.png)
ابلاغ صورت جلسه مورخه 1390/02/24 هیات عمومی شورای عالی مالیاتی در خصوص عدم تسری معافیت مالیاتی موضوع مواد 132 و 138 قانون مالیاتهای مستقیم به موسسات و نهادهای عمومی غیر دولتی و یا بخش عمومی غیر دولتی
جزییات بخشنامه
تاریخ بخشنامه
1390/07/26
دسته بندی
بخشنامه های مالیاتی
شماره بخشنامه
200-17689
وضعیت سند
نامشخص است
تاریخ: 1390/07/26
پیوست: دارد
موضوع: ابلاغ صورتجلسه مورخه 1390/02/24 هیات عمومی شورای عالی مالیاتی در خصوص عدم تسری معافیت مالیاتی موضوع مواد 132 و 138 قانون مالیاتهای مستقیم به موسسات و نهادهای عمومی غیر دولتی و یا بخش عمومی غیر دولتی
به پیوست تصویر صورتجلسه شماره 8993/201 مورخ 1390/06/13 هیات عمومی شورای عالی مالیاتی مبنی بر عدم تسری معافیت مالیاتی مـوضـوع مـواد 132 و 138 قـانـون مـالیاتهـای مـستـقیم اصـلاحـیـه مورخ 1380/11/27 به موسسات و نهـاد های عمومی غیر دولتی و یا بخش عمومی غیر دولتی ( شرکتهایی که بیش از 50% سرمایه آنها متعلق به موسسات و نهاد های عمومی غیر دولتی و همچنین شرکتهایی که بیش از 50 % سهام آنها توأما متعلق به دولت و اشخاص یاد شده ) می باشد ، جهت اقدام و بهره برداری لازم ابلاغ می گردد .
رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور
ماده ۱۳۲ قانون مالیاتهای مستقیم بهطور خاص به درآمدهای ابرازی واحدهای تولیدی و معدنی اشخاص حقوقی غیردولتی پرداخته و شرایط معافیت مالیاتی برای این واحدها را تعیین میکند. این ماده درآمدهایی را که از فعالیتهای تولیدی، معدنی، خدماتی (مانند بیمارستانها، هتلها و مراکز اقامتی گردشگری) و حمل و نقل به دست میآید، در شرایط خاص، از مالیات معاف میکند.
مشوقهای مالیاتی:
معافیت مالیاتی برای فعالیتهای جدید: واحدهای تولیدی یا معدنی که پروانه بهرهبرداری یا قرارداد استخراج و فروش دریافت میکنند، از تاریخ شروع بهرهبرداری به مدت ۵ سال از معافیت مالیاتی برخوردار میشوند. این مدت در مناطق کمتر توسعهیافته به ۱۰ سال افزایش مییابد.
نرخ صفر مالیات: در صورت افزایش حداقل ۵۰ درصدی نیروی کار در هر سال نسبت به سال قبل، واحدهای تولیدی میتوانند از یک سال معافیت مالیاتی بیشتر بهرهمند شوند.
پشتیبانی از مناطق کمتر توسعهیافته: در این مناطق، برای واحدهای تولیدی معافیتهای مالیاتی ویژهای از جمله نرخ صفر برای پنج سال اول و معافیت مالیاتی در سالهای بعد تا دو برابر سرمایه ثبتشده در نظر گرفته میشود.
شهرکهای صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی: واحدهای تولیدی در این مناطق، بهویژه در صورت استقرار در مناطق کمتر توسعهیافته، از تخفیفهای بیشتری در نرخ مالیات برخوردار خواهند شد.
مشوقهای سرمایهگذاری:
تشویق به سرمایهگذاری: برای تشویق سرمایهگذاری در واحدهای تولیدی و خدماتی، علاوه بر دوره معافیت مالیاتی، سرمایهگذاری در این واحدها نیز مشمول تخفیفهایی میشود. این مشوقها شامل نرخ صفر برای واحدهای مستقر در مناطق ویژه اقتصادی و شهرکهای صنعتی است.
سرمایهگذاری خارجی: در صورت مشارکت سرمایهگذاران خارجی در پروژهها، هر ۵ درصد مشارکت، ده درصد به مشوقهای مالیاتی این واحدها اضافه میکند تا حداکثر ۵۰ درصد مشوقها افزایش یابد.
معافیتهای مالیاتی در بخش گردشگری:
دفاتر گردشگری و زیارتی: درآمد حاصل از جذب گردشگران خارجی یا اعزام زائران به عربستان، عراق و سوریه توسط دفاتر گردشگری و زیارتی دارای مجوز از مراجع قانونی از مالیات معاف است.
ایرانگردی و جهانگردی: تا شش سال پس از اجرای این ماده، تأسیسات ایرانگردی و جهانگردی که پروانه بهرهبرداری دارند، از ۵۰ درصد معافیت مالیاتی برخوردار هستند.
سایر موارد:
مناطق غیرمشمول: نرخ صفر مالیاتی برای واحدهای تولیدی و معدنی در مناطقی که در شعاع ۱۲۰ کیلومتری از تهران و ۵۰ کیلومتری از اصفهان قرار دارند، اعمال نمیشود.
پژوهش و تحقیق: هزینههای تحقیقاتی و پژوهشی که توسط واحدهای تولیدی و صنعتی در قالب قرارداد با دانشگاهها و مراکز پژوهشی انجام میشود، مشمول تخفیف مالیاتی حداکثر تا ۱۰ درصد از مالیات ابرازی سالانه میشود.
شرایط برای بهرهبرداری از معافیتهای مالیاتی:
برای استفاده از این معافیتها، شرکتها موظف به ارائه اظهارنامه مالیاتی همراه با اسناد و مدارک معتبر هستند. همچنین، در صورت کاهش سرمایه یا نیروی کار در سالهای بعد از استفاده از مشوقها، مالیات متعلقه باید مطالبه و دریافت شود.
آییننامه اجرایی:
آییننامه اجرایی این ماده و مشوقهای مالیاتی آن باید حداکثر ظرف شش ماه پس از ابلاغ قانون توسط وزارتخانههای ذیربط تهیه و به تصویب هیأت وزیران برسد.
در نهایت، ماده ۱۳۲ قانون مالیاتهای مستقیم بهطور خاص به تشویق فعالیتهای اقتصادی در واحدهای تولیدی و معدنی با هدف توسعه مناطق کمتر توسعهیافته، جذب سرمایهگذاری و ایجاد اشتغال پایدار پرداخته و شرایطی برای معافیتهای مالیاتی فراهم کرده است.

مواد قانونی مرتبط
بخشنامه های مرتبط
201-8993 | 1390/06/13 | عدم تسری معافیت مالیاتی موضوع مواد 132 و 138 قانون مالیاتهای مستقیم... |
مطالب مرتبط
دیدگاه کاربران
0 دیدگاه
جزییات بخشنامه 200-17689
تاریخ بخشنامه
1390/07/26
دسته بندی
بخشنامه های مالیاتی
شماره بخشنامه
200-17689
وضعیت سند
نامشخص است

دوره های مرتبط
خدمات مشاوره مالیاتی

اشتراک های پیشنهادی
1 ماهه


دسترسی به اطلاع رسانی بخشنامه

حقوق و دستمزد

استهلاک

اشتراک گزاری پیامک بخشنامه

دسترسی به تحلیل بخشنامه

دسترسی به علاقه مندی
مشاوره مالیاتی
درخواست بخشنامه
1,000,000تومان
1 ماهه


دسترسی به اطلاع رسانی بخشنامه

حقوق و دستمزد

استهلاک
اشتراک گزاری پیامک بخشنامه

دسترسی به تحلیل بخشنامه

دسترسی به علاقه مندی
مشاوره مالیاتی
درخواست بخشنامه
1,000,000تومان
کتاب های مرتبط

320,000 تومان
0%
--:--:--:--

180,000 تومان
0%
--:--:--:--

500,000
420,000 تومان
16%
--:--:--:--