وب سایت آموزش قوانین مالیاتی

بخشنامه نحوه حسابرسی مالیاتی اطلاعات درآمدی مربوط به دفاتر پیشخوان و مشاغل مشابه که وجوه واریزی به درگاه های پرداخت آنان تماما ماهیت درآمدی ندارد

بازگشت دانلود اپلیکیشن
  • وضعیت : معتبر است
  • دسته بندی ها : بخشنامه های مالیاتی

  • تاریخ بخشنامه : ۱۴۰۲/۰۴/۲۱

  • 200-25919-د شماره بخشنامه :

در صورتی که فایل پیوست، متن بخشنامه، شماره و یا هر قسمتی از بخشنامه دارای خطا می باشد در کادر توضیحات وارد نمایید.

آموزش مالیات

شماره: 200/25919/د
تاریخ: ۱۴۰۲/۰۴/۲۱ 

مدیران کل محترم امور مالیاتی
با توجه به اینکه وجوه واریزی از طریق پایانه ها و درگاه های پرداخت بابت حق الزحمه خدمات برخی از فعالیت ‌های اقتصادی نظیر دفاتر اسناد رسمی، کارگزاری ها و نمایندگی های بیمه، دفاتر خدمات قضایی، دفاتر پیشخوان خدمات دولت و بخش عمومی، دفاتر پلیس +10، جایگاه های عرضه سوخت و ... شامل وجوه مربوط به حساب های دولتی و یا پرداختی به نهاد مرکزی آن ها نیز بوده و تماما جزو درآمد مودیان با موضوع فعالیت های یاد شده نمی باشد، لذا ضروری است، ادارات کل امور مالیاتی در زمان رسیدگی به اظهارنامه های منتخب برای حسابرسی مالیاتی این دسته از مودیان، اطلاعات درآمدی ایشان را به تفکیک مبالغ متعلق به مودی (شامل کارمزد، سود و ...) و نیز مبالغ پرداختی به سایر حساب ها (که مودی وظیفه اخذ مبالغ تعیین شده و واریز آن ها به حساب های مربوطه را در چارچوب مقررات موضوعه دارد)، ملحوظ نظر قرار دهند.
سید محمد هادی سبحانیان
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور

توضیحات تکمیلی:
ماده ۲۱۹- شناسایی و تشخیص درآمد مشمول مالیات، مطالبه و وصول مالیات موضوع این قانون به سازمان امور مالیاتی کشور محول می‌شود که به ‌موجب بند (‌الف) ماده (۵۹) قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران ایجاد گردیده است. نحوه انجام دادن‌ تکالیف و استفاده از اختیارات و برخورداری از صلاحیت‌های هر یک از مأموران مالیاتی و اداره امور مالیاتی و همچنین ترتیبات اجرای احکام مقرر در‌این قانون به موجب آیین­نامه‌ای خواهدبود که حداکثر ظرف مدت شش ماه پس از تصویب این قانون به پیشنهاد سازمان امور مالیاتی کشور، به تصویب‌وزیر امور اقتصادی و دارایی خواهد رسید.
تبصره۱- سازمان امور مالیاتی کشور با اجرای طرح جامع مالیاتی و استفاده از فناوری اطلاعات و ارتباطات و روشهای ماشینی(مکانیزه)، ترتیبات و رویه‌های اجرائی متناسب با آن شامل مواردی از قبیل ثبت‌نام، نحوه ارائه اظهارنامه، پرداخت مالیات، رسیدگی، مطالبه و وصول مالیات، ثبت اعتراضات مودیان، ابلاغ اوراق مالیاتی و تعیین ادارات امور مالیاتی ذی‌صلاح برای انجام موارد فوق را تعیین و اعلام می‌کند. حکم این تبصره شامل مواعد قانونی مقرر در مورد تسلیم اظهارنامه، ثبت اعتراضات، ابلاغ اوراق مالیاتی و پرداخت مالیات نیست.
تبصره۲- سازمان امورمالیاتی کشور مجاز است به ‌منظور تسهیل در انجام امور مالیاتی مودیان، قسمتی از فعالیت‌های خود به‌استثنای تشخیص و تعیین مأخذ مالیات، دادرسی مالیاتی و عملیات اجرائی وصول مالیات را به بخش غیردولتی واگذار کند. نحوه واگذاری و انجام دادن تکالیف طبق آیین‌نامه اجرائی است که توسط سازمان امور مالیاتی کشور تهیه می‌شود و ظرف مدت شش‌ماه از تاریخ لازم‌الاجراء شدن این قانون (۱/۱/۱۳۹۵) به‌تصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی می‌رسد.
تبصره۳- درتبصره (۹) ماده (۵۳)، ماده (۸۶)، ماده (۸۸)، تبصره (۲) ماده (۱۰۳)، تبصره(۵) ماده (۱۰۹)، ماده(۱۲۶) و تبصره (۲) ماده (۱۴۳) عبارت «تا پایان ماه بعد» حسب مورد جایگزین عبارت‌های «ظرف ده‌روز»، «ظرف سی‌روز» و «منتهی ظرف سی‌روز» می‌شود.
دانلود پی دی اف
فایل پیوست

نظرات کاربران

تعداد نظرات : 0