وب سایت آموزش قوانین مالیاتی

در مورد استفاده کننده از معافیت صادراتی در زمانیکه صادرات بنام حق العمل کار صادر شود

بازگشت دانلود اپلیکیشن
  • وضعیت : نامشخص است
  • دسته بندی ها : بخشنامه های مالیاتی

  • تاریخ بخشنامه : ۱۳۷۶/۰۵/۲۰

  • 30-4-4788-21762 شماره بخشنامه :

در صورتی که فایل پیوست، متن بخشنامه، شماره و یا هر قسمتی از بخشنامه دارای خطا می باشد در کادر توضیحات وارد نمایید.

آموزش مالیات

شماره: 21762/4788/4/30
تاریخ: 1376/05/20


نظر باینکه در رسیدگی به پرونده مالیاتی صادرکنندگان کالا و اعمال معافیت مالیاتی موضوع ماده 141اصلاحی قانون مالیاتهای مستقیم مصوب 1371/02/07 رویه های مختلفی اعمال میگردد, بنابر این متذکر میگردد :
بطور کلی از حیث مالیاتی , صادرکننده کالا و به تبع آن بهره مند از معافیت مالیاتی موضوع ماده 141 اصلاحی قانون مالیاتهای مستقیم شخصی است که اظهارنامه گمرکی و سایر مدارک مربوط به صادرات بنام او میباشد , مگر آنکه بموجب دفاتر قانونی طرفین و یا سایر اسناد و مدارک مثبته محرز گردد که کالای صادره متعلق به آمر بوده و صادرکننده مذکور صرفا بعنوان حق العملکار عمل نموده که در اینصورت حق العملکار بابت حق العمل دریافتی مشمول مالیات میباشد و معافیت مالیاتی موضوع ماده 141 مزبور بشرط تحقق مربوط به آمر خواهد بود .
داریوش ایرانبدی
معاون درآمدهای مالیاتی
توضیحات تکمیلی:
ماده ۱۴۱- صددرصد (۱۰۰%) درآمد حاصل از صادرات خدمات و کالاهای غیرنفتی و محصولات بخش کشاورزی و بیست‌ درصد (۲۰%) درآمد حاصل از صادرات مواد خام و کالاهای واسطه ای نیمه خام مشمول مالیات با نرخ صفر می‌گردد. فهرست مواد خام و کالاهای نفتی و کالاهای واسطه ای نیمه خام [۱] به پیشنهاد مشترک وزارتخانه­ های امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و تجارت و نفت و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.
تبصره ۱- درآمد حاصل از صادرات کالاهای مختلف که به ‌صورت عبوری (ترانزیت) به ‌ایران وارد می‌شوند و بدون تغییر در ماهیت یا با انجام کاری بر روی آن صادر می‌شوند مشمول مالیات با نرخ صفر می‌گردد.
تبصره ۲- مفاد این ماده پس از اتمام دوره اجرای قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران مصوب 1389/10/15 لازم‌الاجراء می‌شود. [۲]
۱ . به موجب بند الف ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش بنیان مصوب ۱۴۰۱/۰۲/۱۱، عبارت «و کالاهای واسطه ای نیمه خام» بعد از عبارت های «بیست‌ درصد (۲۰%) درآمد حاصل از صادرات مواد خام» و « فهرست مواد خام و کالاهای نفتی» الحاق شد.
۲. به موجب بند ۳۵ ماده واحده قانون اصلاح قانون مالیات­های مستقیم، مصوب ۱۳۹۴/۰۴/۳۱، این متن و تبصره های آن جایگزین بندهای (الف) و (ب) ماده (۱۴۱) قانون و تبصره آن ‌شد و با توجه به این که قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۸۹/۱۰/۱۵، به موجب مفاد ماده ۲۳۵ آن تا پایان سال ۱۳۹۴ هجری شمسی معتبر است مفاد ماده ۱۴۱ از سال ۱۳۹۵ لازم الاجراست.
 «ماده۱۴۱-
الف - صددرصد (%۱۰۰) درآمد حاصل از صادرات محصولات تمام شده کالاهای صنعتی و محصولات بخش کشاورزی (‌شامل محصولات زراعی،‌ باغی، دام و طیور، شیلات، جنگل و مرتع) و صنایع تبدیلی و تکمیلی آن و پنجاه درصد (%۵۰) درآمد حاصل از صادرات سایر کالاهایی که به منظور‌ دست یافتن به اهداف صادرات کالاهای غیر نفتی به خارج از کشور صادر می‌شوند از شمول مالیات معاف هستند. فهرست کالاهای مشمول این ماده در‌طول هر برنامه به پیشنهاد وزارتخانه‌های امور اقتصادی و دارایی، بازرگانی، جهاد کشاورزی و وزارت صنایع و معادن به تصویب هیأت ‌وزیران می ‌رسد.
 ب - صددرصد (%۱۰۰)  درآمد حاصل از صادرات کالاهای مختلف که بصورت ترانزیت به ایران وارد شده یا می‌شوند و بدون تغییر در ماهیت یا با انجام کاری بر ‌روی آن صادر می‌شوند از شمول مالیات معاف است.
 تبصره - زیان حاصل از صدور کالاهای معاف از مالیات در مورد کسانی که غیر از امور صادراتی فعالیت دیگری هم دارند، در محاسبه مالیات سایر‌ فعالیتهای آنان منظور نخواهد شد.»
دانلود پی دی اف
فایل پیوست

نظرات کاربران

تعداد نظرات : 0