*اجرای تبصره 98 در مورد مودیانیکه دفاتر آنها رد میشود

جزییات بخشنامه

شماره: 42654/9332/4/30
تاریخ: 1374/08/25

نظر به اینکه حوزه های مالیاتی بدون توجه به تکلیف قانونی موضوع تبصره ذیل ماده 98 قانون مالیاتهای مستقیم که تصریح دارد در موارد رد دفاتر قانونی هرگاه طبق اسناد و مدارک ابرازی یا بدست آمده امکان تعیین درآمد واقعی مودی وجود داشته باشد مکلف می باشند درآمد مشمول مالیات را براساس رسیدگی به اسناد و مدارک یا دفاتر حسب مورد تعیین نمایند , به طریق علی الراس مبادرت به تشخیص درآمد مشمول مالیات می نمایند که اقدام به ترتیب فوق به منزله نادیده گرفتن مفاد تبصره مذکور می باشند .
لهذا توجه حوزه های مالیاتی را به مورد قانونی فوق جلب و مقرر می دارد از این پس مکلف می باشند پس از تأئید مردودی دفاتر از سوی هیأت سه نفر موضوع بند 3 ماده 97 قانون موصوف در صورت عدم امکان تعیین درآمد از طریق رسیدگی به اسناد و مدارک یا دفاتر مودی مراتب را با توجیه کافی در گزارش رسیدگی درج سپس بطریق علی الراس اقدام لازم معمول دارند .

علی اکبر عرب مازار
معاون درآمدهای مالیاتی
توضیحات تکمیلی:
ماده۹۷- در­آمد مشمول مالیات اشخاص حقیقی موضوع این قانون که مکلف به تسلیم اظهارنامه مالیاتی می­باشند به استناد اظهارنامه مالیاتی مودی که با رعایت مقررات مربوط تنظیم و ارائه شده و مورد پذیرش قرارگرفته باشد، خواهد بود. سازمان امور مالیاتی کشور می­تواند اظهارنامه‌های مالیاتی دریافتی را بدون رسیدگی قبول و تعدادی از آنها را بر اساس معیارها و شاخصهای تعیین شده و یا به طور نمونه انتخاب و برابر مقررات مورد رسیدگی قرار دهد.درصورتی که مودی از ارائه اظهارنامه مالیاتی در مهلت قانونی و مطابق با مقررات خـودداری کند، سازمان امور مالیاتی کشور نسبت به تهیه اظهارنامه مالیاتی برآوردی براساس فعالیت و اطلاعات اقتصادی کسب شده مودیان از طرح جامع مالیاتی و مطالبه مالیات متعلق به موجب برگ تشخیص مالیات اقدام می‌کند. در صورت اعتراض مودی چنانچه ظرف مدت سی روز از تاریخ ابلاغ برگ تشخیص مالیات، نسبت به ارائه اظهارنامه مالیاتی مطابق مقررات مربوط اقدام کند، اعتراض مودی طبق مقررات این قانون مورد رسیدگی قرار می‌گیرد، این حکم مانع از تعلق جریمه‌ها و اعمال مجازات‌های عدم تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر قانونی نیست.
حکم موضوع تبصره ماده(239) این قانون در اجرای این ماده جاری است.
تبصره- سازمان امور مالیاتی کشور موظف است حداکثر ظرف مدت سه سال از تاریخ ابلاغ این قانون، بانک اطلاعات مربوط به نظام جامع مالیاتی را در سراسر کشور مستقر و فعال نماید. در طی این مدت، در ادارات امور مالیاتی که نظام جامع مالیاتی به صورت کامل به اجراء در نیامده است، مواد(۹۷)، (۹۸)، (۱۵۲)، (۱۵۳)، (۱۵۴) و (۲۷۱) قانون مالیات‌های مستقیم مصوب سال ۱۳۸۰ مجری خواهد بود. 

مطالب مرتبط

آموزه های مالیاتی

20 تیر 1403

اهمیت وکیل مالیاتی در دادرسی

1

دقیقه مطالعه

آموزه های مالیاتی

22 اردیبهشت 1403

مالیات شرکت های چند ملیتی

0

دقیقه مطالعه

آموزه های مالیاتی

25 اردیبهشت 1401

شرح ماده 181 قانون مالیات + آیین نامه اجرایی

1

دقیقه مطالعه

آموزه های مالیاتی

13 خرداد 1401

مصرف کننده نهایی به چه اشخاصی گفته می شود؟

1

دقیقه مطالعه

1

دقیقه مطالعه

1

دقیقه مطالعه

دیدگاه کاربران

0 دیدگاه