وب سایت آموزش قوانین مالیاتی

تصویب آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۴ مکرر قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان درباره نحوه تعیین مالیات ارزش افزوده مؤدیان معاف

بازگشت دانلود اپلیکیشن
  • وضعیت : معتبر است
  • دسته بندی ها : تصویب نامه و تصمیم نامه ها

  • تاریخ بخشنامه : ۱۴۰۳/۱۰/۲۴

  • 62226-163481 شماره بخشنامه :

در صورتی که فایل پیوست، متن بخشنامه، شماره و یا هر قسمتی از بخشنامه دارای خطا می باشد در کادر توضیحات وارد نمایید.

جشنواره روز پدر

آموزش مالیات

شماره: 163481/ت62226ه
تاریخ: 1403/10/24

هیئت وزیران در جلسه ۱۴۰۳٫۱۰٫۱۲ به پیشنهاد سازمان امور مالیاتی کشور و به استناد ماده (۱۴) مکرر قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان (موضوع ماده (۸) قانون تسهیل تکالیف مؤدیان جهت اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان مصوب ۱۴۰۲) آیین نامه اجرایی ماده (۱۴) مکرر قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان را به شرح زیر تصویب کرد:
آیین نامه اجرایی ماده (۱۴) مکرر قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان در خصوص نحوه تعیین مالیات و عوارض ارزش افزوده برای مؤدیان معاف از صدور صورتحساب الکترونیکی
ماده ۱- در این آیین نامه اصطلاحات زیر در معانی مشروح مربوط به کار میروند.
۱- قانون: قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان مصوب ۱۳۹۸
۲ -قانون: تسهیل قانون تسهيل تكاليف مؤدیان جهت اجرای قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مؤدیان مصوب ۱۴۰۲
3-سازمان: سازمان امور مالیاتی کشور
۴- سامانه مؤدیان: سامانه موضوع بند (ب) ماده (۱) قانون
۵ دوره مالیاتی: موضوع بند (خ) ماده (۱) قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۴۰۰
۶- اعتبار مالیاتی موضوع بند (د) ماده (۱) قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۴۰۰
7-اعتبار مالیاتی قابل قبول: اعتبار مالیاتی که با رعایت سایر مقررات قابل کسر تهاتر یا استرداد باشد.
8-مؤدیان معاف: مؤدیان معاف از صدور صورتحساب الکترونیکی که بنا به اختیار سازمان بر اساس تبصره (۱) ماده (۲) این آیین نامه انصراف خود را اعلام نکرده باشند.
9-کاربرگ (فرم) ماده (۱۴) مکرر قانون: کار برگی (فرمی که شامل میزان فروش کالا و خدمات عرضه شده در هر دوره مالیاتی بوده و سازمان طبق ماده (۵) این آیین نامه نسبت به محاسبه مالیات و عوارض ارزش افزوده هر دوره اقدام و طی آن کاربرگ فرم) به مؤدی ارائه می شود.
ماده ۲- سازمان میتواند تمام یا بخشی از مؤدیان را که میزان فروش سالانه آنها کمتر از حد نصاب موضوع ماده (۱۴) مکرر قانون و تبصره (۱) آن است از صدور صورتحساب الکترونیکی که نوع آن توسط سازمان تعیین میشود معاف نماید.
تبصره ۱ - مؤدیان معاف میتوانند تا قبل از شروع هر دوره با اعلام عدم تمایل به استفاده از این معافیت از طریق کارپوشه از شمول معافیت این آیین نامه خارج شوند.
تبصره ۲ مؤدیانی که مشمول معافیت این ماده میشوند موظفند نسبت به نصب و استفاده از دستگاه کارتخوان اقدام نمایند.
ماده ۳- در صورتی که میزان فروش کالا و خدمات هر مؤدی طی دوره از نصاب مقرر در ماده (۱۴) مکرر قانون و تبصره (۱) آن عبور نماید مؤدی مذکور از ابتدای دومین دوره بعد از اتمام دوره عبور فروش سالانه از نصاب مقرر ملزم به صدور صورتحساب الکترونیکی با رعایت تبصره (۲) ماده (۱۴) مکرر قانون یاد شده حسب مورد است با توجه به نصابهای مندرج در ماده (۱۴) مکرر قانون و تبصره (۱) آن محاسبات هر سال بر اساس نصاب مربوط به همان سال انجام خواهد شد.
تبصره - در صورتی که مؤدی در یک دوره ملزم به صدور صورتحساب الکترونیکی شود کاهش میزان فروش کالا و خدمات در دوره های بعد از نصاب مقرر در ماده (۱۴) مکرر و تبصره (۱) آن موجب امکان بهره مندی از معافیت موضوع ماده مذکور نمیشود.
ماده ۴- در صورتی که مؤدیان معاف فراخوان شده برای اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۴۰۰ در طی دوره بهره مندی از معافیت نسبت به صدور صورتحساب الکترونیکی شامل مشخصات هویتی خریدار با تشخیص سازمان از طریق سامانه مؤدیان اقدام نمایند با رعایت مقررات به عنوان هزینه قابل قبول و یا اعتبار مالیاتی خریدار حسب مورد قابل پذیرش خواهد بود.
ماده ۵- برای مؤدیان معاف تا زمانی که مطابق تبصره (۱) ماده (۲) این آیین نامه نسبت به انصراف از استفاده از معافیت اقدام ننموده اند مالیات و عوارض ارزش افزوده هر دوره، حسب مورد به صورت زیر محاسبه خواهد شد.
1- برای مؤدیانی که خریدهای آنها مستند به صورتحساب الکترونیکی و متناسب با فروش وی در آن دوره است ضرایبی برای میزان فروش با هر نرخ مالیاتی بر اساس نوع فعالیت مؤدی در دوره های مالیاتی یا سهم خرید با نرخهای مختلف مالیاتی از کل خریدهای آنها در آن دوره محاسبه می گردد.
2- با ضرب این مقادیر در مقدار کل فروش مؤدی طی آن دوره سهم نرخ های مختلف مالیاتی از کل فروش وی محاسبه شده و بر این اساس مالیات و عوارض فروش مودی محاسبه می گردد.
3- مطابق قوانین و مقررات اعتبار قابل کسر مؤدی بر اساس صورتحساب الکترونیکی مربوط به خرید محاسبه میشود.
4- بدهی مالیات بر ارزش افزوده مؤدی که شامل مابه التفاوت مالیات و عوارض فروش مؤدی و اعتبار قابل کسر وی در طول دوره طبق مقررات محاسبه می گردد.
تبصره ۱- در مواردی از قبیل فقدان اطلاعات کافی و لازم برای انجام محاسبات بندهای (۱) و (۲) این ماده با استفاده از اطلاعات موجود در سامانه های مالیاتی ترکیب اقلام صورتحساب های الکترونیکی مربوط به خریدها و فروشهای مؤدی یا فعالیتهای مشابه در دوره فعلی و دوره های گذشته و همچنین نوع کسب و کار ثبت شده مؤدی در نظام مالیاتی و روند و نوع فعالیت مؤدی ضریبی تعدیلی برای هر مؤدی محاسبه شده و متناسب با آن مالیات و عوارض فروش مؤدی محاسبه می گردد.
تبصره ۲- دستور العمل اجرایی این ماده توسط سازمان تهیه و با تأیید وزیر امور اقتصادی و دارایی ابلاغ می گردد.
ماده ۶- سازمان موظف است مالیات و عوارض ارزش افزوده محاسبه شده را در قالب کاربرگ (فرم) ماده (۱۴) مکرر قانون در اختیار مؤدی قرار دهد.
ماده7 - مؤدی حداکثر تا یک ماه پس از بارگذاری کاربرگ (فرم) ماده (۱۴) مکرر قانون فرصت دارد تا چنانچه اطلاعات فروش درج شده در کاربرگ (فرم) یاد شده معادل میزان واقعی آن نباشد، اطلاعات ابرازی خود را در کاربرگ (فرم) مذکور درج نماید و از طریق کارپوشه خود در سامانه مؤدیان به سازمان مسترد و مالیات متعلق را پرداخت نماید.
ماده ۸- در صورت عدم تکمیل و اصلاح کاربرگ (فرم) ماده (۱۴) مکرر قانون توسط مؤدی ظرف مهلت مقرر سازمان نسبت به محاسبه مالیات متعلق و مطالبه حسب مورد از مؤدی اقدام می نماید.
تبصره ۱- چنانچه اطلاعات واصله مؤید کتمان معامله بیش اظهاری مالیات و عوارض خرید یا کم اظهاری مالیات و عوارض فروش باشد و منجر به کم اظهاری مالیات یا استرداد غیر واقعی شود. مالیات و عوارض متعلق به همراه جریمه موضوع بند (ب) ماده (۳۶) قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۴۰۰ قابل مطالبه و وصول خواهد بود.
تبصره ۲-  جریمه تأخیر در پرداخت مالیات در هر صورت از انقضای مهلت ماده (۴)
قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۴۰۰ محاسبه خواهد شد.
ماده9 - اعتراض مؤدیان به مالیات و عوارض ارزش افزوده محاسبه شده توسط سازمان حسب مقررات مربوط قابل رسیدگی میباشد.
ماده ۱۰ اشخاص حقیقی صاحبان مشاغل مادامی که برای اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۴۰۰ فراخوان نشده اند مشمول مقررات مواد (۵) تا (۹) این آیین نامه نمیباشند.
ماده ۱۱ خرید مصرف کنندگان نهایی از مؤدیانی که از معافیت موضوع این آیین نامه استفاده می نمایند مشمول مقررات ماده (۱۸) قانون نمیباشد.
ماده ۱۲ مؤدیان معاف که برای اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۴۰۰ فراخوان شده اند برای فروش کالا و خدمات غیر معاف مکلف به اخذ مالیات بر ارزش افزوده از خریداران می باشند. نی اس
 
محمدرضا عارف
 معاون اول رئیس جمهور
دانلود پی دی اف
فایل پیوست

نظرات کاربران

تعداد نظرات : 0