وب سایت آموزش قوانین مالیاتی

تصویب نامه هیات محترم وزیران در خصوص فهرست مناطق کمتر توسعه یافته موضوع تبصره 1 ماده 132

بازگشت دانلود اپلیکیشن
  • وضعیت : نامشخص است
  • دسته بندی ها : بخشنامه های مالیاتی

  • تاریخ بخشنامه : ۱۳۸۲/۰۵/۰۴

  • 211-2800-2911 شماره بخشنامه :

در صورتی که فایل پیوست، متن بخشنامه، شماره و یا هر قسمتی از بخشنامه دارای خطا می باشد در کادر توضیحات وارد نمایید.

بانک جامع بخشنامه ها

آموزش مالیات

شماره: 2911/2800/211
تاریخ: 1382/05/04
پیوست: دارد

 رسمی تصویب نامه شماره 21372/ت 28893 هـ مورخ 1382/04/31 هیات محترم وزیران منضم به فهرست مناطق کمتر توسعه یافته موضوع تبصره 1 ماده 132قانون مالیاتهای مستقیم مصوب 1380/11/27 برای بقیه مدت برنامه سوم توسعه اقتصادی , اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران (سال های 1381, 1382, 1383) جهت اطلاع و اقدام لازم به پیوست ارسال می گردد.
محمد قاسـم پناهـی
معاون فنی و حقوقی
توضیحات تکمیلی:
ماده ۱۳۲ قانون مالیات‌های مستقیم ایران شامل معافیت‌ها و مشوق‌های مالیاتی برای واحدهای تولیدی، معدنی، خدماتی و مراکز گردشگری است. در این ماده، هدف اصلی حمایت از سرمایه‌گذاری، افزایش اشتغال، و تشویق فعالیت‌های اقتصادی در مناطق کمتر توسعه‌یافته یا حوزه‌های خاص تعیین شده است. در ادامه به طور خلاصه نکات کلیدی این ماده را ارائه می‌کنم:
نکات کلیدی:
مالیات با نرخ صفر: واحدهای تولیدی، معدنی، بیمارستان‌ها، هتل‌ها و مراکز اقامتی گردشگری، تحت شرایط خاص، به مدت 5 سال (و در مناطق کمتر توسعه‌یافته 10 سال) از مالیات با نرخ صفر برخوردار می‌شوند.
مالیات با نرخ صفر به معنای الزام به ارائه اظهارنامه مالیاتی و اسناد حسابداری است، اما مالیاتی محاسبه نمی‌شود.
افزایش نیروی کار: اگر این واحدها در طول دوره معافیت، نیروی کار شاغل خود را حداقل 50% نسبت به سال قبل افزایش دهند، یک سال به دوره معافیت اضافه می‌شود.
مناطق ویژه اقتصادی: واحدهای مستقر در شهرک‌های صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی، مشوق‌های بیشتری مانند افزایش دوره معافیت به 2 یا 3 سال دریافت می‌کنند.
مشوق‌های سرمایه‌گذاری:
در مناطق کمتر توسعه‌یافته، درآمد مشمول مالیات پس از دوره معافیت تا زمانی که دو برابر سرمایه ثبت و پرداخت‌شده شود، با نرخ صفر محاسبه می‌شود.
در سایر مناطق، 50% از مالیات پس از دوره معافیت با نرخ صفر و 50% دیگر با نرخ معمول محاسبه می‌شود.
تأسیسات گردشگری و زیارتی:
دفاتر گردشگری و زیارتی که گردشگران خارجی جذب یا زائر به عربستان، عراق و سوریه اعزام می‌کنند، از مالیات با نرخ صفر بهره‌مند می‌شوند.
فعالیت‌های تحقیقاتی و پژوهشی: هزینه‌های تحقیقاتی واحدهای تولیدی و صنعتی در قالب قرارداد با دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی، تحت شرایطی، حداکثر تا 10% مالیات ابرازی سال انجام هزینه بخشوده می‌شود.
استثنائات:
واحدهای تولیدی و معدنی مستقر در شعاع خاصی از مراکز برخی استان‌ها مشمول مشوق‌های مالیاتی نمی‌شوند (مانند شعاع 120 کیلومتری تهران).
مناطق کمتر توسعه‌یافته و فهرست آن‌ها توسط سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی تعیین و تصویب می‌شود.
شرط استفاده از معافیت‌ها: تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر، شرط اصلی برای بهره‌مندی از معافیت‌ها و مشوق‌های مالیاتی است.
این ماده ابعاد گسترده‌ای دارد و برای اجرای دقیق آن نیاز به رعایت ضوابط و مقررات تعیین‌شده از سوی سازمان امور مالیاتی و مراجع قانونی مرتبط است. اگر به بخش خاصی از این ماده یا کاربرد عملی آن نیاز دارید، لطفاً مشخص کنید تا جزئیات بیشتری ارائه شود.
دانلود پی دی اف
فایل پیوست

مقررات و بخشنامه های مرتبط

  • 21372--ت-28893هـ

فهرست مناطق کمتر توسعه یافته

نظرات کاربران

تعداد نظرات : 0