وب سایت آموزش قوانین مالیاتی

در خصوص واریز عوارض تجمیع سهم شهرداری در حریم شهرها و سایر

بازگشت دانلود اپلیکیشن
  • وضعیت : معتبر است
  • دسته بندی ها : بخشنامه های مالیاتی

  • تاریخ بخشنامه : ۱۳۸۳/۱۱/۱۳

  • 19750-4325-211 شماره بخشنامه :

در صورتی که فایل پیوست، متن بخشنامه، شماره و یا هر قسمتی از بخشنامه دارای خطا می باشد در کادر توضیحات وارد نمایید.

آموزش مالیات

شماره: 19750/4325/211
تاریخ: 1383/11/13
پیوست: دارد

در پـی درخـواسـت بـرخـی از شهرداران در خـصوص واریـز عـوارض تـولـیـداتـی کـه مـدلول بنـد سـه تـصویـب نامـه شـماره 60320 / ت30064هـ مورخ 1382/11/18 قرار می گیرد و پیرو بخشنامه شماره 9923/6829-201مورخ 1382/10/27 بدینوسیله مقرر می گردد:
1- ادرات امور مالیاتی محل تولید کالا، در صورتیکه محل وقوع واحد تولیدی داخل حریم شهر باشد، ضمن درج شماره حساب شهرداری محل نسبت به تکالیف مقرر در قسمت اخیر بند(2) بخشنامه پیروی فوق اقدام نمایند.اداره امور مالیاتی محل فعالیت صاحب کالا نیز باید حداکثر ظرف یک هفته این حساب را با اخذ رسید به صاحب کالا ابلاغ نمایند.
2- صاحبان کالا می بایستی بشرح مذکور در بند (6) بخشنامه پیروی فوق مالیات موضوعه را ظرف مهلت معین به حساب اداره امور مالیاتی محل فعالیت خود و عوارض مقرر را به حساب شهرداری محل تولید واریز نمایند.
3- مأمورین مالیاتی محل فعالیت صاحب کالا مسئولیت رسیدگی به مالیات ها و عوارض متعلقه را به عهده دارند.
4- سایر مفاد بخشنامه صدرالذکرکماکان به قوت خود باقی است.
5- این بخشنامه از تاریخ صدور و در مورد آن بخش که هنوز پرداخت نشده جاری خواهد بود.
غلامرضا حیدری کردزنگنه
رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور

توضیحات تکمیلی:
شماره :9923/6829/201
تاریخ :27/10/1382
پیوست: سازمان اموراقتصادی و دارائی استان شورای عالی مالیاتی اداره کل امور مالیاتی استان دفتر فنی مالیاتی اداره کل هیأت عالی انتظامی مالیاتی دفتر دادستانی انتظامی مالیاتی دبیرخانه هیاتهای موضوع ماده 251 مکرر پژوهشکده امور اقتصادی دانشکده امور اقتصادی جامعه حسابداران رسمی ایران سازمان حسابرسی نظر به اینکه در برخی موارد کالاهای موضوع بندهای “ الف ” , “ ب ” و “ هـ “ ماده “ 3” قانون ” اصلاح موادی از قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی , اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و چگونگی برقراری و وصول عوارض و سایر وجوه از تولیدکنندگان کالا ارائه دهندگان خدمات و کالاهای وارداتی “ (مصوب 22/10/1381) با سفارش اشخاص حقیقی یا حقوقی و بصورت کارمزدی تولید میشوند و در اینگونه موارد کسر و ایصال مالیات و عوارض متعلق با ابهاماتی مواجه شده است . لذا بمنظور رفع اینگونه ابهامات و اجرای صحیح مقررات , رعایت موارد زیر را تاکید مینماید: واژه ها و اصطلاحات بکار برده در این بخشنامه بشرح زیر تعریف میگردد:
1-1- تولید کارمزدی – تولید کالا توسط تولید کننده که به موجب قرارداد و با دریافت مواد اولیه مورد نیاز در قبال اخذ کارمزد تبدیل مواد مزبور به کالا صورت میگیرد.
1-2- تولید کننده – شخص حقیقی یا حقوقی که امکانات تولیدی شامل ساختمان , تجهیزات و نیروی کارمورد نیاز برای تولید کالای کارمزدی را در اختیار دارد.
1-3- صاحب کالا- شخص حقیقی یا حقوقی که به موجب قرارداد, ساخت کالاهایی را با تحویل مواد اولیه و درازای پرداخت کارمزد سفارش میدهد.
1-4- کارمزد – وجوهی که صاحب کالا صرفا بابت تبدیل مواد اولیه تحویلی به کالاها , به تولیدکننده پرداخت مینماید.
2- تولید کننده مکلف است با توجه به مقررات ماده 24ر28 و 31 آئین نامه اجرائی قانون فوق الذکر , ظرف 15روز از تاریخ انعقاد , یک نسخه رونوشت از قرارداد و همچنین اطلاعات مربوط به کالاهای ساخته و تحویل شده هر ماه را حداکثر تا پانزدهم ماه بعد مطابق فرم ضمیمه تنظیم و به اداره محل فعالیت خود (در تهران اداره کل امور مالیاتی کالا و خدمات و در شهرستانها حوزه مالیاتی کالا و خدمات) تسلیم و رسید اخذ نماید, ادارات امور مالیاتی نیز مکلفند ظرف 15 روز مدارک دریافتی را به اداره محل فعالیت صاحب کالا (سفارش دهنده) به ترتیب مذکور ارسال نماید.
3- ادارات محل فعالیت صاحب کالا (سفارش دهنده ) جهت نظارت بر اجرای صحیح قانون برابر مفاد ماده 24 و 26 آئین نامه اجرایی قانون فوق الذکر می توانند پس از دریافت مدارک موضوع بند 2 , به صاحبان کالا مراجعه و پس از رسیدگی به دفاتر و اسناد و مدارک وی در صورت مشاهده تخلف راجع به وصول مالیات و عوارض موضوعه , باتوجه به مقررات ماده 30 آئین نامه اقدام لازم را بعمل آورند. چنانچه بعلت عدم تسلیم رونوشت قرارداد و همچنین گزارش ماهیانه مطابق فرم مربوطه مالیات و عوارض موضوعه لاوصول بماند ,تولید کننده مسئول پرداخت وجوه مذکور خواهد بود .
4- در قرارداد فی مابین می بایستی موارد زیر درج شده باشد:
1-4- مشخصات نوع محصول.
2-4- وزن یا تعداد محصول حسب مورد.
3-4- مشخصات کامل هویتی و نشانی تولید کننده و صاحب کالا.
5- تولیدکننده می بایستی برای هر قرداد حساب معین جداگانه نگهداری و هر گونه اطلاعاتی که از ناحیه ادارات امور مالیاتی درخواست میشود را ر ائه نمایند.
6- صاحب کالا , نسبت به کالاهائی که بصورت کارمزدی تولیدشده است , نقش مدیریت محصول تولیدشده را (اعم از انتخاب طرح , رنگ , مدل , نقشه , نوع بسته بندی و .....) دارد. لذا باستناد تبصره 2 ماده 6 قانون فوق , صاحب کالا مکلف است مالیات و عوارض موضوعه را با درج در سند فروش از خریداران کالا اخذ و تا پایان دوماه بعد به حسابهای بانکی تعیین شده واریز نمایند.
7- در صورتیکه صاحب کالا تمام یا قسمتی از کالای مورد سفارش را شخصا مصرف نماید نسبت به پرداخت مالیات و عوارض موضوع بندهای الف و ب و هـ ماده 3 قانون فوق الذکر حسب مورد , از ماخذ قیمت فروش کالاهای مصرفی اقدام خواهد نمود.
عیسی شهسوارخجسته
رئیس کل سازمان امورمالیاتی
دانلود پی دی اف
فایل پیوست

مقررات و بخشنامه های مرتبط

  • 60320-ت30064هـ

فهرست کالاهای مشمول 3%تجمیع عوارض
  • 201-6829-9923

دستورالعمل تجمیع عوارض در مورد زمانی که کالا بصورت کارمزد...

نظرات کاربران

تعداد نظرات : 0