00روز : 00ساعت : 00دقیقه : 00ثانیه

بخشنامه پایان سال ۱۴۰۳ گمرک جمهوری اسلامی ایران

جزییات بخشنامه

شماره: 1403/1885064
تاریخ: 1403/12/26

موضوع: بخشنامه پایان سال ۱۴۰۳ 
وزارت امور اقتصادی و دارائی گمرک جمهوری اسلامی ایران
ناظرین/ مدیران کل / مدیران محترم گمرکات اجرایی
مهلت اعتبار بخشنامه: تا اطلاع ثانوی
مرجع ابلاغ کننده: دفتر واردات
با سلام و احترام

ضمن سپاس از تلاشهای همکاران ارجمند در گمرکات سراسر کشور در سال جاری و آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما عزیران در ماه مبارک رمضان و همچنین آرزوی تندرستی و توفیق روز افزون برای همه عزیزان و خانواده های محترم گمرکات سراسر کشور در آستانه فرارسیدن سال جدید خورشیدی و نوروز و به امید سالی سرشار از موفقیت و بهروزی، به رسم معمول و در راستای انجام بهینه و مطلوب امور محوله جلوگیری از وقفه در ارایه خدمات به ذینفعان، تسریع و تسهیل تشریفات گمرکی در حدود وظایف و اختیارات خواهشمند است در ایام پایانی سال و اوایل سال آتی همچون گذشته ضمن هماهنگی با سازمانهای همجوار از جمله بانک واحدهای قرنطینه استاندارد، آزمایشگاه و ...، ضمن اعلام مراتب به سایر سازمان ها و مقامات محلی و برنامه ریزی و زمانبندی لازم جهت حضور همکاران در ایام تعطیلات از طریق استقرار پرسنل کشیک به نحویکه خللی در انجام تشریفات گمرکی ایجاد نشود کمافی السابق نسبت به ارائه خدمات در ایام نوروز به ذینفعان اقدام نمایید.
در همین راستا و بمنظور یاد آوری وظایف محوله و رعایت موارد قانونی و مقرراتی در سال پیش رو، مواردی به شرح زیر تأکید میگردد:
  • رعایت دقیق مفاد شیوه نامه ابلاغی برای انجام تشریفات گمرکی بویژه شیوه نامه ماده ۴۲ ق آ گ، «شیوه نامه شناسایی و تعیین سال ساخت خودرو شیوه نامه ورود موقت و ورود قطعی ماشین آلات راهسازی و معدنی، شیوه نامه اجرایی بند یک ماده ۳۸ - آ. ا. ق. م. ص. و. شیوه نامه ترخیص درصدی شیوه نامه اجرایی کالای متروکه، شیوه نامه اجرایی کالای مسافری»
  • در مواردی که مقرر شده گزارش اقدام بصورت ماهانه به این دفتر ارسال شود لازمست حداکثر تا روز پنجم هر ماه نسبت به ارسال گزارش با امضای بالاترین مقام گمرک استان در چارچوب قالب مصوب اقدام گردد.
  • باتوجه به ضرورت انجام به موقع تشریفات ترخیص اقلامی همچون کالاهای اساسی فاسد شدنی، اقلام دارویی، تجهیزات پزشکی کالاهای ،یخچالی موجودات زنده و.... در صورت ارائه درخواست حمل یکسره از سوی صاحب کالا یا نماینده قانونی وی مدیران محترم گمرکات اجرایی میبایست ضمن هماهنگی با سازمانهای همجوار، تمهیدات لازم (از جمله صدور قبض دستی) به منظور اظهار کالا را فراهم نمایند. بدیهی است ترخیص کالا از گمرک منوط به انجام کامل تشریفات گمرکی می باشد.
  • به منظور تمرکز زدایی حذف مکاتبات غیر ضرور ،اداری، تسهیل و تسریع و ضرورت صیانت از حقوق دولت و رعایت حقوق خدمت گیرندگان در خصوص پاسخ به استعلامهای کسر تخلیه موضوع بند(۲) از قسمت(ج) بخش هفتم مجموعه مقررات ارزی بانک مرکزی، گمرکات اجرایی سراسر کشور مکلفند وفق مفاد دستورالعمل شماره 1402/1565357 مورخ 1402/11/03 از بررسی مستندات در چارچوب ضوابط و مقررات، در اسرع وقت پس نتیجه را به صورت صریح به بانک عامل اعلام نمایند.
  • با توجه به لزوم انجام به موقع تشریفات گمرکی تدابیر لازم برای تسریع در انجام تشریفات گمرکی کالاهای فساد پذیر، اساسی، دام زنده ، گوشت، تخم مرغ ، اقلام دارویی بهداشتی ومشابه اتخاذ نمایند.
  • رعایت دقیق مفاد بخشنامه ها و دستور العملها وشیوه نامه ها برای انجام تشریفات گمرکی که علاوه بر اتوماسیون اداری از طریق سامانه FTP ابلاغ می گردد.
  • در خصوص احکام قانون بودجه سال ۱۴۰۴ بخشنامه مربوطه به صورت مجزا تهیه و ابلاغ می گردد.
  • رعایت دقیق قانون مالیات بر ارزش افزوده و توجه ویژه موارد مصرح در ماده ۹ آن قانون با موضوع معافیت های مالیاتی که برای واردات کالا تعیین شده است.
  • با توجه به مصوبه مراجع ذیصلاح قانونی واردات شمش طلا بدون ثبت سفارش و با معافیت حقوق ورودی و معافیت مالیات بر ارزش افزوده در مهلت اعتبار مصوبه مجاز خواهد بود.
  • مطابق روال سالهای گذشته ارسال کلیه ابلاغیه ها و بخشنامههای مربوط به درصد ساخت داخل(IPI) انواع خودرو ماشین آلات راهسازی و.. ، ابطال و برقراری کارت بازرگانی معرفی امضاء در ردیف بخشنامه های سری (الف) دفتر واردات درج خواهد شد. لذا مقتضی است توجه لازم در این خصوص به مسئولین ذیربط جهت استخراج بخشنامههای مزبور از FTP داده شود.
  • با توجه به لزوم تعیین تکلیف به موقع اظهارنامه،ها نسبت به پایش محلی کلیه اظهار نامه ای آن گمرک اقدام و در خصوص اظهارنامه‌های در جریان و با تاخیر غیر موجه پیگیری و اقدامات قانونی لازم تا حصول نتیجه با مسولیت بالاترین مقام گمرک اجرایی به عمل آورند.
  • کنترل وزن خروجی کالاهای وارداتی در اجرای تبصرههای ذیل بند ز ماده یک قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز ضروری است
  • در رابطه با ترخیص نسیه وفق بخشنامههای شماره 1400/397434 مورخ مورخ 1400/03/26و 1401/846448مورخ 1401/06/14 بند ۱ ماده (۳۸) آئین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات و حمل یکسره وفق مفاد بخشنامه شماره ۷۳/۱۴۰۲/۱۸۶۱۵۲ مورخ ۱۴۰۲/۲/۱۷ با رعایت سایر قوانین و مقرات و ضوابط جاری اقدام گردد.
  • مدیران گمرکات اجرایی مکلفند نسبت به پیگیری انجام به موقع تعهدات در خصوص ترخیص درصدی، ترخیص با حداقل اسناد ، ماده ۴۲ قانون امور گمرکی ، ترخیص نسیه و سایر اظهارنامههای در ،جریان، براساس دستورالعمل های صادره تا حصول نتیجه نهایی و انجام اقدامات قانونی لازم مبادرت نمایند.
  • ترخیص درصدی بدون کد رهگیری بانک بر اساس فهرستهای تعرفه های ابلاغی توسط این دفتر مجاز است و لازمست کنترلهای لازم بر اساس تعرفه صورت پذیرد.
  •  کنترل دقیق مندرجات ثبت سفارش و حصول اطمینان از انطباق کالای وارده با مجوزهای صادره ضروریست و در صورت مغایرت لازمست اقدامات قانونی لازم انجام شود.
  • به منظور جلوگیری از تضییع حقوق دولت و چالش در کنترلهای پس از ترخیص کالاهای کم وزن ، یا گرانقیمت ضمن اعمال نظارت مکفی توزین این قبیل کالاها با ادوات توزین حساس و متناسب صورت پذیرد.
  • در بررسی اظهارنامه های خودرو از انطباق مشخصات دقیق خودرو در ثبت سفارش با خودروی اظهاری و ثبت دقیق شماره VIN اطمینان حاصل گردد.
  • در بررسی اظهارنامه های تلفن همراه نسبت به کنترل شماره IMEI اقدام نمایید.
  • به منظور پیشگیری از چالشهای پس از ترخیص در خصوص کالاهایی از قبیل باتری خودرو، انواع لاستیک خودرو، مطالبه فهرست عدلبندی متضمن تاریخ تولید و حصول اطمینان از انطباق کالای اظهاری با اسناد تسلیمی ضروری است.
  • در رابطه با مجوزهای مقداری، کنترلهای سیستمی رافع مسئولیت کارشناسان نبوده و بطور کلی صرفنظر از کنترلهای سیستمی لازمست همکاران محترم در هر مورد از صحت انجام تشریفات گمرکی اطمینان حاصل نمایند.
  • برخی اشخاص بنا به دلایلی در هنگام اظهار برخی کالاها و یا رویه ها (از جمله اثاثیه منزل، اقلام دیپلماتیک ، رویه پیله وری، ملوانی و ...)، گزینه بند (۱) ماده (۳۸) را در خانه شماره ۲۸ اظهارنامه انتخاب نموده که منجر به عدم کنترل ثبت سفارش و بعضا ایجاد" آمار غیر واقعی میگردد بنابراین ضمن تأکید بر لزوم اجرای صحیح مقررات و نظارت مستمر، نسبت به اصلاح موارد اشتباه ضمن رعایت کامل مقررات اقدامات لازم به عمل آورند.
  • با توجه به ضرورت دریافت مجوزهای ترخیص و حساسیت موضوع در زمان انجام تشریفات گمرکی از فعال بودن سازمان مجوز دهنده بر روی اظهار نامه اطمینان حاصل نموده و در موارد استثناء براساس مندرجات ذیل یادداشت فصول و دستورالعملها و بخشنامههای صادره از فعال بودن سازمان مجوز دهنده در سامانه های گمرکی اطمینان حاصل نمایند.
  • چنانچه عدم تصفیه دفترچه کارنه دو پاساژ به مدت یکسال از تاریخ انقضاء به موسسه ضامن اعلام نشود امکان وصول تضامین خودروهایی که از کشور خارج نگردیده و دفترچه کارنه دو پاساژ آن تسویه نشده است میسر نمی باشد. لذا لازمست ضمن انجام اقدامات قضایی ،لازم ، مراتب جهت اعلام به کانون جهانگردی و اتومبیلرانی جمهوری اسلامی ایران، به این دفتر منعکس و تا حصول نتیجه نهاییی پیگیری نمایند.
محمد علی بهپوری
علی اکبر شامانی

مواد قانونی مرتبط

بخشنامه های مرتبط

مطالب مرتبط

آموزه های مالیاتی

13 خرداد 1401

مالیات تکلیفی چیست و چگونه محاسبه می شود؟

1

دقیقه مطالعه

آموزه های مالیاتی

13 خرداد 1401

چه کسانی مشمول ارسال معاملات فصلی هستند؟

1

دقیقه مطالعه

آموزه های مالیاتی

02 فروردین 1403

راهنمای جامع مالیات چک صیادی در سال 1404

2

دقیقه مطالعه

آموزه‌های حسابداری

11 دی 1402

حسابداری ضایعات: همه چیز در یک جا

1

دقیقه مطالعه

4

دقیقه مطالعه

2

دقیقه مطالعه

دیدگاه کاربران

0 دیدگاه