممیزی انتخاب و باین سمت منصوب کرد.
ماده 4- کارمندانی راکه دارای مدرک تحصیلی لیسانس) کارشناسی ارشد (و یا بالاتر در رشته های مذکور در بند الف ماده 2 این آئین نامه بوده و بترتیب دارندگان مدرک کارشناسی، چهار سال و کارشناسی ارشد و بالاترحداقل سه سال سابقه خدمت درشغل سرممیز مالیاتی داشته باشند میتوان برای شغل ممیزی کل انتخاب و باین سمت منصوب کرد. مادام که افراد واجد شرایط فوق وجود نداشته باشند، از کارمندان دارای مدرک تحصیلی لیسانس (کارشناسی) یا بالاتر مذکور دربند الف ماده 2 باداشتن حداقل ده سال سابقه خدمت درامور مالیاتی و گذراندن دوره آموزش قانون مالیاتهای مستقیم میتوان برای تصدی شغل ممیزی کل استفاده کرد.
تبصره- وزارت امور اقتصادی و دارائی میتواند برای شهرستانها غیر از تهران که افراد واجد شرایط برای احراز سمت ممیزکل بترتیب فوق وجود نداشته باشند، از سرممیزینی که 4 سال سابقه خدمت در این شغل داشته باشند یا ازکارمندان دارای مدرک تحصیلی کاردانی در رشته های مذکور در بند الف ماده 2 یا مدرک تحصیلی لیسانس (کارشناسی) در سایر رشته ها بشرط داشتن حداقل ده سال سابقه خدمت در امور مالیاتی و همچنین ازکارمندان دیپلم وزارت مزبور بشرط داشتن حداقل دوازده سال سابقه خدمت در امور مالیاتی بعنوان ممیزکل درآن شهرستان انتخاب و باین سمت منصوب نماید.
ماده 5- انتصاب مامورین تشخیص مالیات موضوع قانون مالیاتهای مستقیم مصوب اسفند ماه 1345 و اصلاحیه های بعدی که در تاریخ تصویب این آئین نامه دریکی از مشاغل فوق اشتغال دارند، در همان سمت بلامانع است .
ماده 6- انتصاب و ارتقاء ماموران تشخیص مالیات منوط به وجود پست سازمانی و اعلام نظر دادستان و با رعایت کامل مقررات این آئین نامه خواهد بود.
فصل دوم : وظایف ماموران تشخیص مالیات
ماده 7- حوزه مالیاتی مکلف است کلیه اوراق و فرمهای مقرر در قانون مالیاتهای مستقیم و همچنین هرنوع نوشته ای راکه ازطرف مودی به حوزه مالیاتی تسلیم یا ارسال میشود در دفترحوزه مالیاتی ثبت و رسید آنرابا قید شماره ثبت دفتر و شماره حوزه و مشخصات اسناد ضمیمه به مودی تسلیم نماید و سپس طبق مقررات قانون مالیاتهای مستقیم و آئین نامه های اجرائی آن اقدام لازم رامعمول دارد0 درآمد یا سود و زیان یا مبلغی که بعنوان ماخذ محاسبه مالیات در اظهارنامه و ترازنامه و حساب سود وزیان وحساب درآمد و هزینه برحسب مورد درج شده است باید در دفتر حوزه مالیاتی به حروف ثبت شود.
ماده 8- در مورد مودیانیکه از تسلیم اظهارنامه یا اظهارنامه و ترازنامه و حساب سود و زیان و یا ترازنامه و حساب سود و زیان یا اظهارنامه و حساب درآمد و هزینه خودداری کرده اند ممیز مالیاتی مکلف است هرگونه تحقیق و رسیدگی که برای آگاهی ازوضع آنان لازم است بعمل آورد و درصورت لزوم بمراجع ذیربط مراجعه و بطورکلی هر ممیز مالیاتی باید در محدوده حوزه مالیاتی یا ابوابجمعی خود مودیان مالیاتی آن حوزه را بشناسد و از نوع کار و فعالیت و معاملات و دارائی موضوع باب دوم قانون مالیاتهای مستقیم آنان اطلاع حاصل کند تابتواند در مهلت قانونی با توجه به اطلاعات مکتسبه به تشخیص درآمد مشمول مالیات و تعیین مالیات آنان اقدام نماید.
ماده 9- ترتیب اخطار بمودیان مالیاتی و اشخاص ثالث بمنظور ارائه دفاتر و اسناد و مدارک مورد احتیاج ممیز مالیاتی :
1 -اخطاربه مودیان مالیاتی و اشخاص ثالث باید کتبی باشد و در آن هرگونه دفاتر و اسناد و مدارکی که مورد احتیاج است کاملا تعیین و مشخص شود.
2 -در اجرای بند 2 ماده 97 قانون مالیاتهای مستقیم ممیز مکلف است روز مراجعه به محل برای رسیدگی بدفاتر و اسناد و مدارک را کتبا به مودی ابلاغ کند. فاصله تاریخ ابلاغ مزبور تا روز مراجعه در هیچ مورد نباید کمتر از یک هفته و بیشتر از پانزده روز باشد درصورتیکه مودی با عذر موجه تقاضای مهلت کند پنج روز به او مهلت داده خواهد شد.
3 -درصورتیکه مودی دفاتر و اسناد و مدارک خود را به حوزه مالیاتی تسلیم کند ممیز مالیاتی مکلف به دادن رسید با ذکر نوع دفاتر و مدارک و خصوصیات آن به مودی میباشد.
فصل سوم : ترتیب و تشریفات رسیدگی ماموران تشخیص و مراجع مالیاتی
ماده 10- ممیزین مالیاتی درمورد اجرای فصل اول ازباب دوم قانون مالیاتهای مستقیم مصوب اسفند ماه 1366 (مالیات سالانه املاک) مکلفند پس از انقضای موعد تسلیم اطهارنامه مربوط به سال اول اجرای قانون مزبور (پایان اردیبهشت ماه 1369) مشخصات کامل تمامی املاک واقع درمحدوده حوزه مالیاتی مورد تصدی خود را با قید میزان مالکیت و هویت و نشانی مالکین آنها تعیین و پس از انطباق با اظهارنامه یا رونوشت اظهارنامه های واصله اقدامات قانونی درجهت مطالبه مالیاتهای متعلقه معمول و یا حسب مورد مشخصات و ارزش املاک رابه حوزه مالیاتی محل سکونت یامرکز سجل مالیاتی ارسال نماید و پس از اولین ارزیابی بترتیب فوق تغییرات حاصله در وضعیت املاک جزء ابوابجمعی حوزه را در سوابق مربوط منعکس و اقدامات قانونی لازم را بموقع معمول دارند.
ماده 11- در مواردیکه مودیان ازتسلیم اظهارنامه موضوع ماده 7 خودداری نموده و یا بلحاظ نقض اظهارنامه تسلیمی واحد مسکونی معاف از مالیات موضوع ماده 3 مشخص نشده باشد، ممیزین رسیدگی کننده به پرونده امرموظفند قبل ازصدور برگ تشخیص (برگ مطالبه) مالیات کتبا"به مودی ابلاغ نمایند تا ظرف یک هفته ازتاریخ ابلاغ واحد انتخابی خود را اعلام کنند، درصورت عدم اعلام درمدت مذکور ممیز مالیاتی واحد سکونت او و درصورت نامعلوم بودن آن ، با تائید سر ممیز مالیاتی ذیربط واحد دیگری راخود در این خصوص منظورخواهد نمود.
ماده 12- مرکز سجل مالیاتی موظف است مشخصات املاک و مالکین آنها را با قید ارزش بحوزه مالیاتی محل سکونت یا اقامتگاه قانونی مالک آن ارسال دارد.
ماده 13- درموارد تشخیص علی الراس رعایت نکات ذیل الزامی است :
1- هرگونه روشی برای تشخیص درآمد مشمول مالیات مودی اتخاذ میشود تفصیل و علت آن در گزارش رسیدگی ذکر گردد و درآمدی که ماخذ تعیین مالیات قرار خواهد گرفت باید مستدل و با تحقیق و بررسیهای لازم وکسب اطلاعات مورد نیاز از مراجع ذیصلاح اعم از دولتی یا غیر دولتی و درحد امکان متکی به اسناد و مدارک باشد.
2- ممیز مالیاتی باید برای انتخاب قرینه یا قرائنی که متناسب با فعالیت مودی است و همچنین ضریبی که برای تشخیص درآمد مشمول مالیات بکار میبرد درگزارش رسیدگی دلائل کافی اقامه نماید.
3- درمواردیکه برای تشخیص درآمد مشمول مالیات مودی دو قرینه یا بیشتر مورد اعمال ضریب مربوط قرارمیگیرد باید دلیل کافی وحتی المقدور مستند به اسناد و مدارک مبنی بر اینکه تشخیص درآمد مشمول مالیات مودی به اعمال یک ضریب مالیاتی متناسب با درآمد واقعی او درخصوص مورد نیست ارائه شود.
ماده 14- درصورت درخواست گواهی موضوع ماده 186 وتبصره آن ازطرف مودیان مالیاتی قسمت وصول و ابلاغ و خدمات مالیاتی پس ازوصول مالیات قطعی شده مربوط ب مورد گواهی یاتقسیط آن و همچنین حسب مورد اخذ سپرده یا تضمین معتبرحداقل معادل یک سوم 3/1 مالیات تشخیص شده که بمرحله قطعیت نرسیده باشد مکلف است حداکثر ظرف یک هفته گواهی مزبور را تهیه و با تنظیم گزارش لازم آنراجهت امضاء نزد سرممیز مالیاتی ارسال دارد سرممیز مالیاتی بایدگواهی موصوف راحداکثر ظرف سه روز مهر و امضاء و صادر و بمودی تسلیم کند.
تبصره- در بخشها و نقاطی که محل و محدوده حوزه مالیاتی مستقر در آن خارج از محل خدمت اصلی سرممیز متبوع واقع گردیده ممیز مالیاتی بایدحداکثر ظرف سه روز گواهی مورد تقاضا را پس از مهر و امضاء صادر و به مودی تسلیم کند.
ماده 15- استعلامهای واصله از دفاتر اسناد رسمی در ارتباط با ماده 187 در دفتر حوزه مالیاتی محل وقوع ملک ثبت و ممیز مالیاتی محل وقوع ملک مودی را بمنظور اعلام میزان دریافتی یادرآمد هریک از مالیاتهای مذکور در ماده مزبور بحوزه یا حوزه های مالیاتی ذیربط راهنمائی می نماید ممیزین مالیاتی که مودی به آنها اعلام دریافتی یادرآمد نموده است درصورت عدم مطالبه مالیات یا مالیاتهای سنوات گذشته درآمد یا دریافتی اعلام شده ، با رعایت موازین قانون رسیدگی لازم را معمول و نسبت به مطالبه مالیات اقدام و علاوه براین درصورت شمول با محاسبه مالیات یا مالیاتهای از اول سال تا تاریخ واگذاری برسم علی الحساب برای وصول مالیات یامالیاتهای مورد مطالبه به قسمت وصول و ابلاغ و خدمات مالیاتی ارسال میدارند. چنانچه ضوابط احتساب مالیات مانند دفترچه ضرایب مالیاتی و یا ارزش معاملاتی برای احتساب مالیات درتاریخ محاسبه تنظیم نشده باشد آخرین ضابطه مدون در این خصوص ملاک عمل قرار میگیرد. قسمتهای وصول و ابلاغ وخدمات مالیاتی بارعایت مقررات قانونی نسبت به وص مالیات مطالبه شده با اخذ سپرده از مودی اقدام و نتیجه را به حوزه مالیاتی ذیربط اعلام مینماید هر یک از حوزه های مالیاتی که مودی به آنها اعلام دریاف یا درآمد نموده است خلاصه گزارشی از نتیجه اقدامات در زمینه وصول و یا اخذ سپرده مالیاتی را به حوزه مالیاتی محل وقوع ملک ارسال میدارندحوزه مالیاتی محل وقوع ملک گزارش نهائی را با قید کلیه مالیاتهای وصولی و اقلام سپرده تهیه و انضمام فرم گواهی تنظیمی نزد سرممیز مالیاتی ارسال و سرممیز مالیاتی پس از بررسی و تائید نسبت به مهر و امضاء و صدور گواهی اقدام مینماید.
فصل چهارم - حدود صلاحیت ماموران تشخیص در رسیدگی به دارائی و درآمد مودیان مالیاتی
ماده 16- حوزه مالیاتی صلاحیتدار که مدیران تصفیه اشخاص حقوقی منحله مکلفن اظهارنامه مالیاتی مربوط به آخرین دوره عملیات شخص حقوقی موضوع ماده 16 قانون مالیاتهای مستقیم رابه آن تسلیم نمایند حوزه مالیاتی است که قبل انحلال شخص حقوقی اظهارنامه و ترازنامه و حساب سود و زیان یا ترازنامه و حساب سود و زیان خود را به آن تسلیم مینموده یا مکلف به تسلیم آن بوده است .
ماده 17- درصورتیکه لازم باشد رسیدگیهای مالیاتی از یک حوزه مالیاتی به حوزه های مالیاتی دیگر محول شود ممیز مربوط بنا به درخواست ممیزحوزه صلاحیتدار مکلف است رسیدگیهای مورددرخواست را حسب مقررات قانون مالیاتهای مستقیم انجام و نتیجه را به حوزه صلاحیتدار گزارش دهد ولی رسیدگی و اقدامات حوزه ممیز دیگر از ممیزحوزه صلاحیتدار رفع مسئولیت نخواهدکرد.
تبصره 1- در مواردیکه جهت صدور گواهی مورد لزوم مودی بایستی مالیات متعلقه اخذ شود لیکن زمان صدور برگ تشخیص مالیات فرا نرسیده است حوزه مالیاتی مکلف است گزارش محاسبه مالیات را در سه نسخه تنظیم یک نسخه از آنرا در حوزه مالیات ضبط و دو نسخه دیگر را بانضمام برگهای تشخیص صادره مربوط به سنوات قبل بلافاصله با اخذ رسیدبه قسمت وصول و ابلاغ و خدمات مالیاتی جهت ابلاغ به و اقدامات بعدی تحویل نماید.
تبصره 2- درمواردیکه پس از پرداخت مالیات و یا اخذسپرده معاملات موضوع گواهی صادره فوق انجام نشودحوزه مالیاتی محل وقوع ملک حسب درخواست مودی و تائید دفتر اسناد رسمی مربوط مبنی بر عدم ثبت معامله اقدام لازم را برابر مفاد ماده 27 و سایر مقررات مربوط نسبت به استرداد مالیات وصول شده و یا آزاد نمودن سپرده از بابت مالیات نقل و انتقال املاک و حق واگذاری و درآمد اتفاقی معمول خواهد داشت .
فصل پنجم - نحوه تنظیم و صدور برگ تشخیص و برگ محاسبه مالیات
ماده 18- کلیه مطالبات مالیاتی موضوع قانون مالیاتهای مستقیم مصوب 1366 و وصول آن باید از طریق ماموران تشخیص باقسمت وصول و ابلاغ و خدمات مالیاتی حسب مورد مامورین اجرائیات طبق مقررات مربوط صورت گیرد و برای آن باید حتی الامکان از فرمهای رسمی و برگهای محاسبه که بدین منظور تهیه و در دسترس اشخاص یادشده قرارداده شده است استفاده شود. متن برگهای تشخیص مالیات باید متضمن نوع دارائی موضوع باب دوم قانون مالیاتهای مستقیم و نحوه تعیین مالیات متعلقه و کلیه فعالیتهای مربوط و و درآمدهای حاصل ازآن و نحوه تشخیص درآمد مشمول مالیات مودی باشد. در موارد علی الراس درج قرینه و ضریب مربوط دربرگ تشخیص مالیات الزامی است .
ماده 19- برگهای تشخیص مالیات برای هر مودی در چهار نسخه تنظیم و در موقع ثبت و صدور آن در دفتر حوزه مالیاتی باید نام مودی مالیاتی و نحوه تشخیص مالیات و ماخذ محاسبه مالیات و مالیات تعیین شده و سال مالیاتی باحروف در ستون مربوط نوشته شود.
تبصره 1- برگهای مطالبه یا محاسبه مالیات فاقد شماره ثبت از درجه اعتبار ساقط است .
تبصره 2- برگهای اصلاحی موضوع ماده 234 قانون مالیاتهای مستقیم نیز باید بترتیب فوق دردفترحوزه مالیاتی ثبت گردد ضمنا یک نسخه از برگ تشخیص اصلاح و گزارش مربوط به آن به دادستانی انتظامی مالیاتی ارسال شود.
ماده 20- ممیز مالیاتی مکلف است پس از صدور برگ تشخیص مالیات یک نسخه از آن را در حوزه مالیاتی ضبط و سه نسخه دیگر را حداکثر ظرف یک هفته با اخذ رسید به قسمت وصول و ابلاغ و خدمات مالیاتی جهت اقدامات قانونی بعدی تحویل نماید.
ماده 21- در مواردیکه مودی یا وکیل تام الاختیار او طبق ماده 228 برای رفع اختلاف خود با ممیز کل مراجعه مینماید ممیزکل مکلف است موقع مراجعه با ثبت درخواست او رسیدگی های خود را معمول و درصورت ضیق وقت یا نیاز به تهیه اسناد و مدارک از طرف مودی تاریخ رسیدگی را با رعایت مهلت مقرر در ماده مذکور در برگ رسید تسلیمی به مودی یا وکیل او تعیین نماید. در صورت عدم مراجعه مودی در موعد تعیین شده پرونده امر که حاوی برگ تشخیص متضمن اظهارنظر ممیزکل مالیاتی است برای رسیدگی به هیئت حل اختلاف مالیاتی ارجاع میشود مگر اینکه ممیزکل دلایل و مدارک ابرازی قبلی را برای رد مندرجات برگ تشخیص کافی بداند که در اینصورت برگ مزبور را رد خواهد نمود. برگ رسیدگی تسلیمی به مودی شامل شماره و تاریخ ثبت تقاضانامه مودی و تاریخ تعیین شده برای رسیدگی به پرونده میباشد.
فصل هفتم - ترتیب و تشریفات رسیدگی هیئتهای حل اختلاف مالیاتی
ماده 22- برگ دعوت از مودی بمنظور حضور در جلسه رسیدگی هیئت حل اختلاف مالیات متضمن روز و ساعت طرح پرونده در هیئت باید وسیله قسمت وصول و ابلاغ و خدمات مالیاتی مربوط و به مودی و حتی الامکان به ممیز و یا سرممیز امضاء کننده برگ تشخیص و یا کارشناس یا حسابرس رسیدگی کننده حسب مورد و در صورت عدم دسترسی به ماموران فوق الذکر به حوزه مالیاتی مربوط و در موارد اختلاف موضوع تبصره یک ماده 187 قانون مالیاتهای مستقیم به مامور تشخیص ذیربط ابلاغ شود. پرونده مالیاتی متشکله در حوزه مالیاتی و قسمت وصول وابلاغ خدمات مالیاتی تواما باید وسیله قسمت اخیرالذکر در اول وقت روز طرح پرونده به هیئت حل اختلاف مالیاتی که برای رسیدگی به پرونده مزبور تعیین گریده تحویل شود . هیئت مکلف است در همان روز ارجاع پرونده و درصورت اهمیت آن حداکثر ظرف یک هفته آنرا طبق مقررات رسیدگی و رای صادر نماید مگر آنکه پرونده آماده برای صدور رای نباشدکه در اینصورت با رعایت ترتیب مقرر در این آئین نامه نسبت به رفع نقص یا رسیدگیهای لازم اقدام خواهد کرد.
ماده 23- درصورتیکه پرونده ناقص یا محتاج به رسیدگی و تحقیق باشدکه صدور قرار رفع نقص یا رسیدگی و تحقیق مجدد را ایجاب نماید هیئت مسائل مورد نظر را بطور صریح و روشن در متن صورتجلسه قرار تعیین خواهد نمود هیئت بایدحداکثر مدت لازم برای اجراء قرار را در متن صورتجلسه مزبور قید نماید مدت مذکور از تاریخ صدور قرار نباید از سی روز تجاوز کند مگر اینکه موضوع آن رسیدگی به دفاتر موسسات تولیدی یا بهرترتیب طبع کار مقتضی صرف وقت بیشتری باشدکه در اینصورت حداکثرسه ماه مهلت تعیین خواهدشد قرار هیئت باید ظرف مهلت و بر طبق موارد مقرر در آن اجرا و نتیجه به هیئت گزارش شود و به هرحال هیئت روز جلسه رسیدگی بعد را با توجه به مهلت مقرر ضمن صورتجلسه قرار تعیین و به مودی و مامور تشخیص یا کارشناس یا حسابرس مربوط در صورت حضور فی المجلس ابلاغ خواهد کرد و در صورت عدم حضور مودی درجلسه دعوت مجدد از وی ضروری میباشد.
تبصره- قرار رفع نقص توسط ممیز یا سرممیز مسئول یا سایر ماموران اقدام کننده پرونده حسب مورد و قرار رسیدگی و تحقیق توسط کارشناس مالیاتی یا ماموران تشخیص که در امر تشخیص مالیات دخالت نداشته انداجراخواهدشد.
ماده 24- رای هیئت حل اختلاف مالیاتی در مواردیکه درآمد مشمول مالیات و مالیات متعلق به آن و در سایر موارد ماخذ مشمول مالیات و مالیات متعلق به آن باشد.
ماده 25- درمواردیکه پرونده مالیاتی مودیان درهیات حل اختلاف مالیاتی تجدی نظر مورد رسیدگی قرار میگیرد باید گزارش حاوی پرداخت یا تودیع ده درصد مالیات موردرای هیات بدوی بااحتساب پرداختیهای قبلی بحساب سپرده توسط قسمت وصول و ابلاغ و خدمات مالیاتی تهیه و تنظیم و ضمیمه پرونده امر شده باشد.
ماده 26- مامورانیکه برای حضور درجلسه رسیدگی هیئت دعوت شده اند و یا مامورانی که حضور آنها درهیئت برای ادای توضیح لازم باشد چنانچه بدون عذر موجه درهیئت حاضر نشوند تحت تعقیب انتظامی مالیاتی واقع خواهندشد.
ماده 27- هیئتهای حل اختلاف مالیاتی و همچنین حوزه ها و سایر مراجع مالیاتی به توجه به ماده 171 قانون مالیاتهای مستقیم مجازبه پذیرفتن وکالت یا نمایندگی افرادی که قبلا مستخدم وزارت امور اقتصادی و دارائی بوده اند،جز در موارد ارائه مجوز مذکور در آن ماده نمیباشد.
تبصره 1- مجوز موضوع ماده 171 از طرف یکی ازمعاونان وزارت امور اقتصادی و دارائی حسب اختیار تفویضی پس از اظهارنظر هیئت مرکب ازرئیس شورایعالی مالیاتی رئیس هیئت عالی انتظامی و یک نفر از کارمندان عالیمقام وزارت امور اقتصادی و دارائی بانتخاب وزیر امور اقتصادی و دارائی صادرخواهد شد.
تبصره 2- افراد مذکور در این ماده چنانچه وکیل رسمی دادگستری و یا مستخدم و یا پدر، مادر، فرزند، همسر، برادر، خواهر و نواده مودط باشند وکالت یا نمایندگی آنان بدون ارائه مجوزموضوع تبصره 1 فوق مجازخواهد بود.
فصل هشتم - ترتیب و تشریفات رسیدگی هیئت عالی انتظامی مالیاتی دادستانی انتظامی مالیاتی
ماده 28- اعتراضات واصله درمورد بندج ماده 262 قانون مالیاتهای مستقیم و همچنین ادعانامه های دادستان انتظامی مالیاتی بایدبه دبیرخانه هیئت عالی انتظامی مالیاتی تسلیم و پس ازثبت آن برای هریک ازآنها پرونده باشماره ترتیب تشکیل شود.
ماده 29- پرونده های تشکیل شده با رعایت تقدم شماره برای اطلاع و صدور دستور رسیدگی به رئیس هیئت عالی انتظامی مالیاتی تسلیم و مشارالیه بترتیب زیر عمل مینماید:
1- پرونده اعتراضات واصله در مورد بند ج ماده 262 قانون مالیاتهای مستقیم را جهت رسیدگی و اعلام نظر در هیئت عالی انتظامی مالیاتی متشکل ازسه عضو اصلی در غیاب آنها اعضاء علی البدل مطرح نماید. نظر هیئت عالی انتظامی مالیاتی برای مسئولین ذیربط معتبرخواهد بود نظر اعلامی مبنی بر رد اعتراض مامورین مانع معرفی بعدی مامور مربوط در مراحل بعدی و اظهارنظر مجدد دادستانی انتظامی مالیاتی درباره وی نخواهد بود.
2- ملاحظه ادعانامه های رسیده و ارجاع آنهابه دبیرخانه هیئت جهت ارسال سازمانی که متهم درآن مشغول خدمت است یا اداره کل کارگزینی وزارت امور اقتصادی و دارائی به منظور ابلاغ به متهم .
تبصره - متهم میتواند ظرف یکماه از تاریخ ابلاغ ادعانامه دفاعیات خود را کتبا به هیئت عالی انتظامی مالیاتی اعلام نماید و عدم تسلیم دفاعیه درمهلت مزبور مانع رسیدگی به پرونده و صدور رای نخواهد بود.
ماده 30 - دادستان انتظامی مالیاتی میتواند ازهیئت عالی انتظامی مالیاتی تقاضا نماید که بعضی از پرونده ها خارج از نوبت و به فوریت مورد رسیدگی قرار گیرد.
ماده 31- پس از وصول پاسخ یا انقضاء مهلت معینه برای دفاع متهم پرونده رئیس هیئت عالی انتظامی مالیاتی ارسال خواهد شد تا مشارالیه اعضاء هیئت بدوی را برای رسیدگی و دادرسی تعیین کند.
تبصره -درصورتیکه متهم از رئیس هیئت عالی انتظامی مالیاتی برای دفاع کتبا مهلت بیشتری درخواست نماید رئیس هیئت درصورت اقتضاء میتواند حداکثر یکماه به او مهلت بدهد.
ماده 32- هیات درصورت اقتضاء یا درخواست متهم میتواند وی را احضار و توضیحات او را استماع و در پرونده منعکس نماید و همچنین اختیار دارد در صورت لزوم ازدادستان انتظامی مالیاتی یا نماینده او حضورا یا ازطربق مکاتبه با دادستان مذکور وسیله دبیرخانه هیئت توضیحات لازم را اخذ و پس ازکامل شدن پرونده و آماده بودن بر اتخاذ تصیمم نهائی ختم دادرسی را اعلام و بصدور رای مبادرت نماید.
ماده 33- هیئت تاریخ جلسه رسیدگی را تعیین ودر روز مقرر مطابق مقررات و آئین نامه قانون رسیدگی به تخلفات اداری با رعایت کامل مقررات قانون مالیاتها مستقیم و سایر قوانین موضوعه به پرونده رسیدگی و درصورتیکه به تشخیص هیئت پرونده به علت نقص آماده برای اتخاذ تصمیم نباشد قرار رفع نقص صادرخواهد کرد. این قرار وسیله دادستانی انتظامی مالیاتی اجرا و پس از رفع نقص پرونده ازطریق دبیرخانه به هیئت اعاده و خارج از نوبت مورد رسیدگی واقع خواهدشد.
ماده 34-در صورت تقاضای تجدیدنظر از رای هیئت بدوی و وصول و ثبت آن درموعد مقرر دردفترخانه هیئت، هیات تجدیدنظر با رعایت مواد 32 و 33 این آئین نامه نسبت به رسیدگی و صدور رای مقتضی اقدام خواهد نمود.
ماده 35- آراء صادره ازهیئت عالی انتظامی مالیاتی در 6 نسخه تهیه یک نسخه آن در دبیرخانه هیئت و یک نسخه در پرونده متهم ضبط وهر یک از دو نسخه دیگر به ترتیب برای اطلاع دادستان انتظامی مالیاتی به دفتر دادستانی انتظامی مالیاتی و سازمان محل خدمت متهم یا اداره کل کارگزینی وزارت امور اقتصادی و دارائی به منظور ابلاغ به نامبرده ارسال میگردد. نسخ ثانی رویت شده توسط دادستان انتظامی مالیاتی و متهم به دبیرخانه هیات جهت ضبط در پرونده مربوط اعاده خواهد شد.
ماده 36- دادیاران دادستان انتظامی مالیاتی باید از بین ماموران بصیر و مطلع در امور مالیاتی که مدارج موضوع ماده 220 قانون مالیاتهای مستقیم را حداقل تا سرممیز مالیاتی طی نموده باشند انتخاب و منصوب گردند.
تبصره 1- ابقاء دادیاران سابق دادستانی انتظامی مالیاتی در سمتهای قبلی خود بلامانع است .
تبصره 2- دادستان انتظامی مالیاتی میتواند در موارد ضروری از وجود ماموران تشخیص با هماهنگی قبلی با ادارات متبوع آنان استفاده نماید. این آئین نامه مشتمل بر 36 ماده و 14 تبصره میباشدکه بنا بر مفاد ماده 225 قانون مالیاتهای مستقیم مصوب 1366/12/03 مجلس شورای اسلامی در تاریخ --------- به تصویب رسید.
نظرات کاربران
تعداد نظرات : 0