وب سایت آموزش قوانین مالیاتی

ابلاغ مصوبه شماره 99670/ت43084هـ مورخ 1388/05/18 هیأت وزیران

بازگشت دانلود اپلیکیشن
  • وضعیت : نامشخص است
  • دسته بندی ها : بخشنامه های مالیاتی

  • تاریخ بخشنامه : ۱۳۸۸/۰۶/۱۱

  • 210-56281 شماره بخشنامه :

در صورتی که فایل پیوست، متن بخشنامه، شماره و یا هر قسمتی از بخشنامه دارای خطا می باشد در کادر توضیحات وارد نمایید.

آموزش مالیات

شماره: 56281/210
تاریخ: 1388/06/11
پیوست: دارد

 موضوع ابلاغ مصوبه شماره 99670/ت43084هـ مورخ 1388/05/18 هیأت وزیران تصویر تصویب نامه شماره 99670/ت43084هـ مورخ 1388/05/18 هیئت محترم وزیران مندرج در شماره 18771 مورخ 1388/05/21 روزنامه رسمی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر «صنایع جدیدالاحداث مستقر در شهرک های صنعتی خارج از شعاع یکصدو بیست کیلومتری مرکز استان تهران به مدت ده سال، مشمول معافیت مالیاتی موضوع ماده 132 قانون مالیاتهای مستقیم و اصلاحات بعدی آن می باشند» جهت اطلاع و اقدام لازم ارسال می گردد.
 
محمدقاسم پناهی
معاون فنی وحقوقی
توضیحات تکمیلی:
ماده 132 قانون مالیات‌های مستقیم جمهوری اسلامی ایران، در خصوص مشوق‌های مالیاتی برای واحدهای تولیدی و خدماتی به‌ویژه در مناطق کمتر توسعه‌یافته و شهرک‌های صنعتی به شرح زیر است:
1. معافیت مالیاتی:
واحدهای تولیدی و معدنی اشخاص حقوقی غیردولتی که از تاریخ اجرای این ماده پروانه بهره‌برداری یا قرارداد استخراج و فروش دریافت کنند، از تاریخ شروع بهره‌برداری یا استخراج فعالیت‌های خود برای مدت پنج سال معاف از مالیات خواهند بود. این معافیت در مناطق کمتر توسعه‌یافته به مدت ده سال افزایش می‌یابد. واحدهای خدماتی مانند بیمارستان‌ها، هتل‌ها و مراکز اقامتی گردشگری که مجوز دریافت کرده‌اند نیز از همین معافیت بهره‌مند می‌شوند.
2. مالیات با نرخ صفر:
مالیات با نرخ صفر به این معناست که واحدها باید اظهارنامه مالیاتی خود را به سازمان امور مالیاتی ارسال کنند و پس از بررسی، مالیات آن‌ها بر اساس مستندات و مدارک موجود محاسبه می‌شود. این مالیات برای واحدهای تولیدی و خدماتی که دارای بیش از 50 نفر نیروی کار شاغل هستند و در صورت افزایش حداقل 50 درصدی نیروی کار هر ساله، دوره معافیت مالیاتی برای آن‌ها به مدت یک سال افزایش می‌یابد.
3. مشوق‌های مالیاتی برای سرمایه‌گذاری:
واحدهای اقتصادی مستقر در شهرک‌های صنعتی یا مناطق ویژه اقتصادی در صورت استقرار در مناطق کمتر توسعه‌یافته، می‌توانند از مشوق‌های مالیاتی بیشتری بهره‌مند شوند. در این مناطق، مالیات سال‌های بعد از دوره معافیت با نرخ صفر محاسبه می‌شود تا زمانی که درآمد مشمول مالیات واحد به دو برابر سرمایه ثبت‌شده برسد.
4. سرمایه‌گذاری خارجی:
اگر سرمایه‌گذاری در واحدهای تولیدی و معدنی با مشارکت سرمایه‌گذاران خارجی و با مجوز سازمان سرمایه‌گذاری و کمک‌های اقتصادی ایران انجام شود، به ازای هر 5 درصد مشارکت خارجی، مشوق مالیاتی این ماده به میزان 10 درصد افزایش می‌یابد، حداکثر تا 50 درصد. همچنین، شرکت‌های خارجی که با استفاده از ظرفیت واحدهای تولیدی داخلی ایران، محصولات را تولید کنند و حداقل 20 درصد از این محصولات را صادر کنند، از معافیت مالیاتی برخوردار خواهند بود.
5. استثنای مناطقی با تراکم جمعیتی بالا:
واحدهای تولیدی و معدنی مستقر در شعاع 120 کیلومتری از مرکز استان تهران و سایر شهرهای با بیش از 300 هزار نفر جمعیت از این معافیت مالیاتی مستثنی هستند. همچنین، واحدهای تولیدی فناوری اطلاعات که تأسیس و فعالیت‌های خود را با تأیید وزارتخانه‌های ذی‌ربط انجام دهند، از این معافیت بهره‌مند می‌شوند.
6. مشوق‌های مالیاتی در مناطق ویژه اقتصادی و شهرک‌های صنعتی:
تمام واحدهای تولیدی و معدنی که در مناطق ویژه اقتصادی و شهرک‌های صنعتی غیر از مناطق نزدیک به تهران مستقر هستند، از معافیت مالیاتی با نرخ صفر بهره‌مند خواهند شد. واحدهای تولیدی که در دو یا چند استان واقع هستند، مشمول شرایط خاصی خواهند بود که طبق آیین‌نامه‌های اجرایی که حداکثر سه ماه پس از تصویب قانون تهیه و اجرایی می‌شود، تعیین می‌گردد.
7. معافیت‌های مالیاتی برای فعالیت‌های گردشگری:
تأسیسات گردشگری و ایرانگردی که پیش از اجرای این ماده پروانه بهره‌برداری داشته‌اند، از 50 درصد معافیت مالیاتی برخوردار می‌شوند. همچنین، درآمدهای حاصل از جذب گردشگران خارجی و اعزام زائر به کشورهای عراق، عربستان و سوریه نیز از مالیات معاف است.
8. تحقیق و پژوهش:
هزینه‌های تحقیقاتی و پژوهشی در واحدهای تولیدی که با دانشگاه‌ها و مراکز علمی و پژوهشی قرارداد دارند، تا سقف 10 درصد از مالیات ابرازی سالانه قابل بخشش است.
9. آیین‌نامه اجرایی:
آیین‌نامه‌های اجرایی برای این ماده باید حداکثر شش ماه پس از ابلاغ قانون تهیه و به تصویب هیأت وزیران برسد. همچنین، کلیه معافیت‌های مالیاتی از ابتدای سال 1395 اجرایی خواهند شد.
این ماده با هدف تشویق سرمایه‌گذاری در بخش‌های تولیدی، معدنی، خدماتی و گردشگری به‌ویژه در مناطق کمتر توسعه‌یافته و شهرک‌های صنعتی، مشوق‌های مالیاتی مختلفی را برای واحدهای تولیدی و خدماتی ارائه می‌دهد.
دانلود پی دی اف
فایل پیوست

مقررات و بخشنامه های مرتبط

  • 99670-ت43084هـ

معافیت صنایع جدید الاحداث مستقر در شهرکهای صنعتی

نظرات کاربران

تعداد نظرات : 0