وب سایت آموزش قوانین مالیاتی

نحوه محاسبه حق بیمه کارگران ساختمانی مطابق قانون اصلاح ماده 5 قانون بیمه های اجتماعی کارگران ساختمانی

بازگشت دانلود اپلیکیشن
  • وضعیت : معتبر است
  • دسته بندی ها : مدیرعامل

  • تاریخ بخشنامه : ۱۳۹۳/۱۱/۰۸

  • 1000-93-11061 شماره بخشنامه :

در صورتی که فایل پیوست، متن بخشنامه، شماره و یا هر قسمتی از بخشنامه دارای خطا می باشد در کادر توضیحات وارد نمایید.

آموزش مالیات

موضوع نحوه محاسبه حق بیمه کارگران ساختمانی مطابق قانون اصلاح ماده (۵) قانون بیمه های اجتماعی کارگران ساختمانی
اداره کل استان
با سلام
در اجرای قانون اصلاح ماده (۵) قانون مزبور مصوب ۹۳٫۹٫۱۶ مجلس شورای اسلامی که مقرر می دارد
سازمان تأمین اجتماعی مکلف است با دریافت هفت درصد (۷) حق بیمه سهم بیمه شده و پانزده درصد (۱۵) مجموع عوارض صدور پروانه ساختمانی از مالک نسبت به تداوم پوشش بیمه تمام کارگران ساختمانی اقدام نماید در صورت عدم تأمین منابع لازم جهت گسترش پوشش بیمه ای کارگران ساختمانی با تصویب هیأت وزیران افزایش سقف مجموع عوارض تا بیست درصد (۲۰) بلامانع است. توجه واحدهای اجرائی را در اجرای دقیق قانون یاد شده به نکات ذیل جلب می نماید
نحوه محاسبه و وصول حق بیمه ساختمانی
۱ از تاریخ ۹۳٫۱۱٫۲ کلیه معرفی نامه های صادره از سوی شهرداریها و سایر مراجع صدور پروانه ساختمانی که ثبت دبیرخانه شعبه گردیده مشمول قانون مزبور بوده و حق بیمه کارگران ساختمانی معادل ۱۵ مجموع عوارض صدور پروانه ساختمانی که توسط مراجع مزبور اخذ می گردد بصورت على الحساب محاسبه و وصول خواهد شد در صورت افزایش نرخ توسط هیأت محترم وزیران ما به التفاوت مربوطه قابل وصول خواهد بود.
۲ جدول مجموع عوارض ساختمانی میبایست توسط مراجع صدور پروانه ساختمانی به همراه معرفی نامه مالکین ساختمانی به واحدهای اجرائی سازمان ارسال گردد.
طبق تبصره (۱) ماده (5) قانون مزبور مراکز دینی از قبیل مساجد و تکایا، حسینیه ها و دار القرآن ها از پرداخت سهم کارفرما معاف میباشند. بنابراین پس از استعلام مراجع صدور پروانه ساختمانی میبایست کلیه اسناد و مدارک اماکن یاد شده از قبیل گواهی سازمان اوقاف و امور خیریه گواهی امور مساجد و سند مالکیت اخذ و بدون محاسبه و دریافت حق بیمه ساختمانی گواهی مربوطه صادر گردد.
بدیهی است با توجه به اینکه بخشی از زیربنای مساجد یا حسینیه ها به امور تجاری فرهنگی و..... تخصیص می یابد میبایست با استعلام از شهرداری زیربنای اینگونه موارد مشخص و نسبت به محاسبه حق بیمه ساختمانی بابت فضای تجاری اداری و .... که کاربرد آن ارتباطی با نوع فعالیت این مراکز ندارد به ترتیب فوق اقدام نمایند.
-۴- با توجه به اینکه برخی از مالکین پس از اخذ پروانه ساختمانی اقدام به افزایش بنا می نمایند لازمست با تعامل با شهرداریها اینگونه موارد جهت پرداخت حق بیمه اضافه بنا پس از اخذ عوارض اضافات مذکور به شعبه معرفی و طبق این دستور واحدهای اجرائی مكلفند ما به التفاوت مربوطه را محاسبه و از مالک دریافت نمایند. بدیهی است صدور گواهی پایان کار این قبیل افراد منوط به پرداخت حق بیمه مجموع عوارض مربوطه خواهد بود.
۵- پس از محاسبه حق بیمه ساختمانی به میزان ۱۵ مجموع عوارض ساختمانی در صورت پرداخت آن بصورت یکجا پاسخ استعلام تهیه و با الصاق هولوگرام ساختمانی و مهر برجسته به مرجع استعلام کننده ارسال می گردد.
۶- طبق تبصره (۱) ماده (۵) قانون مزبور چنانچه متقاضی پروانه ساختمانی توانائی پرداخت حق بیمه ساختمانی را بصورت یکجا نداشته باشد در صورت درخواست شعبه میتواند با توجه به درخواست متقاضی مدت اعتبار پروانه ساختمانی و با ملحوظ داشتن مبلغ حق بیمه محاسبه شده نسبت به تقسیط بدهی حداکثر در ۱۸ قسط ماهانه اقدام نماید.
ضمناً تقسیط حق بیمه از ۱۹ تا ۳۶ قسط صرفاً با مجوز اداره کل استان امکان پذیر خواهد بود.
٦-١ - تقسیط حق بیمه به شرح فوق در صورت ارائه تضامین لازم ) چک و سفته یا ضمانتنامه معتبر بانکی امکان پذیر می باشد.
-٦-٢- پس از تقسیط حق بیمه از سوی متقاضی و واریز حداقل ۱۵ تا ۲۵ درصد بعنوان پیش قسط با توجه به میزان حق بیمه متعلقه میبایست پاسخ استعلام مطابق بند (٥) فوق الذكر
تهیه و صادر گردد.
٦-٣- تأخیر در پرداخت هر یک از اقساط تعیین شده مشمول دریافت جرائم تأخير، طبق قانون دریافت جرائم نقدی از کارفرمایان کارگاههای مشمول قانون تامین اجتماعی مصوب ٨٧٫٤٫٨ مجمع تشخيص مصلحت نظام خواهد بود.
٦-٤- در صورت عدم پرداخت هر یک از اقساط تا سررسید قسط بعدی لازمست بدهی تبدیل به حال شده و مانده حق بیمه به همراه جرائم متعلقه از تاریخ تبدیل به حال شدن با صدور اخطاریه و اجرائیه و در صورت لزوم با بازداشت پلاک ثبتی و سایر اقدامات اجرایی با رعایت ضوابط مربوط به آیین نامه اجرایی ماده ۵۰ قانون تامین اجتماعی نسبت به مطالبه حق بیمه مربوطه اقدام گردد.
کلیه متقاضیان پروانه ساختمانی که قبل از ۹۳٫۱۱٫۲ معرفی نامه خود را ثبت دبیرخانه شعبه نموده اند مشمول قانون قبلی خواهند بود.
- واحدهای اجرایی تابعه میبایست ترتیبی اتخاذ نمایند تا با هماهنگی شهرداریها و سایر مراجع صدور پروانه ساختمانی قبل از صدور پایان کار مالکین پروانه را جهت تسویه حساب به شعب معرفی نمایند. در هر حال طبق تبصره یک ماده ۵ اصلاحی صدور پایان کار منوط به ارائه مفاصا حساب سازمان خواهد بود.
- واحدهای اجرایی مکلفند نسبت به پیگیری و وصول حق بیمه ساختمانی مالکینی که اقدام به تقسیط بدهی متعلقه بر اساس قانون قبلی نموده و از پرداخت آن خودداری نموده اند وفق ماده ۵۰ قانون تامین اجتماعی و آیین نامه اجرایی مربوطه اقدام نمایند.
۱۰ مدیران کل استانها مكلفند موضوع ارسال جداول محاسبه عوارض صدور پروانه و معرفی متقاضیان قبل از صدور پایان کار را از طریق برگزاری جلسات مشترک با شهرداریهای مرکز و مسئولین مربوطه در استانداریها پیگیری نمایند.
۱۱- ادارات کل استانها میبایست آمار مربوط به تعداد پروانه های ساختمانی اعم از صدور اضافه بنا و ... را از اداره کل شهر و روستای استانداریها و سایر مراجع ذيربط اخذ و در اختیار شعب قرار داده تا مجموع عوارض پروانه ها با میزان حق بیمه سهم کارفرمایی دقیقاً تطبیق داده شود.
۱۲ با توجه به اینکه منابع و مصارف حق بيمه سهم کارفرما جهت تداوم پوشش بیمه ای کارگران ساختمانی و همچنین پوشش بیمه ای جدید از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد واحدهای اجرایی می بایست دقت لازم در جهت وصول حق بیمه سهم کارفرمایی از محل پروانه ساختمانی بعمل آورند و این موضوع در ارزیابی واحدهای اجرایی و ادارات کل استانها موثر خواهد بود.
۱۳ شرکت مشاور مدیریت و خدمات ماشيني تأمين مکلف است نسبت به تهیه، ساخت و نصب نرم افزار مربوطه در کلیه واحدهای اجرائی در کمترین زمان اقدام نماید.
مسئول حسن اجرای این دستور اداری مدیران کل معاونین بیمه ای و روسا و کارشناسان ارشد درآمد. بازرسی و فرابری داده های استانها و روسای شعب معاونین بیمه ای و روسای درآمد بازرسی و فرابری داده های شعب خواهند بود.
و من ا... التوفيق
مدیر عامل دکتر سید تقی نوربخش
دانلود پی دی اف
فایل پیوست

نظرات کاربران

تعداد نظرات : 0