تا تصویب آیین نامه کما کان از روش ها ، ترتیبات اجرایی و عناوین شغلی قبلی استفاده بشود

جزییات بخشنامه

شماره: 34656
تاریخ: 1381/06/14

جناب آقای شهسوار خجسته رئیس کل محترم سازمان امورمالیاتی کشور بازگشت به نامه شماره 31779 /8098/91 مورخ 1381/06/02 راجع به تدوین آئیننامه موضوع ماده 219 قانون مالیاتهای مستقیم ( اصلاحی مصوب 1380 ) تسریع در تدوین آئین نامه مزبور را که تکلیف قانونی است . مورد تاکید قرار داده. مع الوصف با عنایت به قسمت اخیر ماده 219 و نیز تبصره آن سازمان امورمالیاتی و واحدهای تابعه مجاز می‌باشند که تا تصویب آئین نامه مورد نظر، کماکان از روش ها ، ترتیبات اجرائی و عناوین شغلی قبلی به عنوان مقررات مجری استفاده نمایند.

طهماسب مظاهری
توضیحات تکمیلی:
ماده ۲۱۹- شناسایی و تشخیص درآمد مشمول مالیات، مطالبه و وصول مالیات موضوع این قانون به سازمان امور مالیاتی کشور محول می‌شود که به ‌موجب بند (‌الف) ماده (۵۹) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ایجاد گردیده است. نحوه انجام دادن‌ تکالیف و استفاده از اختیارات و برخورداری از صلاحیت‌های هر یک از مأموران مالیاتی و اداره امور مالیاتی و همچنین ترتیبات اجرای احکام مقرر در‌این قانون به موجب آیین­نامه‌ای خواهدبود که حداکثر ظرف مدت شش ماه پس از تصویب این قانون به پیشنهاد سازمان امور مالیاتی کشور، به تصویب‌وزیر امور اقتصادی و دارایی خواهد رسید.
تبصره۱- سازمان امور مالیاتی کشور با اجرای طرح جامع مالیاتی و استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات و روشهای ماشینی(مکانیزه)، ترتیبات و رویه‌های اجرائی متناسب با آن شامل مواردی از قبیل ثبت‌نام، نحوه ارائه اظهارنامه، پرداخت مالیات، رسیدگی، مطالبه و وصول مالیات، ثبت اعتراضات مودیان، ابلاغ اوراق مالیاتی و تعیین ادارات امور مالیاتی ذی‌صلاح برای انجام موارد فوق را تعیین و اعلام می‌کند. حکم این تبصره شامل مواعد قانونی مقرر در مورد تسلیم اظهارنامه، ثبت اعتراضات، ابلاغ اوراق مالیاتی و پرداخت مالیات نیست.
تبصره۲- سازمان امورمالیاتی کشور مجاز است به ‌منظور تسهیل در انجام امور مالیاتی مودیان، قسمتی از فعالیت‌های خود به‌استثنای تشخیص و تعیین مأخذ مالیات، دادرسی مالیاتی و عملیات اجرائی وصول مالیات را به بخش غیردولتی واگذار کند. نحوه واگذاری و انجام دادن تکالیف طبق آیین‌نامه اجرائی است که توسط سازمان امور مالیاتی کشور تهیه می‌شود و ظرف مدت شش‌ماه از تاریخ لازم‌الاجراء شدن این قانون (۱/۱/۱۳۹۵) به‌تصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی می‌رسد.
تبصره۳- درتبصره (۹) ماده (۵۳)، ماده (۸۶)، ماده (۸۸)، تبصره (۲) ماده (۱۰۳)، تبصره(۵) ماده (۱۰۹)، ماده(۱۲۶) و تبصره (۲) ماده (۱۴۳) عبارت «تا پایان ماه بعد» حسب مورد جایگزین عبارت‌های «ظرف ده‌روز»، «ظرف سی‌روز» و «منتهی ظرف سی‌روز» می‌شود. (۱)
 

بخشنامه های مرتبط

مطالب مرتبط

آموزه‌های حسابداری

13 خرداد 1401

نحوه رفع تعهد ارزی حاصل از صادرات

1

دقیقه مطالعه

آموزه های مالیاتی

17 دی 1402

مالیات صادرات در ایران

1

دقیقه مطالعه

1

دقیقه مطالعه

1

دقیقه مطالعه

1

دقیقه مطالعه

آموزه های مالیاتی

13 خرداد 1401

راهنمای جامع مالیات خانه های لوکس در ۱۴۰۳

2

دقیقه مطالعه

دیدگاه کاربران

0 دیدگاه