فک رهن

جزییات بخشنامه

شماره: 12645/4/30
تاریخ: 1372/11/03

گزارش شماره 2987-5/30-1372/07/27 دفتر فنی مالیاتی عنوان معاونت محترم درآمدهای مالیاتی حسب ارجاع آن مقام در جلسه مورخ 1372/11/03 هیات عمومی شورایعالی مالیاتی مطرح است. گزارش یاد شده اجمالا مشعر بر طرح این مسئله است که آیا فک اسناد قطعی مشتمل برهن و همچینن فک اسناد رهنی املاک که از مصادیق رهن تصرف نباشد، مستلزم اخذ گواهی انجام معامله موضوع ماده 187 اصلاحی قانون مالیاتهای مستقیم مصوب اسفند ماه 1366 و ارائه آن به دفاتر اسناد رسمی می باشد یا خیر. هیات عمومی شورایعالی مالیاتی در اجرای بند 3 ماده 255 قانون مالیاتهای مستقیم مذکور پس از بحث و تبادل نظر در این زمینه، به شرح آتی اعلام رای می نماید:
نظر به اینکه موارد مربوط به اخذ گواهی انجام معامله صراحتا در ماده 187 اصلاحی قانون مالیاتهای مستقیم مصوب اسفند ماه 1366 قید گردیده که فک رهن جزء موارد مصرح مذکور نمی باشد، لذا مودیان و دفاتر اسناد رسمی، برای ثبت موضوع فک رهن، ملزم به دریافت گواهی انجام معامله حسب مقررات ماده 187 پیش گفته نخواهند بود.
محمد تقی نژاد عمران- علی اکبر سمیعی- محمد طاهر-
محمد رزاقی- مجید میرهادی- محمود حمیدی- علی اکبر نوربخش-
علی اصغر محمدی -محمد علی سعیدزاده
توضیحات تکمیلی:
ماده ۲۵۵- وظایف و اختیارات شورای عالی مالیاتی به شرح زیر است:
۱- تهیه آیین­نامه‌ها و بخشنامه‌های مربوط به اجرای این قانون در مواردی که از طرف وزیر امور اقتصادی و دارایی یا رئیس کل سازمان امور مالیاتی ‌کشور ارجاع می‌گردد و یا در مواردی که شورای عالی مالیاتی تهیه آن را ضروری می‌داند پس از تهیه به رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور پیشنهاد کند.
۲- بررسی و مطالعه به منظور پیشنهاد و اعلام نظر در مورد شیوه اجرای قوانین و مقررات مالیاتی و همچنین پیشنهاد اصلاح و تغییر قوانین و‌ مقررات مالیاتی و یا حذف بعضی از آنها به وزیر امور اقتصادی و دارایی یا رئیس کل‌سازمان امور مالیاتی کشور.
۳- اظهار نظر در مورد موضوعات و مسایل مالیاتی که وزیر امور اقتصادی و دارایی یا رئیس کل‌ سازمان امور مالیاتی کشور حسب اقتضا برای مشورت و اظهار نظر به شورای عالی‌مالیاتی ارجاع می‌نماید.
در موارد موضوع این بند نظر اکثریت اعضای هیأت عمومی شورای ‌عالی مالیاتی موضوع ماده (۲۵۸) این قانون پس از تنفیذ وزیر امور اقتصادی و دارایی یا رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور، حسب مورد، برای کلیه مأموران و مراجع مالیاتی لازم‌الاتباع است. [۱]
۴-رسیدگی به آرای قطعی هیأت­های حل اختلاف مالیاتی که از لحاظ عدم رعایت قوانین و مقررات موضوعه یا نقص رسیدگی مورد شکایت ‌مودی یا اداره امور مالیاتی واقع شده باشد.

مطالب مرتبط

آموزه های مالیاتی

25 اردیبهشت 1401

جرائم مالیاتی و مجازات پیش بینی شده

1

دقیقه مطالعه

آموزه های مالیاتی

13 خرداد 1401

معافیت ماده 132 قانون مالياتهاي مستقيم

1

دقیقه مطالعه

1

دقیقه مطالعه

1

دقیقه مطالعه

13

دقیقه مطالعه

مهارت‌های فردی در محیط کار

13 خرداد 1401

چگونه شغل خود را ترک کنیم و لذت ببریم؟

1

دقیقه مطالعه

دیدگاه کاربران

0 دیدگاه