-
وضعیت : معتبر است
-
دسته بندی ها : بخش نامه های مزدی وزارت کار
-
تاریخ بخشنامه : ۱۳۸۷/۰۶/۱۷
-
62091 شماره بخشنامه :
در صورتی که فایل پیوست، متن بخشنامه، شماره و یا هر قسمتی از بخشنامه دارای خطا می باشد در کادر توضیحات وارد نمایید.

آموزش مالیات
تاریخ: ۱۳۸۷٫۶٫۱۷
روسای محترم سازمانهای کار و امور اجتماعی
سلام عليكم
نظر به اینکه رویه های جاری در برخی از مراجع حل اختلاف مبتنی بر خارج کردن پرونده ها از جریان رسیدگی و یا بایگانی کردن آنها در مواردی که خواهان یا تجدید نظر خواه در جلسه رسیدگی حضور نمی یابد سبب اطاله دادرسی میشود با توجه به ماده (۱۱) آیین رسیدگی و چگونگی تشکیل جلسات هیات های تشخیص و حل اختلاف موضوع ماده (١٦٤) قانون کار مصوب ۱۳۸۰٫۱۰٫۲ وزیر کار و امور اجتماعی و ماده (۹۵) قانون آیین دادرسی دادگاه های عمومی و انقلاب در امور مدنی ضروری است.
۱- چنانچه علی رغم ابلاغ دعوتنامه خواهان یا خواهانها با نمایندگان آنها در جلسه حضور نیابند، مرجع حل اختلاف با توجه به مدارک ارایه شده از جانب طرفین و توضیحات خوانده یا نماینده وی اقدام به صدور رای می نماید و اگر در این صورت نتواند مبادرت به صدور رای نماید و یا خواهان و خوانده یا نمایندگان آنها علی رغم ابلاغ دعوتنامه هر دو در جلسه حضور نیابند و هیات نتواند با توجه به مدارک ارایه شده در ماهیت دعوا رای صادر کند قرار ابطال دادخواست صادر خواهد شد. قرار صادره به طرفین ابلاغ میشود این قرار قطعی است لیکن مانع تسلیم دادخواست مجدد از سوی خواهان نمی شود.
۲- چنانچه خواهانها متعدد بوده و همه آنان در جلسه رسیدگی حضور نیابند لیکن در مورد برخی از آنان با توجه به مدارک ارایه شده از جانب طرفین و توضیحات خوانده بتوان رای صادر نمود و در مورد برخی دیگر بر اساس مدارک موجود و توضیحات خوانده نتوان در ماهیت دعوی رای صادر کرد هیات مبادرت به صدور قرار ابطال دادخواست در مورد اشخاص اخیر نموده و در مورد سایرین رای مقتضی صادر می شود.
3- چنانچه خواهانها متعدد بوده و برخی از آنان در جلسه دادرسی حضور نیابند هیات با توجه به مدارک ارایه شده و اظهارات خوانده در مورد خواهانهایی که در جلسه نیز حضور نیافته اند رای مقتضی صادر خواهد نمود لیکن اگر هیات نتواند در مورد خواهان هایی که در جلسه حضور نیافته اند رای صادر نماید صرفا در مورد خواهانهایی که در جلسه حضور یافته اند مبادرت به صدور رای مقتضی نموده و در مورد خواهانهایی که در جلسه حضور نیافته اند قرار ابطال دادخواست صادر می شود.
4- در صورتی که پرونده در هیات حل اختلاف مطرح باشد و تجدید نظر خواه یا تجدید نظر خواهان یا نمایندگان آنها در جلسه حضور نیابند و با توجه به مدارک ارایه شده از جانب طرفین و توضیحات تجدید نظر خوانده نتوان رای صادر نمود یا اینکه تجدید نظر خوانده نیز در جلسه حاضر نشود و بر اساس مدارک موجود نتوان در ماهیت دعوی اقدام به صدور رای نمود هیات با لحاظ ماده (٣٦) آیین رسیدگی و چگونگی تشکیل جلسات هیاتهای تشخیص و حل اختلاف موضوع ماده (١٦٤) قانون کار مصوب ۱۳۸۰٫۱۰٫۲ وزیر کار و امور اجتماعی و تبصره آن مبادرت به صدور قرار ابطال دادخواست تجدید نظر خواهی خواهد نمود. قرار صادره به طرفین ابلاغ می شود. این قرار قطعی و لازم الاجرا است.
5- چنانچه تجدید نظر خواهانها متعدد بوده و همه آنان در جلسه رسیدگی حضور نیابند لیکن در مورد برخی از آنان با توجه به مدارک ارایه شده از جانب طرفین و توضیحات تجدید نظر خوانده بتوان رای صادر نمود و در مورد برخی دیگر بر اساس مدارک موجود و توضیحات تجدید نظر خوانده نتوان در ماهیت دعوی اقدام به صدور رای نمود هیأت حل اختلاف با لحاظ ماده (۳۹) آیین رسیدگی و چگونگی تشکیل جلسات هیاتهای تشخیص و حل اختلاف و تبصره آن مبادرت به صدور قرار ابطال دادخواست تجدید نظر خواهی در مورد اشخاص اخیر نموده و در مورد سایرین رای مقتضی صادر می شود.
6- چنانچه تجدید نظر خواهانها متعدد بوده و برخی از آنان در جلسه رسیدگی حضور نیابند هیات با توجه به مدارک ارایه شده و همچنین اظهارات تجدید نظر خوانده در مورد معترضینی که در جلسه نیز حضور نیافته اند رای صادر نموده و اگر هیات نتواند در مورد معترضینی که در جلسه حضور نیافته اند رای صادر نماید با در نظر گرفتن ماده (۳۶) آیین رسیدگی و چگونگی تشکیل جلسات هیاتهای تشخیص و حل اختلاف و تبصره آن مبادرت به صدور قرار ابطان دادخواست تجدید نظر خواهی خواهد نمود و در مورد معترضینی که در جلسه حضور یافته اند رای مقتضی صادر می شود.
7- در صورتی که طرفین دعوی هر دو مبادرت به تجدید نظر خواهی بنمایند و هر دو نیز در جلسه حضور نیابند و هیات نتواند با توجه به مدارک ارایه شده در مورد اعتراض طرفین در ماهیت دعوی رای صادر کند با توجه به ماده (۳۶) آیین رسیدگی و چگونگی تشکیل جلسات هیات های تشخیص و حل اختلاف و تبصره آن قرار ابطال دادخواست تجدید نظر خواهی طرفین صادر می شود.
8- در صورتی که طرفین دعوی هر دو مبادرت به تجدید نظر خواهی بنمایند و هر دو نیز در جلسه حضور نیابند و هیات نتواند با توجه به مدارک ارایه شده در ماهیت دعوی در مورد اعتراض یکی از آنان رای صادر کند با توجه به ماده (۳۶) آیین رسیدگی و چگونگی تشکیل جلسات هیاتهای تشخیص و حل اختلاف و تبصره آن در مورد تجدید نظر خواهی که در جلسه حاضر نشده است قرار ابطال دادخواست تجدید نظر خواهی و در مورد طرف دیگر رای مقتضی صادر می شود.
۹- در صورتی که طرفین دعوی هر دو مبادرت به تجدید نظر خواهی بنمایند و یکی از آنان در جلسه حضور نیابد و هیات نتواند با توجه به مدارک ارایه شده در ماهیت دعوی و توضیح طرف دیگر در مورد اعتراض تجدید نظر خواهی که در جلسه حضور نیافته است رای صادر کند با توجه به ماده (۳۶) آیین رسیدگی و چگونگی تشکیل جلسات هیاتهای تشخیص و حل اختلاف و تبصره آن قرار ابطال دادخواست تجدید نظر خواهی صادر و در مورد طرفی که در جلسه حاضر شده است رای مقتضی صادر می شود.
10- در هر یک از موارد فوق الذکر چنانچه مرجع حل اختلاف ضروری بداند فقط برای یک نوبت تجديد جلسه خواهد نمود.
مفاد این دستور العمل لازم الاجرا بوده و باید بلافاصله پس از ابلاغ به اطلاع کلیه کارشناسان و کارکنان ذی ربط رسانده شود.
شکور ابراهیمی
مدیر کل تنظیم و نظارت بر روابط کار
نظرات کاربران
تعداد نظرات : 0