وب سایت آموزش قوانین مالیاتی

دستور العمل خود اظهاری اعضای کانون کارشناسان رسمی دادگستری در اجرای ماده 158 قانون مالیاتهای مستقیم برای عملکرد سال 1389

بازگشت دانلود اپلیکیشن
  • وضعیت : نامشخص است
  • دسته بندی ها : دستورالعمل مالیاتی

  • تاریخ بخشنامه : ۱۳۹۰/۰۴/۱۱

  • 230-8457-ص شماره بخشنامه :

در صورتی که فایل پیوست، متن بخشنامه، شماره و یا هر قسمتی از بخشنامه دارای خطا می باشد در کادر توضیحات وارد نمایید.

آموزش مالیات

شماره: 8457/230/ص
تاریخ: 1390/04/11
پیوست: دارد

موضوع: دستور العمل خود اظهاری اعضای کانون کارشناسان رسمی دادگستری در اجرای ماده 158 قانون مالیاتهای مستقیم برای عملکرد سال 1389
احـتراما ، در اجرای ماده 158 قانون مالیاتهای مستقیم ، به پیوست دستـور العمـل خـود اظهاری درآمـد مـشمول مـالیات و مـالیـات عـملکرد سـال 1389 کـارشـناس رسـمی دادگـسـتری به شمـاره 8196/200 مـورخ 1390/04/08 ، برای اجراء ارسال می گردد مقتضی است ادارات امور مالیاتی با توجه به دستور العمل مذکور اطلاع رسانی لازم به منظور تسلیم اظهارنامه و تکمیل حساب درآمد هزینه مندرج در فرم اظهارنامه و سایر شرایط دستور العمل بعمل آورند.

حسین وکیلی
معاون مالیاتهای مستقیم
توضیحات تکمیلی:
شماره: 8196/200
تاریخ: 1390/04/08
دستورالعمل خوداظهاری درآمد مشمول مالیات و مالیات شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری برای عملکرد سال 1389 بر اساس ماده 158 قانون مالیات‌های مستقیم به منظور تسهیل در اجرای عدالت مالیاتی، استفاده بهینه از منابع، و ترویج فرهنگ خوداظهاری طراحی شده است. این دستورالعمل شامل مراحل مختلف خوداظهاری، شرایط و نحوه تسلیم اظهارنامه، تقسیط مالیات، و شرایط رسیدگی به اظهارنامه‌ها است.
شرایط خوداظهاری:
تسلیم اظهارنامه: اعضای کانون کارشناسان رسمی دادگستری باید اظهارنامه مالیاتی خود را در موعد مقرر تسلیم کنند و فرم حساب درآمد و هزینه را تکمیل کنند.
گواهی عملکرد مالی: کانون‌های سراسر کشور باید براساس اطلاعات و مدارک موجود، گواهی عملکرد مالی اعضا را به ادارات کل امور مالیاتی ارسال کنند.
درآمد مشمول مالیات: اگر درآمد ابرازی حداقل به میزان اعلامی توسط کانون کارشناسان، به اضافه 10 درصد آن بابت سایر فعالیت‌های کارشناسی به صورت آزاد، ابراز شده باشد و درآمد مشمول مالیات نیز حداقل با اعمال ضریب 50 درصد نسبت به رقم اعلامی، ابراز شود، اظهارنامه مشمول خوداظهاری خواهد بود.
الزامات ثبت کد ملی و کد پستی: درج کد ملی و کد پستی ده‌رقمی محل فعالیت در اظهارنامه الزامی است.
تقسیط مالیات:
برای مودیانی که به صورت الکترونیکی اظهارنامه تسلیم می‌کنند، حداقل 30% مالیات به صورت نقدی و مابقی در 4 قسط ماهانه تا پایان آبان 1390 تقسیط می‌شود.
برای سایر مودیان حداقل 50% مالیات به صورت نقدی و مابقی در 4 قسط تقسیط می‌شود.
رسیدگی به اظهارنامه‌ها:
12% از اظهارنامه‌های تسلیمی به عنوان نمونه برای رسیدگی انتخاب می‌شوند.
اگر درآمد مشمول مالیات قطعی با درآمد ابرازی بیش از 15% اختلاف داشته باشد، طبق ماده 194 قانون مالیات‌های مستقیم مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.
شرایط خاص برای اسناد و مدارک:
اگر مدارک مثبته‌ای نشان دهد که درآمد واقعی مودی بیشتر از درآمد ابرازی است، پرونده مالیاتی وی مطابق با قانون مالیات‌های مستقیم مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.
در صورتی که اسناد و مدارک در دسترس نباشد، پرونده مالیاتی از چارچوب دستورالعمل خارج می‌شود.
مودیانی که به موقع اقساط را پرداخت نکنند، مشمول جریمه موضوع ماده 190 ق.م.م خواهند شد.
تکالیف کانون کارشناسان:
کانون کارشناسان رسمی دادگستری مکلف است تا اعضای خود را به رعایت مفاد این دستورالعمل ترغیب کند و برای نگهداری دفاتر و اسناد مالی برای سال‌های 1389 و بعد از آن، تلاش کند تا امکان تعیین درآمد مشمول مالیات از طریق رسیدگی به دفاتر فراهم گردد.
در نهایت، این دستورالعمل به سه نسخه تنظیم شده است که هر کدام حکم واحد دارند و تمامی اعضای کانون کارشناسان رسمی دادگستری باید مفاد آن را رعایت کنند.
دانلود پی دی اف
فایل پیوست

مقررات و بخشنامه های مرتبط

  • 200-8196

دستورالعمل خوداظهاری درآمد مشمول مالیات و مالیات شورای عا...

نظرات کاربران

تعداد نظرات : 0