00روز : 00ساعت : 00دقیقه : 00ثانیه

تمدید مهلت مندرج در جزء (2) بند (ج) دستورالعمل شماره 5117/200 مورخ 1390/03/02

جزییات بخشنامه

شماره: 21875/200/ص
تاریخ: 1390/09/26
پیوست: دارد

موضوع: تمدید مهلت مندرج در جزء (2) بند(ج) دستورالعمل شماره 5117/200 مورخ 1390/03/02
نـظر بـه سـوالات ادارات کـل امـور مـالیاتی در خـصوص تفـاهـم نامـه مـورخ 1390/07/07وزیر محترم امور اقتصادی و دارائی با نمایندگان محترم اصناف(موضوع بررسی وچگونگی اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده) و پیرو بخشنامه شماره 11544/200 مورخ 1390/05/12 مـوضوع دستورالعمل شـماره 5117/200 مـورخ 1390/03/02 خـوداظهـاری در اجـرای مـقررات مـاده (158) قـانون مالـیاتهای مـستقیم بـرای درآمـد مشـمول مـالیات و مالیات عـملکرد سـال 1389 صـاحبان مـشاغل مـوضـوع بـندهـای (الف) و (ب) ماده (95) قانون مالیاتهای مستقیم، بنابراین اعلام می دارد:
آخـرین مـهلت مـوضـوع جزء (2) بـند «ج» دسـتورالعمل یاد شده در رابـطه با ثبـت نام و تـسلیم اظـهارنـامـه مـالیات بـر ارزش افزوده دوره های مالیاتی گذشته صرفا برای پذیرش خوداظهاری عملکرد سال 1389 مودیان مزبور تا تاریخ 1390/07/30 می باشد.
علی عسکری
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور

توضیحات تکمیلی:
ماده ۹۵- صاحبان مشاغل موضوع این فصل موظفند دفاتر و یا اسناد و مدارک حسب مورد را که با رعایت اصول و ضوابط مربوط از جمله اصول و ضوابط مربوط به تنظیم دفاتر تجاری موضوع قانون تجارت در خصوص تجار تنظیم می‌گردد برای تشخیص درآمد مشمول مالیات، نگهداری و اظهارنامه مالیاتی خود را بر اساس آنها تنظیم کنند.
آیین‌نامه اجرائی مربوط به نوع دفاتر، اسناد و مدارک و روشهای نگهداری آنها اعم از ماشینی(مکانیزه) و دستی و نمونه اظهارنامه مالیاتی با توجه به نوع و حجم فعالیت حسب مورد برای مودیان مذکور و نیز نحوه ارائه آنها برای رسیدگی و تشخیص درآمد مشمول مالیات به مراجع ذی‌ربط، حداکثر ظرف مدت شش ماه از تاریخ لازم‌الاجراء شدن این قانون (۱/۱/۱۳۹۵) توسط سازمان امور مالیاتی کشور تهیه می‌شود و به‌تصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی می‌رسد. (۱)
۱.به موجب بند ۲۱ ماده واحده قانون اصلاح قانون مالیات های مستقیم،مصوب ۳۱/۰۴/۱۳۹۴، این متن جایگزین متن ماده (۹۵) قانون و تبصره های آن شد.
"ماده ۹۵- صاحبان مشاغل موضوع این فصل مکلف­اند اسناد و مدارک مثبته کافی برای تشخیص درآمد مشمول مالیات خود نگاهداری کنند. صاحبان‌ مشاغل از لحاظ تشخیص درآمد مشمول مالیات به گروه‌های زیر تقسیم می‌شوند:
الف - صاحبان مشاغلی که به موجب این قانون مکلف به ثبت فعالیت‌های شغلی خود در دفاتر روزنامه و کل موضوع قانون تجارت هستند و باید دفاتر ‌و اسناد و مدارک مربوط را با رعایت اصول و موازین و استانداردهای پذیرفته شده حسابداری نگاهداری کنند.ب - صاحبان مشاغلی که بر حسب این قانون مکلف به ثبت فعالیت‌های شغلی خود در دفاتر درآمد و هزینه می‌باشند. نمونه‌های دفاتر مذکور توسط‌ سازمان امور مالیاتی کشور تهیه می‌گردد و در دسترس قرار می‌گیرد. ج - صاحبان مشاغلی که مشمول مقررات بندهای (‌الف) و (ب) فوق نیستند مکلف­اند صورت خلاصه وضعیت درآمد و هزینه خود را طبق ضوابط و ‌نمونه‌های تعیین شده از طرف سازمان امور مالیاتی کشور نگاهداری کنند.
تبصره ۱- سازمان امور مالیاتی کشور در صورت تشخیص ضرورت تاپایان دی ماه هر سال فهرست مشاغل افزوده شده به بندهای (‌الف) و (ب) ماده (۹۶) و مشمول از آغاز سال بعد را تهیه و از طریق تشکل‌های صنفی و درج آگهی در روزنامه رسمی و یکی از روزنامه‌های کثیرالانتشار به مودیان اعلام ‌می‌دارد.
تبصره ۲ - آیین‌نامه مربوط به روش‌های نگهداری دفاتر و اسناد و مدارک و نحوه ثبت وقایع مالی و چگونگی تنظیم صورت‌های مالی نهایی براساس ‌نوع فعالیت و همچنین رعایت اصول و موازین و استانداردهای پذیرفته شده حسابداری توسط سازمان امور مالیاتی کشور با کسب نظر از جامعه‌ حسابداران رسمی تهیه و به تصویب وزیر امور اقتصادی و دارایی خواهد رسید.

 

مطالب مرتبط

آموزه های مالیاتی

25 اردیبهشت 1401

مالیات بر ارزش افزوده چیست؟

1

دقیقه مطالعه

1

دقیقه مطالعه

اخبار و اطلاعیه‌ها

28 خرداد 1403

محاسبه آنلاین مالیات طلا

1

دقیقه مطالعه

اخبار و اطلاعیه‌ها

28 خرداد 1403

صفحه اختصاصی قوانین

1

دقیقه مطالعه

مهارت‌های فردی در محیط کار

28 تیر 1403

تکنیک مدیریت زمان پومودورو

1

دقیقه مطالعه

دیدگاه کاربران

0 دیدگاه