وب سایت آموزش قوانین مالیاتی

آیین نامه اجرایی بند ژ تبصره ۲ ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور (موضوع وصول به موقع مطالبات دولت از اشخاص حقوقی بخش غیر دولتی)

بازگشت دانلود اپلیکیشن
  • وضعیت : معتبر است
  • دسته بندی ها : بخشنامه های گمرک

  • تاریخ بخشنامه : ۱۴۰۳/۱۲/۲۸

  • 63843-207687 شماره بخشنامه :

در صورتی که فایل پیوست، متن بخشنامه، شماره و یا هر قسمتی از بخشنامه دارای خطا می باشد در کادر توضیحات وارد نمایید.

آموزش مالیات

شماره: 207687/ت63843ه
تاریخ: 1403/12/28

وزارت امور اقتصادی و دارایی - وزارت صنعت، معدن و تجارت وزارت جهاد کشاورزی - وزارت نیرو - وزارت نفت
سازمان برنامه و بودجه کشور - بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران
هیئت وزیران در جلسه ۱۴۰۳/۱۲/۲۶ به پیشنهاد سازمان برنامه و بودجه کشور با همکاری وزارتخانه های ،صنعت معدن و تجارت نیرو و نفت و به استناد بند (ژ) تبصره (۲) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور آیین نامه اجرایی بند یاد شده را به شرح زیر تصویب کرد:
آیین نامه اجرایی بند (ژ) تبصره (۲) ماده واحده قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور
موضوع: (وصول به موقع مطالبات دولت از اشخاص حقوقی بخش غیر دولتی)
ماده ۱- در این آیین نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار میروند:
۱- قانون: قانون بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور
۲- وزارت اقتصاد: وزارت امور اقتصادی و دارایی
۳- سازمان: سازمان برنامه و بودجه کشور.
۴- بانک مرکزی: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران.
۵- فروشندگان کالا و خدمات دولتی: کلیه وزارتخانه ها دستگاههای اجرایی و شرکتهای دولتی موضوع ماده (۵) قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب ۱۳۸۶ که مطابق قوانین و مقررات به نمایندگی از دولت مسئول فروش کالاها و خدمات دولتی و وصول مطالبات مربوط به آن میباشند از جمله وزارتخانه های نفت نیرو صنعت معدن و تجارت جهاد کشاورزی، شرکت ملی نفت، سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) شرکت ملی گاز ایران بانک مرکزی جمهوری اسلامی ،ایران سازمان خصوصی سازی شرکت ارتباطات زیر ساخت شرکت مادر تخصصی بازرگانی دولتی ،ایران شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های زیرمجموعه وزارت نیرو.
۶- خریداران کالا و خدمات دولتی: کلیه اشخاص حقوقی غیر دولتی اعم از خصوصی یا عمومی غیردولتی که اقدام به خرید کالاها و خدمات از دولت یا فروشندگان کالا و خدمات دولتی نموده یا مینمایند.
۷- کالاها و خدمات دولتی: عبارت است از کلیه ،اموال حقوق و خدماتی که در مالکیت یا اختیار دولت میباشد اعم از حق انتفاع حق بهره برداری اموال و انفال عمومی مانند نفت خام گاز، فرآورده نفتی برق معادن و حقوق دولتی ،آن شبکه های ارتباطی و زیرساخت دولتی، سهام شرکتهای دولتی و سایر اموال منقول و غیر منقول دولت.
8- بدهکار: کلیه اشخاص حقوقی غیر دولتی که بابت خرید کالاها و خدمات به دولت بدهکار بوده و براساس اطلاعیه پرداخت نسبت به پرداخت بدهی خود حداقل به مدت دو ماه پس از سررسید اقدام ننموده باشند.
۹ - سامانه سمادنو سامانه مدیریت بدهیها و اوراق بازار پول و سرمایه (سمادنو) مرکز مدیریت بدهیهای عمومی و روابط مالی وزارت امور اقتصادی و دارایی.
۱۰- اطلاعیه پرداخت: برگ تشخیص قبض که متضمن اعلام میزان بدهی هر یک از بدهکاران بوده و مطابق مفاد این آیین نامه توسط دستگاههای فروشنده کالا و خدمات محاسبه و هر سه ماه یکبار به بدهکاران ابلاغ میگردد.
۱۱- بدهکاران :بزرگ بدهکارانی که میزان بدهی آنها در سال ۱۴۰۳ و قبل از آن یکصد برابر حداقل نصاب معاملات بزرگ است.
۱۲- وجه التزام: مبلغ مشخصی که براساس آخرین نرخ سود مصوب هیئت عالی بانک مرکزی برای سپرده های بلند مدت و بدهی سررسید شده بدهکاران از زمان ایجاد بدهی محاسبه و توسط فروشندگان کالا و خدمات دولتی در اطلاعیه پرداخت به بدهکار ابلاغ می گردد.
ماده ۲- کلیه فروشندگان کالا و خدمات دولتی مکلفند از ابتدای سال ۱۴۰۴ نسبت به اعمال وجه التزام موضوع این آیین نامه در تمام قراردادهای خود اقدام و مراتب را به نحو مقتضی، حداکثر تا پایان فرودین ماه به خریدار بدهکار ابلاغ نمایند.
تبصره- در صورتی که در قراردادهای قبلی جاری مبلغ دیگری به عنوان وجه التزام، پیش بینی شده باشد یا قانونگذار در خصوص وجه التزام صراحتاً نحوه دیگری را تعیین نموده باشد، حسب مورد بر اساس قانون یا قرارداد مربوط عمل خواهد شد در غیر این صورت تمام قراردادهای جاری و جدید از ابتدای سال ۱۴۰۴ مشمول مقررات این آیین نامه خواهند بود.
ماده ۳- کلیه فروشندگان کالا و خدمات دولتی مکلفند هر سه ماه یکبار نسبت به صدور اطلاعیه پرداخت متضمن میزان کالاها و خدمات فروش رفته میزان بدهی سررسید شده، نحوه محاسبه و اعمال وجه التزام و موعد پرداخت آن اقدام و به خریداران کالا و خدمات دولتی ابلاغ نموده و مانده مطالبات به روز شده خود را در مقاطع سه ماهه با رعایت مقررات و ضوابط مربوط در سامانه سمادنو ثبت نمایند.
ماده ۴- کلیه خریداران کالا و خدمات دولتی مکلفند در زمان سررسید نسبت به پرداخت بدهی خود اقدام نمایند. در صورت عدم پرداخت در موعد مقرر یا عدم اقدام مؤثر برای تقسیط بدهی وجه التزام موضوع این آیین نامه برای تمام بدهی حال شده اعم از بدهی های جدید و قبلی با رعایت تبصره ماده (۲) این آیین نامه اعمال خواهد شد و در اطلاعیه پرداختهای آتی به روزرسانی و ابلاغ می گردد.
ماده ۵- در خصوص بدهیهای جانداران کالا و خدمت که سررسید، بدهی قبل از سال ۱۴۰۴ بوده است دستگاه اجرایی با تأیید وزارت امور اقتصادی و دارایی خزانه داری کل کشور و با رعایت ماده (۴۷) قانون محاسبات عمومی کشور مصوب ۱۳۶۶ حداکثر تا پایان خرداد ماه میتواند نسبت به تقسیط بدهیهای با حداکثر سررسید انتهای سال ۱۴۰۴ اقدام کند. در صورت تقسیط بدهی در موعد مقرر و ارائه سپردن تضامین لازم برای پرداخت اقساط، وجه التزام موضوع این آیین نامه اعمال نخواهد شد. لیکن در صورت عدم پرداخت به موقع اقساط فروشندگان کالا و خدمات دولتی مکلفاند نسبت به اعمال وجه التزام برای باقی مانده بدهی، اقدام و در اطلاعيه پرداخت به خریداران ابلاغ نمایند.
ماده ۶- در خصوص بدهیهای مربوط به قبل از سال ۱۴۰۴ در صورتی که در مهلت قانونی مقرر در ماده (۶) این آیین نامه نسبت به پرداخت با تقسیط آن اقدام نشود، مشمول اعمال وجه التزام از زمان ایجاد بدهی خواهد شد.
ماده ۷- کلیه فروشندگان کالا و خدمات دولتی مکلفند وجه التزام موضوع این آیین نامه را به محض وصول به ردیف درآمدی شماره (۱۶۰۱۰۱) تحت عنوان درآمدهای متفرقه واریز نمایند. این منابع جزو درآمد دستگاههای اجرایی و شرکتهای موضوع این آیین نامه نبوده و مشمول شناسایی سود نخواهد شد.
ماده ۸- کلیه فروشندگان کالا و خدمات دولتی مکلفند در انتهای ماه های آذر و اسفند نسبت به انتشار عمومی فهرست بدهکاران بزرگ به همراه میزان بدهی آنان اقدام نمایند.
ماده ۹- دستگاههای اجرایی موظف به ارائه گزارش اجرای مفاد این آیین نامه به وزارت امور اقتصادی و دارایی هستند و وزارت امور اقتصادی و دارایی مکلف است هر سه ماه یکبار گزارشها را جمع بندی و میزان مطالبات دولت را به هیئت وزیران و سازمان ارسال نماید.
ماده ۱۰ مسئولیت حسن اجرای مفاد این آیین نامه و وصول به موقع مطالبات دولت با بالاترین مقام دستگاه اجرایی و ذی حساب هر یک از دستگاههای فروشنده کالا و خدمات دولتی است.
محمدرضا عارف
معاون اول رئیس جمهور
دانلود پی دی اف
فایل پیوست

نظرات کاربران

تعداد نظرات : 0