شرایط پذیرش دو در هزار فروش جز هزینه های قابل قبول

جزییات بخشنامه

شماره: 36846/9034/4/30
تاریخ: 1376/08/25

 چون در مورد پذیرش دو در هزار فروش موضوع بند"الف " ماده 39 قانون "وصول برخی از درآمدهای دولت و مصرف آن در موارد معین " مصوب 1373/12/28 مجلس شورای اسلامی قابل قبول مودیان مربوطه سوالاتی بعمل آمده ، متذکرمیشود:
وجوه واریز شده به حسابهای درآمد عمومی کشور بابت دو در هزار فروش موضوع بند" الف " ماده 39 قانون مذکور بوسیله واحدهای صنعتی و معدنی دارای مجوز تاسیس و بهره برداری یا کارت شناسائی از وزارتخانه های صنایع و معادن و فلزات باتوجه به قسمت اخیر ماده 147 قانون مالیاتهای مستقیم مصوب 1366/12/03 و اصلاحیه بعدی آن از لحاظ مالیاتی جزء هزینه های قابل قبول سال مالیاتی مربوط میباشد. مفاد این بخشنامه به تائید هیات عمومی شورای عالی مالیاتی نیز رسیده است .
علی اکبرعرب مازار
معاون درآمدهای مالیاتی
توضیحات تکمیلی:
ماده ۱۴۷[۱]- هزینه‌های قابل قبول برای تشخیص درآمد مشمول مالیات به شرحی‌که ضمن مقررات این قانون مقرر می‌گردد عبارت است از‌ هزینه‌هایی که در حدود متعارف متکی به مدارک بوده و منحصرا مربوط به تحصیل درآمد موسسه در دوره مالی مربوط با رعایت حد نصاب‌های مقرر ‌باشد. در مواردی‌که هزینه‌ ای در این قانون پیش‌بینی نشده یا بیش از نصاب‌های مقرر در این قانون بوده ولی پرداخت آن به موجب قانون و یا مصوبه ‌هیأت وزیران صورت گرفته باشد قابل قبول خواهد بود.
تبصره ۱- از لحاظ مقررات این فصل، کلیه اشخاص حقوقی و همچنین صاحبان مشاغل موضوع ماده (۹۵) این قانون که مکلف به نگهداری دفاتر می‌باشند، در حکم موسسه محسوب می‌شوند. همچنین هزینه‌های قابل قبول مالیاتی در مورد سایر صاحبان مشاغل نیز قابل پذیرش است.
تبصره ۲- هزینه‌های مربوط به درآمدهایی که به موجب این قانون از پرداخت مالیات معاف یا مشمول مالیات با نرخ صفر بوده یا با نرخ مقطوع محاسبه می‌شود، به‌عنوان هزینه‌های قابل قبول مالیاتی شناخته نمی‌شوند.
تبصره ۳ [۲]- پذیرش هزینه­ های پرداختی قابل قبول مالیاتی موضوع این قانون که به شیوه تهاتری انجام نشود از مبلغ پنجاه میلیون (۵۰,۰۰۰,۰۰۰) ریال به بالا منوط به پرداخت یا تسویه وجه آن از طریق سامانه (سیستم) بانکی خواهد بود.

مطالب مرتبط

آموزه های مالیاتی

28 اسفند 1403

مالیات بر اجاره؛ مالک بپردازد یا مستاجر؟

1

دقیقه مطالعه

آموزه های مالیاتی

13 خرداد 1401

اجرای قرار مالیاتی چیست و چرا اهمیت دارد؟

2

دقیقه مطالعه

آموزه‌های حسابداری

25 اردیبهشت 1401

نحوه بستن حساب ها

4

دقیقه مطالعه

آموزه های مالیاتی

13 خرداد 1401

احکام مالیاتی قانون بودجه سال 99

2

دقیقه مطالعه

دیدگاه کاربران

0 دیدگاه