وب سایت آموزش قوانین مالیاتی

بخشنامه تلخيص شماره 18 امور بيمه شدگان با آخرین اصلاحات

بازگشت دانلود اپلیکیشن
  • وضعیت : معتبر است
  • دسته بندی ها : مدیرعامل

  • تاریخ بخشنامه : ۱۳۹۲/۰۵/۱۳

  • 1000-92-4601- شماره بخشنامه :

در صورتی که فایل پیوست، متن بخشنامه، شماره و یا هر قسمتی از بخشنامه دارای خطا می باشد در کادر توضیحات وارد نمایید.

آموزش مالیات

۱۳۹۲٫۰۵٫۱۴
۱۰۰۰٫۹۲٫۴۶۰۱
وزرات تعاون ، کار و رفاه اجتماعی
موضوع چگونگی اجرای قانون بیمه های اجتماعی قالیبافان بافندگان فرش و شاغلان صنایع دستی شناسه دار ( کددار و موارد مرتبط با آن
اداره کل تأمین اجتماعی استان.
مدیریت درمان تأمین اجتماعی استان.
با سلام
در اجرای قانون بیمه های اجتماعی قالیبافان ، بافندگان فرش و شاغلان صنایع دستی شناسه دار مصوب ۸۸٫۵٫۱۸ مجلس شورای اسلامی و آئین نامه اجرائی مربوطه مصوب ۸۸٫۹٫۲۲ وزیران عضو کمیسیون امور اجتماعی دولت الکترونیک و به منظور متمرکز نمودن کلیه ضوابط مربوط به آن توجه واحدهای اجرائی را به رعایت دقیق مفاد این بخشنامه معطوف می نماید. مبحث اول - تعاریف و اصطلاحات
۱ قانون : قانون بیمه های اجتماعی قالیبافان ، بافندگان فرش و شاغلان صنایع دستی شناسه دار (کد دار) مصوب ۸۸٫۵٫۱۸ مجلس شورای اسلامی
فرش : قالی، قالیچه و گبه
صنایع دستی شناسه دار (کددار) صنایع دستی خانگی و غیر آن در گروههای مصوب شناسه دار (کددار).
مبحث دوم - مشمولان
-۴- شاغلان در مشاغل ،قالی، قالیچه و گبه و صنایع دستی خانگی و غیر غیر آ آن در در گروههای مصوب شناسه دار، تابلوبافان طرح ،پوستر، رنگرزان پرداخت زنان دستی ، چله کشان دستی ماهر و رفوگران ماهر و سایر شاغلان صنایع وابسته به تولید فرش و قالی و شاغلین خانگی و یا پاره وقت که دارای مجوز فعالیت و یا کارت شناسایی معتبر از وزارت صنعت، معدن و تجارت و یا سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری می باشند .
مبحث سوم - مراجع معرفی کننده
وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان میراث . ، فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری پس ا از شناسایی و معرفی متقاضیان واجد شرایط به سازمان آموزش فنی و حرفه ای واخذ کارت (گواهی مهارت فنی معتبر از سازمان مربوطه نسبت به معرفی مشمولان طبق فرم پیوست شماره ۱ به همراه تصویر کارت مذکور به واحدهای اجرایی ذیربط اقدام می نمایند. بدیهی است واحد امور فنی بیمه شدگان می بایست نسبت به تطبیق تصویر کارت (گواهی) مهارت فنی با اصل آن اقدام نموده و اطلاعات لازم را در سیستم مکانیزه ذخیره نماید.
تذكرا : اتحادیه ها و تشکلهای مرتبط دارای مجوز از وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان میراث فرهنگی
۱۳۹۲٫۰۵٫۱۴ ۱۰۰۰٫۹۲٫۴۶۰۱
وزرات تعاون ، کار و رفاه اجتماعی
صنایع دستی و گردشگری می توانند نسبت به معرفی واجدین شرایط به سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور اقدام نمایند که در نهایت معرفی مشمولان به واحدهای اجرائی ذیربط به عهده وزارت و سازمان مذکور خواهد بود.
تذکر ۲ : کارفرمایان کارگاههای مشمول قانون مذکور میتوانند به منظور بهره مندی از معافیت حق بیمه سهم کارفرمایی (۲۰) بابت فرد دارای کارت (گواهی مهارت فنی معتبر مدارک مربوطه را به باجه دریافت شعبه ذیربط ارائه نمایند تا نسبت به ثبت و ذخیره اطلاعات مربوط به کارت مذکور در سیستم مکانیزه و ارسال مدارک به پایگانی فنی جهت درج در پرونده بیمه شده اقدام گردد.
تذکر : در صورتیکه با انجام بازرسی از کارگاههای موضوع تذکر ۲ احراز گردد افرادی بدون اشتغال در کارگاه برای استفاده از مزایای قانون مربوطه به عنوان کارگر معرفی شده اند کارفرما ملزم به پرداخت جریمه ای معادل سه برابر مزایای بهره مند شده از این بابت خواهد بود.
مبحث چهارم - شرایط پذیرش درخواست مشمولین
حداقل سن افراد واجد شرایط برای انعقاد قرارداد ۱۵ سال و حداکثر ۵۰ سال تمام در تاریخ ثبت تقاضا در دفتر واحد اجرائی می باشد. بدیهی است مطابق قانون مدنی انعقاد قرارداد با افراد کمتر از ۱۸ سال صرفاً با ارائه گواهی رشد امکان پذیر خواهد بود.
-- پذیرش تقاضا و انعقاد قرارداد با متقاضی که در زمان ارائه تقاضا بیش از ۵۰ سال سن داشته باشد موکول به احراز شرایط ذیل خواهد بود.
الف - در زمان تقاضا سن متقاضی از ۵۵ سال تمام بیشتر نباشد.
ب حق بیمه مربوط به سالهای مازاد بر ۵۰ سال سن را به طور یکجا بپردازد.
ج از تاریخ انعقاد قرارداد تا تاریخ پرداخت حق بیمه بیش از یک ماه و از تاریخ درخواست پیش از سه ماه فاصله ایجاد نشده باشد.
د هر فرد صرفاً یک بار میتواند متقاضی استفاده از امکان پرداخت حق بیمه مازاد بر ۵۰ سال بصورت یکجا شود.
تذکر با توجه به اینکه پرداخت کل مبلغ حق بیمه مازاد سنی به عهده متقاضی میباشد لذا کاربر مربوطه می بایست قبل از انعقاد قرارداد مراتب را به وی اعلام نماید.
سوابق بیمه پردازی مشمولان این بخشنامه به حداکثر سن موضوع بند ۱۶ ۵۰ سال ) اضافه خواهد شد.
تذکرا به غیر از سوابق جزئی و سوابق پرداخت حق بیمه مازاد سنی که به لحاظ بازنشستگی معتبر نمی باشد کلیه سوابق ناشی از پرداخت حق بیمه در احراز شرایط انعقاد قرارداد ملاک محاسبه قرار می گیرد.
تذکر : چنانچه متقاضی در زمان ارائه تقاضا بین ۵۰ تا ۵۵ سال سن داشته و دارای سابقه پرداخت حق بیمه قابل قبول نزد سازمان باشد به نسبت سوابق مربوطه از پرداخت حق بیمه مازاد سنی معاف می باشد.
٠ آ( ۱۳۹۲٫۰۵٫۱۴
بسمه تعالی ۱۰۰۰٫۹۲٫۴۶۰۱
سازمان تامین اجتماعی وزرات تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیوست دارد
تذکر : چنانچه متقاضی در زمان ارائه تقاضا بیش از ۵۵ سال سن داشته باشد صرفاً در صورتی تقاضای وی پذیرفته می شود تذکر : چنانچه متقاضی در زمان ارائه تقاضا بیش از ۵۵ سال سن داشته باشد صرفاً در صورتی تقاضای وی پذیرفته می شود تذکر : چنانچه متقاضی در زمان ارائه تقاضا بیش از ۵۵ سال سن داشته باشد صرفاً در صورتی تقاضای وی پذیرفته می شود
که معادل مازاد سن نسبت به ۵۰ سال دارای سابقه پرداخت حق بیمه قابل قبول نزد سازمان باشد.
تذکر ۴ بیمه شدگانی که قبلاً حق بیمه مربوط به سالهای مازاد بر ۵۰ سال سن را در اجرای قانون قالیبافان قدیم (۱۴) مصوب ۷۶٫۹٫۱۱ مجلس شورای اسلامی و یا قانون قالیبافان و شاغلان صنایع دستی شناسه دار (۲۷) پرداخت نموده باشند و بعد از مدتی بیمه پردازی به علت عدم رعایت ضوابط مقرر بیمه آنان قطع گردیده باشد ، میتوانند بدون پرداخت حق بیمه مازاد سنی مجدد، مشروط بر آنکه سن آنان در تاریخ تقاضا از ۵۵ سال تمام بیشتر نباشد نسبت به ارائه تقاضا، انعقاد قرارداد و پرداخت حق بیمه در چارچوب ضوابط مقرر اقدام نمایند. بدیهی است چنانچه سن بیمه شدگان مربوطه از ۵۵ سال تمام بیشتر باشد صرفاً در صورتیکه معادل مازاد سن نسبت به ۵۰ سال دارای سابقه پرداخت حق بیمه قبلی نزد سازمان باشند. تقاضای آنان پذیرفته خواهد شد.
مبحث پنجم - نحوه ارائه درخواست
ارائه درخواست مطابق فرم پیوست شماره ۲ توسط متقاضی و ثبت آن در دفتر شعبه صورت می پذیرد.
مبحث ششم - ضوابط انعقاد قرارداد
۱۰ واحد اجرائی مربوطه موظف است بلافاصله پس از ثبت تقاضا در دفتر شعبه استحقاق یا عدم استحقاق متقاضی را از لحاظ سن و سابقه اشتغال در شغل معرفی شده و همچنین معرفی به کمیسیون پزشکی جهت بررسی وضعیت جسمی و روحی وی انجام و در صورت احراز شرایط مقرر نسبت به انعقاد قرارداد طبق فرم پیوست شماره ۳ اقدام نماید. چنانچه بین تاریخ درخواست متقاضی تا تاریخ پرداخت حق بیمه پس از انعقاد قرارداد بیش از سه ماه فاصله ایجاد نگردد، وصول حق بیمه و پذیرش سوابق از تاریخ انعقاد قرارداد بلامانع میباشد. سوابق این گروه از بیمه شدگان با ان " تالیبانان و شاغلان صنایع دستی شناسه دار انفرادی" وکدا در سیستم مکانیزه ایجاد و د ذخیره می ی گه گردد.
تذکر : صرفاً در صورت نیاز به سوابق گذشته به منظور احراز شرایط سن و سابقه متقاضی نسبت به درخواست جمع آوری سوابق اقدام می گردد.
مبحث هفتم - بررسی اشتغال متقاضیان
۱۱- با توجه به اینکه اخذ گواهی مهارت فنی از سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور متضمن اشتغال افراد نمی باشد، لذا به منظور جلوگیری از تضییع حقوق مشمولین واقعی قانون مذکور و بهره مندی از معافیت حق بیمه سهم کارفرمائی، واحدهای اجرائی مربوطه مکلف خواهند بود پس از اخذ فرم اجازه بازرسی و رعایت سایر مقررات نسبت به بررسی اشتغال متقاضیان مربوطه در چارچوب توافقنامه مشترک فیمابین این سازمان با وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری ) توافقنامه پیوست ) اقدام نمایند.
تذکر: چنانچه در حین بیمه پردازی، عدم اشتغال متقاضی در حرفه معرفی شده محرز گردد واحد اجرایی می بایست در چارچوب
۱۳۹۲٫۰۵٫۱۴ ۱۰۰۰٫۹۲٫۴۶۰۱
وزرات تعاون، کار و رفاه اجتماعی
ضوابط مربوطه نسبت به لغو قرار داد، قطع بیمه پردازی و استرداد حق بیمه های پیش پرداخت شده و به تبع آن حذف سوابق مورد نظر اقدام نماید.
مبحث هشتم - نحوه انجام معاینات پزشکی اولیه متقاضیان
۱۲- با توجه به اینکه ارائه حمایت از کارافتادگی مستلزم بررسی وضعیت جسمی و روحی افراد در بدو بیمه شدن می باشد لذا بمنظور صیانت از حقوق مشمولین قانون مذکور واحدهای امور فنی بیمه شدگان شعب مکلفند قبل از عقد قرارداد نسبت به معرفی متقاضیان جهت انجام معاینات پزشکی اولیه مطابق فرم پیوست شماره ۱ بخشنامه مشترک حوزه فنی و درآمد و درمان به شماره ۱۰۰۰٫۱۲٫۲۴۱۳ مورخ ۹۲٫۳٫۲۰ به کمیسیون پزشکی اقدام نمایند کمیسیون های پزشکی می بایست ضمن توجه به آخرین روز مهلت انجام معاینه مندرج در فرم فوق الذکر با احراز هویت از طریق رویت شناسنامه، کارت ملی و اخذ امضاء و اثر انگشت مطابق فرم پیوست شماره ۲ بخشنامه مذکور وضعیت جسمی و روحی متقاضی را با توجه به تعهد اخذ شده به هزینه شخصی وی مورد معاینه قرار داده و پس از انجام و بررسی نتایج آزمایشات و یافته های کلینیکی و پاراکلینیکی و بر اساس جدول تعیین میزان نقص عضو و از کار افتادگی مصوب شورایعالی تأمین اجتماعی اقدام به صدور رأی در خصوص وضعیت جسمی و روحی متقاضی نموده و در نهایت رأی صادره را با الصاق یک قطعه عکس به فرم مذکور به همراه فرم تکمیل شده آزمایشات کلینیکی و پاراکلینیکی به شعبه معرفی کننده ارسال نمایند. اضافه می نماید واحدهای اجرائی مکلفند نتیجه معاینات اولیه را به عنوان مستند تشخیص وضعیت جسمی و روحی بیمه شده در تاریخ شروع بیمه پردازی بدواً ثبت دفتر نموده و بعد از درج شماره و تاریخ در پرونده فنی بایگانی، تا در زمان نیاز به عنوان مستند مبنای بررسی و تعیین میزان از کار افتادگی اولیه شروع بیماری و نوع آن که منجر به از کار افتادگی کلی گردیده است مورد استفاده قرار گیرد.
تذکر : معاینات پزشکی متقاضیان کارگاهی دارای کارفرما وفق ماده ۹۰ قانون تامین اجتماعی انجام می گردد . مبحث نهم - نحوه پرداخت حق بیمه
۱۳ پرداخت حق بیمه همه ماهه توسط بیمه شده یا نماینده وی انجام گرفته و حداکثر مهلت پرداخت تا آخرین روز ۲ ماه بعد خواهد بود. بیمه شده میتواند حداکثر نسبت به پرداخت حق بیمه ۳ ماه آتی با توجه به اعتبار کارت شناسائی برابر مقررات مربوطه اقدام نماید شروع پرداخت حق بیمه از تاریخ انعقاد قرارداد خواهد بود.
تذکرا: در صورت عدم پرداخت حق بیمه در موعد مقرر، چنانچه بین آخرین ماه پرداخت حق بیمه تا تاریخ پرداخت مجدد بیش از ۳ ماه فاصله ایجاد نگردد، قرارداد منعقده معتبر بوده و پرداخت حق بیمه ماه مربوطه با رعایت سایر مقررات بلامانع می باشد. اضافه می نماید به موجب بند بند (۱) یک هزار و نهصد و پنجاه و نهمین صورت جلسه هیات مدیره محترم سازمان مورخ ۱۳۹۹٫۱۱٫۲۹ به قالیبافان و شاغلان صنایع دستی شناسه دار در طول مدت بیمه پردازی و بر اساس هر قرارداد یک بار اجازه داده می شود چنانچه حق بیمه متعلقه را حداکثر تا پایان ماه چهارم پرداخت نمایند امکان تداوم بیمه پردازی آنان با رعایت
٠ تاریخ:
۱۰۰۰٫۹۲٫۴۶۰۱
سازمان تامین اجتماعی وزرات تعاون، کار و رفاه اجتماعی
سایر شرایط مقرر میسر گردد. بدیهی است امکان صدور برگ پرداخت حق بیمه در ماه چهارم نیز با توجه به تسهیلات در سایر شرایط مقرر میسر گردد. بدیهی است امکان صدور برگ پرداخت حق بیمه در ماه چهارم نیز با توجه به تسهیلات در
نظر گرفته شده میسر بوده لیکن به پرداختهای بعد از مهلت مذکور ماه پنجم به بعد ترتیب اثر داده نخواهد شد. نظر گرفته شده میسر بوده لیکن به پرداختهای بعد از مهلت مذکور ماه پنجم به بعد ترتیب اثر داده نخواهد شد.
الحاقی مورخ (١٤٠٠٫٧٫٢٥)
تذکر ۲ در صورتی که حق بیمه از طرف بیمه شده در موعد مقرر پرداخت نشود با حفظ سوابق قبلی دریافت حق بیمه متوقف و برقراری مجدد آن منوط به ارائه تقاضای کتبی و تنظیم قرارداد جدید با رعایت سایر شرایط مقرر خواهد بود.
تذکر به استناد بخشنامه شماره ۲۱۱۱۲٫۳۳۰٫۸۹ دفتر ارزشیابی مهارت سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور گواهینامه های مهارت فنی صادره که فاقد دوره اعتبار میباشد حداکثر اعتبار آن بمدت ۵ سال از تاریخ صدور خواهد بود.
تذکر ۴ در خصوص قالیبافان و شاغلان صنایع دستی شناسه دار که در کارگاههای مشمول قانون تامین اجتماعی مصوب سال ۱۳۵۴ شاغل میباشند مطابق مواد ۳۶" و "۳۹ قانون اخیرالذکر اقدام خواهد شد.
مبحث دهم - مبنای محاسبه حق بیمه
۱۴- در صورتیکه سابقه پرداخت حق بیمه متقاضی کمتر از ۵ سال بوده و یا فاقد سابقه قبلی باشد دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه به انتخاب وی بین حداقل و حداکثر دستمز دو چنانچه بیشتر از ۵ سال باشد بر اساس میانگین آخرین ۳۶۰ روز مبنای پرداخت حق بیمه قبل از ثبت تقاضا در واحد اجرائی مربوطه مشروط به رعایت حداقل دستمزد مصوب شورایعالی کار تعیین می گردد.
تذکر: پرداخت حق بیمه ما به التفاوت حداقل دستمزد و دستمزد تعیین شده به عهده بیمه شده می باشد.
مبحث یازدهم - نرخ حق بیمه
۱۵ نرخ حق بیمه مشمولان به ترتیب مقرر در ماده (۲۸) قانون تأمین اجتماعی - مصوب ۱۳۵۴ برابر با ۲۷٪ می باشد که بیست درصد حق بیمه سهم کارفرمایی توسط دولت و هفت درصد نیز توسط بیمه شده پرداخت خواهد شد.
مبحث دوازدهم - چگونگی بهره مندی از تعهدات قانونی
- بیمه شدگانی که بصورت انفرادی خویش فرما حق بیمه پرداخت مینمایند از شمول قانون بیمه بیکاری مصوب ۱۳۶۹٫۶٫۲۶ خارج می باشند. بنابراین از مقرری بیمه بیکاری نیز برخوردار نخواهند شد.
۱۷ بیمه شدگانی که بصورت انفرادی حق بیمه پرداخت مینمایند از کلیه حمایتهای کوتاه مدت به استثنای غرامت دستمزد ایام بیماری و بارداری و کمک هزنیه ازدواج برخوردار خواهند شد.
۱۸ با توجه به اینکه بیمه شدگان دارای کارفرما مشمول قانون بیمه بیکاری میباشند پرداخت ۳ حق بیمه بیکاری مقرر توسط کارفرما الزامی بوده و از مزایای مربوطه نیز برخوردار خواهند شد.
۱۹ شرایط برقراری و میزان تعهدات کوتاه مدت، مستمریهای بازنشستگی ، بازماندگان از کار افتادگی و همچنین استفاده از خدمات درمانی و بهداشتی عیناً به ترتیب تعیین شده در قانون تأمین اجتماعی و تغییرات بعدی آن خواهد بود.
۲۰- تأمین اعتبار دفاتر درمانی بیمه شدگان انفرادی با توجه به تاریخ اعتبار کارت شناسایی و مهارت فنی (هر کدام کمتر باشد ) حداکثر تا پایان دوره پرداخت حق بیمه و در خصوص بیمه شدگان کارگاهی دارای کارفرما) نیز با رعایت تاریخ اعتبار
۱۳۹۲٫۰۵٫۱۴ ۱۰۰۰٫۹۲٫۴۶۰۱
وزرات تعاون، کار و رفاه اجتماعی
کارت شناسایی و مهارت فنی هر کدام کمتر باشد همانند سایر بیمه شدگان اجباری خواهد بود. بدیهی است مشمولین این
بخشنامه از پرداخت فرانشیز معاف می باشند.
مبحث سیزدهم - حوادث ناشی از کار
۲۱- حوادث ناشی از کار این قبیل از بیمه شدگان عبارت است از حوادثی که در ارتباط با حرفه بافندگی قالی، قالیچه و گبه
و همچنین صنایع دستی خانگی و غیر آن در گروههای مصوب شناسه دار موضوع بند ۴ مبحث : دوم این بخشنامه، برای بیمه شده حادث می گردد که با رعایت ماده ۶۰ قانون تامین اجتماعی و ضوابط مقرر در بخشنامه شماره ۱۶ امورفنی بیمه شدگان قابل
بررسی خواهد بود.
مبحث چهاردهم درخواست تبدیل سابقه و نحوه محاسبه مابه التفاوت حق بیمه
۲۲ درخواست تبدیل سوابق پرداخت حق بیمه ناشی از قانون بیمه بازنشستگی فوت و از کارافتادگی بافندگان قالی، قالیچه گلیم و زیلو (۱۴) اعم از سوابق عادی و مازاد سنی به سوابق کامل مطابق فرم پیوست شماره ۴ و محاسبه مابه التفاوت مربوطه طبق فرمول ذیل انجام می گردد.
۲۳- محاسبه مبلغ ما به التفاوت بر اساس آخرین دستمزد مشمول کسر حق بیمه قبل از درخواست انجام می گردد، مشروط به آنکه از حداقل دستمزد مصوب شورایعالی کار در زمان ثبت درخواست در دبیرخانه واحد اجرائی مربوطه کمتر نباشد. ۲۴ مهلت پرداخت مبلغ ما به التفاوت ، حداکثر تا پایان سالی است که درخواست متقاضی در آن سال ثبت دفتر واحد اجرائی می گردد. ۲۵ این نوع از سوابق با عنوان " سوابق کامل شده قالیبافان " رکده و در سیستم مکانیزه ایجاد و ذخیره می گردد.
مبحث پانزدهم نحوه بهره مندی از سوابق قانون بیمه قالیبافان قدیم (۱۴) مصوب ۷۶٫۹٫۱۱ مجلس شورای اسلامی
۲۶ با عنایت به مفاد ماده ۱۰ آئین نامه اجرائی قانون بیمه های اجتماعی قالیبافان، بافندگان فرش و شاغلان صنایع دستی شناسه دار که مقرر می دارد سوابق مشمولان قانون بیمه بازنشستگی فوت و از کار افتادگی بافندگان قالی، قالیچه، گلیم و زیلو مصوب ۱۳۷۶ که به نحوی از انحاء از شمول قانون مذکور خارج شده و مشمول این آیین نامه قرار گرفته و یا در کارگاههای مشمول قانون تأمین اجتماعی مصوب سال ۱۳۵۴ اشتغال به کار می یابند با درخواست بیمه شده و با پرداخت ما به التفاوت حق بیمه مربوطه جزء سنوات خدمت قابل قبول آنان در اجرای قانون تأمین اجتماعی محسوب می شود. در
تاریخ:
۱۰۰۰٫۹۲٫۴۶۰۱
وزرات تعاون ، کار و رفاه اجتماعی
غیر این صورت سابقه آنان به نسبت پنجاه درصد سنوات پرداخت حق بیمه به منظور بهره مندی از تعهدات قانونی ملاک عمل خواهد بود، بنابراین رعایت بندهای ذیل الزامی است.
۲۶٫۱ - چنانچه بیمه شده نسبت به پرداخت مابه التفاوت متعلقه اقدام نماید در این صورت پذیرش کل مدت سابقه در احراز شرایط و تعیین میزان مستمری بازنشستگی از کار افتادگی و فوت ملاک عمل می باشد.
۲۶٫۲- در صورت عدم پرداخت مابه التفاوت حق بیمه پنجاه درصد سنوات پرداخت حق بیمه در احراز شرایط و تعیین میزان مستمری مربوطه مؤثر خواهد بود. بدیهی است چنانچه با لحاظ سابقه مذکور بیمه شده شرایط لازم جهت بهره مندی از تعهدات بلند مدت را احراز نماید مطابق با مقررات مربوطه نسبت به برقراری مستمری اقدام خواهد شد.
۲۶٫۳- در صورتی که با احتساب پنجاه درصد سوابق پرداخت حق بیمه با نرخ ۱۴ شرایط برقراری مستمری کار افتادگی و یا فوت احراز نگردیده و یا ابهام وجود داشته باشد ضروری است اداره کل تامین اجتماعی استان مربوطه جهت رسیدگی به موضوع با اداره کل امورفنی مستمریها مکاتبه نماید.
تذکرا: نظر به اینکه حسب ضوابط یاد شده صرفاً با درخواست بیمه شده امکان اخذ ما به التفاوت حق بیمه و تبدیل سابقه قالیبافی با نرخ ۱۴ به سابقه کامل میسر می باشد لذا واحدهای اجرائی مکلف خواهند بود ضمن اطلاع رسانی و در صورت موافقت مشمولین با پرداخت مابه التفاوت حق بیمه مربوطه مطابق فرم مکانیزه در خواست تبدیل سوابق پرداخت حق بیمه قالیبافان) اقدام لازم بعمل آورند.
تذکر ۲: در صورتی که بیمه شده پس از ارائه درخواست به علت فوت موفق به پرداخت مابه التفاوت حق بیمه مربوطه نگردد بازماندگان وی در مهلت تعیین شده تاریخ مندرج در برگ پرداخت می توانند نسبت به پرداخت ما به التفاوت مورد نظر اقدام نمایند.
تذکر : به استناد ماده قانونی مذکور پذیرش درخواست پرداخت مابه التفاوت برای بیمه شدگانی معتبر خواهد بود که در تاریخ تقاضا در ردیف مشمولان قانون بیمه های اجتماعی قالیبافان بافندگان فرش و شاغلان صنایع دستی شناسه دار موضوع بند (۱۴) مبحث دوم این بخشنامه قرار داشته و یا در کارگاههای مشمول قانون تأمین اجتماعی مصوب سال ۱۳۵۴ اشتغال به کار داشته باشند. بنابر این سایر بیمه شدگان و همچنین بازنشستگان بازماندگان بیمه شده متوفی و از کار افتادگان کلی مجاز به ارائه درخواست و تبدیل سوابق مربوطه نمی باشند.
تذکر ۴ سوابق پرداخت حق بیمه مازاد سنی صرفاً به منظور فراهم نمودن زمینه ورود قالیبافان و تعیین میزان مزایای قانونی مربوطه پیش بینی گردیده است لذا تأثیری در احراز شرایط برقراری مستمری بازنشستگی فوت و از کار افتادگی نخواهد داشت بدیهی است در صورتیکه بیمه شده متقاضی پرداخت مابه التفاوت حق بیمه نباشد پنجاه درصد سوابق مازاد سنی وی نیز در تعیین میزان مستمریهای مربوطه مؤثر خواهد بود.
۱۳۹۲٫۰۵٫۱۴
۱۰۰۰٫۹۲٫۴۶۰۱
وزرات تعاون ، کار و رفاه اجتماعی
تذکر ۵ سوابق پرداخت حق بیمه بافندگان قالی قالیچه گلیم و زیلو با نرخ ۱۴ در صورتیکه مطابق ضوابط مقرر در بخش اول ماده ۱۰ آئین نامه اجرایی قانون بیمه های اجتماعی قالیبافان ، بافندگان فرش و شاغلان صنایع دستی شناسه دار (کددار) به سابقه کامل تبدیل گردد در احراز شرایط سن و سابقه متقاضیان ادامه بیمه به طور اختیاری، بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد و یا بیمه های توافقی قابل پذیرش میباشد در غیر این صورت سابقه آنان به نسبت پنجاه درصد سنوات پرداخت حق بیمه
مبحث شانزدهم - نحوه انتقال پرونده فنی بیمه شدگان بین واحدهای اجرائی سازمان
۲۷- به هنگام انتقال پرونده فنی بیمه شدگان قالیباف و شاغلان صنایع دستی شناسه دار فعال، می بایست به بیمه شده راهنمایی لازم جهت اخذ کارت شناسائی و معرفی نامه ظرف مدت ۳ ماه از مراجع ذیربط وزارت صنعت، معدن و تجارت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در شهر مقصد انجام گردد. در اینگونه موارد قبل از ارائه مدارک جدید، پرداخت حق بیمه صرفاً به مدت ۳ ماه در شعبه مقصد امکان پذیر خواهد بود.
تذکر: بیمه شدگان قالیباف و شاغلان صنایع دستی شناسه دار غیر فعال" متقاضی بهره مندی از مزایای قانون مربوطه نیز موظف به اخذ کارت شناسایی و معرفی نامه از مراجع ذیربط در شهر مقصد و ارائه آن به واحدهای اجرائی سازمان می باشند. مبحث هفدهم رفع همپوشانی بیمه قالی بافان و شاغلان صنایع دستی شناسه دار با بیمه اجباری پروانه کسب و .....
-۲۸ قانونگذار در ماده (۱) قانون بیمه های اجتماعی قالی بافان بافندگان فرش و شاغلان صنایع دستی شناسه دار مصوب ۱۳۸۸٫۰۵٫۱۸ و تبصره های ذیل آن در تعریف افراد تحت شمول قانون مزبور کارگران و استادکاران قالی و فرش دستباف رنگرزان چله کشان تابلو بافان رفوگران و سایر شاغلین در صنایع وابسته به تولید فرش را تنها افرادی می داند که در مشاغل یاد شده اشتغال داشته باشند. همچنین در بند (ت) از ماده (۱) آیین نامه اجرایی قانون فوق الذكر مصوب ۱۳۸۸٫۰۹٫۲۲ نیز در بیان مشمولان و افراد بهره مند از بیمه اجتماعی قالی بافان افراد شاغل در مشاغل فوق را صرفا مورد حمایت بیمه قالیبافان و مجاز به استفاده از آن دانسته است. لذا اشتغال شرط برخورداری از این کمک بوده و در صورت عدم اشتغال با اشتغال همزمان به مشاغل دیگر هدف قانون
بر این اساس نظر به اینکه اشتغال احدی از بیمه شدگان موضوع قانون یاد شده در کارگاههای مشمول قانون تامین اجتماعی به دلیل غیر مرتبط بودن با حرفه معرفی شده منجر به لغو قرارداد وی و طرح شکایت در دیوان عدالت اداری و همچنین ارجاع آن به هیات تخصصی کار بیمه و تامین اجتماعی و صدور دادنامه صدرالذکر گردیده و النهایه رای صادره علیه شاکی بوده و اقدامات سازمان تنفیذ شده است لذا در اجرای رای صادره واحدهای اجرایی می بایست منبعد از پذیرش درخواست متقاضیان در حالتهای ذیل خودداری نمایند.
۱۳۹۲٫۰۵٫۱۴ ۱۰۰۰٫۹۲٫۴۶۰۱
وزرات تعاون، کار و رفاه اجتماعی
الف - بیمه شدگان فعال مشمول قانون تامین اجتماعی اعم از اجباری و غیر اجباری دارای لیست پرداخت حق بیمه سوابق ایجادی ناشی از گزارش بازرسی کارگاهی سوابق ایجادی ناشی از بررسی دفاتر قانونی بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد و ......
متقاضیان دارای پروانه کسب معتبر در حرف غیر مرتبط با قالی بافی و صنایع دستی شناسه دار.
ج - مشمولین سایر نظامهای بیمه و بازنشستگی
د کارفرمایان کارگاههای غیر مرتبط با قالیبافی و صنایع دستی شناسه دار مشمول قانون تامین اجتماعی، پیمان و....
بدیهی است چنانچه در اثنای بیمه پردازی با هر یک از موارد فوق همپوشانی ایجاد گردد قرارداد بیمه قالی بافان و شاغلان صنایع دستی شناسه دار لغو گردیده و پذیرش درخواست و انعقاد قرارداد جدید منوط به رفع همپوشانی حسب ضوابط مقرر خواهد بود.
سایر موارد
۲۹ با عنایت به مباحث مطرح شده در جلسه مورخ ۱۴۰۰٫۳٫۲۴ که با حضور نمایندگان سازمان و اعضای محترم هیات تخصصی کار بیمه و تامین اجتماعی تشکیل شد و به منظور مساعدت با بیمه شدگانی که ایام بیمه پردازی سنوات گذشته آنان دارای همپوشانی با موارد فوق بوده و تاکنون تعیین تکلیف نگردیده است واحدهای اجرایی می بایست مطابق بندهای ذیل اقدام لازم به عمل آورند:
۲۹٫۱ - در صورت تداخل سوابق قالیبافان و شاغلان صنایع دستی شناسه دار با پرداخت حق بیمه به اعتبار اشتغال در کارگاه های مشمول قانون تامین اجتماعی اعم از ارسال لیست گزارش بازرسی و بازرسی از دفاتر قانونی، سوابق مذکور در ماههای همپوشانی حذف و در این موارد صرفا سوابق بیمه اجباری مد نظر قرار گرفته، لیکن سایر سوابق ناشی از پرداخت حق بیمه قالی بافان و شاغلان صنایع دستی شناسه دار تنفیذ می گردد.
۲۹٫۲- چنانچه انعقاد قرارداد و بیمه پردازی این گروه از بیمه شدگان با پروانه کسب معتبر به عنوان کارفرمای کارگاه های مشمول قانون تامین اجتماعی پیمان و با .... همپوشانی داشته باشد کلیه سوابق پرداخت حق بیمه گذشته تنفیذ می گردد.
۲۹٫۳ - مشمولان سایر صندوقهای بیمه و بازنشستگی از شمول قانون تامین اجتماعی خارج بوده و در این گونه موارد از تاریخ تداخل قبل از انعقاد قرارداد و یا حین بیمه پردازی قرارداد منعقده قالی بافان و شاغلان صنایع دستی شناسه دار لغو و سوابق بیمه پردازی ناشی از آن حذف می گردد.
تذکر با توجه به ماهیت صندوق بیمه های اجتماعی کشاورزان روستائیان و عشایر که عضویت در آن مبتنی بر اراده و درخواست شخص بوده و الزام قانونی ندارد لذا در موارد همپوشانی پس از تعیین تکلیف سوابق بیمه روستائیان و عشایر
تاریخ:
۱۰۰۰٫۹۲٫۴۶۰۱
وزرات تعاون، کار و رفاه اجتماعی
در دوره تداخل از سوی صندوق مذکور قرارداد بیمه قالی بافان و شاغلان صنایع دستی شناسه دار و سوابق ناشی از آن معتبر می باشد.
۲۹٫۴ - از تاریخ صدور این دستور اداری اظهار نظرهای مغایر صورت گرفته لغو و جدول ماتریس همپوشانی موضوع بخشنامه تنقیح شماره ۴ نامنویسی و حسابهای انفرادی نیز مطابق ضوابط تعریف شده بازنگری خواهد شد.
این بخشنامه با بازنگری بخشنامه های شماره ۶۶۸ و ۶۶۸٫۱ فنی و دستورهای اداری شماره ۵۰۰۰٫۴۱۱ مورخ ۸۸٫۲٫۷ ۵۰۱۰٫۹۰٫۵۰۵۵۸۰ مورخ ۹۰٫۱۰٫۶، ۵۰۱۰٫۹۰٫۵۰۸۵۳ مورخ ۶۲٫۱۰٫۲۵، ۵۰۱۰٫۹۱٫۹۰ مورخ ۹۱٫۱٫۲۰، ۵۰۱۰٫۹۱٫۲۳۷۵ مورخ ۹۱٫۷٫۳، ۵۰۱۰٫۹۱٫۲۶۷۸ مورخ ۹۱٫۷٫۲۳ ۵۰۱۰٫۹۱٫۲۹۰۴ مورخ ۹۱٫۸٫۶ ۵۰۱۰٫۹۱٫۳۶۲۳ مورخ ۹۱٫۹٫۲۶ ۵۰۱۰٫۹۱٫۴۱۸۷ مورخ ۹۱٫۱۱٫۳، ۵۰۱۰٫۹۱٫۴۴۷۱ مورخ ۹۱٫۱۱٫۲۴ ۵۰۱۰٫۹۱٫۴۵۳۹ مورخ ۹۱٫۱۱٫۲۸ و ۵۰۱۰٫۹۱٫۴۹۱۲ مورخ ۹۱٫۱۲٫۲۰ تهیه و از تاریخ صدور جایگزین بخشنامه ها و دستورهای اداری مذکور می گردد.
مسئول حسن اجرای این دستور اداری مدیران کل بیمه ای معاونین منابع و تعهدات بیمه ای روسای ادارات امور بیمه شدگان وصول حق بیمه نامنویسی و حسابهای انفرادی و امور مستمریهای ادارات کل استانها، روسا، معاونین و مسئولین ذیربط در شعب خواهند بود.
شش ۸۴۰۵۳۱
و من ا... التوفيق
سعید مرتضوی
دانلود پی دی اف
فایل پیوست

نظرات کاربران

تعداد نظرات : 0