وب سایت آموزش قوانین مالیاتی

آیین نامه اجرایی جزء"ب" بند(78) قانون بودجه سال 1390 کل کشور

بازگشت دانلود اپلیکیشن
  • وضعیت : نامشخص است
  • دسته بندی ها : بخشنامه های مالیاتی

  • تاریخ بخشنامه : ۱۳۹۰/۱۰/۰۵

  • 230-35962-د شماره بخشنامه :

در صورتی که فایل پیوست، متن بخشنامه، شماره و یا هر قسمتی از بخشنامه دارای خطا می باشد در کادر توضیحات وارد نمایید.

آموزش مالیات

شماره: 35962/230/د
تاریخ: 1390/10/05
پیوست: دارد

امور مالیاتی شهر و استان تهران موضوع آیین نامه اجرایی جزء"ب" بند (78) قانون بودجه سال 1390 کل کشور به پیوست تصویب نامه شماره 189120/ت 47548هـ مورخ 1390/09/27 هیئت محترم وزیران موضوع آئین نامه اجرایی جزء "ب" بند(78) قانون بودجه سال 1390 کل کشور که در روزنامه رسمی به شماره 19458 مورخ 1390/09/30 درج شده است،جهت اجراء ارسال و ابلاغ می گردد.
حسین وکیلی
معاون مالیاتهای مستقیم

توضیحات تکمیلی:
شماره: 189120/ت47548هـ
تاریخ: 1390/09/27
آیین‌نامه اجرایی بند (78) قانون بودجه سال 1390 کل کشور
این آیین‌نامه اجرایی در راستای تجدید ارزیابی دارایی‌ها و معافیت مالیاتی آن‌ها برای بنگاه‌های اقتصادی به تصویب هیئت وزیران رسیده است. هدف از این آیین‌نامه ایجاد ساز و کار قانونی برای تجدید ارزیابی دارایی‌ها، به ویژه در بنگاه‌های اقتصادی است که تا پایان سال 1389 از این عمل استفاده نکرده‌اند. مطابق با این آیین‌نامه، بنگاه‌هایی که تا پایان سال 1389 دارایی‌های خود را تجدید ارزیابی نکرده‌اند، می‌توانند در سال 1390 اقدام به تجدید ارزیابی دارایی‌های خود کنند و در صورتی که مازاد حاصل از این تجدید ارزیابی به حساب سرمایه شرکت اضافه شود، از معافیت مالیاتی برخوردار خواهند بود.
مفاد اصلی آیین‌نامه:
تعریف اصطلاحات: آیین‌نامه با تعریف دقیق اصطلاحات مرتبط با تجدید ارزیابی، شامل بنگاه‌های اقتصادی، دارایی‌ها و مالیات، شروع می‌شود.
معافیت مالیاتی: بنگاه‌های اقتصادی که از ابتدای سال 1385 تا پایان سال 1389 دارایی‌های خود را تجدید ارزیابی نکرده‌اند، در صورتی که در سال 1390 تجدید ارزیابی انجام دهند و مازاد آن را به حساب سرمایه منظور کنند، از شمول مالیات در سال 1390 معاف خواهند بود.
الزامات برای اشخاص حقوقی: در صورتی که اشخاص حقوقی تجدید ارزیابی انجام دهند، باید از نظر قانونی و مطابق با مواد قانون تجارت عمل کنند و افزایش سرمایه ناشی از تجدید ارزیابی باید در اداره ثبت شرکت‌ها ثبت گردد.
ارزیابی دارایی‌ها: در صورتی که یک قلم از دارایی‌های ثابت تجدید ارزیابی شود، ارزیابی تمامی اقلام مربوط به آن طبقه از دارایی‌ها الزامی است.
هزینه استهلاک: هزینه استهلاک دارایی‌های تجدید ارزیابی‌شده به نسبت مازاد تجدید ارزیابی، به عنوان هزینه قابل‌قبول مالیاتی تلقی نخواهد شد.
تجدید ارزیابی دارایی‌ها: تجدید ارزیابی دارایی‌ها پس از پایان عمر مفید آن‌ها مطابق با جدول استهلاکات قانون مالیات‌های مستقیم مجاز است.
مبنا برای فروش دارایی‌ها: در هنگام فروش دارایی‌های تجدید ارزیابی‌شده، مبنای محاسبه سود یا زیان، ارزش دفتری مبتنی بر بهای تمام‌شده دارایی خواهد بود.
تجدید ارزیابی و انحلال بنگاه‌ها: اگر پس از تجدید ارزیابی، بنگاه اقتصادی منحل شود، درآمد مشمول مالیات آخرین دوره عملیات مطابق با قوانین مالیاتی تعیین می‌شود و افزایش سرمایه ناشی از تجدید ارزیابی از حساب سرمایه کسر خواهد شد.
الزامات کارشناسی: تجدید ارزیابی دارایی‌ها باید توسط کارشناس رسمی دادگستری یا کارشناس منتخب مجمع عمومی صاحبان سهام انجام شود.
محدودیت تجدید ارزیابی: تجدید ارزیابی دارایی‌ها فقط یک بار برای هر دارایی مجاز است.
تأییدیه حسابرسی: بنگاه‌های اقتصادی برای استفاده از معافیت مالیاتی باید تأییدیه سازمان حسابرسی یا یکی از موسسات حسابرسی عضو جامعه حسابداران رسمی ایران را دریافت کنند و آن را به اداره امور مالیاتی ذی‌ربط ارایه دهند.
عدم رعایت شرایط: عدم رعایت شرایط این آیین‌نامه توسط بنگاه‌های اقتصادی منجر به محرومیت از معافیت مالیاتی خواهد شد.
استفاده از معافیت‌های دیگر: استفاده از معافیت‌های این آیین‌نامه مانع استفاده از سایر معافیت‌های قانونی نخواهد بود.
نتیجه‌گیری:
این آیین‌نامه با هدف تسهیل روند تجدید ارزیابی دارایی‌ها در بنگاه‌های اقتصادی و کاهش بار مالیاتی آن‌ها تنظیم شده است. از طرفی این آیین‌نامه شرایط خاصی را برای تجدید ارزیابی دارایی‌ها تعیین کرده و روند حسابرسی و ثبت قانونی آن‌ها را دقیقاً مشخص نموده است. بنگاه‌های اقتصادی باید ضمن رعایت الزامات قانونی، از معافیت‌های مالیاتی بهره‌مند شوند.
دانلود پی دی اف
فایل پیوست

مقررات و بخشنامه های مرتبط

  • 189120-ت47548هـ

آیین نامه اجرایی جزء ( ب ) بند ( 78 ) قانون بودجه سال 139...

نظرات کاربران

تعداد نظرات : 0