وب سایت آموزش قوانین مالیاتی

بخشنامه شماره 49/5 مستمریها

بازگشت دانلود اپلیکیشن
  • وضعیت : معتبر است
  • دسته بندی ها : مدیرعامل

  • تاریخ بخشنامه : ۱۳۹۳/۰۹/۲۴

  • 1000-93-9215 شماره بخشنامه :

در صورتی که فایل پیوست، متن بخشنامه، شماره و یا هر قسمتی از بخشنامه دارای خطا می باشد در کادر توضیحات وارد نمایید.

آموزش مالیات

موضوع اصلاح آئین نامه اجرایی قانون اصلاح تبصره (۲) الحاقی ماده (۷۶)... قانون تامین اجتماعی مصوب جلسه مورخ ۸۵٫۱۲٫۲۶ هیات وزیران
اداره کل استان . شعبه
با سلام و صلوات بر محمد و آل محمد (ص)
به پیوست تصویر تصویب نامه شماره ۷۹۱۰۲ات ۵۰۵۲۵ هـ مورخ ۱۳۹۳٫۷٫۱۴ هیات محترم وزیران مبنی بر اصلاح آیین نامه اجرایی جزء (۵) بند (ب) ماده واحده قانون اصلاح تبصره (۲) الحاقی ماده (۷۶) قانون اصلاح مواد (۷۲) و (۷۷) و تبصره ماده (۷۶) قانون تأمین اجتماعی مصوب ۱۳۵۴ و الحاق دو تبصره به ماده (۷۶) مصوب ۱۳۷۱ - مصوب ۱۳۸۰- موضوع تصویب نامه شماره ۱۵۳۶۵ ٫ ت ۳۶۰۰۵ هـ مورخ ۱۳۸۶٫۲٫۵ ارسال و با عنایت به بند یک هزار و پانصد و چهل و پنجمین جلسه هیئت مدیره مصوب مورخ ۹۳٫۹٫۲۴ توجه واحدهای اجرایی را در خصوص تغییرات ایجاد شده به نکات ذیل معطوف می نمایند
الف) نحوه احراز توالی و تناوب اشتغال در مشاغل سخت و زبان آور
-جز "ط" بند (۲) ماده ۱۲ آیین نامه مشاغل سخت و زیان آور که غیبت غیر موجه بیش از ده روز در سال... را موجب زایل شدن توالی اشتغال در کارهای سخت و زیان آور می دانست، حذف گردید.
- بند (۳) ماده ۱۲ آیین نامه پیشگفت حذف و عبارت " علاوه بر موارد مذکور در بند (۲) ماده ۱۲- عدم اشتغال به کار سخت و زیان آور در طول دوره اشتغال به مشاغل مزبور تحت هر عنوان برای مدت یک سال و کمتر از آن موجب بر هم خوردن توالی نمی شود. " جایگزین گردیده است.
بنابراین استفاده از مرخصی بدون حقوق اشتغال در کارها و مشاغل عادی اشتغال در حرف و مشاغل آزاد، بیمه اختیاری اشتغال به کار چنانچه مجموعاً در طول دوره اشتغال به کار سخت و زبان آور حادث شده و مدت آن یکسال و کمتر از آن باشد توالی اشتغال در مشاغل سخت و زیان آور زایل نخواهد شد.
عدم اشتغال به کار سخت و زیان آور در دوره اشتغال به مشاغل مزبور ( به جز موارد مذکور در بندهای ۱۰ و ۱۲۰ ماده ۱۲۰، آیین نامه مورد نظر برای مدت بیشتر از یک سال (۳۶۵ روز)، موجب بر هم خوردن توالی می شود و بیمه شده برای استفاده از مزایای این قانون باید حداقل ۲۵ سال تمام در مشاغل یاد شده اشتغال به کار داشته باشد.
(ب) نحوه محاسبه ۴ ٪حق بیمه مربوطه و میزان مستمری برقراری وفق جزء (۴) و (۶) بند «ب» قانون مذکور
ماده ۱۴ آیین نامه مذکور بدین شرح اصلاح گردیده است " کارفرما مکلف است پس از تقاضای بیمه شده و با احراز شرایط بازنشتگی وی، حسب مورد مبالغ مقرر در جزءهای (۴) و (۶) بند (ب) ماده واحده قانون یاد شده را با شرایط ذیل به سازمان تامین اجتماعی پرداخت نماید. بنابر این واحدهای اجرایی می بایست در صورتی که مجموع سوابق پرداخت حق بیمه متقاضی در مشاغل سخت و زیان آور ۲۰ سال متوالی و یا ۲۵ سال متناوب باشد و یا وفق قانون استفساریه جزء (۱) بند ب تبصره (۲) ماده (۷۶) قانون مذکور شرایط بازنشستگی را احراز نماید، هزینه های برقراری مستمری مربوطه را به ترتیب ذیل محاسبه و از کارفرما مربوطه حسب مورد وصول نمایند :
- ۴ ٪ حق بیمه (موضوع جزء ۴ بند ب" (قانون)
محاسبه (٪۴) میزان حق بیمه بر مبنای آخرین حقوق و مزایای مشمول کسر حق بیمه به نسبت سنوات اشتغال در مشاغل سخت و زبان آور مربوط به ایام بعد از تصویب قانون (۸۰٫۷٫۱۴) که به طور یکجا یا اقساط (حداکثر تا ۹ قسط قابل دریافت می باشد. کارفرمایانی که متقاضی تقسیط بدهی خود میباشند می بایست فرم شماره دو پیوست را تنظیم و به شعبه ارائه نمایند.
-تضامین کارفرما بایت تقسیط بدهی ۴ درصد حق بیمه به ترتیب ذیل است:
-کارگاه های زیر ۵ نفر پرسنل تا یکصد میلیون ریال با اخذ سفته
-کارگاه های بیش از ۵ تا ۲۰ نفر تا دویست میلیون ریال با اخذ سفته
-کارگاههای دارای بیش از ۲۰ نفر پرسنل تا مبلغ چهارصد میلیون ریال با اخذ سفته
توضیح اینکه مبالغ بیش از حد نصاب هر یک از گروه های فوق صرفاً با اخذ ضمانت نامه بانکی یا وثیقه ملکی قابل تقسیط خواهد بود. بدیهی است اخذ سفته در مواردی امکان پذیر است که منجر به صدور اجرائیه نشده باشد.
-حق بیمه و مستمری برقراری موضوع جزء ۶ بند «ب» قانون
محاسبه (۴٪) میزان حق بیمه بر مبنای آخرین حقوق و مزایای مشمول کسر حق بیمه و همچنین (۴) میزان مستمری برقراری به نسبت سنوات اشتغال در مشاغل سخت و زیان آور مربوط به ایام قبل از تصویب قانون (۸۰٫۷٫۱۴) محاسبه و به طور یکجا از کارفرما مطالبه گردد.
تذکر : در صورتی که بیمه شده در دوره اشتغال خود در مشاغل سخت و زیان آور در بیش از یک کارگاه کار کرده باشد می بایست مبلغ بدهی مورد اشاره در بندهای فوق الذکر به نسبت سنوات اشتغال متقاضی برای هر کار فرما جداگانه محاسبه وجهت وصول به کارفرمای مربوطه ابلاغ گردد.
تذکر ۲ : بدیهی است حداکثر سابقه قابل احتساب طبق قانون تأمین اجتماعی (۳۵) سال می باشد.
تذکر ۳ : چنانچه تاریخ برقراری مستمری بازنشستگی قبل از تاریخ ۹۳٫۷٫۱۴ (مصوبه هیئت محترم وزیران باشد، مبنای اخذ وجوه قابل پرداخت توسط کارفرما آیین نامه قبلی خواهد بود.
ج ) نحوه وصول بدهی
مبالغ فوق می بایست از طریق سیستم مکانیزه واحد امور فنی مستمریهای شعبه رسیدگی کننده به تقاضای بازنشستگی محاسبه و مطابق فرم شماره یک پیوست جهت وصول به واحد درآمد ارسال گردد. واحد مزبور نیز پس از وصول مبالغ یاد شده مراتب را جهت اقدامات آتی به واحد امور فنی مستمریها اعلام نماید.
نظر به اینکه تأخیر در ترک کار بیمه شده و یا سایر عوامل می تواند تاریخ برقراری مستمری را تحت تأثیر قرار دهد لذا سیستم به گونه ای عمل می نماید که قبل از تخصیص شماره مستمری ، ابتدا نسبت به محاسبه مجدد هزینه ها در سیستم اقدام و پس از تعیین مبلغ نهایی اجازه تخصیص شماره مستمری داده شود. بدیهی است پس از انجام محاسبه مجدد ما به التفاوت حاصل حسب مورد قابل استرداد به کارفرما و یا وصول از وی خواهد بود.
شرکت مشاور مدیریت و خدمات ماشینی تأمین مکلف است در اسرع وقت امکانات نرم افزاری لازم جهت اجرای این بخشنامه را مهیا و در اختیار واحدهای اجرایی قرار دهد.
مسئول حسن اجرای این بخشنامه مدیران کل معاونین رؤوسا و کارشناسان ارشد امور فنی مستمریها و درآمد حق بیمه در ادارات کل استانها، رؤسا و مسئولین ذیربط در واحدهای اجرائی خواهند بود.
و من ا... التوفيق دکتر سید تقی نوربخش
با سلام
عطف به درخواست بازنشستگی وارده مشارالیه که طی شماره ... مورخ ... ثبت رایانه این شعبه گردیده به اطلاع می رساند با توجه به بررسی به عمل آمده نامبرده حائز شرایط بازنشستگی وفق بهره مندی از سنوات ارفاقی ناشی از اشتغال در مشاغل سخت و زیان آور میباشد لذا از آنجایی که مشارالیه دارای......... روز سابقه اشتغال و پرداخت حق بیمه در مشاغل سخت و زیان آور بوده خواهشمند است با توجه به مفاد جزء «۴» و «۶» بند (ب) قانون اصلاح تبصره دو الحاقی ماده ۷۶ مصوب ۱۳۷۱ مصوب ۸۰٫۷٫۱۴ مجمع تشخیص مصلحت نظام نسبت به اعلام بدهی به کارفرمای کارگاه به شرح ذیل اقدام نمایند.
مبلغ...ریال بابت جزء «۴» بند (ب) قانون در صورت تمایل کارفرما میتواند نسبت به تقسیط آن طبق فرم شماره دو اقدام نماید.
مبلغ...ریال بابت جزء ۶ بند (ب) قانون که میبایست به طور یکجا واریز شود.
لازم به ذکر میباشد مبالغ مزبور به صورت علی الحساب بوده و مبلغ بدهی نهایی پس از واریز مبلغ فوق الذكر و صدور حكم بازنشستگی نامبرده متعاقباً اعلام خواهد شد.
واحد امور فنی مستمری ها
فرم شماره دو
بسمه تعالی
فرم درخواست کارفرما جهت تقسیط بدهی ۴ درصد حق بیمه مشاغل سخت و زیان آور
بعد از تصویب قانون (۸۰٫۷٫۱۴)
ریاست محترم شعبه
.... احتراما اینجانب کار فرما /نماینده کارگاه /شرکت ... به شماره کارگاه....
با آگاهی کامل از مفاد جزء ۴ بند (ب) تبصره دو الحاقی ماده ۷۶ قانون تامین اجتماعی
مصوب ۸۰٫۷٫۱۴ مجمع تشخیص مصلحت نظام و جهت برخورداری از تسهیلات قانون مبنی بر تقسیط ۴ درصد بدهی حق بیمه مشاغل سخت و زبان اور درخواست تقسیط و پرداخت بدهیهای قطعی مزبور را در ...... قسط ماهانه دارم، لذا خواهشمند است دستور فرمایید طبق مقررات اقدام لازم را معمول نمایند.
ضمناً تعهد می نمایم در صورت عدم پرداخت هر یک از اقساط در سررسیدهای تعیین شده آن سازمان میتواند با توجه به تبصره دو ماده یک قانون اصلاح قانون دریافت جرائم نقدی از کارفرمایانکارگاههای مشمول قانون تأمین اجتماعی که ظرف مهلت مقرر نسبت به ارسال صورت مزد و حقوق بیمه شدگان و حق بیمه مربوطه اقدام نمی نمایند مصوب ۸۷٫۴٫۸ مجمع تشخیص مصلحت نظام، بدهی را تبدیل به حال نموده و به همراه جرائم متعلقه از طریق اجرای ماده ۵۰ قانون تامین اجتماعی و یا رجوع به مراجع قانونی وصول
امضاء متقاضی
واحد درآمد شعبه
در اجرای جزء «۴» بند (ب) تبصره دو الحاقی ماده ۷۶ قانون تأمین اجتماعی و بخشنامه ۴۹٫۵ مستمری ها نسبت به تقسیط بدهی های کارگاه در ...... قسط ماهیانه موافقت می گردد.
رئیس شعبه
دانلود پی دی اف
فایل پیوست

نظرات کاربران

تعداد نظرات : 0