وب سایت آموزش قوانین مالیاتی

بند «خ» ماده (88) قانون برنامه ششم توسعه

بازگشت دانلود اپلیکیشن
  • وضعیت : معتبر است
  • دسته بندی ها : مدیرعامل

  • تاریخ بخشنامه : ۱۳۹۹/۰۵/۳۱

  • ‏4818-‏99-‏1000 شماره بخشنامه :

در صورتی که فایل پیوست، متن بخشنامه، شماره و یا هر قسمتی از بخشنامه دارای خطا می باشد در کادر توضیحات وارد نمایید.

بانک جامع بخشنامه ها

آموزش مالیات


مدیران کل تامین اجتماعی استان
با سلام
نظر به اینکه در بند «خ» ماده ۸۸ قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران چنین مقرر گردیده ایثارگران و فرزندان شهدا و آزادگان و جانبازان و رزمندگان با حداقل دوازده ماه سابقه حضور در جبهه برای یک بار از پرداخت ما به التفاوت برای پانزده سال سنوات بیمه ای ناشی از تغییر صندوق بیمه و بازنشستگی معافند این مبلغ به عنوان مطالبه صندوق منتقل اليه از دولت منظور و در قالب بودجه سنواتی توسط دولت پرداخت و تسویه می شود. لذا ضمن ارسال تصویر دستور العمل اجرائی ماده قانونی مذکور که طی نامه شماره ۴۲۹۳۰ مورخ ۹۹٫۳٫۲۱ از سوی وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی به دستگاههای اجرائی ذیربط ابلاغ گردیده توجه ادارات کل استانها را در خصوص شناخت مشمولین و نحوه اجرای آن به رعایت دقیق موارد ذیل جلب می نماید:
نحوه شناسائی و تشخیص مشمولین :
. مشمولین این قانون آن دسته از ایثارگران و فرزندان شهدا و آزادگان و جانبازان و رزمندگان دارای حداقل دوازده ماه سابقه حضور در جبهه میباشند که در طول برنامه ششم توسعه از ابتدای فروردین ماه سال ۱۳۹۶ لغایت پایان اسفندماه سال (۱۴۰۰ درخواست انتقال کسور بازنشستگی خود را به واحدهای اجرایی ارائه می نمایند.
. احراز مصادیق ایثارگری فرزندان شهدا آزادگان و جانبازان بر اساس گواهی صادره از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران و در خصوص رزمندگان با حداقل دوازده ماه سابقه حضور در جبهه اعم از داوطلبانه یا غیر داوطلبانه در حد فاصل زمانی (۵۹٫۶٫۳۱ تا ۶۷٫۵٫۲۷) با ارائه گواهی از سوی مراجع مجاز صادر کننده در سطح نیروهای مسلح موضوع بند ۶ بخشنامه شماره ۱۵ مشترک فنی و درآمد خواهد بود.
آن دسته از بیمه شدگانی که در سنوات گذشته نسبت به ارائه درخواست انتقال کسور بازنشستگی اقدام و پس از انجام تشریفات مقرر موفق به پرداخت تمام یا بخشی از ما به التفاوت متعلقه نشده اند. و یا در حال پرداخت اقساط مربوطه میباشند در صورت احراز شرایط مورد اشاره در بندهای فوق میتوانند با ارائه تقاضا در زمره مشمولین این ماده قانونی قرار گیرند.
نحوه اقدام :
۴ واحد اجرایی میبایست در خصوص متقاضیانی که درخواست بهره مندی از ماده قانونی مذکور را در مهلت مقرر ارائه مینمایند پس از اخذ مدارک مربوطه حداکثر ظرف مدت یک ماه از تاریخ درخواست مطابق " فرم پیوست شماره ۲ مراتب را به منظور اعلام مدت سابقه و همچنین مبلغ کسور بازنشستگی قابل انتقال به صندوق بیمه و بازنشستگی قبلی منعکس نماید.
بدیهی است در خصوص آندسته از بیمه شدگانی که در سنوات گذشته کشور آنان به حساب شعبه ذیربط سازمان واریز لیکن به هر نحو فرآیند مربوطه منجر به تولید سابقه نگردیده تکمیل فرم پیوست شماره ۲ موضوعیت نخواهد داشت.
د پس از وصول پاسخ از سوی صندوق بیمه و بازنشستگی مبدا و مشخص شدن مدت سابقه خدمت و مبلغ کسور یا حق بیمه قابل انتقال شعبه مربوطه موظف است حداکثر ظرف مدت یک ماه حسب ضوابط مورد عمل بندهای ۱۲،۲۸ و ۳۷ بخشنامه تلخیص شده شماره ۱۵ امور فنی بیمه شدگان نسبت به محاسبه مابه التفاوت متعلقه و اعلام آن به مرجع پرداخت کننده طی فرم پیوست شماره ۳ دستگاه اجرائی محل اشتغال ٫ بنیاد شهید و امور ایثارگران ستاد کل نیروهای مسلح - حسب مورد اقدام نماید.
مرجع پرداخت مابه التفاوت متعلقه برای بیمه شدگان مشمول ماده قانونی مورد بحث به شرح ذیل خواهد بود.
الف - برای شاغلین در دستگاههای اجرائی موضوع ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب سال ۱۳۸۶ و ماده ۲ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران مصوب سال ۱۳۹۲ به عهده دستگاه مربوطه می باشد.
ب برای شاغلین در کارگاههای غیر دولتی و کلیه بیمه شدگانی که به هر نحو حق بیمه خود را به سازمان تامین اجتماعی پرداخت مینمایند شامل گروه های خاص بیمه ای دریافت کنندگان مقرری بیمه بیکاری و ..... چنانچه متقاضی در زمره فرزندان شهدا آزادگان و جانبازان باشد، به عهده بنیاد شهید و امور ایثارگران و برای رزمندگان با حداقل دوازده ماه سابقه حضور در جبهه، ستاد کل نیروهای مسلح خواهد بود.
در صورت پرداخت مبلغ ما به التفاوت در مهلت قانونی توسط مراجع فوق الذكر (حداکثر ظرف سه ماه از تاریخ اعلام شعبه ذیربط میبایست به منظور دریافت مبلغ کسور منتقله مطابق فرم پیوست شماره ۴ مراتب را به صندوق بازنشستگی قبلی اعلام نماید.
. پذیرش سابقه منتقله و برخورداری از مزایای قانونی آن نزد سازمان منوط به پرداخت مابه التفاوت متعلقه و وصول کشور منتقله خواهد بود.
. با توجه به اینکه معافیت مشمولین ماده قانونی مذکور حداکثر برای پانزده سال تمام میباشد. بر همین اساس ضرورت دارد تا واحدهای اجرائی برای سوابق مازاد پانزده سال با رعایت مقررات مرتبط با نقل و انتقال حق بیمه یا بازنشتگی نسبت به محاسبه و اخذ مابه التفاوت متعلقه بابت سوابق مازاد بر پانزده سال از متقاضی اقدام نمایند.
سایر موارد
۱۰. مفاد بند خ ماده ۸۸ قانون برنامه ششم توسعه صرفاً درباره مرجع پرداخت کننده ما به التفاوت متعلقه ناشی از انتقال کسور بازنشستگی بوده و مجوزی جهت تغییر اختیاری صندوق بازنشستگی نمی باشد. لیکن برای آندسته از متقاضیان تغییر اختیاری صندوق بازنشستگی که در طول قوانین برنامه های سوم چهارم و پنجم توسعه مبادرت به ارائه درخواست به شعب سازمان نموده اند و النهایه منجر به تکمیل فرایند انتقال کسور و ایجاد سوابق موصوف نگردیده امکان اجرای ماده قانونی مورد اشاره فراهم می باشد.
۱۱ در خصوص متقاضیانی که در سنوات گذشته مبادرت به ارائه درخواست انتقال کسور نموده و متعاقب انجام تشریفات مقرر قانونی النهایه اعلامیه ما به التفاوت بصورت یکجا و یا اقساط صادر گردیده ضمن تأکید به بیمه شده جهت پرداخت مبالغ تعیین شده تا تعیین تکلیف موضوع می بایست واحدهای اجرائی نسبت به محاسبه و اعلام مبلغ مابه التفاوت متعلقه بدون لحاظ پرداختی های بیمه شده و بر اساس دستمزد زمان تقاضای جدید ارائه شده به مرجع ذیربط (موضوع بند (۶) اقدام نمایند. بدیهی است استرداد مبالغ پرداختی در وجه متقاضی صرفاً پس از پرداخت کامل ما به التفاوت متعلقه در مهلت قانونی از سوی مرجع یاد شده امکان پذیر خواهد بود.
۱۲ واحدهای اجرائی میبایست تا فراهم شدن زمینه ارسال نرم افزار مربوطه ضمن ثبت درخواست متقاضیان مشمول ماده قانونی مورد بحث در دبیرخانه شعبه فرم پیوست شماره (۱) و خودداری از هرگونه ثبت تغییر و یا اصلاح اطلاعات در سیستم مکانیزه انتقال کسور نسبت به انجام مکاتبات با استفاده از فرم های ضمیمه این بخشنامه و همچنین صدور برگ پرداختهای مربوط به مبلغ مابه التفاوت متعلقه کسور منتقله از طریق غیر مکانیزه با استفاده از منوی پیگیری مطالبات حساب جاری طرف حساب ایجاد بدهی دستی اقدام تا در صورت پرداخت یکجای مبلغ مورد نظر توسط مراجع ذیربط در مهلت قانونی زمینه ثبت سوابق مربوطه از طریق منوی ساماندهی سوابق
اخذ مجوز ساماندهی اسناد گذشته و تحت عنوان انتقال از سایر صندوقها (کد (۰۷) با رعایت دستور العمل های مربوطه امکان پذیر گردد.
۱۳ در صورت دریافت نامه از صندوق مقصد برای بیمه شدگانی که در سنوات گذشته دارای سابقه پرداخت حق بیمه نزد سازمان بوده و به هر نحو از شمول قانون تامین اجتماعی خارج گردیده اند. لازم است واحد اجرایی ظرف یک ماه از تاریخ وصول نامه نسبت به ثبت اطلاعات مربوط به درخواست و احکام استخدامی در سیستم مکانیزه انتقال حق بیمه از تامین اجتماعی به سایر صندوق های بیمه و بازنشستگی و تهیه فرمهای ۱۴ و ۱۵ بخشنامه تلخیص شده شماره ۱۵ امور فنی بیمه شدگان اقدام و قبل از انجام سایر مراحل مربوطه اعم از تایید مسئول شعبه، ثبت در دبیرخانه واحد اجرائی و اعلام به حسابداری صرفاً مبلغ حق بیمه قابل انتقال در اجرای دستور العمل مورد نظر را طی فرم پیوست شماره ۵ به صندوق مقصد اعلام تا متعاقباً پس از دریافت پاسخ از صندوق ذیربط زمینه انتقال حق بیمه و انجام سایر تشریفات مقرر فراهم گردد.
۱۴. شعب مکلفند متعاقب اسکن کلیه مدارک و مستندات مرتبط با اجرای ماده قانونی مذکور در پرونده الکترونیک بیمه شدگان متقاضی نسبت به ضبط و نگهداری اسناد مربوط به در کلاسورهای جداگانه اقدام تا در صورت لزوم امکان جمع آوری آمارهای مربوطه فراهم گردد.
مسئول حسن اجرای این بخشنامه مدیران معاونین روسا و کارشناسان ارشد امور بیمه شدگان، وصول حق بیمه نامنویسی و حسابهای انفرادی امور مستمریها و مالی ادارات کل استانها و مسئولین ذیربط در شعب و همچنین شرکت مشاور مدیریت و خدمات ماشینی تامین خواهند بود.
مصطفی سالاری
دانلود پی دی اف
فایل پیوست

نظرات کاربران

تعداد نظرات : 0