-
وضعیت : نامشخص است
-
دسته بندی ها : دستورالعمل مالیاتی
-
تاریخ بخشنامه : ۱۳۹۱/۰۴/۰۵
-
200-7032 شماره بخشنامه :
در صورتی که فایل پیوست، متن بخشنامه، شماره و یا هر قسمتی از بخشنامه دارای خطا می باشد در کادر توضیحات وارد نمایید.
بانک جامع بخشنامه ها
آموزش مالیات
تاریخ: 1391/04/05
موضوع:نحوه انتخاب مودیان نمونه مالیاتی
در اجرای طرح تکریم ارباب رجوع و به منظور تقدیر و تشکر از مودیانی که با پایبندی به تعهدات و ایفای وظایف محوله قانونی، موجبات رشد اقتصادی و اعتلای میهن اسلامی عزیزمان را فراهم نموده اند مقتضی است، ادارات کل امور مالیاتی نسبت به اجرایی نمودن شرایط و ترتیبات این دستورالعمل به شرح ذیل اقدام نمایند.
1- هدف:انتخاب مودیان نمونه مالیاتی
2- دامنه انتخاب:
2-1- از نظر منابع مالیاتی:
=اشخاص حقوقی =مشاغل = املاک اجاری = مالیات بر ارزش افزوده
2-2- از نظر جغرافیایی:
=سطح کشور = سطح استان = سطح شهر یا شهرستان
3- معیارهای ارزیابی و انتخاب مودیان نمونه:
با توجه به اینکه قانون مالیاتهای مستقیم براساس منابع مالیاتی وضع گردیده است، مـعـیارهـای ارزیـابـی و انتـخاب مـودیـان نمـونه بـه شـرح ذیل تعیین می شود:
3-1- بخش املاک اجاری
3-1-1- اشخاصی که برای عملکرد سال 1387 و بعد از آن، اظهارنامه مالیاتی مربوط به درآمد املاک اجاری خویش را در اجرای ماده 80 ق.م.م تنظیم و در موعد مقرر به اداره امور مالیاتی ذیربط تسلیم و مالیات آن را همزمان پرداخت نموده باشند.
3-1-2- مودیانی که اظهارنامه تسلیمی آنان پس از رسیدگی مورد قبول اداره امور مالیاتی واقع شده باشد و یا ارزش اجاری ابراز شده توسط مودی بیش از 15 درصد، با ارزش اجاری تعیین شده توسط کمیسیون تقویم املاک موضوع ماده 64 و تبصره 2 ماده 54 ق.م.م اختلاف نداشته باشد.
3-2- بخش صاحبان مشاغل
3-2-1- مشمولین بندهای «الف» و «ب» ماده 95 قانون مالیاتهای مستقیم.
3-2-1-1- تسلیم به موقع اظهارنامه (مالیات بر درآمد صاحبان مشاغل)برای عملکرد سال 1387 و بعد از آن.
3-2-1-2- ارائه دفاتر و اسناد و مدارک مثبته و رعایت آئین نامه اصلاحی مربوط به روشهای نگهداری دفاتر و اسناد و مدارک و نحوه ثبت وقایع مالی و چگونگی تنظیم صورتهای مالی نهایی موضوع تبصره 2 ماده 95 ق.م.م
3-2-1-3- عدم اختلاف درآمد مشمول مالیات ابرازی و قطعی شده بیش از 15 درصد.
3-2-1-4- پرداخت مالیات متعلقه در سر رسیدهای قانونی.
3-2-1-5- رعایت مفاد ماده 86 و 104 ق.م.م حسب مورد به گونه ای که مالیاتهای تکلیفی و حقوق مطالبه و قطعی شده توسط اداره امور مالیاتی بیش از 15 درصد با مبالغ ابرازی مودی تفاوت نداشته باشد.
3-2-1-6- عدم کتمان درآمد و همچنین عدم برگ تشخیص متمم (موضوع ماده 227ق.م.م)برای عملکرد سال 1385 و بعد از آن.
3-2-1-7- داشتن بیشترین نسبت سود ابرازی به فروش ابرازی در مقایسه با مشاغل مشابه.
3-2-2- مشمولین بند «ج» ماده 95 قانون مالیاتهای مستقیم
3-2-2-1- تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر قانونی برای عملکرد سال 1387 و بعد از آن.
3-2-2-2- ارائـه صـورت خـلاصه وضـعـیـت درآمد و هـزیـنه طـبق ضـوابـط و نـمـونه های تعیین شده از طرف سازمان امور مالیاتی کشور.
3-2-2-3- پرداخت مالیات ابرازی و قطعی شده براساس تمکین و یا توافق با اداره امور مالیاتی.
3-2-2-4- عدم کتمان درآمد و همچنین عدم برگ تشخیص متمم (موضوع ماده 227 ق.م.م)برای عملکرد سال 1385 و بعد از آن.
3-2-2-5- تسلیم اظهارنامه در چارچوب توافق یا خوداظهاری در اجرای مقررات تبصره 5 ماده 100 یا ماده 158 ق.م.م حسب مورد و پرداخت مالیات متعلقه در موعد مقرر قانونی،برای عملکرد سال 1387 و بعد از آن.
3-3- بخش اشخاص حقوقی
3-3-1- تسلیم اظهارنامه مالیات بر درآمد اشخاص حقوقی به همراه اظهارنامه و صورتحساب سود و زیان متکی به دفاتر قانونی و پرداخت مالیات ابرازی در سررسید مقرر قانونی برای عملکرد سال 1387 و بعد از آن.
3-3-2- قبولی اظهارنامه ها و ضمائم آن و نیز دفاتر قانونی به شرط عدم اختلاف بیش از 15 درصد بین درآمد مشمول مالیات ابرازی و قطعی شده.
3-3-3- رعایت مفاد ماده 86 و 104 و 107 ق.م.م حسب مورد به گونه ای که مالیاتهای تکلیفی و حقوق مطالبه و قطعی شده توسط اداره امور مالیاتی بیش از 15 درصد با مبالغ ابرازی مودی تفاوت نداشته باشد.
3-3-4- عدم کتمان درآمد و همچنین عدم برگ تشخیص متمم (موضوع ماده 227 ق.م.م)برای عملکرد سال 1385 و بعد از آن.
3-3-5- داشتن بیشترین نسبت سود ابرازی به فروش ابرازی در مقایسه با فعالیتهای اقتصادی مشابه.
3-4- بخش مالیات بر ارزش افزوده
3-4-1- ثبت نام به موقع در سامانه مالیات بر ارزش افزوده (حداکثر تا پایان اولین دوره مشمولیت مودی).
3-4-2- صدور صورتحساب منطبق بر صورتحساب اعلام شده از سوی سازمان (معاونت مالیات بر ارزش افزوده).
3-4-3- تکمیل اظهارنامه هر دوره مالیاتی طبق نمونه و دستورالعمل اعلام شده از سوی سازمان از طریق سامانه اینترنتی مالیات بر ارزش افزوده، در مهلت مقرر قانونی یا تمدید شده توسط سازمان.
3-4-4- پرداخت مالیات هر دوره حداکثر تا یک ماه پس از دوره مالیاتی مربوطه.
3-4-5- تفاوت مالیات ابرازی و مالیات تشخیصی بیش از 15 درصد نباشد.
3-4-6- ارائه دفاتر،اسناد و مدارک مثبته بر حسب مورد و رعایت موارد مندرج در ماده 34 قانون مالیات بر ارزش افزوده، مبنی بر نگهداری دفاتر قانونی از سال مالی مربوط توسط مودیان.
3-4-7- در صورتی که مودی مشمول عوارض آلایندگی شده باشد اظهارنامه و عوارض مربوط را در مهلت مقرر تسلیم و پرداخت نموده باشد.
شرایط عمومی:
4-1- حداقل مالیات قطعی شده عملکرد سال 1389 درخصوص نمونه های انتخاب شده به شرح ذیل تعیین می گردد:
حوزه جغرافیایی | سطح کشور |
سطح استان |
سطح شهر یا شهرستان |
منبع مالیاتی | |||
اشخاص حقوقی | 3000 میلیون ریال | 1000 میلیون ریال | 500 میلیون ریال |
مشاغل | 300 میلیون ریال | 200 میلیون ریال | 100 میلیون ریال |
املاک اجاری | 150 میلیون ریال | 100 میلیون ریال | 50 میلیون ریال |
مالیات بر ارزش افزوده (جمع چهار دوره سال 1390) | 200 میلیون ریال |
500 میلیون ریال |
150 میلیون ریال |
4-2- مودیان منتخب مالیاتهای مستقیم در صورت شمول قانون مالیات بر ارزش افزوده، باید نسبت به انجام تکالیف قانونی از جمله ثبت نام، تسلیم اظهارنامه، پرداخت مالیات و عوارض متعلقه اقدام نموده باشند.
مراحل انجام کار:
روسای امور مالیاتی مکلفند پرونده های مالیاتی مودیان حائز شرایط را با ضوابط و معیارهای صدرالاشاره تطبیق داده و مودیان دارای بیشترین ویژگیهای موصوف را به عنوان مودی نمونه انتخاب نمایند. سپس مشخصات مودی مذکور را (در چارچوب فرم های پیوست) به انضمام تصویر مدارک و مستندات با ذکر معیارهای ارزیابی به اداره کل امور مالیاتی ذیربط ارسال نمایند. (در این مرحله سه مودی نمونه از سوی رئیس امور مالیاتی انتخاب خواهند شد.)
ادارات کل امور مالیاتی مکلفند با تشکیل ستادی مرکب از یک یا دو نفر از معاونین اداره کل، دو نفر از روسای امور مالیاتی،نماینده حراست و دادستانی انتظامی مالیاتی با ریاست مدیرکل محترم، ضمن بررسی مدارک و مستندات مودیان نمونه مالیاتی بخشهای املاک اجاری، صاحبان مشاغل و اشخاص حقوقی شهرها و استان متبوع خود را انتخاب نمایند. در مورد بخش مالیات بر ارزش افزوده حضور معاون مالیات بر ارزش افزوده یا رئیس امور مالیاتی ذیربط الزامی است.
به منظور انتخاب مودی نمونه ملی ادارات کل امور مالیاتی مکلفند مودیانی که بیشترین ویژگی های مذکور را کسب نموده اند، بـر حـسـب سهـمیه مقرر (به شرح جدول پیوست) بـه انـضـمام مسـتندات چگونگی انتخاب تا تاریخ 1391/04/07 به دفتر خدمات مودیان معرفی نمایند.
شرایط منتخبین استانی در دبیرخانه ای که به همین منظور در ستاد سازمان تشکیل خواهد شد; مجددا بررسی و از بین آنان، مودیان حائز شرایط برتر به عنوان مودی نمونه ملی، انتخاب و جهت تقدیر به سازمان معرفی می گردند.
همچنین در خصوص مودیان نمونه استانی و شهر یا شهرستان، اداره کل امور مالیاتی ذیربط می بایست مطابق بند 6 این دستورالعمل به نحو مقتضی اقدام نمایند.
شایان ذکر است به فرمهای ارسالی فاقد مستندات و ضمائم مربوط، ترتیب اثر داده نخواهد شد.
6- کیفیت و چگونگی تقدیر و تشکر از مودیان نمونه:
دسته اول: مودیانی که عنوان نمونه ملی را کسب نموده اند، به نحو مقتضی از سوی سازمان امور مالیاتی مورد تقدیر و تشکر قرار خواهند گرفت.
دسته دوم:مودیانی که عنوان نمونه استانی را کسب نموده اند، در مراسمی که از سوی اداره کل امور مالیاتی و با حضور مسئولین استان برگزار خواهد شد به نحو مقتضی مورد تقدیر و تشکر قرار خواهند گرفت.
دسته سوم: مودیـانـی که عـنـوان نمـونه شـهر یا شهرستان را کسب نموده اند، در مراسمی که از سوی اداره امور مالیاتی و با حضور مسئولین محلی برگزار خواهد شد به نحو مقتضی مورد تقدیر و تشکر قرار خواهند گرفت.
علی عسکری
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور
نظرات کاربران
تعداد نظرات : 0