وب سایت آموزش قوانین مالیاتی

ساماندهی و پیگیری به موقع مطالبات و چک های دریافتی توسط شعب

بازگشت دانلود اپلیکیشن
  • وضعیت : معتبر است
  • دسته بندی ها : مدیرعامل

  • تاریخ بخشنامه : ۱۳۹۴/۰۳/۱۷

  • 1000-94-2668 شماره بخشنامه :

در صورتی که فایل پیوست، متن بخشنامه، شماره و یا هر قسمتی از بخشنامه دارای خطا می باشد در کادر توضیحات وارد نمایید.

آموزش مالیات

جمهوری اسلامی ایران وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی
موضوع ساماندهی و پیگیری به موقع مطالبات و چک های دریافتی توسط شعب
اداره کل استان
نظر به اینکه اغلب کارفرمایان مشمول قانون تأمین اجتماعی جهت پرداخت حق بیمه جاری حقوق و
مزایای کارکنان خود و همچنین بدهیهای معوق کارگاه نسبت به ارائه چک اقدام مینمایند و از طرفی با
توجه به اینکه تاریخ دریافت چک توسط واحدهای اجرایی به عنوان تاریخ مؤثر در دریافت حق بیمه تلقی و موجب عدم احتساب جرائم تأخیر پرداخت تلقی میگردد و فرایند دریافت چک تا وصول آن و واریز به حساب سازمان طولانی میباشد لذا به منظور جلو گیری از انباشت مطالبات جاری و معوق سازمان از کارگاههای مشمول قانون تأمین اجتماعی ارائه به موقع تعهدات قانونی به بیمه شدگان و مستمری بگیران اعمال کنترلهای داخلی ساماندهی و پیگیری چکهای جاری و معوق دریافتی، توجه آن اداره کل و واحدهای اجرایی تابعه را به نکات ذیل جلب می نماید
1از تاریخ صدور این بخشنامه کلیه دریافتیهای سازمان بابت حق بیمه جاری و معوق صرفاً به صورت واریز نقدی و یا چک بانکی در وجه حساب متمركز وصول حق بیمه سازمان تامین اجتماعی صورت می پذیرد لذا در راستای دستور اداری شماره ۲۰۰۰٫٩٢٫٢٣١٤ مورخ ۹۲٫۷٫۲۳ واحدهای اجرایی مکلفند ترتیبی اتخاذ نمایند تا ضمن اطلاع رسانی مستمر به کارفرمایان از دریافت چکهای عادی بابت حق بیمه جاری و معوق خودداری نموده و این قیبل مطالبات صرفاً از طریق چکهای بانکی دریافت شود.
۲ به منظور تسریع در وصول حق بیمه و ایجاد تعادل در منابع و مصارف سازمان ، واحد درآمد شعبه می بایست چکهای بانکی دریافتی را به همراه بور درور طی دو بار در روز ( مرحله اول تا ساعت ۱۱ صبح و مرحله دوم تا پایان وقت اداری هر روز ) به واحد مالی ارائه و واحد مزبور نسبت به ارائه آنها به بانک مرحله اول قبل از ساعت ۱۲ ظهر همان روز و مرحله دوم ابتدای روز بعد اداری ) و اخذ تاییدیه واریز به حساب سازمان اقدام نماید.
3در مواردی که کارفرما با تقسیط بدهی در واحد درآمد شعبه نسبت به ارائه چک در سررسید مشخص بابت هر قسط اقدام می نماید تا شعبه راساً نسبت به پیگیری و وصول اقساط از محل چکهای دریافتی اقدام نماید لازمست ترتیبی اتخاذ گردد که وصول اقساط در سررسیدهای تعیین شده انجام و در صورتیکه به هر دلیلی وصول چک انجام نپذیرد، الزاماً در همان روز گواهی عدم پرداخت چک از بانک مربوط اخذ گردد. در اینصورت واحد درآمد ضمن هماهنگی با واحدهای اجرائیات و مالی میبایست حداکثر ظرف یک هفته از طریق اجرای ماده ۵۰ قانون تامین اجتماعی و آئین نامه اجرایی آن نسبت به پیگیری و وصول مطالبات مربوطه اقدام نماید .
4با توجه به اینکه تقسیط بدهی های معوقه کارگاههای مشمول در واحد اجراییات در اجرای ماده ۹۹ آیین نامه اجرایی ماده ۵۰ قانون تأمین اجتماعی و بخشنامه شماره ٢٤ جدید درآمد انجام می پذیرد واحدهای مزبور به منظور اعمال کنترلهای داخلی میبایست در سررسیدهای تعیین شده نسبت به پیگیری و وصول اقساط از طریق چکهای تحویلی و ارائه به بانک مربوط و عند اللزوم اخذ گواهی عدم پرداخت در صورت عدم وصول به هر دلیلی اقدام نمایند. بدیهی است در صورت عدم پرداخت اقساط در سررسیدهای تعیین شده بدهی تبدیل به حال شده و می بایست سریعاً نسبت به پیگیری و وصول مانده مطالبات سازمان از محل وثایق ارائه شده اقدام نمایند .
تبصره در کلیه مواردی که بدهیهای کارگاه در واحد اجراییات و در اجرای ماده ۵۰ قانون و آیین نامه اجرایی آن تقسیط میگردد واحد اجراییات میبایست با هماهنگی واحد حقوقی اداره کل استان نسبت به تنظیم قرارداد رهنی ملک معرفی شده از سوی کارفرما متعلق به کارفرما یا شخص ثالث از طریق دفتر اسناد رسمی اقدام نمایند. لازم بذکر است هزینه تنظیم قرارداد رهنی بعهده کارفرما خواهد بود.
5 در کلیه مواردیکه نسبت به اخذ چک عادی بابت بدهیهای جاری یا معوق اقدام می گردد واحد دریافت کننده چک می بایست در همان روز نسبت به بوردرور نمودن آن و ارائه آن به واحد مالی شعبه اقدام نماید واحد مالی مکلف است در سررسیدهای تعیین شده نسبت به ارائه چکهای مزبور به بانکهای عامل و نتیجه گزارش وصولی را به واحد مربوطه ارسال نماید .
تبصره در صورت عدم اقدام هر یک از واحدهای مربوطه در زمان مقرر موضوع از مصادیق نقض مقررات سازمانی تلقی و موجب پیگرد قانونی از مسئول مربوطه خواهد بود.
6در مواردی که کارفرما به دلیل عدم امکان پرداخت یکجای بدهی معوقه با ارائه ضمانت نامه معتبر بانکی نسبت به درخواست گواهی موضوع مواد ۳۷ و ۳۸ اقدام می نماید واحدهای مالی و درآمد می بایست ترتیبی اتخاذ نمایند تا ضمانت نامه مزبور قبل از سررسید آن پیگیری و وصول گردد.
7فرآیند هر گونه عملیات مربوط به دریافت وصول و برگشت چک اعم از تضمینی، چک حق بیمه می بایست در سیستم های مرتبط بگونه ای ثبت گردد که مراتب از طریق سیستم های درآمد مالی و همچنین نحوه پیگیری آن از طریق واحد حقوقی اداره کل استان وصول آن قابل کنترل و نظارت باشد.
8 واحدهای درآمد و اجراییات شعب می بایست نسبت به تکمیل اطلاعات مربوط به چکهای دریافتی قبل از صدور این دستور اداری بابت بدهیهای معوقه اقساط بدهی و یا تضمین اقساط طبق فرم شماره یک پیوست اقدام و سپس در کارگروهی متشکل از مسئولین درآمد اجرائیات و مالی و معاونین و رئیس شعبه بررسی و ضمن تعيين تكليف و اقدامات مربوطه نتیجه را طی گزارش به صورت ۱۵ روز یکبار به همراه فرم مزبور به اداره کل استان ارسال نمایند. بدیهی است در صورتیکه چکهای دریافتی در واحد مالی شعب ثبت و موجود می باشد فرم یاد شده توسط واحد مزبور تکمیل خواهد شد.
9اداره کل استان نیز میبایست نسبت به تشکیل کارگروهی متشکل از رؤسا و کارشناسان ارشد درآمد اجراییات بازرسی مالی و حقوقی و معاونین بیمه ای و پشتیبانی جهت نظارت پیگیری و وصول مطالبات و عند اللزوم پیگیری از طریق مراجع قضایی یا اداره اجرای ثبت توسط واحد حقوقی اداره کل استان حسب تفویض اختیار حقوقی اقدام و نتیجه اقدامات انجام گرفته را به صورت ماهیانه به همراه اطلاعات فرم شماره دو به اداره کل درآمد حق بیمه جهت بررسی در کارگروه مشترک معاونتهای فنی و درآمد مالی و حقوقی و امور مجلس اعلام نماید.
-۱۰ کارگروه استانی میبایست با برنامه ریزی دقیق ضمن ارائه طريق در خصوص اطلاعاتی که طی فرم شماره دو در خصوص چکهای دریافتی ارسال شده به طور مستمر نسبت به نظارت شعب اقدام و کارگروه ستادی نیز ضمن بررسی و پیگیری، راهکارهای مناسب جهت وصول مطالبات را حداکثر ظرف مدت یک هفته به اداره کل استان منعکس می نماید.
-۱۱ روسا و کارشناسان ارشد واحدهای حقوقی استان می بایست به منظور استفاده از توانمندی های واحدهای اجرائیات شعب در وصول مطالبات سازمان از محل چکهای موجود آموزشهای لازم را به همکاران اجرائیات شعب ارائه نموده تا در مواردی که حسب تصمیم کارگروههای یاد شده و یا سایر موارد می بایست وصول مطالبات از محل چکها در مراجع قضایی یا دوائر اجرای ثبت پیگیری شود اقدام لازم را با هماهنگی به عمل آورند. در این خصوص مدیران کل استانها می بایست با لحاظ تفويض اختيار انجام شده از سوی مدیر کل حقوقی سازمان نسبت به تفویض اختیار و معرفی مسئولین واحدهای اجرائیات شعب به مراجع قانونی اقدام نمایند.
-۱۲ چنانچه انجام اقدامات حقوقی از طریق چکهای برگشتی حسب تصمیم کار گروههای مذکور در دستور کار واحد اجرائیات شعب یا ادارات کل قرار گیرد این امر مانع از تعقیب عملیات اجرایی از طریق ماده ۵۰ قانون و آئین نامه اجرایی آن نخواهد بود.
۱۳ به منظور تشویق همکاران واحدهای مزبور و واحدهای حقوقی ادارات کل استانها و ستاد مرکزی و کارگروههای اشاره شده جهت اثر گذاری در امر وصول مطالبات با هماهنگی معاونت های فنی و درآمد و حقوقی و امور مجلس از محل حق الاجراء دریافتی شعبه و یا وجوه در اختیار به این افراد پرداخت میگردد. دستور العمل مربوط به نحوه و میزان پرداخت وجوه مذکور توسط معاونتهای یاد شده تنظیم و ابلاغ خواهد شد.
١٤ شرکت مشاور مدیریت و خدمات ماشینی تأمین مکلف است با هماهنگی ادارات كل مزبور سريعاً نسبت به تعبیه سیستم مربوطه اقدام به طوریکه کلیه عملیات مربوط به دریافت چک از طریق اجراییات درآمد و اقدامات مطالباتی انجام گرفته قابل کنترل و نظارت دقیق باشد.
مسئول حسن اجرای این دستور اداری مدیران کل معاونین، رؤسا و کارشناسان ارشد درآمد و اجراییات مالی و حقوقی استانها و رؤسا، معاونین و مسئولین درآمد اجراییات و مالی شعب شرکت مشاور مدیریت و خدمات ماشینی تأمین و سایر واحدهای مرتبط میباشند.
و من ا... التوفيق
مدیر عامل
دکتر سید تقی نوربخش
دانلود پی دی اف
فایل پیوست

نظرات کاربران

تعداد نظرات : 0